Šta je novo?

GTA V

Hde ce moci da se pazari igra u srbiji ? Box pakovabje me zanima...

Za PC igre racunaj od 5999 do 6999 za najnovije naslove, a osim njih imas Computerland, i bilo koju drugu vecu tehnicku radnju (Gigatron, Win Win...)

U centru Usce, ali cete odrati. Bezobzirno su skupi.

PCG Call of Duty - Advanced Warfare 7.499 din / ista igra na steamu 59.99 Eur. Dakle skuplji su za 200 dinara. Pri cemu clanovi kluba tj. njihovi kupci imaju popust 3-5% tako da igra kosta isto koliko i na steamu.
Radnja u Uscu, legalni distributer ne moze da se poredi sa kupovinom ruskih kljuceva po forumima, razmenom game item'a, giftova itd. Ne vidim bas da su bezobrazno skupi.
Ponekad uzmem nesto na akciji (mis, podloga itd. ) jeftinije nego kod uvoznika. Pocetkom godine sam uzeo paket PS3 500gb i GTA V za 35.990. To definitivno nije bilo bezobrazno skupo.

Ako bude ko COD oko 7k i to cu dati, za ovo vredi dati kes zaista, cak sta vise nema potrebe ni probati piratsku , verujem da ce je odraditi sjajno ukljucujuci i optimizaciju jer ipak je i 2K radio na GTAV :)

PCG Call of Duty - Advanced Warfare 7.499 din / ista igra na steamu 59.99 Eur. Dakle skuplji su za 200 dinara. Pri cemu clanovi kluba tj. njihovi kupci imaju popust 3-5% tako da igra kosta isto koliko i na steamu.
Radnja u Uscu, legalni distributer ne moze da se poredi sa kupovinom ruskih kljuceva po forumima, razmenom game item'a, giftova itd. Ne vidim bas da su bezobrazno skupi.
Ponekad uzmem nesto na akciji (mis, podloga itd. ) jeftinije nego kod uvoznika. Pocetkom godine sam uzeo paket PS3 500gb i GTA V za 35.990. To definitivno nije bilo bezobrazno skupo.

Jeste, ako se uzme u obzir da ovde moze da uzme isti taj steam key 100% provereno. Slicna stvar ce biti i za GTA 5. Nesto ne vidim da je box vredan skoro duplo vise cene.

^ kolekcija nema cenu :) ja sve sto vredi kupim u box kutiji :)

Poredis sajt za trgovinu kljucevima koji je registrovan ko zna gde i za koji koliko vidim nema ni lako dostupnog kontakt telefona (znam, u kingiun/g2p se svi kunu)
sa domacom registrovanom firmom koja iznajmljuje lokale u gradu, zaposljava ljude, uvozi legalne igre, placa poreze (naravno izdaje fiskalni za sve...).

Sasvim logicno poredjenje, mene si ubedio.

Poredis sajt za trgovinu kljucevima koji je registrovan ko zna gde i za koji koliko vidim nema ni lako dostupnog kontakt telefona (znam, u kingiun/g2p se svi kunu)
sa domacom registrovanom firmom koja iznajmljuje lokale u gradu, zaposljava ljude, uvozi legalne igre, placa poreze (naravno izdaje fiskalni za sve...).

Poenta je doci do originala za sto manji novac. Uopste me ne interesuju fiskalni isecci , lokali, avioni-kamioni, ekonomski patriotizam...

Poenta moje price - da si procitao koju poruku iznad znao bi i sam - je da nisu "bezobrazno" skupi. Kraj rasprave.

@pp... pise da imas Playstation 3. Za pare koje ce kostati GTA kod kinguina vec sad mozes da uzmes ocuvan GTA na forumu za razmenu i odigras...

Poslednja izmena:
Ucis tatu kako se prave deca. Bezobrazno skupi jesu, jer niko ovde nije pao sa Marsa pa da ne zna cene. Ti volis da im trpas lovu, tvoj izbor. Ja nekako vise volim da kupim legalno, po razumnoj ceni. Idi im plati L4D2 2300 rsd, ja sam moju kopiju kupio na Steamu za >500 rsd. Ili jos bolje, kupi PS4 kod njih, nije bezobrazno skup. Svaka racunarska periferija im je skuplja od proseka.
Jedino ono sto je izlozeno kao nedeljna- mesecna akcija je dobar deal. Ostalo je ripoff

Poslednja izmena:

Ne kontam tvoje fanaticno branjenje doticne kompanije. U cemu je stvar? Je l' radis za njih, ili sta?... I kakve veze ima ako je u pitanju domaca, registrovana firma, ako uzimaju strahovito veliki novac za stvari koje mogu legalno da se nabave za daleko manje pare? G2play i sl. sajtovi posluju stoprocentno legalno, a jedini razlog zbog kojeg su daleko jeftiniji od konkurencije je zato sto kljuceve nabavljaju iz Rusije, gde su, inace, igre dosta jeftinije nego u EU. A to sto ti Games izdaju fiskalni racun i sto su registrovani ti mnooogo znaci, s obzirom da zivimo u Smrdiji, gde i najvece IT i hardver kompanije posluju na granici zakona i veoma cesto prave gadne malverzacije ne bi li kupca prevarili za garanciju.

Kupiš kutiju samo da bi zauzimala prostor a igru opet moraš da aktiviraš na Steam-u, ili na Origin-u ako je nešto od EA. Bacanje para.
Jedino mi nekada oni bonusi iz kolekcionarskih izdanja deluju kul, ali to je tek preskupo za mene.

Ako budem kupovao GTA V sigurno ide od nekog od tih key reseller-a ili trejd sa nekim Rujom. Žao mi je što nisam u situaciji da podržim domaći biznis.:D

...ako uzimaju strahovito veliki novac za stvari koje mogu legalno da se nabave za daleko manje pare? G2play i sl. sajtovi posluju stoprocentno legalno, a jedini razlog zbog kojeg su daleko jeftiniji od konkurencije je zato sto kljuceve nabavljaju iz Rusije, gde su, inace, igre dosta jeftinije nego u EU.

To nikada nije bilo po tos-u digitalnih distribucija, a od nedavno u EU je i zakonski ilegalno, tako da baš i nisi u pravu :)

http://gamasutra.com/blogs/Konstant...man_Court_Key_Selling_infringes_Copyright.php

P.S. Nemam ništa protiv key preprodavaca i trejdera. I sam nabavljam na te načine, samo govorim o zakonskom aspektu.

Poslednja izmena:
Kolko ja znam izdavac tj. (Publisher) sastavlja cenu po regionima Srbija ne spada pod EU a i standard je losiji tako da bi cena igre u Srbiji trebala da bude manja u odnosu na EU ili US a ne veca ja u Rusiji ima da kupim 3 igre za cenu jedne u Srbiji a Rusija ima jaci standard od Srbije to sto Game-S i ostale kompanije koje se bave distribucijom igara u Srbiji udaraju nenormalno velike marze je smesno pa kod njih su igre skuplje nego da odem u MediaMarkt da kupim igru i nemoj mi reci da Game-S izdvaja veca sredstva na ljudstvo i odrzavanje svojih objekata od Gamestop-a ili bilo kog distributera na zapadu ne rade ljudi u Game-S za 1500e nit je PDV u Srbiji veci na Igre nego u EU ili US tako da to sto oni izadju racun i imaju lanac prodavnica po zemlji i uposaljavju ljude ne opravdava ovako visoke cene igara...

To nikada nije bilo po tos-u digitalnih distribucija, a od nedavno u EU je i zakonski ilegalno, tako da baš i nisi u pravu :)

http://gamasutra.com/blogs/Konstant...man_Court_Key_Selling_infringes_Copyright.php

P.S. Nemam ništa protiv key preprodavaca i trejdera. I sam nabavljam na te načine, samo govorim o zakonskom aspektu.

Mi nismo EU, a kako stvari stoje, nikad necemo ni biti, tako da je kod nas kupovina kljuceva preko interneta savrseno legalna. :)

Kolko ja znam izdavac tj. (Publisher) sastavlja cenu po regionima Srbija ne spada pod EU a i standard je losiji tako da bi cena igre u Srbiji trebala da bude manja u odnosu na EU ili US a ne veca ja u Rusiji ima da kupim 3 igre za cenu jedne u Srbiji a Rusija ima jaci standard od Srbije to sto Game-S i ostale kompanije koje se bave distribucijom igara u Srbiji udaraju nenormalno velike marze je smesno pa kod njih su igre skuplje nego da odem u MediaMarkt da kupim igru i nemoj mi reci da Game-S izdvaja veca sredstva na ljudstvo i odrzavanje svojih objekata od Gamestop-a ili bilo kog distributera na zapadu ne rade ljudi u Game-S za 1500e nit je PDV u Srbiji veci na Igre nego u EU ili US tako da to sto oni izadju racun i imaju lanac prodavnica po zemlji i uposaljavju ljude ne opravdava ovako visoke cene igara...

Ovo prvo si sto posto u pravi. Mi za Valve zapravo ne postojimo, kao mi smo neka EU zona a to sto je ovde prosecna plata 300 evra a u EU 2000 evra to njih zabole. Igre bi ovde trebale da kostaju do 20 evra max za najjace naslove. Ali smo malo trziste pa nas ne zarezuju. Da smo jos uvek Jugoslavija drugacije bi bilo, ovako ne postojimo na mapi velikih svetskih kompanija kao ravnopravno trziste vec iskljucivo kao teritorija gde mogu nesto malo da izmuzu od malog procenta bogatih.

Ja sam mirniji zbog toga što smo u okviru tih EU zona. :)

Nije ni Rusima sve tako jednostavno. Kao prvo ima određen broj izdavača i igara koji na ruskom tržištu imaju isključivo ruski jezik. Ja recimo ni u snu ne bih želeo da mi na vrat natovare obaveznu srpsku lokalizaciju i sinhronizaciju. Isto tako ne bih voleo da razmišljam o tome šta i kako ako se sutra nađem na drugoj strani kugle zemaljske, da razmišljam o tome da li ću moći pokrenuti polovinu igara iz biblioteke zbog regionalnih blokada, samo zbog toga što sam odlučio da živim negde drugde.

Ovako je sasvim dobro, ono što nema regionalne blokade, nabaviš od ruskih trejdera, ono što jeste nabaviš ROW i miran si....

Poslednja izmena:
Zanimljivo, na kraju svakog trejlera, nigde se ne pominje da izlazi za PC :)

Zasto bi pisalo da izlazi za PC na trejleru posvecenom launchu PS4 i Xbox One verzije?

Ne brini, izaći će za pc, opusti se

Patience, my dear Watson.

Vrh Dno