Da li ovde neko ima kotao na pelet Toby 12b od Termomonta?
Na elitmadzone je nekad bila tabela gde su clanovi mogli upisivati svoje parametre za podesavanje svojih kotlova.
Medjutim te tabele vise nema, ni tih nekih glavnih clanova.
A ja imam problem so svojim Toby 12b
Krajem zime kad sam zavrsio sa grajanjem, sam iskljucio kotao. Iskljucio sam iz struje, spremio kotao za zimu.
Posto nisam bio u Srbiji sve sad do 16 decembra. Nisam ukljucivao grejanje, i kad sam dosao kuci.
da ukljucim kotao, krene ono ciscenje, i tako vrti ventilator i vise od pola sata, ustvari dok ne pritisnem ponovo taster za palenje, kad krene da gasi kotao. I tako ventilator radi, na displeju pise gasi kotao, i tako sigurno vise od sat vremena tj prestalo je kad sam iskljucio iz struje ( uticnice). Kad sam ponovo ukljucio odma startuje sa ciscenjem bez da ja pokrenem start, palenje.
ok
ali mogu da udjem u podesavanje parametara. Nekim cudom su se parametri resetovali ( imam zapisana podesavanja ) i cim sam krenuo da podesavam, i zavrsio, kotao je poceo da radi. Ali na displeju nisam mogao da podesim temperaturu vode u kotlu na vise od 70 stepeni. i trebalo je skoro pa 3 sata da zagreje vodu na tih 70 stepeni. i stalno mu je nekako radio ventilator. ok radi ventilator i kad je sve u redu, ali sad je bilo nekako cudnije. Radio je kotao jednu noc, i juce je poceo da zeza, prvo ispisao neuspesno palenje. Pogledam vidim pepeljara za pelet prazna, rekoh mozda se neki duzi pelet zaglavio u puzu, odkud znam. pritisnem ponovo start za palenje, i krene i upali. I tako posle jedno sat vremena pipnem radijatore a oni hladni. Pogledam na kotlu despleja, pise nema goriva. Otvorim vrata od kotla, ona pepeljara prepuna peleta. Izbacim pelet iz te pepeljare. ocistim. i da stisnem ponovo palenje, kad sad ne radi ventilator. stisnem start ponovo , krene gasenje kotla ali ventilator ne radi. Isklucio sam iz struje ( uticnice ). i kad posle ukljucim u struju ponovo, i pokrenem, ventilator ne radi. prema tome ni grejanje.
Zvao sam servisera kojeg imam u imeniku, nije se javio, poslao mu poruku ba viber sa slikom displeja nije odgovorio.
morat cu nazvati drugog.
neverovatno kako los kotao , moj je tu negde iz 2014/15/16 ne secam se kad sam ga kupio. Nisam imao jednu celu sezonu da je radilo sve kako treba, uvek neki problemi.
Jako lose iskustvo sa ovom markom i ovim kotlom. nikom ne bi preporuci da kupi termomont kotlove.