Šta je novo?

Grejanje na pelet

Zavisi u kom delu zemlje zivis, ponuda peleta varira od grada do grada. Generalno da ti neko kaze sigurno 'ovaj je dobar' - ne moze, jer fusare ga toliko da se nekad razlikuje na paleti a kamoli u dve grejne sezone. Ako mozes uzimaj A1 klasu, mora biti barem za nijansu bolja od A2.
Ja nisam nasao u Nisu ali Golijski pelet su mi mnogi hvalili iz drugog dela Srbije, kolege, prijatelji koji koriste pelet.
Nekad stelovanje kotla moras uraditi kad vidis sta ostaje u pepeljari, recimo meni kad mnogo bude pepela/sljake, smanjim dozator ili povecan ventilator kako bi 'vise izgoreo' + nekad pomogne nekad bude neprimetno.

Pozdrav narode
Ovde sam nov
U dilemi sam
koliko je pametno
Kuća do 100cm2
Unutra se će se uraditi izolacija plafon vuna
Spolja stiropor
PVC prozori srednje kvaliteta
Nisu visoki plafovi
Ima tri sobe i jedna mala
Kupatilo kuhinja
Hodnik
Da li je pametno na pelet ili nije
Šta vi predlažete

komsija trosi do 2 palete, izolacija + pvc nov, izolacija 5cm, prizemna kuca. od 18kW je kotao. mislim da ima malo vise od 100kvadrata
E sada on ima 5 prostorija koje greje, 2 uvek radijatori na max tu mu je majka to je oko 30ak kvadrata, sotatak je mislim na 22 C posto kada dodju kod nas kazu mnogo vruce, kod nas je 25 do 26 u dnevnoj

Tetka ona trosi do jedne palete ali ona kombinuje klimu plus TA pec, pelet pali popodne, pec je onaj italijanski valjda od 15kw a mozda i od 18.
Kolega greje sprat kuce od 70mkv isto 1 paletu isto izolacija 10cm + PVC temepratura 21-22, stim sto sprat ispod njega i iznad se lsabo greju.

Dali imate iskustva so duvalka na peleti, Termoflux 10kw?

Potrebna je za primarno greenje 30m2 otvoren prostor bez izolacija plus moznost za uste 30m2 po potreba.

Majstor kojeg ste mi preporucili upucuje me na fabriku, a meni treba majstor koji ume da podesi parametre koji meni odgovaraju. Fabrika nece to da radi, pa opet molim, ako neko zna nekog majstora da mi preporuci.

Moze mala pomoc
Kuća je skockana prizemna
Izolacija okolo
Plafon izolacija
I pod izo
Za sad ima oko 80 cm2
Biće do 100-120
Da li može da zadovolji bergen kotao 15 kw

Dobar dan, radim potkrovlje na kuci, koje ce biti oko 60 kvadrata, donji deo isto oko 60 kvadrata. Imam u planu da uzmem pec na pelet za etazno grejanje. Da li ta pec moze da se postavi na potkrivlju a da greje i donji deo kuce. Razlog zasto se stavlja gore je taj zato sto deda zivi dole. Koje jacine bi mi pec trebala i koju mi pec preporucujete? Hvala!

Ako bi stavljao radijatore dole i razvod "odozgo" onda ne vidim problem.

CALEFI 200

Ventile kako ti odgovara navoj muski/zenski.

Mora ventil da ima sivu plastiku gore koj se skida da bi mogo da ugradis termo glavu.

Nazad
Vrh Dno