Hocu ali na leto, nema prostora u kotlarnici.,moram da raskacim kotao, ali sad nema potrebe da se cacka u novembru. Probao sam na sraf pa da okrenem srafcigerom ali nece bas je zaglavila, kamenac jak,moram da je skinem.Pa sto da menjas pumpu, odglavi je sam rucno, isprazni sistem, odvrni napred i odglavi rucno.
To je greska i koj razlog da bacis, ja sve povadio, bacio, i evo radi vec tri sezone bez tih tresaca.
Razlog je sto se spirale odvale od tresaca pa se zaglave u turbulatoru pa nema protoka vazduha.Od 8 spirala koliko mislim da ima, pola je bilo zaglavljeno, trazili su pre tri sezone 6k da ugrade nove, napravio sam bez njih i tako guram, nisam primetio razliku u radu.To je greska i koj razlog da bacis
To se postize sammjenom T polaza na kotlu, ali se ja ne grejem na pelet pa ne znam koliko su niske T moguce na pelet, ali npr. 35-40C, za to sto hoces.
Ako ima cetvorokruzni onda regulisi sa njim , Meni sa unutrasnjim termostaom nekako vise trosiNama je namešteno da t u kotlu bude 60°C. Unutrašnji termostat je namešten na 23°C, a od 23 - 07h na 19°C. Serviser koji je bio da pusti kotao u pogon nam je tako namestio.
Kada sam ovde na forumu pitala za mogućnost grejanja na pelet kuće ovakve kakva je (neizolovana, sa lošom stolarijom, velike kvadrature) neko mi je napisao da obavezno kupimo unutrašnji termostat, da je to bolji način regulisanja t. I poslušali smo. Ali smo sada skroz zbunjeni time što radijatori budu potpuno hladni. I onda nekih 20 - ak minuta u prostorijama bude hladnjikavo (subjektivni osećaj).
Ovo i ja mislim. Kako se namesta da se pumpa ne gasi cim se dostigne trazena temperatura na termostatu? Kod mene cim stane kotao, ugasi se i pumpa i to me izludjuje. Termomont Toby 20.Da bi radijatori bili stalno topli, mora se smanjiti temperatura polaza, i pumpa mora raditi non-stop!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari