Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Moja gree eco plus pular nema pracenje potrosnje na aplikaciji u mojem slucaju iPhone, razocarao sam se. Mogu samo da preko app kontrolisem sve ostalo pali, gasi, smanji, povecaj tempereturu, ventilator i itd. Najbitnije potrosnja el energije ta funkcija nema istrazivao sam i nazaloat pomenuti model gree spada u neku nizu kategoriju koja nema tu privilegiju da ima i pracenje potrosnje el energije😢
Samo Gree Clivia ima neki prikaz potrosnje ostali modeli kolika znam nemaju!
Znaci nema veze da li je u pitanju Pular ili Amber
Sve ove potrosnje/grafike itd. iznad su od pametne uticnice :)

Pa kao što rekoh,dođem sa posla i uključim je 15h i gasim oko 20h temperatura na 23° podešena na setovanju i-feel.Neki put je uključujem i kasnije oko 16:30-17:00h , sve zavisi kolika je spoljna temperatura. I kući mi je uvek temperatura bez grejanja oko 19°- 19,5° tako da brzo nagura do 22-23° ta nam temperatura odgovara.Problem je supruga koja "uživa da luftira".Vikendom je uključujem ranije oko 11:00h i isto radi do 20:00h i tad je ta potrošnja veća.U pitanju je kuća dobro izolovana sa pvc stolarijom i greje oko 50-tak kvadrata.Postavljena je u dnevnom boravku koji je oko 28 kvadrata,i duva u pravcu hodnika gde je nasuprot njemu još jedna soba 12 kvadrata,iz hodnika su i vrata kupatila koja su otvorena i kupatilo je 10 kv.Spavaću sobu negreje jer oduvek spavamo u hladnom,baš kad su jaki mrazevi pali se gasna peć samo da razmlači malo. Neznam da li treba još neka informacija.
Ne vredi onda (bez Tapo-a) da vadimo prosek po satu, previše promenjlivih...

Svakako, izvinjenje @Ira za ishitrenu korekciju malopre! 🙂🍻

Problem je supruga koja "uživa da luftira".
Nadam se samo na kip i iz više kratkih navrata? 🤞😅
Ako je širom otvaranje - teško da ćeš smanjiti potrošnju (naginje ti ka velikoj, tj. u tim uslovima bi moralo da može osetno manje)...

S' tim rečenim, si probao bez iFeel-a? Ima li razlike u potrošnji (i preciznosti održavanja sobne)? :)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: Ira
Uvek koristim opciju i-feeel jer tada radi kako treba,održava temperaturu u 0,5-1° . Bez i-feel opcije pregreva prostor,jednostavno toplo nam je.Evo ove nedelje radim druge smene supruga nezna za i-feel opciju.Čim sam ušao u hodnik pretoplo.Evo snimci ekrana za današnji rad. Što se tiče same aplikacije krade 4,5% posto od prave potrošnje proveravo sam je na samom brojilu,što i nije nešto mnogo.

Prilozi

• Screenshot_20251020_222756_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251020_222756_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20251020_222743_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251020_222743_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 16
Dopuna,sad proverio brojilo,01.10-20.10 utrošeno 321 kwh, što mi se uklapa sa potrošnjom klime koji aplikacija meri. U 10-tom mesecu 24 vidim da je porošnja bila 378 kwh skupe i 70 kwh jeftine( imam jednotarifno brojilo) i tada nisam imao klimu. Znači do sada je prosek 16kkwh potošnje dnevno.Ja prezadovoljan.

Krade , a nisam spuštao jer ne volim da duva ladno,😀. U suštini caka je u dobroj izolaciji objekta,i nema velikih toplotnih gubitaka. Na gasnom grejanju tri alfa plam peću od 7 kw trošile su mi od 200 do 320 m3,a sa ovom klimom dve peći još nisam upalio. Videćemo kad bude hladnije koja je računica.

Nazad
Vrh Dno