Qiza
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.12.2014
- Poena
- 285
Nasi stari odzaci su predvidjeni za lozenje sporeta, kaminskih peci itd, kojima je neophodna velika prirodna promaja ili ti dobar cug kako bi sagorevanje bilo efikasno. Peci na pelet imaju ventilator(e) koji prave "vestacku" promaju i nemaju potrebu za tolikim odzacima itd... O kepo kotlovima zaista ne znam nista, mislim ne znam ni ostalima, imam samo como 21kw u kuci. Ono sto sam cuo je da kepo ima jako kvalitetnu podrsku, tako da bih na tvom mestu prvo kontaktirao njih i njima objasnio svoj problem i video sta oni kazu na sve to. Verujem da ce ti izaci u susret.
Ti svakako mozes da probas sa smanjivanjem broja okretaja ventilatora, ali niti znam kako niti koliko, samo zapisi obavezno koje su fabricke postavke svega sto budes menjao.
- Ukoliko se odlucis da izigravas majstora. Nemoj posle Qiza sa bencha mi rekao.... 
Kod alfinog como 21kw je definitivno problem i u turbulatorima koji su "mali" ili bukvalno nepostojeci
Tako da dimovi zajedno sa toplotom brzo projure kroz izmenjivac i sibnu u odzak. Kod mene samo smanjivanje unosa peleta i ventilatora je drasticno oborilo temp izduvnih gasova. Ali kao sto sam i rekao, mala povrsina se greje, malo vode u sistemu, solidno izolovano, nisam ni imao potrebu za tolikim snagama. Samim tim sto sam smanjio koliicinu peleta i brzinu venta i snagu sam smanjio, sto mi je i bio cilj.
Ti svakako mozes da probas sa smanjivanjem broja okretaja ventilatora, ali niti znam kako niti koliko, samo zapisi obavezno koje su fabricke postavke svega sto budes menjao.
Kod alfinog como 21kw je definitivno problem i u turbulatorima koji su "mali" ili bukvalno nepostojeci