Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Možda već danas ili ovih narednih dana ću javiti.
Ima je još jedan prijatelj od skoro, ali kod njega su nezahvalni uslovi. Stoji mu klima iznad ormara dubine 80cm, nabija temperaturu tu ispred unutrašnje jedinice i kaže da se gasi. Međutim u takvim uslovima se ne može ni očekivati bolje.

I ja iskreno gledam kad ce da dobijemo neke informacije u vezi Clivia ili Amber Pro
Ne znam jos da li da zamenim Muse Comfort 12 ili neka prdi i ovu zimu(stara 16 meseci) ipak solidno odradila posao prosle zime jedino sto ne ide ispod 500w a da greje greje
Sto imam bas dobru ponudu od mog servisera za Amber Pro 12 ali ipak bi hteo da vidim neki grafikon itd. a ne da se zaletim...

ljudi su ovde preopterećeni tim ciframa koliko koja šatro minimalno troši a opet imaju debele račune preko zime.

A sto je problem sto ne ide ispod 500w? Ugasi se kad zagreje prostor ili sta?
Upali tvoj Amber Ultra pa ce da vidis :)
Nije to da me bas toliko smeta bitno ona da zimi greje i neka vuce...
Jedino u prelazni period zna bas dugo da prdi nekad i ceo dan sto ne moze nize da modulira...

Na donji sprat imam vec 7 godine Amber 9 Premium i ona greje 60m2(45m2 otvoreni i 15m2 spavaca) i isto ne spusta ispod 500w ali zato radi kao sat i ne gasi se toliko... kad je ovakvo vreme +15-20c gasi se mozda 5x za 24h

ljudi su ovde preopterećeni tim ciframa koliko koja šatro minimalno troši a opet imaju debele račune preko zime.

Meni i bez klime je racun 4-4500.- pa me ne smeta sto mi zimi bude i do 12.500.- (Dez/Jan) ostali meseci (okt,nov,feb,mart) po 6-8000.-
Ipak mi jeftinije nego na drva... Imam i parno grejanje(23 radijatora) pa mi svake zime trebalo 20-25m3 drva(150-190.000.-) a gde jos posao oko lozenje itd? A ovako na klime prodjem zimu sa 50-60.000
Neka bude i 100k pa mi se isplati :)

Upali tvoj Amber Ultra pa ce da vidis :)
Nije to da me bas toliko smeta bitno ona da zimi greje i neka vuce...
Jedino u prelazni period zna bas dugo da prdi nekad i ceo dan sto ne moze nize da modulira...

Na donji sprat imam vec 7 godine Amber 9 Premium i ona greje 60m2(45m2 otvoreni i 15m2 spavaca) i isto ne spusta ispod 500w ali zato radi kao sat i ne gasi se toliko... kad je ovakvo vreme +15-20c gasi se mozda 5x za 24h

Videćemo kad zahladni, 3. je ugrađena (1. i 2. Sam testirao mermernu ploču i staru klimu). Za sad radi tako sto se upali mozda na 5-10min, zagreje na 24-25 i onda ćuti pola sata, sat. Meni to ok.

Čekam da zahladni pa da vidim da li bolje radi sa iFeel ili bez njega, jer relativno brzo zagreje deo oko klime, ali brže i prikaže manju temperaturu (za stepen ili dva nizu od one u sobi) nego kad je uključen iFeel. Ali ovi dani kad je od 10-20c stvarno nisu relevantni.

Prilozi

• Screenshot_20241011_191548_Smart Life.jpg
    Screenshot_20241011_191548_Smart Life.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_20241011_192037_Smart Life.jpg
    Screenshot_20241011_192037_Smart Life.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 17
Problem nedovoljno niske modulacije je uglavnom za mene prevelika oscilacija u temperaturi i to se oseti, kada je niža modulacija manje oscilira temperatura. E sad kad staviš klimu u neku baš veliku prostoriju visoka modulacija ne smeta puno. Al u prostorije do 20-25 kv nije baš dobra solucija za mene. I ne pričam kada je spoljna ko sada 15-20 stepeni. Nego uglavnom kada je temperatura u rangu između 5 i 10 stepeni.

Poslednja izmena:
Da, ali on/off klima vuče 1.7kWW, (barem moja) ova spusti na 500 skoro odmah.. Opet, videćemo kad dođu minusi, ovako mi je ok za sad

I u pravo je Hal 9000 sto je gore napisao da su ovde mnogo ljudi preopterećeni oko modulacije itd.
A ovamo razumem isto i ljude kad je u pitanju 10-15m2 onda stvarno treba neka klima sto spusta nize...
A kad grejes kao ja npr. skoro 60m2 otvoreni i 48m2 onda nije bitno toliko...
Muse se kod mene solidno/ok pokazala zimi!
Na -11c drzala bez problema 23-24c
Jedino je taj prelazni period malo frka oko njen rad...

Poslednja izmena:
Fora je što se taj prelazni period pretvorio u veći deo zime, i da se temperature retko spuštaju ispod nule, bukvalno u sezoni budu 10tak hladnih dana kada je non stop minus i sve ostalo bude oko nule ili preko i tada ove klime kao Muse a i moja Pular rade kao on off u manjim kvadraturama.

Nudi mi Gree+ aplikacija update za WiFI module, sa v1.12 na v1.23, ispod pise da su popravili poznate probleme...
Vredi li instalirati, cini mi se da sam procitao da posle nisu mogli da povezu aplikaciju i klimu?

Ja sam moj modul vec nekoliko puta azurirao i sve radi bez problema cak bih rekao da je i bolje nego pre.
Broj modula je v3.75 i nema novjiScreenshot_2024-10-12-10-18-43-591_com.gree.greeplus.jpg

Pa bilo koja klima u maloj kvadraturi ce da radi kao on/off, pa spustala ona 300W ili 250W i svaka klima kad nabije temperaturu ce da se ugasi. Problem je taj sto kad su temperature napolju 15,16 stepeni samo se upali klima malo da se dogrije i kad se ugasi zidovi su hladni pa se ima osjecaj hladnoce. Meni je veci problem kod Muse bio neodrzavanje tacne temperature, to jest ogramna oscilacija (+2,-1) to je 3 stepena razlike zato je osjecaj jos grdji

Pa tako je naštelovana, kad prebaci 2 stepena od zadate se ugasi i kad spusti stepen ispod zadate onda se upali. Midea xtreme koju imam od skoro sem što modulira na 250W ne oscilira puno i kad prebaci zadatu i ugasi se. Bukvalno najviše 2 stepena oscilira temperatura u sobi i ne dopušta da temperatura padne ispod zadate nego se upali i dogreje malo na 250W pa ako prebaci stepen ugasi se opet.

Ima li ta Midea Extreme problem sa čudnim defrostima kad je temperatura u plusu?

Ima li ta Midea Extreme problem sa čudnim defrostima kad je temperatura u plusu?
Imam je tek nedelju dana i iskreno imala je neke defroste vrlo kratke na ovom debelom plusu, ne kapiram zbog čega jer lagano zagreje 32 kvadrata i prebaci i ugasi se, i pri ponovnom paljenju se dešava nekad da odradi taj df.

Ja sam između ostalog zbog toga vratio Vivax. Izluđivali su me defrosti na svakih sat vremena, i još dosta nekih stvari.

Ja imam Breeslless model a i Xtreme obe 12
Prva ulazi u df 2 do 3 x dnevno po 30-60 sec max,bez obzira na vremenske uslove
Ali meni to ne smeta jer odlicno radi svoj posao greje 36km2 bez problema
Druga namontirana jos nije radila sem.jedno sat vremena cisto da se proveri kako radi
Prva u ovim vremenskim uslovima.trosi od 3do 6kWh
Moduliacija joj je dobra i ide od 130w do ...
Za sada samo reci hvale imam jer je i izrada vrhunska
Za ovu drugu iako je imam s obzirom da jos ne radi moraces da pitas nekoga ko je koristi
Da ne zaboravim da napomenem da su mi juce majstori pri ugradnji Xtreme rekli da skinem lulu i da ce onda df biti veoma retki
Ja cu to uraditi ali ne sada jer su df kratki i ne smetaju radu klime vec kada krenu ozbilnije niske temperature cu to odraditi

Lula smeta tek na minusima kad pocne da ledi pa se zatvori odvod, dotle nema nikakav negativan uticaj na rad klime i ucestalost defrosta.

Lula smeta tek na minusima kad pocne da ledi pa se zatvori odvod, dotle nema nikakav negativan uticaj na rad klime i ucestalost defrosta.
Ne bi trebalo da smeta ni tada jer spoljnja jedinica nema samo tu rupu za ispuštanje kondenza. Ima ih više, pa kad ta gde je lula zaleđena ispuštaće na drugim.

Cek, na ovim temperaturama (10-20c) ti trosi 3-6kWh dnevno?
Koja ti je temp u stanu?

Meni na ovim temperaturama celodnevna potrosnja nije presla 2.5kWh, na 45m2 :/
Sumnjam da mi je uticnica neispravna

Cek, na ovim temperaturama (10-20c) ti trosi 3-6kWh dnevno?
Koja ti je temp u stanu?

Meni na ovim temperaturama celodnevna potrosnja nije presla 2.5kWh, na 45m2 :/
Zavisi na koliko je podešena klima, izolacija itd. Na koliko je kod tebe stepeni podešena?

Na 23c, i toliko meri kod senzora, a li u stanu je 24-25 (u sobama 24, tu gde je klima 25), kad podesim na iFeel onda čita tačnije, 24c u stanu i 24c na senzoru daljinskog. Čekam niže temperature da utvrdim kako najbolje radi, ali za sad mi ovo sa 23c deluje ok.
Takodje čekam da stigne xiaomi digitalni termometar za preciznije praćenje.

Rekao bih da je kod mene solidna izolacija, bas se sporo hladi stan i brzo se ugreje

Otvoriću posebnu temu za Midea xtreme modele, da ne gušimo ovu i druge teme a već ima dovoljno korisnika klime da pišu iskustva.

Nazad
Vrh Dno