Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

A to sto windows 7 aero koristi GPU?
A i sto se tice foldinga ja sam ga probao i GPU mi se udavio, nisam mogao ni film normlano da gledam mislim da su u novijim verzijama to resili da folding radi na idle prioritetu
Neznam jel Gdin_M pokusao pod win7 da ukljuci compatibe mod -> disable desktop compozition....

A sta cemo sa onima koji imaju XP i problem? Da i oni iskljuce aero ili mozda ceo komp? :D

:D

Naravno da ne. Ajde razmisli kako bi onda radilo na xp-u a na win7 da ne radi ako je karta neispravna? A i sve moguce kombinacije gts-a, i gtx-a imaju problem. :D
Ne mora da znaci.

U nasem slucaju nije uvek zakucavala karta. Pucala u igrama odprilike na istim mestima(kriza tek posle 4 nivoa), dok je sve sinteticke testove prolazila bez problema, sto moze da iskljuci varijantu da bi pucala na XP-u.
Ne mogu da nadjem da li je neko probao na xp-u.

Ti imas problem a ne ja, tako da ako zelis da ga resis (a izgleda ne zelis) trebao bi biti ozbiljan!

Znaci treba da budem kao ti? :D Da precutim problem? :D

@gliga79

Ne radi se o istom problemu, ovde su sve dx9 igre u pitanju, ili vecina ako tako moze bolje da se kaze.

Ne vec da budes realan, da priznas da CPU bottleneck postoji, da igra zahteva quad core za >60% GPU usage na GTX460/ATI 5850, i da preformulises problem da ti igra radi 2x gore na win7 u odnosu na win xp

A kako shinko imam 99% gpu usage u Burnoutu? :) Si vido slike, a, sta kazes koja je masina e5300? :D

Iskrecno receno koliko vise ne znas sta ces da kazes smisljas gluposti. Ovo
da priznas da CPU bottleneck postoji, da igra zahteva quad core za >60% GPU usage na GTX460/ATI 5850

je sramota reci za bilo koga ko zna nesto o hardware-u i time se ponosi. Mislim da bi ovaj post Nedjo drzao kao potpis godinama. :D

Poslednja izmena od urednika:
Ne mora da znaci.

U nasem slucaju nije uvek zakucavala karta. Pucala u igrama odprilike na istim mestima(kriza tek posle 4 nivoa), dok je sve sinteticke testove prolazila bez problema, sto moze da iskljuci varijantu da bi pucala na XP-u.
Ne mogu da nadjem da li je neko probao na xp-u.

To je drugo, vi koji ste uzeli Gigabyte kartu ste prosli Golgotu, pratio sam temu (iskreno saucesce) ali tu je problem bio hardverski i pored onih jadnih pokusaja Gigabytea da smulja stvar sa onim osakacenim biosom, ovde je druga vrsta problema, nevezanog za vendora. Nego vidim da si ti bas u nezahvalnj situaciji, sa tog Gigabytea ces sad bas na ovaj gtx460..kao los vic ***

A kako shinko imam 99% gpu usage u Burnoutu? :) Si vido slike, a, sta kazes koja je masina e5300? :D

Kakve veze ima Burnaout sa tvojim problemom u l4d2 igri???
Pa jel ti razumes da su neke igre optimizovane za 1-2 ili 4 jezra da neka igra zahteva 1Ghz CPU a neka 3Ghz quad core i da od toga direktno zavisi GPU usage ako se koristi "overkill" GPU?

Takodje mogli bi da procitate ovaj topik jer je jedan neupucen kupio GTX570 pa se zale na GPU usage u igrama gde je forsiran vsync!
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=337404

Malo stiva ne bi bilo na odmet jer neki ovde neaju pojma sta je CPU bottleneck:
http://benchmarkextreme.com/Articles/CPU Bottleneck Analysis/P1.html
http://www.tomshardware.co.uk/forum/247598-10-bottleneck-games
http://www.google.com/url?sa=t&sour...mrSBBQ&usg=AFQjCNGkcRLxVNTmFoT4QbQGoHKCAayRmA

Poslednja izmena:
@king zeljko
Pa ja okacih par igara i sve ostalo i ti meni pricas da imam problem sa l4d2? Znaci cpu moze da ogranicava na win7 a na xp-u ne moze i igre mi ok rade? Fenomenalna izjava, tebe odma za nobelovu nagradu za informatiku. :D

A sto se tice tog topika ti bi mogao da procitas 13 strana koje se pisu a ne i dalje da lupas gluposti i ne gledas sta se pise, tj da razgovaras sam sa sobom o problemu cpu-a i iskoriscavanju istog. ;)

Kakav crni CPU bottleneck to je apsolutno nebitno za ovu temu, to je samo zeljku bitno jer nema o cemu da pise a vidi problem sa nvidijom i zeli sa necim da ga zamaskira.

@king zeljko
Ahahha kralju (trola) naravno, pa ja okacih par igara i sve ostalo i ti meni pricas da imam problem sa l4d2? Znaci cpu moze da ogranicava na win7 a na xp-u ne moze i igre mi ok rade? Fenomenalna izjava, tebe odma za nobelovu nagradu za informatiku. :D

Jel ti ozbiljno ne razumes da svaki engine drukcije optereti CPU, l4d2 si ti izneo kao najveci problem, ali i ostale igre se sa gtx460 dave na dual coru neke manje neke vise a neke rade super.. ali ti to jednostavno nemozes da priznas

To je drugo, vi koji ste uzeli Gigabyte kartu ste prosli Golgotu, pratio sam temu (iskreno saucesce) ali tu je problem bio hardverski i pored onih jadnih pokusaja Gigabytea da smulja stvar sa onim osakacenim biosom, ovde je druga vrsta problema, nevezanog za vendora. Nego vidim da si ti bas u nezahvalnj situaciji, sa tog Gigabytea ces sad bas na ovaj gtx460..kao los vic ***
@magny_cours
Video si nesrecu koja nas je zadesila :S:
Plasim se da sad ne bude i gore, jer necemo moci da reklamiramo karte.
Nemas na osnovu cega da kazes da je karta neispravna, kad sve radi(ako je ne daj boze neispravna). To sto je smanjen broj frejmova i sto se javlja Microstuttering, niko nece da uvazi. Vadi me sto jos uvek ne znam na cemu sam, pa kad pozovu probacu da izvucem novac nazad.
Samo da se izvucemo iz ovoga i okrecem drugi list. Ako treba pre cu polovnu(proverenu) da kupim od proverenog coveka nego novu .
Evo i ovaj novi zakon sto stiti trgovce ima da nas usere.
Nema vise inspekcija, sad jedino moze da tuzis i da se vucaras po sudovima i da te kosta ko zna koliko.

Poslednja izmena:
Dont feed the troll, pobogu...

Kakav crni CPU bottleneck to je apsolutno nebitno za ovu temu, to je samo zeljku bitno jer nema o cemu da pise a vidi problem sa nvidijom i zeli sa necim da ga zamaskira.

Pa to sam i hteo da kazem ovim post-om.

Takodje post @spaad (ima dual core CPu) je izgleda prosao nezapazeno i njegov GPU-z log sa ATI 5850 i NFS HP igrom kome je GPU usage ~50%, i jedino dizanje AA+AF na max dosta popravlja stanje jer direktno i samo opterecuje GPU (GPU interno radi AA i AF)
Mogao bo Gdin_M da prokomentarise taj log i da mu objansi da mu nevaljaju catalist driveri :)

Pa ne znam, tamo pise ovo " I don’t recommend upgrading your CPU unless the potential replacement is at least three tiers higher. Otherwise, the upgrade is somewhat parallel and you may not notice a worthwhile difference in game performance."

Jel ti ozbiljno ne razumes da svaki engine drukcije optereti CPU, l4d2 si ti izneo kao najveci problem, ali i ostale igre se sa gtx460 dave na dual coru neke manje neke vise a neke rade super.. ali ti to jednostavno nemozes da priznas

Ahahha, da na xp-u mi radi na win7 ne zbog cpu botleneck-a. LOL Post za medalju, samo pisi i dalje i ispaljuj se, svakim novim postom ces sve vise. :D

Da, reci mi kako mi rade igre posto ja to ne znam i ne vidi se sa slika. :D

I nemozes se pise NE MOZES.

Pa ne znam, tamo pise ovo " I don’t recommend upgrading your CPU unless the potential replacement is at least three tiers higher. Otherwise, the upgrade is somewhat parallel and you may not notice a worthwhile difference in game performance."

Da i sta ti nije jasno?
Pa akd je izasao e5300 jel znas koji je tad GPU bio u prodaji?
I naravno da ako nemas sklad u HW imas ovakve probleme kao Gdin_M, razumes

Nije mi jasno to sto ja imam q6600 a imao sam isti problem kao i Gdin_m, razumes?

Imao isti problem kao Gdin_m, probao sve zivo mesec dana, ubacio 6870 i gle problem resen. Ali najgore od svega ja sto sam izgubio pare, tj prodao 460 za 20% manje nego sto sam je platio, ne nerviram se kao ti koji nemas nista od svega ovoga :) neverovatno

Cekaj, ti si prostom zamenom 460 za 6870 dobio GPU usage boost na normalan nivo? Ako je zaista tako, onda je stvar jasna. Ako mognes provrti nekih par minuta l4d2 i okaci screenshot, ovo me zaista zanima(verujem i ostale)

Zeljko je svojevremeno isprozivao nekog lika jer je rekao da mu Maya radi sporije na GTX 470 nego na 9800gt. I nikom nista da nije ovog:
Citat sa Wikipedije, a ima dosta clanaka o tome.

I sta nakon toga, pametno, da ocekujes od Zeljka.

Svako moze da pogresi, a radilo se o jednom postu a ne o trolovanju i vredjanju nekog na licnom nivou......

pa bottleneckovan ti je i na XP-u ja neznam jel si malo dete, postovao sam ti 200-250fps u left4dead2 igri na sandy bridgu i GTX460

Ma bitno je da zbog bottlenecka imam duplo sporiji fps u win7. :D BTW, imam i ja mesta gde na xp-u izguram do 150 fps-a u l4d2, ne boj se ti nista. :D Ti imas Sendija i taman za toliko si se poboljsao da prebacis 200.

Cekaj, ti si prostom zamenom 460 za 6870 dobio GPU usage boost na normalan nivo? Ako je zaista tako, onda je stvar jasna. Ako mognes provrti nekih par minuta l4d2 i okaci screenshot, ovo me zaista zanima(verujem i ostale)

Pa i u tome je najveci problem svi su puni reci a jedino sam ja mogao da skinem igru koju nikad necu igrati da bi nesto dokazao, ali neznam izgleda sam ja budala ako pokusam na ovom forumu da predocim kako izgleda bottneneck :(

Ma bitno je da zbog bottlenecka imam duplo sporiji fps u win7. :D BTW, imam i ja mesta gde na xp-u izguram do 150 fps-a u l4d2, ne boj se ti nista. :D Ti imas Sendija i taman za toliko si se poboljsao da prebacis 200.

Jako smenso izvukao si 150fps-a gledanjem u pod i to kad si zaginuo.... nebrini secam se dobro tog screenshota...... stvarno smesno cime se koristis da bi dokazao da ne gresis!
PS: ne ja sa sandy-jem imam konstantnih 200-250fps-a a ne ko ti pod XP pad i na <80

i also have this problem

CPU: core i7 @ 4.0ghz

RAM: OCZ gold 3gb ddr3 @ 1530mhz

mobo: evga 3way sli x58 chipset

VGA: evga gtx 460 1gb ee

HDD: corsair f60 gb ssd

smokinamby 2 months ago smokinamby 2 months ago

Dobro zakljucujes.

Pa da bi resio problem mora da ti bude jasno pre svega sta je problem, a brkanje vsync on sa GPU usage, low fps sa microstutteringom, a da ne govorimo da neki jednostavno nemaju zelju da rese a pitanje da li i imaju problem vec im je jedina zelja da nekog izprozivaju, napljuju i izlece neki svoj kompleks iz mrzne prema necemu ili nekom.......

Vidim da je na ovoj temi mozda i po pozivu doslo par AMD-ovaca koji pamte neko moje postove upucene ko zna kome i ko zna kad, onda se zapitas koji je vama cilj jer resenje low GPU usag-a definitivno nije!

Nazad
Vrh Dno