Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nemam Amber imam Cliviju 18 i 12
Onda sam nesto pomesao sa drugog clana koji ima Amber Pro 12 i Daikin :)

@Tema
Amber 9 Premium u 60m2
Zadata 23c Fan 3
Mojima bilo 24c mnogo pa ajde na 23c ali zato danas imala 4x rezim on/off ali Ok toplo bilo napolju...

Prilozi

• Screenshot_20241126-165203~2.png
    Screenshot_20241126-165203~2.png
    27.1 KB · Pregleda: 80
  • IMG_20241126_165322.jpg
    IMG_20241126_165322.jpg
    125.6 KB · Pregleda: 55
''Onda sam nesto pomesao sa drugog clana koji ima Amber Pro 12 i Daikin :)''
I ja sam ga razumeo da ima Amber i Cliviu posto je napisao:
''Ipak mi sto posedujemo i Amber i Cliviju najbolje znamo a ne drugi sto citaju deklaraciju''

Amber Pro 12 je bolja od Clivia 12 a od Clivia 18 nije!
Steta jos nemamo informacije oko mudulacije za Amber Pro 12 ali izgleda bice uskoro :)
Ugradio ja kod matorog seli se za 10tak dana pa cu da mu stavim tapo da pratim. Ugradjena u 33 kvadrata ok zolovanog prostora 5cm stiropor na zidove i 10cm na plafonima. Grejace dnevnu i bice otvorena vrata od spavace cisto da odrzava malo temp

Upravo montirana Amber Ultra 12k u 40kv, otvorena vrata od hodnika i stavio daljinski u isti, naštelovao na 21°, treća brzina. Na prvu, zagrejalo 40kv za 10-15min solidno. Ostavljam ovako ceo dan dok nenzagreje hodnik i sobu iz nje da podmlači. Nije mraz, ali ispod nje je vrelo.

Upravo montirana Amber Ultra 12k u 40kv, otvorena vrata od hodnika i stavio daljinski u isti, naštelovao na 21°, treća brzina. Na prvu, zagrejalo 40kv za 10-15min solidno. Ostavljam ovako ceo dan dok nenzagreje hodnik i sobu iz nje da podmlači. Nije mraz, ali ispod nje je vrelo.
Sad moź da ratujes s Rusi!

Znaci koristis IFeel iz hodnika?
Samo da znas da ce ti boga pojede kWh sto daljinski nije u isti prostor i uvek ce da gruva da bude u hodnik zadata... zato je i vrelo ispod sto ona vuce oko 1.5-2kWh(mozda i vise)
Bolje ako mislis da malo dogrejes hodnik itd. da je koristis bez IFeel, krilca ne skroz na dole nego na predzadnji da tako vise dobaci prema hodnik a svakako ce manje da trosi

ako je verovati smart utičnici, vukla je 1.3-1.4kw, sad je na 700-800W. Ali su prostorije (osim boravka od 40kv) bile led ledeni, nisu grejane.
Pa i da vuče 1kw na 70-80kv, a održava na 23°, gde ima jeftinije ? Videćemo kad krene minus. Imaću u pomoć i panelni radijator u sobi.

ako je verovati smart utičnici, vukla je 1.3-1.4kw, sad je na 700-800W. Ali su prostorije (osim boravka od 40kv) bile led ledeni, nisu grejane.
Pa i da vuče 1kw na 70-80kv, a održava na 23°, gde ima jeftinije ? Videćemo kad krene minus. Imaću u pomoć i panelni radijator u sobi.
Ce padne jos potrosnja...
Evo kod mene zakucana na 530w i odrzava 23c u 60m2

Prilozi

• Screenshot_20241128-155458~2.png
    Screenshot_20241128-155458~2.png
    53.6 KB · Pregleda: 46
Znaci koristis IFeel iz hodnika?
Samo da znas da ce ti boga pojede kWh sto daljinski nije u isti prostor i uvek ce da gruva da bude u hodnik zadata... zato je i vrelo ispod sto ona vuce oko 1.5-2kWh(mozda i vise)
Bolje ako mislis da malo dogrejes hodnik itd. da je koristis bez IFeel, krilca ne skroz na dole nego na predzadnji da tako vise dobaci prema hodnik a svakako ce manje da trosi
Upravo tako i ja koristim naštimano da izduv bude prema hodniku(prema sobama),fan na 4
Prosjek 500-800w potrošnja do 0C ispod već veća potrošnja i ne može to da dostigne al kod mene je Gree Fairy 12 i ne očekujem iskreno pa pomažem sa povremenim loženjem (kotlovnica,drva,jedna vatra malo navečer samo,svako treće veče otprilike) i to kad je minus -3 i niže da malo zagrije čitavu kuću i zidove ,inače oko 55-60m².

Ce padne jos potrosnja...
Evo kod mene zakucana na 530w i odrzava 23c u 60m2

Nerviras me sa tom klimom :D :D

Salim se, ja nikako da namestim moju na iFeel. ili trosi ko luda ili se taman spusti na normalnu potrosnju i ugasi se posle par minuta, izgleda je prostor takav da prosto ne moze da se greje konstantno sa 500kWh. Problem je sto kad se ugasi, nema nameru posled a se ukljuci dok bas ne bude hladno :/

Vrati je na merenje preko unutrašnje jedinice, brže će da reaguje na promene temperature.

Tako je i koristim i to je ok, pali se i gasi svaki cas, ali barem je u stanu prijatno

Manje gubitke imaš nego on. Kad zahladi ispod 0 radiće verovatno bez gašenja.
Iskreno kad vidim da temp. pada nekoliko dana ispod 5c onda gasim IFeel ali to ima razlog zbog DF :)
Sto kad ti na IFeel i ona odradi DF moze da traje i do 20-30min dok ne krene ponovo da greje... I tad vuce kao blesava dok ne nagruva zadatu kod daljinski...
A bez IFeel odmah naravno krene posle DF da greje...
Ispraksovao sam se oko Amber = 7 zime evo sad joj 8 zima :LOL:
IFeel koristim samo kad su temperature iznad 5c
Sto se tice te gubitke nije neka razlika evo post od 5.novembra da ne pisem ponovo :)
Daljinski je kod mene na 7m udaljen od klime
Tad sam je drzao na 25c sad je drzim na 23c ipak 25c je bas toplo

Prilozi

• Screenshot_20241128-172602~2.png
    Screenshot_20241128-172602~2.png
    126.4 KB · Pregleda: 63
Kod mene kad je iznad 5c treba sat vremena da padne temp za 1 stepen u stanu, zato iFeel i ne reaguje satima

Ček, to znači da ti troši minimum 12kWh dnevno? Meni na temperaturama 5-10c potroši 5,6. Ovih par dana kad je bilo oko 0 i minus, išlo je max do 11kWh dnevno.

Greje 50m2

Ček, to znači da ti troši minimum 12kWh dnevno? Meni na temperaturama 5-10c potroši 5,6. Ovih par dana kad je bilo oko 0 i minus, išlo je max do 11kWh dnevno.

Greje 50m2
Kod tebe potrosi 5-6kWh... ali rezim pali/gasi preko 10puta dnevno, sto se moze i vidi po grafikonu...
Meni vise odgovara da prdi ceo dan na 530-570w nego rezim on/off = da 15min radi, pa 45min ne... :)

A i ne živite u istom gradu, istoj zgradi, nemate istu izolaciju, tako da kao što smo iz ranijih iskustava videli kuće troše osetno više struje za grejanje nego stanovi 🙂

Sve ja to razumem, samo razmenjujem iskustva. 😀 Ne mogu da zamislim kakav pakao bi bio u stanu da nonstop radi

Hteo sam da budem siguran da će biti efikasna ako ode u ozbiljan minus. Ok je ovako, ne smeta mi što se pali gasi.

Nego sve hoću da pitam, da li se kod vas čuje motoric kad otvara/zatvara krilca, kod mene baš bezveze zuji. Srećom traje par sekundi

Evo i ja da se javim,montiran amber ultra-premium 12 u ponedeljak,na poziciju oznacenu zelenim,VOX IVA5 12 prebacena u sobu na plavu poziciju,u dnevnoj druga IVA 12.Odmah po ukljucenju amber povukao 2.7kw iz uticnice,al su bila otvorena sva vrata zbog majstora,Modulira uglavnom od 500 - 800W.Podesena temperatura 23-24 .Sad ide eksperimentisanje sa temperaturom i potrosnjom.Klima u sobi podesena na 20,preko toga neprijatno za spavanje,vrata otvorena.Probali uvece i ostale da spustimo na 20-21,skoro pa ista prica.Odemo na posao,spustimo na 20-21-u kuci kada se vratimo prijatno,al ipak treba malo toplije.Zanimljivo da amber i vox u dnevnoj sada trose oko 20-30% manje u paketu nego sto su trosila dva VOX-a.Klimu u spavacoj nazalost nemam jos cime da izmerim,ali vise je u stand by u nego sto radi.Mada ovih dana je visa spoljna temperatura.Na amberu ukljucen Ifeel,daljinski na kraju hodnika,na nekih 8-9m od klime.Sve u svemu vise nego zadovoljan,videcemo sta ce biti kada krenu minusi.Defrosta do sada nije bilo ili ga bar ja nisam ulovio.MOguce da sam sa amberom napravio i ozbiljan overkill,ali rezerva snage nije na odmet ako bude neke ne daj Boze situacje...

Prilozi

• Skica.png
    Skica.png
    14.5 KB · Pregleda: 47
Cek, cek, da razumem! Ti si pored dve IVE5 ubacio i Amber Premium 12 da ti sve tri rade zajedno u 72 kvm?!

Hteo sam da budem siguran da će biti efikasna ako ode u ozbiljan minus.
Ako dodje Ledeni Armagedon :LOL:
Nego sve hoću da pitam, da li se kod vas čuje motoric kad otvara/zatvara krilca, kod mene baš bezveze zuji. Srećom traje par sekundi
Haha na to nikad nisam obratio paznju, sto je dosta udaljena od garniture/tv
Jedino sto me na pocetak nerviralo je dok odradi DF ono pucketanje plastike... ali covek se na sve navikne
Ali sva cuda kod Muse Comfort 12 koja radi na gornji sprat u 48m2 ja to pucketanje ne primetim iako je skoro iznad glave kad gledam tv :unsure: :ROFLMAO:

Cek, cek, da razumem! Ti si pored dve IVE5 ubacio i Amber Premium 12 da ti sve tri rade zajedno u 72 kvm?!
Sto je sigurno, sigurno je! :)

Poslednja izmena:
hmmm....DA.

Kuca,bez izolacije,na v'r brda,samo sam 10cm stiropora nabacio na plocu,ispod 2 garaze.Jako nezahvalno za grejanje klimama,ma za grejanje uopste.Na skici su crvenim oznacene pozicije voxova,POtrosnja bila ozbiljna,bez pardona ulazila u crvenu zonu.Plus,dodje zima,seli krevet iz spavace u dnevnu,spavacu zatvaraj i ne otvaraj vrata do aprila.Sada bar imam opciju da iskljucim jednu klimu ako nema potrebe da radi.A i konstantno se osecalo da pirka hladno odnekud.pogotovo blize podu,jel.Ali i ta varijanta je bila bolja od smederevca...

Nazad
Vrh Dno