Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sigurno se ne kupuje Clivia 9btu nego odmah 12btu i svakako je 12 jaca
Opet ti kazem da ce se pokajati sa Gree u spavacu sobu od 10m2! Vidim da gledas na buke(dB) i potrosnju to znaci da ce ti raditi na Quiet ili Fan 1! Onda tek krece ludilo, sto se brzo zagreje oko klime i tega rezim on/off + Na Quiet ili Fan 1 nema niska modulacija kod Gree nije to japanac...
Mislim da ce mu sljaka klima clivija u tu prostoriju

Juce ugradjena Clivia 12k, sve islo preko EnrgyNeta, serviseri su isti oni koji su predhodnu probali da servisiraju tj.otklone uzrok curenja freona.
Po onome sto sam video juce bolji posao uradjen nego predhodni serviser.
Klima je normalno tisa od predhodne ON/OFF Gree, jace grje osetno.

Nesto nisam usepo sinoc da je povezem na wifi time cu da se bavim narednih dana kao i proucavanjem uputstva.
Svidja mi se sto sem gore dole krilca sada mogu da setaju levo desno

Koje je ovo Gree+ s.... od aplikacije. Morao sam da iskljucim klimu iz napajanja i kada sam je ponovo ukljucio aplikacija vise ne vidi klimu. Ponovo sam pokusao da je spojim, ni da cuje. I prvi put sam je jedva spojio.

Ne znam, evo kod mene na jednu klimu skoro 2 godine, na drugu jos malo pa 8godine uvek sam mogao du udjem u App bez problema...
Ali iskreno nikad ja to ne koristim, App bez veze prdi na mobilni!
Ne treba mi to drndanje preko mobilni, pa posle krene neki kuci da je drnda preko daljinski i tega neki bug... I klima nesto pobrka i krece cupanje iz struje itd.

Poslednja izmena:
Aplikacija lose radi, koliko mogu da vidim za ova dva dana, u smislu da radi sporo, baguje.
Bas danas sam probao da ukljucim klimu van kuce i uopste nije odreagovala klima, na primer sa klimom na poslu i app nemam taj problem u pitanju je Hyndaj inverter

Korisno od klime je da vidim vlasnost, potrosnju i unutrasnju temperaturu(cisto uporedim temperature sa sobnim termostatom)

Ne treba mi to drndanje preko mobilni, pa posle krene neki kuci da je drnda preko daljinski i tega neki bug... I klima nesto pobrka i krece cupanje iz struje itd
Ja ovo cesto radim, nista joj nije. Do sada je nijednom nijesam morao iscupati iz struje.
Meni je WiFi na klimi koristan, ne toliko zimi, posto radi stalno, ali ljeti itekako . Kad krenem sa posla upalim klimu, dok dodjem stan je rashladjen.

Meni je WiFi na klimi koristan, ne toliko zimi, posto radi stalno, ali ljeti itekako . Kad krenem sa posla upalim klimu, dok dodjem stan je rashladjen.
Ma Ok, svaki ima svoje navike i koristi klimu kako njemu odgovara itd. Meni iskreno nije bitna App!
Ja kad je upalim npr. kad krene toplo vreme(talas) obicno sredinom juna na zadatu 23-24c i tako rade sve do krajem avgusta, pocetkom septembra ;)
Onda operem klime i spremne su za grejanje :)

Poslednja izmena:
Ja sam se i pre zalio da gree ima krs aplikaciju ali sam skontao da je to više do mog rutera koji se nalazi 12m od klime, kroz više zidova. Telefon skoro da ne hvata signal od wifi tamo. Drugi ljudi kojima je internet iole u dobrom dometu su zadovoljni. Doduse, jeste aplikacija ima neko cudno vreme odziva, kod TCL je na primer dosta bolja i brži odziv ima. Mada mi to toliko i ne smeta jer klimu nikada ne koristim preko wifi.

Kakva klima je Gree Fairy 9000 BTU i da li se prodaje negde? Pita prijatelj za malu sobu.

Kakva klima je Gree Fairy 9000 BTU i da li se prodaje negde? Pita prijatelj za malu sobu.
Onda bolje Clivia 12btu
Kad vec Clivia 18btu spusta do 400w provereno onda ide 12btu sigurno nize... kao sto pisano ovde iako nemamo neki grafikon za 12btu! Jedan rekao da je uhvatio na 230-250w

Evo jedan komentar za Fairy 12
Screenshot_20250529-210239~2.png

Poslednja izmena:
Meni app extra radi. I cesto je koristim. Jedino manu vidim sto me jednom mjesecno izlogira pa se moram ulogovati

Kad smo vec kod aplikacije, sto ispisuje neku potrosnju kad je ugasena sve vreme...

Meni se jedino ne svidja sto su promenili kod clivije posto sama ocitava potrosnju kako prikazuju pre je bilo bolje pre apdejta

Stigli usmerivači vazduha. Sad mirno čekam leto. Za grejanje mi nije smetalo kad mi malo duva u vrh glave. Ali kad je hladan vazduh, moram da se spustim u garnituri u dnevnom boravku. Problem rešen! Rešenje nije skupo a jednostavno je. 1200 dinara. I ništa se ne lepi, ne buši...namontirao sam za 3 minuta,podesio i okačio na klimu. Ma super! 😀IMG_20250529_130656.jpgIMG_20250529_130702.jpg

Stigli usmerivači vazduha. Sad mirno čekam leto. Za grejanje mi nije smetalo kad mi malo duva u vrh glave. Ali kad je hladan vazduh, moram da se spustim u garnituri u dnevnom boravku. Problem rešen! Rešenje nije skupo a jednostavno je. 1200 dinara. I ništa se ne lepi, ne buši...namontirao sam za 3 minuta,podesio i okačio na klimu. Ma super! 😀Pogledajte prilog 494072Pogledajte prilog 494073
Ja sam morao ovo da koristim prosle i pretprosle godine zalila se zena da duva leti samo sto nisam nasao ove sto se kace nego one sto se lepe.

Ja sam morao ovo da koristim prosle i pretprosle godine zalila se zena da duva leti samo sto nisam nasao ove sto se kace nego one sto se lepe.
Pa nisam hteo da lepim ništa, više mi se sviđalo ovako dok je sezona hlađenja ili samo dok sedim ispod klime okačim za sekund. Kad mi ne treba skinem za sekund i sklonim na orman. Sad kad sam suzio krila ne primećuje se skoro na klimi. Iste je boje. Bila je još jedna varijanta gde se podešava i po visini ali je koštala 2000. A ovde je visina ok pa sam se odlučio da uzmem dve od 1200. Taman za obe klime.

Stigli usmerivači vazduha. Sad mirno čekam leto. Za grejanje mi nije smetalo kad mi malo duva u vrh glave. Ali kad je hladan vazduh, moram da se spustim u garnituri u dnevnom boravku. Problem rešen! Rešenje nije skupo a jednostavno je. 1200 dinara. I ništa se ne lepi, ne buši...namontirao sam za 3 minuta,podesio i okačio na klimu. Ma super! 😀Pogledajte prilog 494072Pogledajte prilog 494073
Kako ne nađe neke providne usmerivače 😁

Ima providni, imao sam ih ali se lepe drzaci, bukvalno materijal onaj sto se prave rengen snimci, normalno ja skinem kad mi vruce, zena vrati i posle nekoliko skidanja puce

Nazad
Vrh Dno