Pozdrav svima.
Želeo bih da dobijem savet od vas u vezi odabira klime.
Naime, u pitanju je stan, odnosno deo stana ukupne površine oko 55 kvadrata, podeljen na 3 prostorije. Kako bih vam najbliže dočarao, skicirao sam taj prostor, te obeležio i ispisao sve neophodne mere u centimetrima i postavio u nastavku poruke. Zelenom bojom je kvadratura, žutom visina (u pitanju je nisko potkrovlje i strelice pokazuju da celom tom dužinom je ista visina), dok plavom dužina, odnosno širina prostorija. Crvenom bojom su obeležene strane spoljnih zidova, kao i strane gde su zidovi zaštićeni ostalim prostorijama. Takođe da napomenem da je u pitanju neizolovan stan, dok je krov ispunjen trskom. Crvenom bojom je takođe i označena pozicija klime.
Da napomenem da stan nema grejanje, te bi klima služila kako za hlađenje, tako i za grejanje. Pošto je u pitanju sprat, ispod njega se nalazi drugi deo stana, a gde bih ugradio još jednu klimu (18-icu), ali to nije sada tema. Ne tražim da mi u stanu zimi bude 25/26 stepeni, već bih bio zadovoljan i sa 22, dok leti isto ne bih previše spuštao. Sve u svemu, želim prijatnu temperaturu.
Pošto sam već ranije čitao ovu, kao i ostale prepiske, odlučio sam se za GREE, dok pikiram model Airy 12K Wifi (Premium koliko vidim), dok je njena cena 85k dinara. Pošto je u pitanju 12-ica, interesuje me da li bi mi "završavala posao" ili ipak da pređem na neki 18-icu, kao što je Comfort Clivia al ili neku drugu te jačine? Tražim kvalitetniju i jaču (izdržljiviju) klimu, te sam se zbog toga zainteresovao za spomenutu 12-icu, zbog više klase samog modela i manje potrošnje, jer se izdvaja od ostalih 12-ica (bar tako mislim), ali ako smatrate da bi se "mučila" , onda bih je izbegao.
Naravno, dolazi u obzir i neki drugi modeli 12-ice ili 18-ice od GREE, a može i drugi proizvođač, ako smatrate da je bolja opcija. Moj budžet je do 90-100k dinara.
Hvala svima unapred. Nadam se da sam lepo opisao situaciju i dao prave informacije.