Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ja sam ocigledno glup, a ovo ce biti korisno svima koji su glupi kao i ja.
1. "make commandline.txt or append -availablevidmem (multiplier):
This command works like this, say I have 256mb vram. -availablevidmem 2.0 would make it say I have 512mb vram, its a multiplier."
dakle kaze da stavim available mem, bla bla na 2.0.
onda kaze:
"So you would use -availablevidmem 0.635 that would make the game detect you only have 650mb ram which barely fits the features you want in 800x600.
"
dakle, ako 2.0 znaci 512, a 0.65 znaci 512 isto, meni nista nije jasno sta je lik hteo da kaze. Ako neko moze da desifruje ovo malo i da napise kako da podesimo tu komandu, bilo bi ekstra.
Meni zapravo uopste nije jasno kako da ovo podesim.
Dok sam imao karticu sa 512Mb pisalo je -availablevidmem 2.0 igra je prijavljivala 1Gb
Sada imam graficku 1Gb i bez commandline-a igra javlja oko 980Mb.
Kolko sam ja ukapirao to je mnozilac.
Ako imas 512MB memorije a detalji, distance i ostalo su ti podeseno tako da ti je potrebno 690 MB memorije, dobijas da ti je mnozioc 690/512=1.34 ili ako imas 256MB memorije a treba ti 512, mnozilac je 512/256=2. Tebe je zbunilo sto je on i sa vise memorije trazio mnozilac, npr. imas 1024MB memorije a treba ti samo 743, onda je to 743/1024=0.72
mene je zbunilo to sto je on napisao da se stavi 2.0, a posle je pisao da se nadje mnozilac. Kapiram da ne treba stavljati 2.0 vec ono sto izracunas da ti treba jel tako?
ostatak mi je jasan, skines sve norestriction, udjes u igru, namestis 800x600 recimo, namestis sve ostalo, izadjes, forsiras rezoluciju iz commanad.txt, ubacis jos koje cvarove oces samo ne stavljas vise norestrictions ni za sta i to je to, igra ce korisiti reflection maps od 800x600, a sve ostalo u forsiranoj rezoluciji.
sad jos samo da izracunam to za svoju kartu, a to cu veceras, pa kad namestim (uspesno nadam se) okacicu ovde sve sto treba.
:wave:
Pa gledaj ne morash nishta da rachunash, pogotovo zato shto i nije bash taj mnozilac takav okrugao kako ga je taj lik napisao.. Znachi stavi npr za pochetak -availablemem 4.00 pa udji u igru i odvrni sve na max, onda pogledaj koliko memorije je potrebno da bi sve bilo na max, i onda smanjuj mnozilac dok ti se ona leva i desna brojka ne priblize. Leva je koliko je potrebno, a desna koliko uslovno recheno imash upotrebive memorije. Smanjivanjem tog mnozioca smanjice ti se ta desna brojka. Kontam da je najbolje kada je desna brojka tu negde priblizne vrednosti kao leva, samo da ne bude manja. I to ti to..
Ma ni ja nisam mogo skontam odma dok ga malo nisam iznjakao, pa sam posle shvatio da je lakshe nego shto sam mislio..
XLiveLess - small replacement of the xlive.dll with no online support
Main features:
* complete replacement of the xlive.dll (original dll isn't required)
* all online functions are disabled (to prevent cheating in multiplayer)
* removed all anti-debugger checks
* all game variables are made unprotected and can be accessed and changed by the trainers, control centers and other tools
* in-built asi-loader (no need to replace original files)
* asi-loader searches for .asi files in the root game folder and .asi and .dll in the 'plugins' folder
Additional features for GTA IV version 1.0.1:
* removed savefile check (you can load save file made by any offline XLive user)
* removed files.txt check (integrated replacement of FileCheckFix and MagicPatch)
* restored access to the system debugger in the critical error menu (removed loading of WER.dll)
* enabled write access to memory in code and .rdata segments (no need to call VirtualProtect from a .asi)
* disabled RGSC
* moved 'savegames' folder (see below).
Installation:
* unpack the file xlive.dll into the game folder (don't forget to remove the asi loader if there is one)
* to turn on debug logging, unpack the file xlive_d.dll into the game folder and rename it to xlive.dll
Additional notes on savefiles:
* savefiles are now located in the folder:
(for Windows Vista) %USERPROFILE%\Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames\
(for Windows XP) %USERPROFILE%\My Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames\
NOTE: don't forget to copy savegames to the new location
Plugin support:
* Added plugin API (xliveless.h and xlive.lib)
* Added sample plugin that moves the 'savegames' folder into the game folder (saveToGameFolder.dll)
Known bugs:
* If you select "Live Guide" in the game menu, game will hang.
UPD:
* version 0.91: added loading *.dll from plugins\ folder
* version 0.92: fixed bug with crashes on XP; fixed loading modules from plugins folder.
* version 0.93: disabled RGSC, moved the savegames folder
Ovaj .dll gasi sve nepotrebne pozadinske aplikacije (naravno one koje dolaze uz igru), rezultat toga je konstantan fps, bez memory leaka-a, stavishe... odradite auto configure pre ubacivanja .dll i posle. Razlika je ochigledna, barem kod mene.
Sada ce savegame biti ovde: \My Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames
Napravite tu novi dir. i kopirajte stare save-ove (Kopirati SGTA file, ne onaj dir. userx04005050!).
U igru se ulazi preko GTA IV.exe, nema vishe XLive-a, Social Club-a, GTA browsera, itd (pozheljno je ugasiti Clip Capture iz same igre). :banana:
pomagajte drugovi,sve je radilo super do danas stigao sam do misije kad treba da spasim Romana,kad je zavrsim upali se auto save i pise autosave failed it will be turned off , kako manuelno da sacuvam igru?
XLiveLess - small replacement of the xlive.dll with no online support
Main features:
* complete replacement of the xlive.dll (original dll isn't required)
* all online functions are disabled (to prevent cheating in multiplayer)
* removed all anti-debugger checks
* all game variables are made unprotected and can be accessed and changed by the trainers, control centers and other tools
* in-built asi-loader (no need to replace original files)
* asi-loader searches for .asi files in the root game folder and .asi and .dll in the 'plugins' folder
Additional features for GTA IV version 1.0.1:
* removed savefile check (you can load save file made by any offline XLive user)
* removed files.txt check (integrated replacement of FileCheckFix and MagicPatch)
* restored access to the system debugger in the critical error menu (removed loading of WER.dll)
* enabled write access to memory in code and .rdata segments (no need to call VirtualProtect from a .asi)
* disabled RGSC
* moved 'savegames' folder (see below).
Installation:
* unpack the file xlive.dll into the game folder (don't forget to remove the asi loader if there is one)
* to turn on debug logging, unpack the file xlive_d.dll into the game folder and rename it to xlive.dll
Additional notes on savefiles:
* savefiles are now located in the folder:
(for Windows Vista) %USERPROFILE%\Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames\
(for Windows XP) %USERPROFILE%\My Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames\
NOTE: don't forget to copy savegames to the new location
Plugin support:
* Added plugin API (xliveless.h and xlive.lib)
* Added sample plugin that moves the 'savegames' folder into the game folder (saveToGameFolder.dll)
Known bugs:
* If you select "Live Guide" in the game menu, game will hang.
UPD:
* version 0.91: added loading *.dll from plugins\ folder
* version 0.92: fixed bug with crashes on XP; fixed loading modules from plugins folder.
* version 0.93: disabled RGSC, moved the savegames folder
Ovaj .dll gasi sve nepotrebne pozadinske aplikacije (naravno one koje dolaze uz igru), rezultat toga je konstantan fps, bez memory leaka-a, stavishe... odradite auto configure pre ubacivanja .dll i posle. Razlika je ochigledna, barem kod mene.
Sada ce savegame biti ovde: \My Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames
Napravite tu novi dir. i kopirajte stare save-ove (Kopirati SGTA file, ne onaj dir. userx04005050!).
U igru se ulazi preko GTA IV.exe, nema vishe XLive-a, Social Club-a, GTA browsera, itd (pozheljno je ugasiti Clip Capture iz same igre). :banana:
hmm...to ce mozda da radi ali mi to nikako ne odgovara :\ Igra mi se rusi na svakih 3-4 sata i to iskljucivo kad nisam na misijama, a po marfiju najcesce kad se vracam sa njih i idem u gun shop ili safe house
Kod mene radi bez ikakvih problema, preshao sam ja igru odavno... sad jurim one random misije (ljudi na ulici) i golubove, bash umem dosta dugo da se zabodem u igri.
Jel si stavljao patch (32Mb), overclockovao graficku? Igram na Xp Sp2, bez SP3 fix-a, compatibilty mode je na win 2000 radi i tako... chuj SP3 phah!
stavljen je patch, izlaziran SP3 preko registrija, grafick[e] su klokovane, do duse sa ovom novom nisam igrao duze od sat vremena jos uvek, sa prethodne dve jesam.
heh dobro ali nema to veze nego je lik smorio sa tim multiplier ftw,
zato sam ja zaobisao tu pricu i usao u GTA namestio res 800x600 view distance na 68
detail na 100,ili sta vec (sve na max koliko je moglo da bude priblizno mojoj memoriji.. 512/512),izasao iz igre u commandline stavio :
-height 1050 -width 1680 -availablevidmem 1.0
ma...Namestio sam ja na kraju, dobijes mutljage od senki koje trepere, shimering na sve srane, uzasno je. Kad stavis teksture na high na kolima metalik boja budu one sitne tackice, kako i treba, a sa ovim tvikom budu tufnice. Mnogo je sve ruzno, nije ni cudo sto R* nije to po defaultu omogucio. A fps gain je minimalan, bar kod mene, umesto 35-36 bude 38-40, tamo gde padane na 31 sa ovim tvikom bude 33, tako da ne pomaze mnogo. View distance sam po sebi obara FPS pa ako imas kartu sa 512mb tipa 8800gt, sta ti vredi ovaj tvik kad ce ti igra raditi u 10fps kad stavis view distance preko 70...
Ja sam sa ovom kartom ostavio sve isto sto sam imao i sa prethodnom, VD sam digo sa 30 na 40, teksture medium, 1680 i to je to. Sad imam 40 umesto 30fps i to je maks sto ovaj engine moze da pruzi. crap al sta je tu je, makar igra valja.
ma...Namestio sam ja na kraju, dobijes mutljage od senki koje trepere, shimering na sve srane, uzasno je. Kad stavis teksture na high na kolima metalik boja budu one sitne tackice, kako i treba, a sa ovim tvikom budu tufnice. Mnogo je sve ruzno, nije ni cudo sto R* nije to po defaultu omogucio. A fps gain je minimalan, bar kod mene, umesto 35-36 bude 38-40, tamo gde padane na 31 sa ovim tvikom bude 33, tako da ne pomaze mnogo. View distance sam po sebi obara FPS pa ako imas kartu sa 512mb tipa 8800gt, sta ti vredi ovaj tvik kad ce ti igra raditi u 10fps kad stavis view distance preko 70...
Ja sam sa ovom kartom ostavio sve isto sto sam imao i sa prethodnom, VD sam digo sa 30 na 40, teksture medium, 1680 i to je to. Sad imam 40 umesto 30fps i to je maks sto ovaj engine moze da pruzi. crap al sta je tu je, makar igra valja.
Ma ne moze da radi gore, kod mene se manje gushi igrica.. Ali ja radim tweak sa vecom rezolucijom, i meni je gadno izgledalo sa 800x600 pa sam odradio mape sa 1280x1024 i ne primecujem neku razliku, *** probajte kako vam odgovara, niko ne kaze da mora sa 800x600. Jedino ne kontam kako to da se se potroshnja memorije povecava samo sa pojachanjem view distance a sve ostalo apsolutno nishta ne menja..
Ma ne moze da radi gore, kod mene se manje gushi igrica.. Ali ja radim tweak sa vecom rezolucijom, i meni je gadno izgledalo sa 800x600 pa sam odradio mape sa 1280x1024 i ne primecujem neku razliku, *** probajte kako vam odgovara, niko ne kaze da mora sa 800x600. Jedino ne kontam kako to da se se potroshnja memorije povecava samo sa pojachanjem view distance a sve ostalo apsolutno nishta ne menja..
Ne ne nisam na to mislio, vec u ingame meniju kao da je potroshnja memorije vezana samo za view distance, a sve ostale slidere kad pomerash promena potrebne memorije se ne menja.. Chudno mi kako ostali efekti i detalji ne utichu na memoriju vec samo view distance (u zavisnosti od rezolucije naravno)..
Ne samo to, recimo ja sam kod sebe imao problem sa uchitavanjem... npr zaletim se sa motorm iz brokera prema downtownu i u vecini sluchajeva sam imao seckanje dok ne uchita sve, to automatski znachi pad fps-a. Sad je fps konstantan i za par frejomova veci. Rekoh, uradio sam auto configure bez ovog .dll-a i imao sam (tex/ren-high/highest) detail distance na 50, view distance na 30, senke na 5, gustina saobracaja 35. Posle ubacivanja .dll-a detail distance 65, view distance 32, senke 8, saobracaj 46, kad uradim auto configure. U mom sluchaju ovo je najbolji tweak.
Nema potrebe za brisanjem tog fajla (xlive.dll), samo pokreni igru sa LaunchGTAIV.exe (ne ucitava social club, ne brini). Meni sada normalno ucita igru i moj savegame, a pre mi je izbacivao u desktop (sa GTAIV.exe). Sad normalno sve radi!
Probajte! :wave: