Šta je novo?

GTA IV - Resenja problema -> Patchevi -> Tweakovi

Ja sam ponovo prešao komplet igru sa 1.0.2.0 patchom i Gillette 1911 afteršejvom (nova verzija, baš za 1.0.2.0 verziju ;)). Osim jednog zaglavljivanja u cutscene-u na početku igre (restart igre je rešio stvar) nikakvih drugih problema nisam iskusio.

Aha izvalio sam, moram da stavim i ja Gillette, mislio sam da je melem isti koji sam i ranije koristio ali nije ..
Iskopao sam neki walkthrough na google i to me je podsetilo, Vlad treba da me okrene i da mi kaze da ocistim kola, ali on me uopste ne zove. Nasao sam zatim i nekog lika sto ima isti problem kao ja, na youtube je postovao i tamo kazu Gillette da se meti :)

izasao je novi pach! kakva su iskustva? :)
GRAPHICS:
Interior Lights for ATI 1900 series cards
- All light sources appear for users with 1900 series ATI cards. (ie. Pool Mini Game)
- ALT-TAB fixed

Graphics Settings
- Added menu option "OFF" for Reflection quality
- Added menu option "OFF" for Shadow quality

PERFORMANCE:
- Physics optimizations to improve situations with heavy physics calculations (ie. 32 player races)
- Graphical Performance Optimizations

MULTIPLAYER:
NAT Type detection
- Detect if user has a "strict" NAT and displays message for user

Voice chat is received even if your microphone is turned off

CONTROLS:
Keyboard/Mouse
- Remapping restrictions removed
- Allow Enter, Backspace, and Arrow keys to be remapped by user
- Allow multiple mouse buttons to be mapped

Enable/Disable DirectInput in Menu
- Users can now activate/deactivate Direct Input devices from "Controls" menu.
- If commandline "-usedirectinput" is active, it will override pause menu setting

Use 2 direct input devices simultaneously (ie. Wheel and Gamepad)
- Users can now use 2 different controllers at once, including 1 XInput and 1 Direct Input device

Added more Direct Input / XInput device support
- Saitek P380/P480/P580/P990
- Saitek PS1000/PS2700/P3200/P3600
- Gravis Eliminator Shock gamepad

SECURITY:
Detect modified files and prevent users from entering multiplayer if found
- Game will prompt with a message after blocking user with modified data files from entering multiplayer
- Should prevent multiplayer access from cell phone and GFWL join in progress

VIDEO EDITOR:
Scroll Bar improved response
- Tweaked to respond better to keyboard inputs

Sped up load times for users with many clips

TITLE UPDATE 2 FIXES:
Return of Hot Dog Stands and other props
- Missing hot dog vendors, fences, gates, pylons should be present throughout the world

Scrolling signboards
- Activate missing scrolling signboard text (ie. highway signs, Star Junction, Clock Tower Sign)

ALT-TAB pauses game during cutscenes
- Cutscenes should now pause and resume correctly after an ALT-TAB task switch. Audio remains in sync

GENERAL ADDITIONS/FIXES:
Mismatched MODO/Perseus Clothing
- Fixed a bug when Niko mixes clothing from Perseus and Modo

360 Controller Texture
- Controller image should be visible in Controller Configuration screen
pach 1.0.3.0

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Posle instaliranja ovog novog 1.0.3.0 dobijam erorr "The ordinal 5297 could not be located in the dynamic link libary xlive.dll" koji mu je sad ... ?

Meni ovaj patch sjajno radi. Sve odvrnutno na max sto moze (tipa very high, highest idt.)
Vehicles na 45, Detail distance na 35, Detail view na 35, Shadows na 0.
Igram se nekih 10-15min FPS varira u granici 50-70, nocu sam cak video i ~90FPS, kao da sam uradio update karte se osecam :) Samo se nadam da ponovo nece biti onaj problem sa garazom, krenuo sam iz pocetka, za sada sam prezadovoljan kako radi.

kul. ajde sada odvrni i ove ostale stvari pa da vidimo. realno, imas lufta.

Pa RAM na karti je iskoriscen do kraja, i nesto malo preko. Ovde distance mi nisu uopste bitne, koliko cu da vidim detalja u daljini i to. Shadows ne primecujem nikakvu razliku kada je na 0 i kada je na 16..? Cak mi se cini da isto i radi ..
Ovako sam stvarno prezadovoljan kako radi, pre par meseci kada sam prvi put igrao bez ikakvog patch-a 30FPS je bio pojam :)

Poslednja izmena:
Pomoc potrebna...nakon 1.0.3 + xlive patcha, i nakon sto startujem social club --> play mi daje obavestenje "live update required". Pre se pritiskom na play igra pokretala a sada samo izlazi poruka "live update required". Gde gresim ??

Da li mogu da instaliram samo ovaj najnoviji patch i x-live i da pocnem da igram ili mi je potrebno jos "nesto"?

Pomoc potrebna...nakon 1.0.3 + xlive patcha, i nakon sto startujem social club --> play mi daje obavestenje "live update required". Pre se pritiskom na play igra pokretala a sada samo izlazi poruka "live update required". Gde gresim ??

Igru nemoj da startuješ preko social club-a, već jednostavno preko LaunchGTAIV.exe, pa sama poenta xliveless patcha je da ti ne treba social club za pokretanje igre :)

Poslednja izmena:
Igru nemoj da startuješ preko social club-a, već jednostavno preko LaunchGTAIV.exe, pa sama poenta xliveless patcha je da ti ne treba social club za pokretanje igre :)

Igra uopste nece da se startuje pokretanjem LaunchGTAIV.exe. Kud sam i instalirao glupi patch sada mogu da se pozdravim sa onim sto sam presao :wall:

Izvuci save, C:\Users\OCz\AppData\Local\Rockstar Games
Stavi da mozes da vidis hidden foldere, ovo gore je putanja kod mene u Visti. Sacuvaj ceo taj Rockstar Games folder i to ti je save.

Probaj da reinst. igru, stavis patch ( samo taj najnoviji ), xlive.dll u folder igre takodje. I znas i sam sta jos na kraju :)

Moji utisci sa novim patch-em:

- Kako pokrenem igru, ona zakuca, stoji tako 20-30 sec. nastavi normalno par sekundi, opet zakuca i ponovo ista prica... Voleo bih da pomenem da je igra radila besprekorno sa starijim patchem.
- Frama rate je identican, koliko sam uspeo da snimim za ono malo vremena pre nego sto je igra pukla...
- Save game-ovi mi ne rade, iako sam poslusao uputsvo iz xlive foldera, a posto sam sigurno presao 85% igre, nemam nameru da krecem iz pocetka, pa i pod pretnjom pistolja....

Verdict: uninstall!

Mrzi me da je re-instaliram... iako me je zesce smorila pred kraj; ono kad te buddies non-stop zovu da inegde idete, a ako ih odbijes oni se nadrkaju i gubis rep sa njima, je umelo da me isfrustrira zesce...

Next time, nek' Rockstar i ne izbacuju port za PC... nit' je igra nesto, a o optimizaciji da ne govorim... :smash:

...ono kad te buddies non-stop zovu da inegde idete, a ako ih odbijes oni se nadrkaju i gubis rep sa njima, je umelo da me isfrustrira zesce...

Postoji caka kako da ih otkačiš, a da se ne naljute. Kad god te pozovu da idete negde odgovori potvrdno, a nakon razgovora im otkaži planove (Phonebook -> Ime prijatelja -> Cancel Plans). Time ništa ne gubiš rep, čak i dobiješ malo jer si prihvatio da se vidite, a i Dwayne neće da ti odgovara onim samoubilačkim glasom ;)

- Save game-ovi mi ne rade, iako sam poslusao uputsvo iz xlive foldera, a posto sam sigurno presao 85% igre, nemam nameru da krecem iz pocetka, pa i pod pretnjom pistolja....

Mislim da sam negde procitao da su prebaceni u Documents sa ovim patch-om. Jos nisam video kod sebe.
Ako je tako, kopirao si ih na mesto odakle se vise ni ne citaju pa zato i ne rade :p

- Kako pokrenem igru, ona zakuca, stoji tako 20-30 sec. nastavi normalno par sekundi, opet zakuca i ponovo ista prica... Voleo bih da pomenem da je igra radila besprekorno sa starijim patchem.

A ovo te verovatno zeza ono za cime ne bi inace ni imao potrebe da si znas vec sta :)
Mozda i to utice na FPS ..jer kod mene je igra stvarno zivnula ..(Vista x64) mozda je samo na njoj i zivnula..a na XP-u oduvek i bila kako treba :d

Poslednja izmena:
Da li neko ima neki save negde na pola igre tipa kada treba da ubijes Dwejna ili X-a.

Namestio sam ovaj novi patch sa xliveless i radi odlično, 500x bolje nego sa prethodnim patchem. Jedini je problem u tome što kad god izađem iz igrice, izađe mi ono 'The program has stopped working'... zna li neko zašto?

Namestio sam ovaj novi patch sa xliveless i radi odlično, 500x bolje nego sa prethodnim patchem. Jedini je problem u tome što kad god izađem iz igrice, izađe mi ono 'The program has stopped working'... zna li neko zašto?

Imam isti problem tj. nemože se reći da je problem pošto sama igra radi,ali je pomalo frustrirajuće pa ako neko zna rešenje,a voljan je da pomogne neću mu ništa časna pionirska.

Ja sam mislio da je samo kod mene pošto je moja igra modovana sa oni sitnim glupostima sa GTA foruma (prava imena vozila,xenon farovi itd..),ali sam posle toga kod kolege na nemodovanu verziju igre ubacio patch i dogodilo se isto.

Poslednja izmena:
Mislim da sam negde procitao da su prebaceni u Documents sa ovim patch-om. Jos nisam video kod sebe.
Ako je tako, kopirao si ih na mesto odakle se vise ni ne citaju pa zato i ne rade :p

Prvo sto sam uradio je bilo kopiranje save game-a u My Documents. Medjutim, posto nije upalilo, pokusao sam sve moguce varijante, koje su sve redom fail-ovale. Sta god uradio, GTA IV se startuje od pocetka...

Sto se tice zakucavanja, moguce da je do "narodnog leka"; secam se da me je zezao i na pocetku, ali sam na kraju, uz silne tweakove uspeo da pokrenem igru normalno. Medjutim, s obzirom da sam ostao bez save game-ova, stvarno mi vise ne pada na pamet da opet potrosim par sati na tweaking igre, nebi li radila... :p

Imam isti problem tj. nemože se reći da je problem pošto sama igra radi,ali je pomalo frustrirajuće pa ako neko zna rešenje,a voljan je da pomogne neću mu ništa časna pionirska.

Ja sam mislio da je samo kod mene pošto je moja igra modovana sa oni sitnim glupostima sa GTA foruma (prava imena vozila,xenon farovi itd..),ali sam posle toga kod kolege na nemodovanu verziju igre ubacio patch i dogodilo se isto.

Misim da bi problem možda mogao biti rešen ako se ugasi ono error reporting, ako se to uopšte tako i zove na Visti. Ali, nikako ne mogu da nađem gde se gasi, znam da je na XP-u bilo pod my computer pa properties.

edit: Uspeo sam da ugasim error reporting(control panel > program reports and solutions) ali se ista stvar i dalje javlja...

Poslednja izmena:
Prvo sto sam uradio je bilo kopiranje save game-a u My Documents. Medjutim, posto nije upalilo, pokusao sam sve moguce varijante, koje su sve redom fail-ovale. Sta god uradio, GTA IV se startuje od pocetka...

Sto se tice zakucavanja, moguce da je do "narodnog leka"; secam se da me je zezao i na pocetku, ali sam na kraju, uz silne tweakove uspeo da pokrenem igru normalno. Medjutim, s obzirom da sam ostao bez save game-ova, stvarno mi vise ne pada na pamet da opet potrosim par sati na tweaking igre, nebi li radila... :p

Hm..ja sam to uradio tako sto sam na svezu inst. stavio save pa tek onda patch-ovo. Meni je radilo, no, ok sada :)

Da li neko ima neki save negde na pola igre tipa kada treba da ubijes Dwejna ili X-a.

Imam ja jedan save tu negde kada radis za X-a i polako pocinjes i za Dwayne-a. Odgovara ?

Hm..ja sam to uradio tako sto sam na svezu inst. stavio save pa tek onda patch-ovo. Meni je radilo, no, ok sada :)

Imam ja jedan save tu negde kada radis za X-a i polako pocinjes i za Dwayne-a. Odgovara ?

Moze:) Ajd neka neko okaci pls.

Poslednja izmena:
Ima par novih opcija za komande i za grafiku što je najvažnije.Naravno džojped mi i dalje ne radi (Saitek P990),ali nadam se da ću to uspeti da sredim.

Provereno i radi.:wave:

Džojped proradio.:banana:

Meni vise ne radi gamepad posle instalacije novog patcha :S:
Kako ti je proradio joypad?
Da podsetim da sam koristio xinput9_1_0.dll i sve mi je radilo kako treba.

Meni vise ne radi gamepad posle instalacije novog patcha :S:
Kako ti je proradio joypad?
Da podsetim da sam koristio xinput9_1_0.dll i sve mi je radilo kako treba.

Neznam koji džojped imaš ali u opcijama za "Controls" da treba staviš opciju "DirectInput" na Enable i trebalo bi džojped da ti radi.Ja od kad sam instalirao novi patch nekoristim xinput9_1_0.dll i džojped radi.

Rade samo ovi džojpedi:

- Saitek P380/P480/P580/P990
- Saitek PS1000/PS2700/P3200/P3600
- Gravis Eliminator Shock gamepad

tj. barem tako piše u objašnjenju za patch.
Pozz

Vrh Dno