Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Koliko vam klime troše dnevno sada na ovim temperaturama kada je danju oko 15, a noću oko 7 ili 8 stepeni?

Okej, al interesuje me potrošnja kako u izolovanom tako i u slabo izolovanom prostoru. Hteo bih da uporedim sa mojom

Aeri,bez izolacije nekih 25kv (soba 16kv+hodnik) na 23C,pre 10 dana montirana.
Moja greje samo 16 kvadrata, slabo izolovano, na 21°C, a ipak troši dnevno više od 3 kWh. Napolju nije toliko hladno i sad nemam pojma, možda lupam, al mislim da 2,5 kWh je plafon koji bi trebala da potroši

Prilozi

• Screenshot_20251020_063624_Tapo.jpg
    Screenshot_20251020_063624_Tapo.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 59
Midea breezeless za ovih 19 dana oktobra meseca,izolovon prostor,greje 50 kvadrata.

Prilozi

• Screenshot_20251020_074946_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251020_074946_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 118
Moja greje samo 16 kvadrata, slabo izolovano, na 21°C, a ipak troši dnevno više od 3 kWh. Napolju nije toliko hladno i sad nemam pojma, možda lupam, al mislim da 2,5 kWh je plafon koji bi trebala da potroši
Ako ti 3kWh mnogo onda je pali samo uvece na 2-3h! I dobijes prosek od 1.5-2kWh ili jos bolje iscupaj je iz struje = 0kWh pa sedi u cebat :D

@Topic
Nocas bili prvi DF sa ovu sezonu :)
Obe klime odradile po dva komada

Poslednja izmena:
Ako ti 3kWh mnogo onda je pali samo uvece na 2-3h! I dobijes prosek od 1.5-2kWh ili jos bolje iscupaj je iz struje = 0kWh pa sedi u cebat :D

@Topic
Nocas bili prvi DF sa ovu sezonu :)
Obe klime odradile po dva komada
U pravu si, kada bih iščupao iz struje bilo bi najbolje 😁😁😁

Ne znam meni je ovo prva zima sad na klimu i nisam bas kompetentan ali stvarno mi 3kwh deluje i vise nego malo.

Ne znam meni je ovo prva zima sad na klimu i nisam bas kompetentan ali stvarno mi 3kwh deluje i vise nego malo.
Zavisi i kako je neki uopste koristi na ovo vreme ;)
Neko je pali tek uvece na nekoliko sati!
Drugi je pale od rucka, pa gase kad legnu!
Treci smanju samo zadatu, pa ona vise prdi u Off tokom noci!
3kWh je ok za malu sobu ali uz sigurno +15 duzi On/Off ako je uopste upaljena 24h :unsure:

Poslednja izmena:
Zaključak veštačke inteligencije prema potrošnji.

Prilozi

• Screenshot_20251020_183428_com_google_android_googlequicksearchbox_MainActivity.jpg
    Screenshot_20251020_183428_com_google_android_googlequicksearchbox_MainActivity.jpg
    94.8 KB · Pregleda: 53
Da,palim je po potrebi,na selu živim i imam kako se kod nas kaže letnju kuhinju,gde se kuva i boravi do 14-15h a zatim se ide u kuću.Primarno grejanje mi je na gas,a ovo je u ovom prelaznom periodu. Inače zadovoljan sam za sada,videćemo kad još padnu temperature da li mi je više isplativa ona ili gasno grejanje.

Zato ne bi bilo lose kad vec izbacujete potrosnje, da napisete kako je uopste koristite = 24/7 ili po potrebi!
Ovako neko koji nema pojma oko klime/uticnice vidi 93kWh za 19 dana... A kod njega +150kWh kad radi 24/7
Naravno sve zavisi i do prostora/izolacije itd.
Vidi se da 2 dana trosila po 9-10kWh i posle verovatno samo po potrebi par sati i ode potrosnja na 2-5kWh!

Poslednja izmena:
Kod mene radi 24/7. Temp podešena na 22-23c, u stanu bude stepen vise. Kad padne ispod 5c ići će na 24c. Potrošnja trenutno par kWh dnevno, kao na grafiku gore

I ja je ne gasim,tako sam procitao ovde da je najbolje,na 22 je podesena ali u sobi je 23-23,5.

Meni na 24/7 ovih dana oko 7-8kw na dan..23-24° kako kad...ali preko noc mislim da se sama spusti na nekih 21-20° vidim po termometru koji je u sobi...
ALi mislim da moze mng bolje/manje da trosi, 37-8kvm nema izolacija i plus ima 2 blakonska vrata sa prozorima i jos jedan prozor i sve to drvo-u dobrom su stanju ali ipak nije kao kod pvc itd

Ps, pogresna tema ,malo sam se zaj..bao :D al nmvz

Nope, prosek je 326W/h (0.326KWh * 15h * 19dana = 93KW), tj. 4.89KWh dnevno ;) :)
Greška sa moje strane, prevideh "palim je po potrebi".....

Da,palim je po potrebi,na selu živim i imam kako se kod nas kaže letnju kuhinju,gde se kuva i boravi do 14-15h a zatim se ide u kuću.Primarno grejanje mi je na gas,a ovo je u ovom prelaznom periodu. Inače zadovoljan sam za sada,videćemo kad još padnu temperature da li mi je više isplativa ona ili gasno grejanje.
....da se korigujem(o), @pejch napiši molim te detaljnije. Koliko je to paljenja dnevno i koliko zapravo sati radi, na koju temperaturu je podešena i gde je (stan/kuća/letnja kuhinja od 50m2)? :)

Poslednja izmena:
Pa kao što rekoh,dođem sa posla i uključim je 15h i gasim oko 20h temperatura na 23° podešena na setovanju i-feel.Neki put je uključujem i kasnije oko 16:30-17:00h , sve zavisi kolika je spoljna temperatura. I kući mi je uvek temperatura bez grejanja oko 19°- 19,5° tako da brzo nagura do 22-23° ta nam temperatura odgovara.Problem je supruga koja "uživa da luftira".Vikendom je uključujem ranije oko 11:00h i isto radi do 20:00h i tad je ta potrošnja veća.U pitanju je kuća dobro izolovana sa pvc stolarijom i greje oko 50-tak kvadrata.Postavljena je u dnevnom boravku koji je oko 28 kvadrata,i duva u pravcu hodnika gde je nasuprot njemu još jedna soba 12 kvadrata,iz hodnika su i vrata kupatila koja su otvorena i kupatilo je 10 kv.Spavaću sobu negreje jer oduvek spavamo u hladnom,baš kad su jaki mrazevi pali se gasna peć samo da razmlači malo. Neznam da li treba još neka informacija.

Moja gree eco plus pular nema pracenje potrosnje na aplikaciji u mojem slucaju iPhone, razocarao sam se. Mogu samo da preko app kontrolisem sve ostalo pali, gasi, smanji, povecaj tempereturu, ventilator i itd. Najbitnije potrosnja el energije ta funkcija nema istrazivao sam i nazaloat pomenuti model gree spada u neku nizu kategoriju koja nema tu privilegiju da ima i pracenje potrosnje el energije😢

Nazad
Vrh Dno