Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pozdrav svima. Ugradili smo pre par dana inverter Gree Ambert Comfort Pro, 12-ticu. Do sada smo pune 24. godine koristili Bosch klimu koja je i dalje radila, ali smo zbog boljeg grejanja kupili inverter. Naime, živimo u potkrovlju sa kosinama. Klima je postavljena u dnevnoj sobi otvorenog tipa i ima oko 40 kvm. Vrata od hodnika gde su još dve spavaće sobe držimo otvorena. Ono što smo primetili kao i većina korisnika je da ima odstupanja u temperaturi. Setovana je na 22 stepena, pali se na 23, a gasi na 24,6 😁 i fan je na 2.brzini. Nije učestalo paljenje i gašenje u ovom režimu. Probali smo juče I feel funkciju i ono što smo primetili je da se palila na 22,1, a gasila na 23, tj. učestalije se palila i gasila. Ostavili smo je da radi bez I feel, jer koliko sam shvatila po vašim preporukama je da je bolje da se ređe pali i gasi. Nismo još nabavili pametnu utičnicu, pa što se tiče potrošnje struje neću znati do prvog sledećeg računa.
Noviji model Gree Amber pro ili Amber comfort stariji?

Takav ne postoji!
Ili je Comfort ili Pro ili Premium(Ultra)

Prave (fabricke) oznake Amber modela ne znam dal neko ima pa da znamo 100% sta smo platili a sta nam je stiglo, jer 90% ljudi nece znati dal im je stiglo to sto su platili, narocito kakvih prevaranata ima!

Pozdrav svima. Ugradili smo pre par dana inverter Gree Ambert Comfort Pro, 12-ticu. Do sada smo pune 24. godine koristili Bosch klimu koja je i dalje radila, ali smo zbog boljeg grejanja kupili inverter. Naime, živimo u potkrovlju sa kosinama. Klima je postavljena u dnevnoj sobi otvorenog tipa i ima oko 40 kvm. Vrata od hodnika gde su još dve spavaće sobe držimo otvorena. Ono što smo primetili kao i većina korisnika je da ima odstupanja u temperaturi. Setovana je na 22 stepena, pali se na 23, a gasi na 24,6 😁 i fan je na 2.brzini. Nije učestalo paljenje i gašenje u ovom režimu. Probali smo juče I feel funkciju i ono što smo primetili je da se palila na 22,1, a gasila na 23, tj. učestalije se palila i gasila. Ostavili smo je da radi bez I feel, jer koliko sam shvatila po vašim preporukama je da je bolje da se ređe pali i gasi. Nismo još nabavili pametnu utičnicu, pa što se tiče potrošnje struje neću znati do prvog sledećeg računa.
Kakva druga brzina stavi fan na maksimum da dobaci do soba i ugreje tih 40m2 jednako.

Pretoplo nam je i ovako. U sobama bude taman za spavanje. Verovatno ćemo pojačati kada krenu niže temperature. Dnevna je 40 kvm, a sobe su po 8 kvm svaka.

To je fora za izbegavanje.
Zato moduliraju na 123w u +40m2...
Iskreno i ja sam gledao Fuji modeli ali od kad sam ovo citao da one same obaraju brzinu duvanja i ako je setovana na max onda stvarno hvala...
Znaci to nema kod tvoje Mice H.I kad stavis na max ona duva i dalje na max i ako dostignuta zadata?

Duva izuva 😀😀 nista ne smanjuje. Kod mene je uvek na fiksni fan, na auto ne znam kako radi i da li smanjuje (verovatno da jer čemu bi auto služilo), ne koristim ga jer ne može da ujednači temp, veliki je prostor. Duva na maks i modulira.

Poslednja izmena:
Kod mene i na Hisense i na Midei isto smanjuje duvanje kada postigne temperaturu, ne smanji skroz ali osjeti se razlika dobro.

Prave (fabricke) oznake Amber modela ne znam dal neko ima pa da znamo 100% sta smo platili a sta nam je stiglo, jer 90% ljudi nece znati dal im je stiglo to sto su platili, narocito kakvih prevaranata ima!
Amber Comfort

Prilozi

• IMG_20241118_172137.jpg
    IMG_20241118_172137.jpg
    108.2 KB · Pregleda: 120
Kod mene i na Hisense i na Midei isto smanjuje duvanje kada postigne temperaturu, ne smanji skroz ali osjeti se razlika dobro.
Znaci kad ti je na Fix Fan 3-4 i kad dostigne zadatu ona smanjuje na Fan 1-2?
Na Auto-Fan sama menja brzine ali da menja na Fix Fan :unsure:
Normalno je da smanjuje izduv toplote nije vise topao nego mlak (kao hladnjikav)... onda nisko modulira i leti ispod radara :LOL:

Temp izduva se menja ali jačina duvanja se kod MHI ne menja.

Poslednja izmena:
Znaci kad ti je na Fix Fan 3-4 i kad dostigne zadatu ona smanjuje na Fan 1-2?
Na Auto-Fan sama menja brzine ali da menja na Fix Fan :unsure:
Normalno je da smanjuje izduv toplote nije vise topao nego mlak (kao hladnjikav)... onda nisko modulira i leti ispod radara :LOL:

Ne mijenja brzine po daljinskom ali ako stojis ispod njih vidi se kada nije na maksimumu...bas jucer gledam nesto mi ne puse kao inace a ventilator na maks, cim sam povecao temperaturu povecala se i jacina ventilatora, nebitno sta pise na daljincu

Jeste, definitivno se razlikuje oznaka modela, rešena i ta misterija.
Inače, poručio sam i ja Amber pro 12-icu. Spremna i Tapo P115 pa pišem utiske nakon ugradnje.

Biće u dnevnoj sobi koja je spojena sa trpezarijom, zajedno negde 30-35 kvadrata i usmerena tačno ka vratima od predsoblja i vratima od soba. Predsoblje još 10 kvadrata, a sobe naravno ne očekujem da zagreje.
Znači bitno mi je tih 35 kvadrata, ovo ostalo ako može i koliko može, super.

Mene interesuje klima za 40kv, plus hodnik 10kv u pravcu duvanja klime ? Da li je dovoljna premium amber ultra od 12k ili malo jeftinija clivia comfort ai 18k ?
Koristio staru vivax 12k i solidno grejala.

Vise od 12-ice ne treba,pricalo se ovde da su 18k mahom za vece prostore i hale

Znam, ali mi je kuća u osnovi 100kv, pa sam mislio da je koristim i za dogrevanje hodnika i kupatila. Imam još dve sobe ali u jednu planiram da prebacim staru vivax 12k i otvorim hodnik pa nek bije i ona po potrebi. Zato sam mislio minimum 12k ili 18k. U svakom slučdju će manje da troši invereterska nego obična . U pricipu nekih 70-80kv bi se grejalo.
Ako Clivia nema manje "iskorišćenje" na -10 ili -20 ° za 10% od Ambera onda nju 18k da uzmem. Ili Amber ultra 12k ? Tu se dvoumim.

Kajanje mi ne gine 🤣😂🤣

Ostao sam duzan za korisnike ovog foruma modulaciju za Cliviju18 jer vidim da su neki korisnici trazili.
Spoljna temperatura nocna i dnevna oko nule.Klima namestena na 24 stepena fan 4 Greje se oko 55 kvadrata bez ikakvih problema dobro izolovanog prostora i za sada bez ijednog defrosta.
Modulacija oko 400w je minimum sto se spusta i mislim da je za klimu ove javne top.
Napominjem da neke klime sa manjom modulacijom duvaju i naravno mlak vazduh tokom modulacijei rade veci broj defrostova sto sa ovom klimom nije slučaj.Klima kada modulima uopšte nema onaj neprijatni hladniji vazduh na izduvu

Za sada sve savršeno .Novi grafik daljem kada bude malo deblji minus

Prilozi

• Screenshot_2024-11-20-08-49-25-515_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-11-20-08-49-25-515_com.tplink.iot.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 69
Nazad
Vrh Dno