Poceli prvi dF i kod mene😄
Trenutno kod mojih do sada Azuri nije odradila nijedan dF do nocas. Imalo je kisnih dana ali odmah sjutradan vjetar, tako da vlage prije veceras nije bilo. Trenutno je 0° napolju, ona odradila 2 dF veceras na 2 sata. Ono sto sam primijetio je da je tiha i da majka nije prosla ispred nje i rekla nesto trepce niko ne bi primijetio da radi dF, medjutim tad je uveliko odmrzavala pa nijesam uspio ispratiti od pocetka i vidjeti koliko je inja bilo na njoj.
dF traje tacno 5 min od stajanja sa duvanjem do ponovnog pocetka, izmjenjivac ostaje skroz suv, unutra se cuje kada ventil kad prebaci i plastika pocne da pucketa kad krene da duva. Za vrijeme trajanja dF temperatura je opala za ~1,5°(1,2° diditalni termometar), otvoren prozor na kuhinji jer se duvani+ nema izolacije na tavanu
PS. Sad kad sam usao da vidim koliko je povukla, vidio sam da je danas potrosila skoro 18kWh, doduse grijala je svu kucu, jer su djeca trcala iz sobe u sobu, ali je radio i norveski na 2 u sobi gdje su se djeca igrala.