Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Moja gree eco plus pular nema pracenje potrosnje na aplikaciji u mojem slucaju iPhone, razocarao sam se. Mogu samo da preko app kontrolisem sve ostalo pali, gasi, smanji, povecaj tempereturu, ventilator i itd. Najbitnije potrosnja el energije ta funkcija nema istrazivao sam i nazaloat pomenuti model gree spada u neku nizu kategoriju koja nema tu privilegiju da ima i pracenje potrosnje el energije😢
Samo Gree Clivia ima neki prikaz potrosnje ostali modeli kolika znam nemaju!
Znaci nema veze da li je u pitanju Pular ili Amber
Sve ove potrosnje/grafike itd. iznad su od pametne uticnice :)

Pa kao što rekoh,dođem sa posla i uključim je 15h i gasim oko 20h temperatura na 23° podešena na setovanju i-feel.Neki put je uključujem i kasnije oko 16:30-17:00h , sve zavisi kolika je spoljna temperatura. I kući mi je uvek temperatura bez grejanja oko 19°- 19,5° tako da brzo nagura do 22-23° ta nam temperatura odgovara.Problem je supruga koja "uživa da luftira".Vikendom je uključujem ranije oko 11:00h i isto radi do 20:00h i tad je ta potrošnja veća.U pitanju je kuća dobro izolovana sa pvc stolarijom i greje oko 50-tak kvadrata.Postavljena je u dnevnom boravku koji je oko 28 kvadrata,i duva u pravcu hodnika gde je nasuprot njemu još jedna soba 12 kvadrata,iz hodnika su i vrata kupatila koja su otvorena i kupatilo je 10 kv.Spavaću sobu negreje jer oduvek spavamo u hladnom,baš kad su jaki mrazevi pali se gasna peć samo da razmlači malo. Neznam da li treba još neka informacija.
Ne vredi onda (bez Tapo-a) da vadimo prosek po satu, previše promenjlivih...

Svakako, izvinjenje @Ira za ishitrenu korekciju malopre! 🙂🍻

Problem je supruga koja "uživa da luftira".
Nadam se samo na kip i iz više kratkih navrata? 🤞😅
Ako je širom otvaranje - teško da ćeš smanjiti potrošnju (naginje ti ka velikoj, tj. u tim uslovima bi moralo da može osetno manje)...

S' tim rečenim, si probao bez iFeel-a? Ima li razlike u potrošnji (i preciznosti održavanja sobne)? :)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: Ira
Uvek koristim opciju i-feeel jer tada radi kako treba,održava temperaturu u 0,5-1° . Bez i-feel opcije pregreva prostor,jednostavno toplo nam je.Evo ove nedelje radim druge smene supruga nezna za i-feel opciju.Čim sam ušao u hodnik pretoplo.Evo snimci ekrana za današnji rad. Što se tiče same aplikacije krade 4,5% posto od prave potrošnje proveravo sam je na samom brojilu,što i nije nešto mnogo.

Prilozi

• Screenshot_20251020_222756_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251020_222756_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_20251020_222743_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251020_222743_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 56
Dopuna,sad proverio brojilo,01.10-20.10 utrošeno 321 kwh, što mi se uklapa sa potrošnjom klime koji aplikacija meri. U 10-tom mesecu 24 vidim da je porošnja bila 378 kwh skupe i 70 kwh jeftine( imam jednotarifno brojilo) i tada nisam imao klimu. Znači do sada je prosek 16kkwh potošnje dnevno.Ja prezadovoljan.

Krade , a nisam spuštao jer ne volim da duva ladno,😀. U suštini caka je u dobroj izolaciji objekta,i nema velikih toplotnih gubitaka. Na gasnom grejanju tri alfa plam peću od 7 kw trošile su mi od 200 do 320 m3,a sa ovom klimom dve peći još nisam upalio. Videćemo kad bude hladnije koja je računica.

Evo da se javim sa iskustvom za Amber Premium 12 u skoro 80 kvm ( izolovano potkrovlje sa velikim open space-om) gde klima greje sve. Stavio sam je pre mesec dana. Pisao sam ovde i tražio mišljenja za kupovinu.

Ukratko, oduševljen sam koliko ona ima snage da greje (koliko topao vazduh može da pogura).

Dok je bilo toplo napolju prethodnih nedelja, jeste radila kao on/off iako je prostor velik, a daljinski postavljen na Ifeel je skoro sedam metara udaljen od klime.

Klima na 21C u tim danima, na daljinskom unutra 22C. Čim padne klima se pali. Tu nema problema.

Topliji dani potrošnja od 2KWh do 3.5KWh ( nemam tapo, samo kinesku smart utičnicu). Nije se ni palila kada je napolju bilo 24C, samo predveče, noću i ujutru. To ne računam.

Ono što sam čekao i čega sam se bojao konačno je došlo danas. U mom gradu -1C jutros sa maglom.

Ona radi sjajno, na sedam metara od nje 22C, potrošnja konstantna 550-650w. Zaista nemam šta više da poželim.

Defrost koji me je ubijao sa HiSensom još nisam video da se uopšte desio. Ukratko, ovo greje za stvarno, i mislim da bi ista 18ka zaista bila previše.

Kako ti je podešen ventilator? Na tolikom prostoru barem 3. ili 4. brzina, a kad ode u minus i 5.

Ventilator je svih ovih mesec dana na dvojci. I za sada nema potrebe da bude na više. Prostor je takav da klima gleda u ceo prostor i lako topao vazduh stiže svuda.

Da li se neko mozda zezao sa pythonom i greeclimate bibliotekom? Uspem da pronađem i bindujem klimu, ali se nista ne desava kad pokušam da pošaljem komandu. (amber premium). Na netu ima malo informacija, osim da je možda promenjen firmware i enkripcija. 😐

Uvek koristim opciju i-feeel jer tada radi kako treba,održava temperaturu u 0,5-1° . Bez i-feel opcije pregreva prostor,jednostavno toplo nam je.Evo ove nedelje radim druge smene supruga nezna za i-feel opciju.Čim sam ušao u hodnik pretoplo.Evo snimci ekrana za današnji rad. Što se tiče same aplikacije krade 4,5% posto od prave potrošnje proveravo sam je na samom brojilu,što i nije nešto mnogo.
A gde se daljinski postavi koliko daleko od klime?

jel treba direkto tj. preko puta nje da bude ili moze i dijagonalno?

Sto se potrosnje tice kaze app 110Kw prosli mesec, stim sto ona nije primarna, nekoliko dana smo uvece lozili, nekoliko cepanki ali nocu je ostavim na 22

jel treba direkto tj. preko puta nje da bude ili moze i dijagonalno?

Sto se potrosnje tice kaze app 110Kw prosli mesec, stim sto ona nije primarna, nekoliko dana smo uvece lozili, nekoliko cepanki ali nocu je ostavim na 22
Najbolje sa strane, jer kada je preko puta na udaru je toplijeg vazduha koji dolazi direktno iz klime

Znači, bitno je samo da nema prepreka između daljinca i klime. U upustvu Midea breze ss stoji da svakih 3 minuta klima i daljinski razmene podatke.

Znači, bitno je samo da nema prepreka između daljinca i klime. U upustvu Midea breze ss stoji da svakih 3 minuta klima i daljinski razmene podatke.
Kad je toplije napolju poput ovih jesenjih temperatura i senzor unutrašnje jedinice ne detektuje u potpunosti pravo stanje temperature u sobi uključim I Feel i stavim daljinac pored prozora (najhladnija tačka u sobi) jer kada ugreje tu onda je u celoj sobi prijatno. Mana je što mi na I Feel više troši, tipa ako temperaturu kontroliše senzor klime modulira između 503 i 520w, ako kontroliše senzor daljinca ide između 580 i 620w.

Mana je što mi na I Feel više troši, tipa ako temperaturu kontroliše senzor klime modulira između 503 i 520w, ako kontroliše senzor daljinca ide između 580 i 620w.
Pa nije to neka velika razlika u potrosnju 80-120w ako fino pokrije ceo prostor! Dodje mu skoro kao da je ukljucen grejac :)
Kad bi vukla da odrzava npr. 700-900w to bi bila vec druga prica! :D
Meni sa iFeel napravi pakao u stanu, izgleda ne znam da ga koristim :)
Sve zavisi gde je daljinski i koliko dugo je treba da prebaci zadatu kod njega :)
A za to vreme ode temp. kod klime gore lagano na +27c zbog njeni +500w i krece lagano pakao :D

Poslednja izmena:
I ja daljinac držim na samom prozoru( na onoj plastičnoj unutrašnjoj donjoj dasci,ženu sam natero da jednu saksiju sa cvećem skloni i nađe joj drugo mesto).Kod mene je problem (opet žena) sa luftiranjem cele kuće, gde ona ume da ostavi prozore otvorene i po par sati,kada je temperatura spoljna 10-tak stepeni. E sad u većini slučajeva klima se uključuje oko 15-16h i radi do 22-23h.U startu krene sa 1.2-1.3kw i ume tu potrošnju da drži 2-2.5h i tada polako spušta potrošnju. Setovana je na 22° i odžava temperaturu na 22-23°.Kuća je odlično izolovana i od donje ploče i plafoni i zidovi,pvc komplet stolarija. I kod mene kada nije uključena opcija i- feel brlja i u udaljenijom ćoškovima je hladnije i manje modulira, sa i-feel opcijom radi odlično i odlično prati zadatu temperaturu i uvek je u prostoriji 1° viša od zadate, i potrošnja je za nijasu veća.

I ja daljinac držim na samom prozoru( na onoj plastičnoj unutrašnjoj donjoj dasci,ženu sam natero da jednu saksiju sa cvećem skloni i nađe joj drugo mesto).Kod mene je problem (opet žena) sa luftiranjem cele kuće, gde ona ume da ostavi prozore otvorene i po par sati,kada je temperatura spoljna 10-tak stepeni. E sad u većini slučajeva klima se uključuje oko 15-16h i radi do 22-23h.U startu krene sa 1.2-1.3kw i ume tu potrošnju da drži 2-2.5h i tada polako spušta potrošnju. Setovana je na 22° i odžava temperaturu na 22-23°.Kuća je odlično izolovana i od donje ploče i plafoni i zidovi,pvc komplet stolarija. I kod mene kada nije uključena opcija i- feel brlja i u udaljenijom ćoškovima je hladnije i manje modulira, sa i-feel opcijom radi odlično i odlično prati zadatu temperaturu i uvek je u prostoriji 1° viša od zadate, i potrošnja je za nijasu veća.
I ja imam problem sa lepšom polovinom, ali ona ne luftira već voli od sobe Saharu da pravi, kada je nema meni je 21-22 idealno, a kada se vrati to je 26-27. Klima mi je predimenzionirana za prostor pa I Feel sad kada su temperature dobrano u plusu dobro dođe i prilično je precizan.
Pa nije to neka velika razlika u potrosnju 80-120w ako fino pokrije ceo prostor! Dodje mu skoro kao da je ukljucen grejac :)
Kad bi vukla da odrzava npr. 700-900w to bi bila vec druga prica! :D

Sve zavisi gde je daljinski i koliko dugo je treba da prebaci zadatu kod njega :)
A za to vreme ode temp. kod klime gore lagano na +27c zbog njeni +500w i krece lagano pakao :D
Nije velika razlika, ali ako može niže uvek biram niže...e kad više ne može dobro je i to 😁

Probao juce Ifeel preko dana je drzim ukljucenu dok smo na poslu na 22C, daljinac sam stavio dijagonalno na neka 3-4m od klime, na radnom stolu najudaljenijem delu dnevne, zove me supruga i kaze u kuci ladno 21C
Nocas sam postavio na 23, stavio ga na policu tu drizm i sobni termostat i jutros oko 5 ustanem ma osecaj mi da mi ladnjikavo pogledam termometar 23C, znaci tacno drzi na 23, nema odstupanja kao kada meri senzor unutrasnje. Nama to ne odgovara navikli smo si na toplije a i sam osecaj zbog plocica u celoj kuci je da je malo ladnacko, zato nam odgovara kada podesimo na 24 a dodje do 25.5

Probao juce Ifeel preko dana je drzim ukljucenu dok smo na poslu na 22C, daljinac sam stavio dijagonalno na neka 3-4m od klime, na radnom stolu najudaljenijem delu dnevne, zove me supruga i kaze u kuci ladno 21C
Nocas sam postavio na 23, stavio ga na policu tu drizm i sobni termostat i jutros oko 5 ustanem ma osecaj mi da mi ladnjikavo pogledam termometar 23C, znaci tacno drzi na 23, nema odstupanja kao kada meri senzor unutrasnje. Nama to ne odgovara navikli smo si na toplije a i sam osecaj zbog plocica u celoj kuci je da je malo ladnacko, zato nam odgovara kada podesimo na 24 a dodje do 25.5
ja kod sebe isto ne mogu ako je ispod 24 stepena, i ganjam da je 24-25. Na 23 mi nije vec prijatno kada sjedim i odmaram

ja kod sebe isto ne mogu ako je ispod 24 stepena, i ganjam da je 24-25. Na 23 mi nije vec prijatno kada sjedim i odmaram
Isto, najverovatnije je sto se mi primarno grejemo na drva etazno grejanje i prosto mi je ladnjikavo, neprijatno, hladan mi je vazduh, stvari su hladne.
Jos plocie u celoj kuci mi stvaraju dodatan osecaj hladnoce

Pozdrav svima.
Želeo bih da dobijem savet od vas u vezi odabira klime.

Naime, u pitanju je stan, odnosno deo stana ukupne površine oko 55 kvadrata, podeljen na 3 prostorije. Kako bih vam najbliže dočarao, skicirao sam taj prostor, te obeležio i ispisao sve neophodne mere u centimetrima i postavio u nastavku poruke. Zelenom bojom je kvadratura, žutom visina (u pitanju je nisko potkrovlje i strelice pokazuju da celom tom dužinom je ista visina), dok plavom dužina, odnosno širina prostorija. Crvenom bojom su obeležene strane spoljnih zidova, kao i strane gde su zidovi zaštićeni ostalim prostorijama. Takođe da napomenem da je u pitanju neizolovan stan, dok je krov ispunjen trskom. Crvenom bojom je takođe i označena pozicija klime.

Da napomenem da stan nema grejanje, te bi klima služila kako za hlađenje, tako i za grejanje. Pošto je u pitanju sprat, ispod njega se nalazi drugi deo stana, a gde bih ugradio još jednu klimu (18-icu), ali to nije sada tema. Ne tražim da mi u stanu zimi bude 25/26 stepeni, već bih bio zadovoljan i sa 22, dok leti isto ne bih previše spuštao. Sve u svemu, želim prijatnu temperaturu.

Pošto sam već ranije čitao ovu, kao i ostale prepiske, odlučio sam se za GREE, dok pikiram model Airy 12K Wifi (Premium koliko vidim), dok je njena cena 85k dinara. Pošto je u pitanju 12-ica, interesuje me da li bi mi "završavala posao" ili ipak da pređem na neki 18-icu, kao što je Comfort Clivia al ili neku drugu te jačine? Tražim kvalitetniju i jaču (izdržljiviju) klimu, te sam se zbog toga zainteresovao za spomenutu 12-icu, zbog više klase samog modela i manje potrošnje, jer se izdvaja od ostalih 12-ica (bar tako mislim), ali ako smatrate da bi se "mučila" , onda bih je izbegao.
Naravno, dolazi u obzir i neki drugi modeli 12-ice ili 18-ice od GREE, a može i drugi proizvođač, ako smatrate da je bolja opcija. Moj budžet je do 90-100k dinara.

Hvala svima unapred. Nadam se da sam lepo opisao situaciju i dao prave informacije.

Prilozi

• Skica_stana.png
    Skica_stana.png
    14.4 KB · Pregleda: 24
Pozdrav svima.
Želeo bih da dobijem savet od vas u vezi odabira klime.

Naime, u pitanju je stan, odnosno deo stana ukupne površine oko 55 kvadrata, podeljen na 3 prostorije. Kako bih vam najbliže dočarao, skicirao sam taj prostor, te obeležio i ispisao sve neophodne mere u centimetrima i postavio u nastavku poruke. Zelenom bojom je kvadratura, žutom visina (u pitanju je nisko potkrovlje i strelice pokazuju da celom tom dužinom je ista visina), dok plavom dužina, odnosno širina prostorija. Crvenom bojom su obeležene strane spoljnih zidova, kao i strane gde su zidovi zaštićeni ostalim prostorijama. Takođe da napomenem da je u pitanju neizolovan stan, dok je krov ispunjen trskom. Crvenom bojom je takođe i označena pozicija klime.

Da napomenem da stan nema grejanje, te bi klima služila kako za hlađenje, tako i za grejanje. Pošto je u pitanju sprat, ispod njega se nalazi drugi deo stana, a gde bih ugradio još jednu klimu (18-icu), ali to nije sada tema. Ne tražim da mi u stanu zimi bude 25/26 stepeni, već bih bio zadovoljan i sa 22, dok leti isto ne bih previše spuštao. Sve u svemu, želim prijatnu temperaturu.

Pošto sam već ranije čitao ovu, kao i ostale prepiske, odlučio sam se za GREE, dok pikiram model Airy 12K Wifi (Premium koliko vidim), dok je njena cena 85k dinara. Pošto je u pitanju 12-ica, interesuje me da li bi mi "završavala posao" ili ipak da pređem na neki 18-icu, kao što je Comfort Clivia al ili neku drugu te jačine? Tražim kvalitetniju i jaču (izdržljiviju) klimu, te sam se zbog toga zainteresovao za spomenutu 12-icu, zbog više klase samog modela i manje potrošnje, jer se izdvaja od ostalih 12-ica (bar tako mislim), ali ako smatrate da bi se "mučila" , onda bih je izbegao.
Naravno, dolazi u obzir i neki drugi modeli 12-ice ili 18-ice od GREE, a može i drugi proizvođač, ako smatrate da je bolja opcija. Moj budžet je do 90-100k dinara.

Hvala svima unapred. Nadam se da sam lepo opisao situaciju i dao prave informacije.
Na 55m2 mislim da ti treba jaca klima, posebno sto je neizolovan stan. Ja bih se pre opredelio za fujitsu 18 klca, daje 4.8kw na -10, toliko airy ne daje ni kada je napolju +10, a cena je 110.000. Stavis istu takvu sprat nize i zavrsis posao.

Vrh Dno