Otprilike 100 kvadrataa koliko povrsinu grejes sa kotlom od20kw?
Potvrdio je..Jos nije potvrdio da li ima mesni ventil ili nema...
Tri sprata, 100 kvadrata?Otprilike 100 kvadrata
Dada, po 40 kvadrata su spratovi ali ne grejem sve. *** nekad se tako pravilo zbog izdavanja. Tacnije to je kuca koju su moj pokojni deda i njegov brat pravili. Po etazi bi bilo 80 kvadrata ali to je tako napravljeno i podeljeno da svako ima tri sprata od po 40 kvadrata otprilike.Tri sprata, 100 kvadrata?
Ili sam ja nešto loše razumeo?
Ma ajde pa ja grejem 110 kvadrata sa TOBY 12,Otprilike 100 kvadrata
Znam ja sve to ali kasno nazalost, uzelo se ovo. Kako drzis temp vode u kotlu? Je l imas mesni ventil?Ma ajde pa ja grejem 110 kvadrata sa TOBY 12,
Tvoj jos jaci kotao i bolji, da imam mesni ventil i stelujem po potrebiZnam ja sve to ali kasno nazalost, uzelo se ovo. Kako drzis temp vode u kotlu? Je l imas mesni ventil?
Je l tu temperaturu regulises termostatom? Je l ti se gasi kotao kada je dostigne i koliku temp saljes prema radijatorima?Svako drugo vece 3 djaka, ali ne radi stalno, od 14h do 22h onda pali se klima do ujutru , i ujutru pali se od 05 h do 08h , sve to podeseno i ne pipam kucna temperatura 24c tako mora
Da kucni termostat regulise unutra i gasi kotao , kotao salje sad kad je oko nule +- 50c ako je ispod minusa dignem na 60c ali retkoJe l tu temperaturu regulises termostatom? Je l ti se gasi kotao kada je dostigne i koliku temp saljes prema radijatorima?
Svaki radijator ima termoglave osim u kupatilo, u kupatilo susaonik + podno grejanjeA termoglave na radijatorima nemate? Bas je visoka temperatura u kuci ali svako prema svojim potrebama. Mozda bi trebalo da ukljucim i ja termostat u radu a ne da ga koristim kao tajmer. Da li termostat gasi kotao ili pumpu samo? Imas li predstavu kad su temp oko nule, koliko puta ti se u toku dana kotao upali i ugasi?
Nisam strucan, potrazi savete na samsvojmajstor ili elitemadzone forumu ima dosta iskusnih sto se tice grejanja na pelet. Ali svakako kotao do 25kw max a vrv ce ti preporuciti i do 20 neki.kuca 200m2
PVC stolatija
Stiripor 8cm
Plafon izolovan
Grejna tela predeminzionisana za oko 20% (nikakva automatika nije postavljena)
2 bojlera od 120L vezana za grejanje
kuca sa 1 spratom
16 prostorija sa grejnim telima
Trenutno se greje na ugalj i drva preko kotla starog preko 30 godina Radijator Zrenjanin
Plan je da se ostavi ovaj kotao, samnji broj glidova sa 11 na 5-7 (trenutna snaga mu je 50kw) kao pomocni i da se doda primarni kotao.
Sta bi bio vas predlog? TOBY, KEPO, Centomatal, radijator ing.. vidim da vecinom se preporucuje manji kotao od inace potrebnog znaci do 25kw bih isao.
Da li bi ubacivali bafer?
Samo termostat ili i termoglave?
Kod kotla na pelet ti je vrlo bitno da se grejes sto nizom temperaturom a da zadovoljis potrebu za toplotom u kuci. Ako ocekujes da ti budu tako vreli radijtori budi spreman i na veliku potrosnju.Evo ko je trazio slike ventila.. Dolazi sutra majstor, pa cemo videti. Samo se plasim da kotao nije slab. Greje se oko 140kvm, ima 16m duzinski radijatora, kuca je na sprat...Prethodni Megal je bio na drva i 35kw snage. On je ubijao, radijatore nisi mogao rukom pipnuti![]()
Ako pitas proizvodjace kotla da, u praksi ne.Ma kakvi 20kw, ja kad sam letos detaljno pretraživao pre kupovine kotla, uvek je gornja granica za 25kw bilo pominjano 170-189m2.
Na drugom forumu sam dobio preporuku za Centrometal 18kwMa kakvi 20kw, ja kad sam letos detaljno pretraživao pre kupovine kotla, uvek je gornja granica za 25kw bilo pominjano 170-189m2.
Obavezno ostavi kotao na drva , ja bih KepoNa drugom forumu sam dobio preporuku za Centrometal 18kw
Ostavio bih ako je ikako moguće klasičan kotao na drva za velike minuse, da da boost grejanju 😅
To tek treba da vidim sa ljudima koji se time bave, više mi je bitnija preporuka za proizvođača nego za snagu.
Da li je neko uspeo da kupi kotao preko onih donacija?
Bio majstor, prvo smo mislili da ima nekih zacepljenja na par radijatora, sto na zalost nije bio slucaj, ispustili vodu skroz, ponovo ubacili, ozracili, sve isto.. Na kraju je majstor zakljicio da treba nova pumpa za vodu. Sad sam u nedoumici jer je sa starim kotlom sve lepo radilo, doduse on je nenormalno zagrejavao radijatore da se ovo nije ni moglo osetiti.. Mozda se tek sad vidi sa ovim blagim i umerenim grejanjem.. Da ne kazem stednjom zbog ubitacne cene 😃Nisam strucan, potrazi savete na samsvojmajstor ili elitemadzone forumu ima dosta iskusnih sto se tice grejanja na pelet. Ali svakako kotao do 25kw max a vrv ce ti preporuciti i do 20 neki.
Kod kotla na pelet ti je vrlo bitno da se grejes sto nizom temperaturom a da zadovoljis potrebu za toplotom u kuci. Ako ocekujes da ti budu tako vreli radijtori budi spreman i na veliku potrosnju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari