Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Trenutno kod mene: 1c, sneg i vlaznosti 100%
Amber 9 Premium u 60m2 radi na 720w
Muse Comfort u 48m2 radi na 530w

Prilozi

• Screenshot_20241122-160334~2.png
    Screenshot_20241122-160334~2.png
    134.1 KB · Pregleda: 127
  • Screenshot_20241122-160417.png
    Screenshot_20241122-160417.png
    49.2 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot_20241122-160434.png
    Screenshot_20241122-160434.png
    47 KB · Pregleda: 101
Ostao sam duzan za korisnike ovog foruma modulaciju za Cliviju18 jer vidim da su neki korisnici trazili.
Spoljna temperatura nocna i dnevna oko nule.Klima namestena na 24 stepena fan 4 Greje se oko 55 kvadrata bez ikakvih problema dobro izolovanog prostora i za sada bez ijednog defrosta.
Modulacija oko 400w je minimum sto se spusta i mislim da je za klimu ove javne top.
Napominjem da neke klime sa manjom modulacijom duvaju i naravno mlak vazduh tokom modulacijei rade veci broj defrostova sto sa ovom klimom nije slučaj.Klima kada modulima uopšte nema onaj neprijatni hladniji vazduh na izduvu

Za sada sve savršeno .Novi grafik daljem kada bude malo deblji minus
Dobar rad za jednu Gree klimu is nizeg cenovnog ranga! Ako ne bude bilo iznenadjenja lepo ce se prodavati!

Evo kako izgleda popravljanje balkonskih vrata 😂

Prilozi

• Screenshot_20241123_193535_Chrome.jpg
    Screenshot_20241123_193535_Chrome.jpg
    141.4 KB · Pregleda: 108
Evo kako izgleda popravljanje balkonskih vrata 😂
Ovaj peak od 2 kW?
Ujutru stize Amber ultra premium,isti covek koji je tebi ugradio,
Trenutno kod mene 2 kom VOX IVA 5,podesena temperatura 24,jedna u dnevnoj sobi 4.2x4.4-ostvarena temperatura 26.6,druga u trpezariji-kuhinji+hodnik+kupatilo+otvorena vrata spavace sobe koja su pod pravim uglom u odnosu na smer duvanja,ukupno oko 55m2,s tim sto su dnevna i ostatak prostora povezane lucnim prolazom 2.5x2.5m na G.Temperatura u spavacoj sobi 19.2,za ostalo nemam jos cime da izmerim.Trenutna potrosnja klime u dnevnoj 1022.2W,a druge 803.2W.Danas u paketu povukle 40 kWh.Inace navikao sam i na znatno vecu potrosnju(+15-20kWh) u ovom periodu.Ali sada imam i pvc stolariju na skoro pola kuce(do kraja godine ce biti na celoj),i 10 cm stiropora na potkrovlju.O ovih 26 stepeni u dnevnoj sam prosle godine mogao samo da sanjam,plus spavaca se nije koristila,selili smo krevet u dnevnu.Mozda ce info nekome znaciti ako se pita da li da stavi neku izolaciju na tavan.Kada amber legne na mesto i vox ode u sobu javljam dalje utiske...

Pozdrav svima! Klima koja je izazvala najviše kontroverzi i interesovanja u ovoj grejnoj sezoni je GREE CLIVIA AI COMFORT 18K. Vrebam je na black friday, pa prije nego je kupim volio bih da neko kaže nešto više o ovoj klimi. Na forumu se ne mogu naći recenzije zato jer je ovo novi model. Grejanje me interesuje.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Klima koja je izazvala najviše kontroverzi i interesovanja u ovoj grejnoj sezoni je GREE CLIVIA AI COMFORT 18K. Vrebam je na black friday, pa prije nego je kupim volio bih da neko kaže nešto više o ovoj klimi. Na forumu se ne mogu naći recenzije zato jer je ovo novi model.

Jedna strana unazad ima informacija kako radi kod @kameni021

Prilozi

• Screenshot_20241124-235625~2.png
    Screenshot_20241124-235625~2.png
    241.5 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Jedna strana unazad ima informacija kako radi kod @kameni021
Može li kratko pojašnjenje? Koliko sam shvatio kod dobrih klima grafik snage ne bi trebao da ima pikove i amplitude, već bi trebao da bude "glatak"? Pitanje broj 2: Zašto lod ove klime snaga ne ide ispod 400W (da li je to neki minimum pri kojem ona može da radi? Inače planiram da grijem 35-40 kvadrata sa ovom klimom. Hvala na odgovoru!

Može li kratko pojašnjenje? Koliko sam shvatio kod dobrih klima grafik snage ne bi trebao da ima pikove i amplitude, već bi trebao da bude "glatak"? Pitanje broj 2: Zašto lod ove klime snaga ne ide ispod 400W (da li je to neki minimum pri kojem ona može da radi? Inače planiram da grijem 35-40 kvadrata sa ovom klimom. Hvala na odgovoru!
Verovatno ne moze nize da modulira od 400w sto je ipak za Gree 18btu odlicno ako ne i fenomenalno :LOL:

Svaka klima ima pikove na grafikonu... A svakako zimi kad mora da podegne klima, kad odradi DF itd.

Poslednja izmena:
Verovatno ne moze nize da modulira od 400w sto je ipak za Gree 18btu odlicno ako ne i fenomenalno :LOL:

Svaka klima ima pikove na grafikonu... A svakako zimi kad mora da podegne klima, kad odradi DF itd.
Malo sam guglao i u specifikacijama kaže da radi od 240W pa do 2350W.
Kuca ili Stan? Izolacija? Jel otvoren prostor 35-40m2? Zasto bas 18btu kad tu povrsinu moze i dobra 12btu da greje...
Imam varijantu da kupim Cliviu 18ku za malu lovu. Zbog toga se interesujem da li je ona prejaka za prostor od 35kvadrata, tj. da li je neefikasno koristiti tako jaku klimu za ovaj prostor (da li će ta klima kada postigne zeljenu temperaturu moci da održava tu temperaturu a da se ne muči sa modulacijom, jer je predvidjena za vece prostore)

Prilozi

• IMG_20241125_005123.jpg
    IMG_20241125_005123.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 69
I kod moje Amber 9 Premium pise da spusta kao do 130w ali ********* ne ide ispod 500w (Ulazna snaga grejanja: ( 130 – 2400) A max kao 2400w a uhvatio sam je i preko 2700w
Gree moze da napise i da vuce 50w na -5c :ROFLMAO:
Znači ti imaš ozbiljnu mašinu. Potpisujem ovo što si napisao 😀 stari su to maheri. Šta misliš lažiraju li onaj SCOP koeficijent, jer skoro svi proizvodjaci napišu da je malo preko 4 da bi upao u A++ klasu?

Poceli prvi dF i kod mene😄
Trenutno kod mojih do sada Azuri nije odradila nijedan dF do nocas. Imalo je kisnih dana ali odmah sjutradan vjetar, tako da vlage prije veceras nije bilo. Trenutno je 0° napolju, ona odradila 2 dF veceras na 2 sata. Ono sto sam primijetio je da je tiha i da majka nije prosla ispred nje i rekla nesto trepce niko ne bi primijetio da radi dF, medjutim tad je uveliko odmrzavala pa nijesam uspio ispratiti od pocetka i vidjeti koliko je inja bilo na njoj.
dF traje tacno 5 min od stajanja sa duvanjem do ponovnog pocetka, izmjenjivac ostaje skroz suv, unutra se cuje kada ventil kad prebaci i plastika pocne da pucketa kad krene da duva. Za vrijeme trajanja dF temperatura je opala za ~1,5°(1,2° diditalni termometar), otvoren prozor na kuhinji jer se duvani+ nema izolacije na tavanu

PS. Sad kad sam usao da vidim koliko je povukla, vidio sam da je danas potrosila skoro 18kWh, doduse grijala je svu kucu, jer su djeca trcala iz sobe u sobu, ali je radio i norveski na 2 u sobi gdje su se djeca igrala.

Šta misliš lažiraju li onaj SCOP koeficijent, jer skoro svi proizvodjaci napišu da je malo preko 4 da bi upao u A++ klasu?
to ne verujem da lažiraju
PS. Sad kad sam usao da vidim koliko je povukla, vidio sam da je danas potrosila skoro 18kWh, doduse grijala je svu kucu, jer su djeca trcala iz sobe u sobu, ali je radio i norveski na 2 u sobi gdje su se djeca igrala.
kome pricas... evo moja Amber odradil malo pre DF i povukla posle 2150w :rolleyes:
A juce potrosila 22kWh ali ok ipak greje 60m2+(neizolovani)

Možeš li mi reći da li je težina vanjske jedinice baš bitna za grijanje pošto vidim da to?u proču neki mnogo forsiraju?

Ma meni je i ovaj dF neobican jer ja u PG prosle godine ne znam jesam li 2 vidio, a max potrosnja mi je kad su najhladniji dani bili oko 14kWh za stan. Sad naravno ovo je kuca i dosta hladniji grad od PG i nijesam kukao za potrosnju nego sam se prijatno iznenadio, a mojima je svejedno koliko ce potrositi, posto imaju solare

Poslednja izmena:
Ma meni je i ovaj dF neobican jer ja u PG prosle godine ne znam jesam li 2 vidio, a max potrosnja mi je kad su najhladniji dani bili oko 14kWh za stan. Sad naravno ovo je kuca i dosta hladniji grad od PG i nijesam kukao za potrosnju nego sam se iznenadio, a mojima je svejedno koliko ce potrositi, posto imaju solare
Nisam ja nista rekao oko kukanje ;) i jos Solare = Top (y)

Možeš li mi reći da li je težina vanjske jedinice baš bitna za grijanje pošto vidim da to?u proču neki mnogo forsiraju?
Vecina ce ti reci da je bitna tezina... ali sve nove klima prave lakse(Gree) stari Amber Comfort 12btu bio 34.5kg, a Nova Amber Pro 12btu 29kg
Clivia 18btu je 30.5kg, a Clivia 12 btu 25.5kg

Poslednja izmena:
Evo jos par grafika od juce jedan danju na 3 stepena i jedan nocu na -3 za Cliviju 18

Prilozi

• Screenshot_2024-11-25-08-00-59-691_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-11-25-08-00-59-691_com.tplink.iot.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2024-11-25-07-55-50-520_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-11-25-07-55-50-520_com.tplink.iot.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 44
Uzmi bilo kojeg proizvodjaca i idi redom od najnize serije do najvise. Ono sto ces primjetiti kako ides prema vecim serijama je da su klime sve teze. Jednostavno zakon fizike(veci izmjenjivac, veci komoresor itd) = veci kapacitet

Koliko kvadrata griješ sa Clivijom 18 ?
Grejem oko 55kvadrata dobro izolovanog prostora i relativno dobrog rasporeda.

U dnevnoj sobi je klima koja duva na vrata kroz hodnik u sobu ispred a druga soba pored je za par stepeni hladnija sto i odgovara jer je spavaca soba.

Temperatura u dnevnom boravku i sobi sto duva klima je 24 stepena a u krajnoj sobi je 21.

Grejem oko 55kvadrata dobro izolovanog prostora i relativno dobrog rasporeda.

U dnevnoj sobi je klima koja duva na vrata kroz hodnik u sobu ispred a druga soba pored je za par stepeni hladnija sto i odgovara jer je spavaca soba.

Temperatura u dnevnom boravku i sobi sto duva klima je 24 stepena a u krajnoj sobi je 21.
Pošto vidim da dobro barataš sa temom, a i imaš Cliviu AI comfort 18 koju sam ja pikirao da kupim zelim da te pitam da li bi mi bila jaka da je stavim u 30kvadrata stana (dnevni, trpezarija kuhinja i spajz) tj bi li se gušila (da radi stalno u ON/ OFF režimu). Koliko sam shvatio to nije dobro jer povećava potrošnju, a vremenom i klima strada?

Pošto vidim da dobro barataš sa temom, a i imaš Cliviu AI comfort 18 koju sam ja pikirao da kupim zelim da te pitam da li bi mi bila jaka da je stavim u 30kvadrata stana (dnevni, trpezarija kuhinja i spajz) tj bi li se gušila (da radi stalno u ON/ OFF režimu). Koliko sam shvatio to nije dobro jer povećava potrošnju, a vremenom i klima strada?
Moji roditelji imaju Cliviju 12 i greju samo dnevni boravak od 26 kvadrata bez ikakvih problema .Nevidim razlog zasto ne bi grejala kod tebe jos par kvadrata vise .Ja sam uzeo jacu da bi pokusao da zagrejem svu kvadraturu sto sam napisao i uspevam u tome i prezadovoljan sam.

Testirao sam i moju Cliviju 18 kada zatvorim vrata u dnevnom boravku da samo njega grejem oko 30 kvadrata i gasila se samo kada je napolju bilo preko 10 stepeni a kada udari hladnije nije se nijednom ugasila vec samo modulira.

Moj savet ti je da ce ti tvoj prostor grejati i Clivija 12 i manje ces trositi struje je vidim da moze da zagreje taj prostor kod mojih.Moja Clivija 18 modulira minimum na 410w a Clivija 12 verovatno na ispod 300 w pa ces i manje trositi struje.Naravno ako ti je dobra izolacija.

Nisam kod roditelja testirao Cliviju 12 pa neznam na koliko modulira ali pretpostavljam da je manje.

Sto se tice spoljne jedinice necuje se uopste a i unutrasnja je skroz ok sto se tice buke.

Nazad
Vrh Dno