Peugeuot2008
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 13.12.2021
- Poena
- 65
Čini mi se da je optimalno 72 stepena ili 73 a razloge je naveo Marko.
Eto vidis kod tebe je dobra situacije, bila bi jos bolja kad bi podigao temperaturu mada bitno je da nema smole.Kod mene je svetlo siv na 55 stepeni. Nikakve smole niti pak kondenzacije nema. Doduše ovo mi je prva godina na pelet.
Preporucuje se cak i 80.Čini mi se da je optimalno 72 stepena ili 73 a razloge je naveo Marko.
Je l imas dve pumpe? Radijatorsku posle mesnog i kotlovskog na ulazu u kotao?To hoce naravno da skine smolu, tako se i radi, ugreje se dobro kotao i voda. Nego ima tu jos caka za eleminisanje kondeza i smole, tebi sigurno pumpe vrte non stop vodu, meni su npr namestene tek posle 55c kad predje voda u kotlu da krenu da rade.
Ma da,radi pumpa stalno ali nema veze,grejao sam tri dana ove zime a ni to nisam morao.To hoce naravno da skine smolu, tako se i radi, ugreje se dobro kotao i voda. Nego ima tu jos caka za eleminisanje kondeza i smole, tebi sigurno pumpe vrte non stop vodu, meni su npr namestene tek posle 55c kad predje voda u kotlu da krenu da rade.
Amin.nema to veze sta se lozi.. smola se desava zbog hladne vode sa druge strane lima...
lozi sta hoces i plastiku kad je dobra temperatura vode nece se hvatati po zidovima...
Ovako mi je podesio majstor, nista ja tu nisam dirao, niti znam da diramPa dal si normalan i dole se vidi temperatura kotla ,smanjuj to
Prepravke ce biti oko povezivanjna samog kotla nema sanse da se gadjaju cevi, u mom kraju za to traze 3-5 grejnih tela zavisno od majstora, cena je 30-35 eura po grejnom telu.Da ne budem nepristojan, ali bih ovako, odmah da pitam, koliko bi me koštao kotao na pelet sa sve ugradnjom?
Imam parno grejanje na čvrsto gorivo, kuća 250 m2. E sad, ja bih tu peć na pelet stavio u prizemlju. A u prizemlju imam 2-3 sobe. Tačnije 4 radijatora. I samo bih grejao ta 4 radijatora, na spratu bih zavrnuo ventile. Pa kolika mora da bude peć? Da se ugradi, recimo u trpezariji, kujni, na postojeću instalaciju. Nadam se da ne trebaju neke velike prepravke, jer već ceo sistem postoji. Hvala!
Može i polovna peć - što jeftinije.
Nisam vidjao bio pelet u mom kraju, ovde se samo prodaje od buke i od hrastaKakve su cene agropeleta trenutno?
Kod mene recimo temperatura dima na 59c u kotlu bude oko 170-180c, Kepo kotao. I bas sam hteo oko toga da pisem kad ono tvoj post vezano za to. Nisam menjao nista oko ventilatora ali bas razmisljam - ako bi smanjio brzinu, da li bi time mozda dodao koj stepen kotlu ?Takodje pogledaj i kolika je temperatura dima. Ukoliko je i ona 200C (sto moze i biti) znaci da veliku kolicinu toplote saljes kroz odzak umesto da predas vodi.... znaci problem je na relaciji brzina ventilatora - promaja u odzaku...
Ako neznas parametre onda ne diraj . nije sve u brzini ,Kod mene recimo temperatura dima na 59c u kotlu bude oko 170-180c, Kepo kotao. I bas sam hteo oko toga da pisem kad ono tvoj post vezano za to. Nisam menjao nista oko ventilatora ali bas razmisljam - ako bi smanjio brzinu, da li bi time mozda dodao koj stepen kotlu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari