Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Malo iskustva sa I feel funkcijom

Ovako od 20 dana novembra

Kada sam grejao kucu maximalna potrosnja je bila 24kwh sto bi bilo oko 1 kwh, prosek oko 16 kwh dnevno 307 klima potrosila za 20 dana...

Dosao decembar hladan reko da bas probam malo i feel funkciju kako ce da radi, ne zagrejana kuca pustio iz stana i dosao u nju oko podne sve normalno ...

Pustam I feel i potrosnja ide maltene duplo gore... Reko ajde hladan je dan, pa i ono jutro -7, potrosi oko 30 kwh za za taj dan tj pola i feel pola preko gree aplikacije, zatim dan otopli i u plusu ali klima sve nesto oko 1.5 kwh malo spusti ispod 1kwh pa ga baci na 2kwh i sve tako

Potrosnja 32 kwh !?!? Danas skoro 10 stepeni napolju klima i dalje ide redovno oko 1.5kwh... opet prebacim na aplikaciju prosek 700 ili 800w...

Moze li neko objasnjenje sto je to toliko trosilo...

Temperatura jeste bila konstatna za razliku sada kada ode gore stpen ili dva pa ga vrati mozda na stepen dole ali je svakako toplo i jedno i drugo svakako ne vredi maltene duple potrosnje...
Pa koja druze klima,koliko m2 pokušavaš zagrejati,koja je zadana temp.?
Ja 337kW za Novembar 60m2,najviše 18kW za jedan dan.
Klima Gree Fairy 12ka bez Ifeel opcije

Gree Amber comfort, 100m2, 22c odrzava preko aplikacije. Ne spusta modulaciju ispod 1kw. Mada se ukljuci ujutru povlaci 2-3.7kw prvih pola sata.
Kako vam se cini? Ipak je ovo 24btu

IMG_5444.png

Ok, hvala na savetima. Stavio sam od 21-6h da bude 20c posle 22c. Imam cevi od parnog grejanja zgrade, koje prolaze kroz lokal u duzini od 8m. One debele, kotao je odmah pored lokala, tako da u lokalu zahvaljujuci cevima skoro nikada ne spada temperatua ispod 17-18c kada je klima iskljucena :)

Ok, hvala na savetima. Stavio sam od 21-6h da bude 20c posle 22c. Imam cevi od parnog grejanja zgrade, koje prolaze kroz lokal u duzini od 8m. One debele, kotao je odmah pored lokala, tako da u lokalu zahvaljujuci cevima skoro nikada ne spada temperatua ispod 17-18c kada je klima iskljucena :)
E to je već druga priča ako je lokal i ako imaš to koliko toliko dodatno parnog ,to je ok potrošnja a i ovo što je rekao Bulevarac malo smanji temp. I bićes zadovoljan

Hvala ti puno na pojasnjenju i savetu!.
Sad gledam po netu cene za klimu GREE AMBER PREMIUM 18 (161.990,00 din) i GREE PREMIUM AMBER ULTRA 18 (185.990,00 din).
Da li se islpati uzetu Amber Ultra varijantu za 25.000,00 din razlike u ceni ili je sasvaim ok uzeti jeftiniju? Tacnije,u cemu je konkretna razlika izmedju ova dva modela?

Evo ja koristim
Gree Amber Premium Ultra 12k,
grejem 70 neizolovanih kvadrata sa starom stolarijom. Ali, prizemlje kuće, ima dosta zidova.
Tebi će dve takve sigurno završiti posao, ili jedna uz popravku postojeće klime.

Zdravo ljudi
Klima je Muse 12 iz ove godine(manifac: 2023 02)
Grejem sobu od neki 18m² zadata temp je 21 i rad je ovako 7min radi, pa 10min ne radi i sve tako u krug... Sobna temp je konstantno 20.5-21.5c jel to normalni rad?

Hvala unapred

Zdravo ljudi
Grejem sobu od neki 18m² zadata temp je 21 i rad je ovako 7min radi, pa 10min ne radi i sve tako u krug... Sobna temp je konstantno 20.5-21.5c jel to normalni rad?

Hvala unapred
Za gree je normalan rad. Ne moduliraju dovoljno nisko pa radi kao On/Off klima.

Ne bih ja to bas tako generalizovao, ima gree modela koji moduliraju nisko bez problema
Ja sam mozda cuo za amber comfort i generalno te zadnje modele ambera da rade koliko toliko kako treba. Pular je tu negde a ni on nekima nije hteo ispod 600W..

Za gree je normalan rad. Ne moduliraju dovoljno nisko pa radi kao On/Off klima.
Nije tačno da radi kao on/off,zavisi od modela,to se dešava izgleda samo kod muse modela,kod mene je Fairy i modulira do 400w,al također zapaženo da drugačije modulira i radi u zavisnosti od vanjske temp..
Ako je vani iznad 7C ,gasi je 1C kad pređe zadatu a pali 2C ispod,ako je ispod 7C onda je to -1+C pali gasi.
Tako sam barem ja zapazio kod sebe.
Zdravo ljudi

Hvala unapred
Pa to je to ,digni za stepen pa malo proprati,zavisi i od vanjske temp .
Koja ti je ovo aplikacija ,preko koje smart utičnice pratiš?

Nije tačno da radi kao on/off,zavisi od modela,to se dešava izgleda samo kod muse modela,kod mene je Fairy i modulira do 400w,al također zapaženo da drugačije modulira i radi u zavisnosti od vanjske temp..
Ako je vani iznad 7C ,gasi je 1C kad pređe zadatu a pali 2C ispod,ako je ispod 7C onda je to -1+C pali gasi.

GTech takodje pali-gasi. Ide 2 stepena preko zadate pa se ugasi. To sve kada je spoljasnja iznad 0 stepeni.
Kada padne ispod nule pali grejac SJ i spusta do 440w i retko se gasi.

Tp-link Tapo p115

Sam si sebe demantovao. Prvo kazes da ne radi kao on/off pa kazes kako se pali i gasi kad je +7 itd.. Naravno da kod svih utice spoljna temperatura, jer im je takva kriva rada u softveru.

Sam si sebe demantovao. Prvo kazes da ne radi kao on/off pa kazes kako se pali i gasi kad je +7 itd.. Naravno da kod svih utice spoljna temperatura, jer im je takva kriva rada u softveru.
Pa gasi se kad dostigne zadatu temp.odmah ili stepen iznad u zavisnosti od vanjske,ne znam šta nije jasno i kako treba da radi?
To što ti zoveš moduliranje, to radi i spušta na 400w min što može ako je dostigao zadatu i radi tako nekoliko min .i gasi je i čeka opet stepen ili dva opet u zavisnosti od vanjske temp.
Svi znamo kako gree modulira.
Šta imam od 200-300w moduliranja ,hladan zrak,samo u prazno vuče potrošnju,pa 90w vuče ako mora aktivirati grijač tacne i kompresora.
Mislim o čemu pričamo ovde,hoćemo da modulira na 200 300 a nemamo nikakve koristi od toga.
Ja mislim ipak da kineski ing.nisu dunđeri pa su ovakakv softwer pravili,svi znamo da kultura rada ,buka unutarnje itd se nemože porediti sa japncima i da imaju te neke mane ,al kolko para toliko i muzike,i japanci imaju mane al barem nemaju kvarova i dugi niz godina rade i više ljudi omaju s njima iskustva.
To je moje mišljenje ,bez uvrede.

hvala ljudi na odgovor
Zaboravio sam juce da kazem da je vani bilo 14c+ i verovatno tako radila kao on/off klime (7min pa pausa 10 min itd)
Prvi put grejem ovaj sprat na inverter pa sam probao samo jednu sobu (18m2), danas sam otvorio vrata i grejem hodnik + spavacu sobu (komplet 48m2) klima radi na zadatu 21c a digitalni termometar pokazuje 20.5 i klima se nije gasila...
Ce da vidim kad pocne temp da pada kako ce se pokazati
Keva greje donji sprat (50m2) vec 5 godine sa Gree Amber 9 premium (2017)

Sutra idem da kupim ovi meraci za potrosjnu pa da vidim tacno koliko trose... da li imate neku preporuku koji model da uzmem? i gde? gigatron itd
tesko je preko strujomer da procenim koliko trose obe dve... ali od prilike radi i jedna i druga na oko 500-600w

izvinite na gramatiku

Poslednja izmena:
hvala ljudi na odgovor
Zaboravio sam juce da kazem da je vani bilo 14c+ i verovatno tako radila kao on/off klime (7min pa pausa 10 min itd)
Prvi put grejem ovaj sprat na inverter pa sam probao samo jednu sobu (18m2), danas sam otvorio vrata i grejem hodnik + spavacu sobu (komplet 48m2) klima radi na zadatu 21c a digitalni termometar pokazuje 20.5 i klima se nije gasila...
Ce da vidim kad pocne temp da pada kako ce se pokazati
Keva greje donji sprat (50m2) vec 5 godine sa Gree Amber 9 premium (2017)

Sutra idem da kupim ovi meraci za potrosjnu pa da vidim tacno koliko trose... da li imate neku preporuku koji model da uzmem? i gde? gigatron itd
tesko je preko strujomer da procenim koliko trose obe dve... ali od prilike radi i jedna i druga na oko 500-600w

izvinite na gramatiku
U glavnom svaki mera prikazuje trenutnu potrosnju,ili koliko je potrosio u toku dana...jedino preko tp-link tapo p115 mozes da pratis neki grafikon.
Eponuda TP-Link Tapo P115

Vidi na Ananasu ,tamo ima neka grebalica ili sta vec.

Screenshot_2023-12-13-20-57-46-554_com.tplink.iot.jpg

Pa gasi se kad dostigne zadatu temp.odmah ili stepen iznad u zavisnosti od vanjske,ne znam šta nije jasno i kako treba da radi?
To što ti zoveš moduliranje, to radi i spušta na 400w min što može ako je dostigao zadatu i radi tako nekoliko min .i gasi je i čeka opet stepen ili dva opet u zavisnosti od vanjske temp.
Šta imam od 200-300w moduliranja ,hladan zrak,samo u prazno vuče potrošnju,pa 90w vuče ako mora aktivirati grijač tacne i kompresora.
Mislim o čemu pričamo ovde,hoćemo da modulira na 200 300 a nemamo nikakve koristi od toga.
Ja mislim ipak da kineski ing.nisu dunđeri pa su ovakakv softwer pravili,svi znamo da kultura rada ,buka unutarnje itd se nemože porediti sa japncima i da imaju te neke mane ,al kolko para toliko i muzike,i japanci imaju mane al barem nemaju kvarova i dugi niz godina rade i više ljudi omaju s njima iskustva.
Znaci tebi duva hladno na 200-300w? Evo kod mene na ulaznom modelu japanca trenutno (slika).- To su gluposti da bezveze vuce struju a ne greje na toj potrosnji. Ovde se itekako oseti razlika kada je ugasena vs kada radi na ovih 230W da odrzi 23c. Meni ova Daikin 99% vremena radi u rasponu izmedju 210-310W, pritom prostor ima losu stolariju i jedan zid je sa fasadnom ciglom bez izolacije.

Jbni vox ima bolju kulturu rada od gree a oba su kinezi. Midea vox LG Hisense itd svi rade bolje od Gree, naravno oni imaju neke druge mane koje su manje iritantne od ovoga sto gree ima. Nize moduliraju i preciznije odrzavaju temperaturu. Stvarno nisam cuo zalbe od korisnika drugih kineza, da imaju isti problem kao gree sto radi kao on/off vecinu vremena. Znam da su za Mideu komentarisali da ponekad kada se ugasi da nastavi da duva hladan vazduh na maloj brzini ali bar se to moze iskljuciti..

Prilozi

• E77979BF-03FE-4A6B-853E-69678C743768.jpeg
    E77979BF-03FE-4A6B-853E-69678C743768.jpeg
    107.4 KB · Pregleda: 36
  • 01321882-D357-4A47-BCA2-D5D90114EC66.jpeg
    01321882-D357-4A47-BCA2-D5D90114EC66.jpeg
    88 KB · Pregleda: 29
Moj gree na 193w modulira i odrzava u stepen tacno 23c u prizemlju pri spoljasnjoj do 3c. Tad je izduv 26,5c-27c. Hisense ne spusta ispod 360w i ispod toga se gasi. Ti vidi koja klima ima bolju kulturu rada.
Jeste da deluje prohladno ali je to vazduh sa visom temperaturom od sobne i tako odrzava.

Pa recimo da bi mozda mogla da modulira na 400w i odrzava temp i povremeno da se ugasi. Ako moze na -5 da radi sa 450w i odrzava zadatu,zasto onda to ne radi i kada je temp u plusu. Mislim da bi se redje gasila i ravnomernije odrzavala temperaturu takvim radom,zar ne? Izmedju gasenja i ponovog paljenja je temperaturna razlika u prostoriji cela 3 stepena,malo li je?

Zatvorio vrata od sobe, spala potrošnja na 190W. Dalja prica nije potrebna. A na grejanju ne ide previse nisko da ne bi duvala hladno. Izduv 35c.

Da se razumemo
Ni meni ne odgovara da duva hladno
Ali ona na 450w i na ispod nule spoljasnje temp lepo toplo pirka i to na fan 4.
Ali moja gree nece drugacije da radi
Probao da podignem na 25 stepeni,opet isto. Postigne sa 650-750w temp od 27(znaci 2 stepena prebaci) i ugasi se. To postigne jako lako.
Navikao i evo trecu godinu grejem.
Vidim da novije drugacije rade. Drago mi je da je tako. Videcemo i kada bude niza spoljasnja od -10. Ova moja je radila lepo i bez problema do sada. Mada nikad se ne zna😁

Vrh Dno