Šta je novo?

GTA IV - Resenja problema -> Patchevi -> Tweakovi

Nema potrebe za brisanjem tog fajla (xlive.dll), samo pokreni igru sa LaunchGTAIV.exe (ne ucitava social club, ne brini). Meni sada normalno ucita igru i moj savegame, a pre mi je izbacivao u desktop (sa GTAIV.exe). Sad normalno sve radi!
Probajte! :wave:

Hvala radi :banana:

Nema potrebe za brisanjem tog fajla (xlive.dll), samo pokreni igru sa LaunchGTAIV.exe (ne ucitava social club, ne brini). Meni sada normalno ucita igru i moj savegame, a pre mi je izbacivao u desktop (sa GTAIV.exe). Sad normalno sve radi!
Probajte! :wave:

Hmm, a meni je igra zalecena tako da se pokrece iz livea, pise u uputstvu...da li da pokusavam sa tim dll-om?:trust:

Proban xliveless na X2 5000+ mašini sa 7600 GS, primeti se malo ubrzanje. Iskopiran xlive.dll u folder igre, GTA patchovan na 1.01, korišćeni Brijačevi LaunchGTAIV.exe i 1911.dll, startovano preko LaunchGTAIV, sve radi kako treba.

Svaka čast na raznim twikovima koje ste pronasli, ali meni grafika u GTA nije prioritet, a i radi mi solidno, tako da...

Nego mene zanima druga stvar...da li postoji neki HotCoffee patch, jer mi je glupo da gledam zgradu kako se drma (mislim, znam da sam muskarcina, ali preterase ga:d)

Salu na stranu, potrazio bih ga sam ali sa dialup-om stvarno nemam zivaca:wave:

Version 1.0.2.0

GRAPHICS FIXES / ADDITIONS:
• Graphics Menu:
• Graphics Settings
o Added "Water Quality", "Shadow Quality" and "Reflection Resolution" sliders in graphics menu.
o Added "Definition" and "VSync" toggles in graphics menu.
• Rendering optimizations.
• VSync optimizations.
• Nvidia 7000 series
o Mirrors fixed

PATCH 1 FIXES:
• Direct input device support is now disabled by default and can only be enabled with the commandline: "-usedirectinput"
• Supported Controllers:
o Logitech Dual Action
o Logitech RumblePad 2
o Logitech Cordless RumblePad 2
o Saitek P2500
• Supported Wheels:
• Note: Controls are unmapped, user must map controls using Manufacturer's mapping software.
o Logitech G25 Racing Wheel
o Logitech Wingman Formula GP Wheel
o Logitech MOMO Racing
o MOMO Force
o Driving Force Pro
o Driving Force
o Formula Force
• Added Commandline "-notimefix" which will help some users who are experiencing the fast/slow gameplay issue after patch 1 was applied.
• Fixed a bug that caused some users to experience endless looping audio effects after Patch 1 was applied.
• Benchmark was disabling sounds after Patch 1 was applied, this is now fixed.

CRASH FIXES:
• Unable to load game fixed - For some users, a DOS window would open and close immediately upon Game Launch, GTA IV would never launch.
• Hang on Initial Game Loading Screen fixed - Some users experienced Character Art Loading screens in an endless loop.
• Certain causes of the RESC10 error have been fixed (Alt-Tab, change resolution). If you experience an RESC10 error, you must restart.
• Certain Instances of the "GRAND THEFT AUTO IV has encountered a problem and needs to close" error have been fixed.

VIDEO EDITOR:
• Naming clips is now mandatory on Export

MULTIPLAYER:
• Legitimate players being kicked from Multiplayer matches has been fixed.

GENERAL ADDITIONS / FIXES:
• Wireless 360 controllers not functioning - Triggers were full on/off, fixed.
• In the Options menu accessed from the Title Screen a “Game” section has been added with the ability to turn Clip capture on/off.

>Download<

Edit: XliveLess nazhalost ne radi posle update-a, nova verzija verovatno stizhe za koji dan. :)

Poslednja izmena:
XLiveLess 0.93 for 1.0.2.0

Za sad pokrece R*SC i ljudi se zhale na ap. error... kod nekih radi, kod nekih ne. Kod mene ne radi. :(

Nova verzija bez R*SC-a, uskoro... :)

Meni ovaj novi xliveless ne radi (pada GTAIV.exe)... Stari radi, ali ne uchitava save. Nishta, chekam sledecu verziju...

Kada vratim save nazad nece da ga ucita???
.../Local setings/Application Data/Rockstar Games/GTA IV/savegames/user_?????
u ovaj gore folder vratis savegame i preimenujes u SGTA400,ako nece onda pokreni igricu predji prvu misiju dok ne sacuvas pa izadji iz igrice i preko tog save-a presnimis svoj :d
ps:ne mogu da verujem koliko bolje radi gta sa novim pach-om,da je srece pa da su je u ovakvom stanju i izbacili :)

Poslednja izmena:
evo resenja kako za sada namestiti da radi novi patch, barem tako radi kod mene. Sacuvajte GTAIV.exe koji je patchovan prvim patchom i posle instaliranja drugog patcha slobodbo preko novog GTAIV.exe iskopirajte stari, koristite stari XliveLess i sve radi kao doxa, eno ima onih novih opcija u meniju za podesavanje grafike, sve radi super...

evo resenja kako za sada namestiti da radi novi patch, barem tako radi kod mene. Sacuvajte GTAIV.exe koji je patchovan prvim patchom i posle instaliranja drugog patcha slobodbo preko novog GTAIV.exe iskopirajte stari, koristite stari XliveLess i sve radi kao doxa, eno ima onih novih opcija u meniju za podesavanje grafike, sve radi super...
ili moze i ovako: instalirate novi pach i pustite igru i sta god da ste vec imali pre pach-a radice :)

XLiveLess 0.94 beta for 1.0.2.0

Works with 1.0.1 and 1.0.2
Removed RGSC for 1.0.2
Added dwGameVersion to the plugin API.

Nazhalost posle instalacije patcha ne mogu vishe pristupiti kompovima. :(
"E" ne radi samo za kompove, za ostale akcije funkcionishe. Mozda nam treba novi .exe, mada vidim da i ljudi sa originalnim igrama imaju isti problem.

Ja sam odma instalirao drugi patch, pa kad vratim original exe nece da radi....ima li ko da okaci exe sa prvim patchom da probam to? Ne radi mi se reinstall

Evo vam jedan savet za brzo reinstaliranje, obrisite iz gta foldera sve fajlove i common folder a folder PC ne dirajte. Ovim ste obrisali samo one fajlove koji su nesto kao driveri (za kola, za svetlo, za kameru...) i koje patch menja a u PC folderu su teksture i jos po nesto, znaci njih ne brisete. Sada kada reinstalirate, instalacija će samo prekopirati common folder tezak oko 100MB i nece kopirati PC (nekoliko GB). Ovako će vam istalacija biti brza a sve će raditi.

Aj probacu samo da nadjem taj patch, nego igra mi je radila vrh i bez ikakvih gresaka dok nisam instalirao patch - e tek onda vidim ponekad fali tekstura i jos neke gluposti a dobitak u fps nikakav

HELP

Jel moze neko da mi objasni ovu anomaliju sa GTA :S:

GTA mogu da igram bez zakucavanja jedino ako mi je sveze restartovan racunar a ako mi je komp ukljuchen jedno pola sata, sat i posle toga ukljucim GTA on se zakuca posle par minuta... Znam da mi je slaba mashina al ako radi sa sveze restartovanim kompom a drugacije nece u cemu je problem?????

Ne razumem ovo uopste koji mu je trip *** :mad:

Radi sve sto i treba da radi :) tj iskljucuje Games for windows i r* social club,i ponovo cita savegame iz my documents foldera :)

Tako je, igrica se odmah pokrece bez social kluba, stari save se kopira u My Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames
i naravno sve sto je ispravljeno u najnovijem patchu -
igrica je bolje optimizovana, tj. bolje radi. :type:
Instaliras najnoviji patch, prekopiras xlive.dll (xliveless-0.94.rar) u Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV i pokrenes igru sa LaunchGTAIV.exe, i to je to. :type:
Ko zeli da proba evo i 100% zavrsen savegame sa svim predjenim misijama i sve je otkljucano, ceo grad je dostupan. :wave:

Prilozi

• GTA4Complete100%.rar
    53 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Do you like motion blur but hate ugly static blur on all objects when "p" pressed? So this is a solution(it also removes grain on shadows)
Now with tweak installed you can experience nice Crysis-like motion blur while on foot, kick-ass motion blur while driving vehicles (applies on lowest speed) and SHARP EDGES, no static blur anymore!!!!! What is more things like shadows and edges of trees are now SMOOTH,NO GRAIN!!!!

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=386262&st=0&#entry1058791728

Nazad
Vrh Dno