Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Uključio sam je preko aplikacije kada sam krenuo sa posla oko 22:30, daljinski je pored vrata koja su ovog puta otvorena (prema hodniku), otvorena je i kuhinja, cepa sada lepo i ceo taj prostor je već na 22 stepena (klima setovana na 23).
Jedina razlika je što sam aktivirao power down funkciju na maks tako da kompresor ne radi sa 100% snage. Ovo je potrošnja i ovako je već prihvatljivo

Prilozi

• Screenshot_20250930_233513_WOOX Home.jpg
    Screenshot_20250930_233513_WOOX Home.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 91
Uključio sam je preko aplikacije kada sam krenuo sa posla oko 22:30, daljinski je pored vrata koja su ovog puta otvorena (prema hodniku), otvorena je i kuhinja, cepa sada lepo i ceo taj prostor je već na 22 stepena (klima setovana na 23).
Ako si je ukljucio preko aplikacije onda meri senzor na klimu, a ne senzor u daljinski (I-Feel) ;)
Jedino ako je Gree dodao neku novu fensi-funkciju :D

Poslednja izmena:
Ako si je ukljucio preko aplikacije onda meri senzor na klimu, a ne senzor u daljinski (I-Feel) ;)
Jedino ako je Gree dodao neku novu fensi-funkciju :D
Ne, ne, meri na daljinskom. Kada sam došao kući isključio sam I feel i temperatura prostorije mi se za par sekundi na aplikaciji promenila na onu oko klime
power down u cemu je razlika sta ima veze ako radi/ ne radi kompresor na 100%?
Sa power down ide između 500 i 615w, bez toga ide između 630 i 950w. Grejem 16 kvadrata, još nije baš toliko hladno noću i ova funkcija mi baš odgovara za ovaj prelazni period

Sa power down ide između 500 i 615w, bez toga ide između 630 i 950w. Grejem 16 kvadrata, još nije baš toliko hladno noću i ova funkcija mi baš odgovara za ovaj prelazni period
Ako je bez I-Feel:
Na koji polozaj ti je krilce? Na gore da bije prema vrata ili na dole?
Ako grejes prema vrata onda je normalno da je rolerkoster 600-950w kad non stop toplota izlazi kroz vrata, a ona nikako da postigne i da odrzava zadatu kod senzora gore!

Poslednja izmena:
Nije neispravna vec prejaka za prostoriju. Ako je 2 crtice od 5-6 to je premalo (sad vidim 7 brzina, jos gore).

Poslednja izmena:
Ako je bez I-Feel:
Na koji polozaj ti je krilce? Na gore da bije prema vrata ili na dole?
Ako grejes prema vrata onda je normalno da je rolerkoster 600-950w kad non stop toplota izlazi kroz vrata, a ona nikako da postigne i da odrzava zadatu kod senzora gore!
Nije mi klima preko puta vrata, ona su sa strane, krilca su na dole, pre spavanja sam sve zatvorio i dok sam bio budan najmanje što sam je uhvatio je na 515w. I feel nije isključivan.
Daljinski je stalno uključen, a klimu palim/gasim preko aplikacije pa mi zapamti postavke na daljinskom i tako radi nakon uključivanja
Nije neispravna vec prejaka za prostoriju. Ako je 2 crtice od 5-6 to je premalo.
Bem li ga, majstori iz servisa gde sam kupio klimu su me ubeđivali da je taman sa rezervom snage za baš hladne dane. Kako mi je izolacija skoro pa nepostojeća i ja sam mislio da je taman na osnovu njihovih objašnjenja iako o klimama do tada nisam imao blage veze

I bez izolacije je prejaka za 16m2 i na -10. Otpanji ventilator i smanjice se potrosnja, ovako radi jos neefikasnije.

Kod mene u celoj kuci su plocice i kuka supruga ladno joj u noge, u kuci je 25-26C, Clivia podesena kako kada na 25 ili 26 i juce trazila da lozim :), videh u ovoj temi da se izbegava auto pa sam to primenio juce i cini mi se da bolje radi
kaze app juce potroseno 5.1kW
Ako je tako sa suprugom, pozdravi se sa grejanjem na klimu…

Pa.mislim inna tvoj i na Optokaplerov.
A nisam znao da je ovo MHI, znaci propast

MHI 20ZSX? Ta "7-ca" ima spoljašnju od 43kg 😂
Ako je neko turio u manje od 30kvm i nije čudo da se pali/gasi
MHI SRK20ZS-W
Dosta sam citao oko SRK modela ---> sto sam je dugo pikirao (35ZS-W)
Kod nas na forumu par clana ima taj model i hvale ga (35ZS) osim @freerage koji ima dve 25ZS-W i popizdeo dve zime, mozda i ove ako nije zavrsio covek parno :unsure:
Na drugi foruma se mnoge zale na SRK modeli da li Nemci ili Bugari! Bas zbog takvog rada svi kazu bolje da se ide na Hitachi (kod bugare) ili na Daikin (kod Nemce)
Kod Hrvate krece odmah ---> samo budala moze da plati 300€ vise sa MHI! Vise idu na Daikin koliko sam ispratio prosle godine
Evo jos jedan screen mogu do sutra da kokam grafikoni od SRK modeli bas sam se nagledao ;)
1.jpg
43eade12782e613cf9ef33acd437846ad9a697e9.png
Kod nas ovde se slabo izbacuju dijagrame/grafike od japance, nego se samo kaze ma pegla sa 150-200w ili ako se uopste izbaci samo screen od trenutne potrosnje
Evo i Daikin Perfera tokom zime kod jednog koliko se secam 30m2 isto rezim on/off i 5 DF (Kuca je u pitanju) :)
daikin.jpg
A kod nas bi neko samo rekao ma pegla sa 180-200w bez prekida sto je japanac :D
Ja iskreno ne vidim nikakav problem na ovu grafiku od Daikin verovatno odrzava fino temp. itd. ali MHI to je ludilo kad upadne u algoritam 5/3min :rolleyes:

Poslednja izmena:
Ovaj poslednji grafik je OK manje-više. Jer prosek je ispod 200W, a preko 20min je pali-gasi. E sad dobro pitanje je koja veličina klime, kolika je prostorija i kakva je pozicija ugradnje. Ako prosto otvaranje vrata gurne topli vazduh klimi "pod nos" ode ona u gašenje.
Edit: sad vidim 30kvm. Jel' to 12-ca?

Fujitsu L serija krene jako i smanjuje, ali radi dugo, ukoliko minimum snage 200W(LT) ili 250W(LM) to dozvoljava. K serija krene malo slabije i spušta još niže
Cepni je na 30c manje ce da radi kao on/off :D

Ima i gore:
Evo ova u razmak od 9 sati 40 on/off
Pogledajte prilog 507153
Ovo je ili premala soba, ili loša pozicija ugradnje. Ako detektuje da je ugrejala a nije, dakle kod klime samo toplo. Ili je fan na 1, ili duva uz plafon, ili komad nameštaja smeta toplom vazduhu da ode dalje

Nazad
Vrh Dno