optokapler
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 155
@novi15101987 Kupi kalorifer trofazni od 6kW i nema defrosta.
Meni ne spusta ispod 1.5 kw i to ima pomoc od ove drugeJa stvarno ne znam sta je sa ti novi Amberi ili su vam otvoreni prozori
I ja grejem kucu: fasada kao fasada u boji itd. ali bez izolacije samo Pvc i to +60m2 (45m2 otvoreni, 15m2 spavaca i neki 5-6m2 kupatilo)
Evo nocas 4DF sve u razmak od 2h45min - 3h15min
Temp. bila do -3c vlaznosti 95%... Trenutno 0c
Zadata 24c Fix Fan 3
Prosek potrosnje 900w
1.DF oko 01:40
2.DF oko 04:30
3.DF oko 07:15
4.DF oko 10:30
Pu pu da je ne ureknem![]()
Ista prica i kod mene,to je bez i feel,sa i feel trosi manje,ali i kilavije greje.Meni ne spusta ispod 1.5 kw i to ima pomoc od ove druge
Kolika ti je temperatura podesena, a kolika u prostoru?Ista prica i kod mene,to je bez i feel,sa i feel trosi manje,ali i kilavije greje.
Davno sam ti predlozio da na par dana probas kao dva odvojena prostora, posto mi se cini da Amber ima veci posao od Clivie.Meni ne spusta ispod 1.5 kw i to ima pomoc od ove druge
Ti druze kao da grejes neku halu a ne kucu...Meni ne spusta ispod 1.5 kw i to ima pomoc od ove druge
Podeseno 22-24 zavisi koliko smo se smrzli,ostvarena temperatura uz i feel 22 na zadatoj 22,plus minus neka decimala,bez i feel prebacuje zadatu za do 2 stepena,ali trosi ludacki.ovo je danasnja potrosnja,bez i feel,ukljucio sam ga oko 16h,i od tada je otprilike ova trenutna potrosnja koju prikazujeKolika ti je temperatura podesena, a kolika u prostoru?
Ako mene pitasАмбер Нордик (ако сам испратио, тај имаш) због масивне спољне јединице задржава висок COP и на ниским температурама уз такву (опет за тако масивну климу) умерену потрошњу. Лакшим, или климама лошије димензионисаним према простору, кад захлади брже опада СOP, због чека повећавају снагу, па им то додатно обара COP. Врзино коло.
Kod mene je zadata 24c Fan 3 bez I-Feel... Kad bi sad ukljucio I-Feel dobio bi neki 50-60w manje sto se tice potrosnje ali zato krece ono ludilo zbog DF i I-FeelPodeseno 22-24 zavisi koliko smo se smrzli,ostvarena temperatura uz i feel 22 na zadatoj 22,plus minus neka decimala,bez i feel prebacuje zadatu za do 2 stepena,ali trosi ludacki.ovo je danasnja potrosnja,bez i feel,ukljucio sam ga oko 16h,i od tada je otprilike ova trenutna potrosnja koju prikazuje
Otprilike tako,nisam u zadnje vreme dovoljno kuci pa da ispratim.Df na sat vremena i sa ifeel i bez? Sta li ce to biti da su zeznuli i nove Amber
Po forumu, u zadnje vrijeme su svaku klimu zeznuli. Svaka klima od KMTA, Amber do Pro verzija na Hisense. Svima klima ide u defrost na sat vremena, mislim mora ga biti, zato se i kupuje klima po gubitcima i mora se i na defrost racunati. Amber jeste masina, ali ako su mislili da ih nece imati, dobro su se zeznuli, jer su oni neizbjezni, ma kojom se klimom grijali.Df na sat vremena i sa ifeel i bez? Sta li ce to biti da su zeznuli i nove Amber
Zato ti ide cesto u defrost, radi od 1100-1500W, kompresor radi brzim obrtajima, duze vremena i algoritam ga sam pokrece.Podeseno 22-24 zavisi koliko smo se smrzli,ostvarena temperatura uz i feel 22 na zadatoj 22,plus minus neka decimala,bez i feel prebacuje zadatu za do 2 stepena,ali trosi ludacki.ovo je danasnja potrosnja,bez i feel,ukljucio sam ga oko 16h,i od tada je otprilike ova trenutna potrosnja koju prikazuje
U pmОзбиљна зима…
Ja mislim da ovde nema niko Gree AiryGree Airy pro 12000btu, neko iskustva so ovaa klima? Ja kupiv pred 2 dena ama nekako cudno raboti nekoe vreme kje duva toplo pa posle ladno( potocno mlako) pa posle pak toplo. Gi prasav monterite navodno taka rabotela aj koj ja ima nekoj iskustva ve molam pisete. VI blagodaram
Da bas taka vo krug so duvanjeto, ma da toa ne mi se dopagja toj moment ic sto duva ladno( mlako ), se nadevam ne e defekt nekoj zatoa i prasav iskustva nekoj ako ima da kaze dali stvarno taka raboti, za razlika od Fairy Premium ja imam i taa od porano ja drzam na 23 na 1 brzina mnogu potoplo duva na izduv od ovaa... razocaruvacki za Airy koj e dosta poskap model i na specifikacija e so pojak izduvJa mislim da ovde nema niko Gree Airy
Kad mlako duva onda nisko modulira! Ima klip gde Airy spusta do 250w i to jos na Auto-Fan
Rekao bi da je to sve Ok i normalno... Duva toplo, pa posle neko vreme mlako... Kad vidi da ne moze da drzi zadatu na mlak izduv onda ona ponovo duva toplije i tako u krug!
Tako bi treba da radi. Lepo kaže Style53. Uzeo si odlični klimu, doduše nema mnogo ljudi da imaju iskustva sa njom jer je novi model. Ali jedna je od retkih gree klima koja ima nisku modulaciju. Kažu da spušta na 200w. Ostale gree biju preko 450w. Zbog niske modulacije duva hladnije. Ako su hteo da stalno duva toplo trebao si da uzmeš neku Gree amber ( confort, pro ili ultra). Ali one bolje greju, duvaju toplije ali i više troše nisu precizne u održavanju temperature. Ova je super, zagrejaće ti dobro ali zbog niže modulacije će manje trošiti struju. I to je softverski i po funkcijama sjajno odrađena klima....bar na papiru. Ja sam razmišljao da je uzmem ali zbog prilične razlike u ceni (120€x2=240) odlučio sam se za 2 Amber pro pa posle promenio narudžbinu za jednu klimu i uzeo Amber ultra. I Amber Pro...Hmm. Mogao sam da idem na 2 Airy... Da sam odmah tako odlučio. Zato piši tvoja iskustva da neko drugi može sa uporedi klime i da odluči šta mu je najbolje činiti.Gree Airy pro 12000btu, neko iskustva so ovaa klima? Ja kupiv pred 2 dena ama nekako cudno raboti nekoe vreme kje duva toplo pa posle ladno( potocno mlako) pa posle pak toplo. Gi prasav monterite navodno taka rabotela aj koj ja ima nekoj iskustva ve molam pisete. VI blagodaram
Onda se sto je napisano na papir e i u praksa, zagreva odlicno bez nikakov problem samo sto me bunese malku toj moment so duvanjeto ali super to je to, seuste mi e epten nova ali kje napisam iskustva so tek na koristenje, , a da i moram da go pofalam momentot so perkata koj sto e odlicen ( swing ) i moze da se namesti bukvalno kako sakas i da stois pred nea vozduhot go raspredeluva gore i dole ne duva direkno. Ako imate prasanja slobodno prasuvajte kje spodeluvam iskustva golem pozdrav do site.Tako bi treba da radi. Lepo kaže Style53. Uzeo si odlični klimu, doduše nema mnogo ljudi da imaju iskustva sa njom jer je novi model. Ali jedna je od retkih gree klima koja ima nisku modulaciju. Kažu da spušta na 200w. Ostale gree biju preko 450w. Zbog niske modulacije duva hladnije. Ako su hteo da stalno duva toplo trebao si da uzmeš neku Gree amber ( confort, pro ili ultra). Ali one bolje greju, duvaju toplije ali i više troše nisu precizne u održavanju temperature. Ova je super, zagrejaće ti dobro ali zbog niže modulacije će manje trošiti struju. I to je softverski i po funkcijama sjajno odrađena klima....bar na papiru. Ja sam razmišljao da je uzmem ali zbog prilične razlike u ceni (120€x2=240) odlučio sam se za 2 Amber pro pa posle promenio narudžbinu za jednu klimu i uzeo Amber ultra. I Amber Pro...Hmm. Mogao sam da idem na 2 Airy... Da sam odmah tako odlučio. Zato piši tvoja iskustva da neko drugi može sa uporedi klime i da odluči šta mu je najbolje činiti.
Imam slično iskustvo sa Amber pro. Stoji u ćerkinoj sobi, pa sam podigao krilca da bi duvala ka hodniku i sinovljevoj sobi. A onda je soba i kojoj jeklima, bila hladnija nego hodnik i druga dečija soba, pa sam okrenuo krilca malo u stranu da deo mlaza vazduha prođe kroz vrata a deo udara u zid pored vrata. Tako deo toplog vazduha ostaje u prostoriji i pravi blagi vrtlog kruženja toplog vazduha u sobi. Neobično je ali prijatno. Ako je klima u dnevnom boravku (Amber ultra) ugašena ili su zatvorena vrata, posle 15 minuta oseća se u ostatku stana kako raste temperatura i za 30 ak minuta ostatak stana je već prijatno mlak, a nakon 45 minuta i topao. Prijatno sam iznenađen jer su sobe na suprotnom stranama a između je hodnik u Г. Faktički sobe dođu na П i prilično su udaljene. E sad, da je u dečjoj sobi Ultra to bi očekivao, ali Pro se pokazala prilično moćnom za svoju cenu...Živa mi bila! 😀U mom slučaju Gree Amber Pro drži temperaturu jako dobro, pošto gore neko napisa da maši temperaturu.
Kod mene drži temperaturu u 0.2-0.5 stepeni razlike.
A što se tiče toga da ne može da postigne temperaturu što su se neki žalili, pokušajte da se igrate sa krilcima.
Pošto je kod mene klima usmerena ka predsoblju i dvema sobama, duva kroz vrata od predsoblja i ukoliko krilca podignem gore u višu poziciju, ona čak više zagreje predsoblje i te sobe nego dnevnu.
Kada krilca spustim na nekih 45 stepeni otprilike, mnogo se brže i više greje dnevna soba gde je klima, a u ovim udaljenijim slabije. Međutim tu u dnevnoj gde radi klima meni je subjektivni osećaj toplote bio jako sličan, iako termometar pokazuje drugačije.
Kad sam je gledao jedan o njenih aduta je bilo da može da duva na 15m udaljenosti. Probaj kad možeš pa nam napiši.Onda se sto je napisano na papir e i u praksa, zagreva odlicno bez nikakov problem samo sto me bunese malku toj moment so duvanjeto ali super to je to, seuste mi e epten nova ali kje napisam iskustva so tek na koristenje, , a da i moram da go pofalam momentot so perkata koj sto e odlicen ( swing ) i moze da se namesti bukvalno kako sakas i da stois pred nea vozduhot go raspredeluva gore i dole ne duva direkno. Ako imate prasanja slobodno prasuvajte kje spodeluvam iskustva golem pozdrav do site.
Moze ona i da duva kroz vrata, ne stvara to neki problem, ali je problem kvadratura koja je jede. Kad je hladnije bolje da se namjesti da grije tu prostoriju, a preostala toplota ide u dalje prostorije. Zato sam i preporucivao kolegi sa foruma kojem Ultra trosi dosta, da koristi klime kao da se nalaze u dvije odvojene cjeline. Ja stan od 55 kvadrata grijem sa jednom klimom, s tim sto su je stan pravljen idealan za kruzenje vazduha, jedino je soba za 2-3° hladnija, jer je zavucenaDuvanje kroz vrata je ok... ali onda ne treba da se ljude cude sto klima vise trosi i cesti DF
Toplota non stop izlazi kroz vrata a kod senzora gore nece nikad da bude zadata...
Tako grejanje je ok ali kad je temp. u plusu, a kad krenu minusi valjda je bolje da mi bude toplo tamo gde mi klima nego hodnik
Kod mene su krilca na obe na predzadnji polozaj (na dole)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari