Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Može biti, ali ne mora da znači. Meni toliko potroše 3 klime za 75m², jedna od njih je Gree koja greje oko 20m² i dnevno potroši do 3kWh, uz nekoliko (najmanje 2) 30 minutna luftiranja.

Generalno, troše od 0 do N kWh dnevno. Nema tu pravila.

Ili nisi nešto lepo proračunala, ili greješ sobu sa otvorenim prozorom😁

Dexter ti je lepo rekao, potrošnja tvog prostora i mog ili njegovog ili nekog šestog uopšte ne mora da ima išta zajedničko.
Neko može da greje 40m² sa 2.5kWh jer ima ekstra izolaciju, a neko drugi 10m² sa 15kWh. Ako uzmemo u obzir da ni spoljni uslovi nisu isti, samo otežava donošenje odluke da li troši kao tenk ili ne.

Meni tu sobu greje i druga klima, a i treća.

Da li troši kao tenk najjednostavnije možeš da proveriš tako što ćeš pri sličnim spoljnim temperaturama klimu da isključiš i probaš da na istu sobnu temperaturu greješ prostor nekom grejalicom, radijatorom ili slično. Pa isprati koliko će kWh tada otići pri sličnim uslovima.

A sto klima nece da sidje nize od 500w? Tako drzi 500w-600w po sat vreme pa se ugasi na sat vreme i sve tako u loop.

To već moraš da pitaš direktno Gree ili uvoznika.

Tako radi i moja, takva je klima. Kad udari konstantan minus, tj kad spoljna padne osetno, mnogo ređe će da se gasi.

Šta beše imaš Muse model?

@monique90

Kod tebe je veći problem to što je prostor bez izolacije. Tu bi i mnogo kvalitetnija klima trošila puno. Ovih dana grejao sam 23,5+11+11 kvadrata na 21,5-22 uz mnogo manju potrošnju.

Prilozi

• Screenshot_2023.11.25_00.20.50.739.png
    Screenshot_2023.11.25_00.20.50.739.png
    95.6 KB · Pregleda: 40
Znaci ovako, merila sam potrosnju par dana, i dnevno za 24h klima potrosi 9-10kw. To bi trebalo da bude nekih 300kw za ceo mesec samo za klimu. Jel to okej cifra? Koliko vama trose klime dnevno a i za ceo mesec?
Nije normalno,ja toliko za 60m2 sa jednom 12skom potrošim ali već su ti objasnili ,dosta faktora utiče a izolacija je jedan jako bitan.
Drugo što se tiče modulacije,zavisi na koliko ti je naštimana temp. Ja sam lično kod sebe zapazio da ne modulira isto ako stavim 21 ili 22 C i zavisi itekako od vanjske temp.i to sam uspio zapaziti da različito radi,inače zna u momentima sići na 400w a nekad tako kao kod tebe ugasi sa 600w.Zatim također sam lično zapazio kod sebe ako je 20 zadata 1C kad pređe gasi ako je napolju toplije ,ako je hladnije zna 2C preći ,dakle od dosta faktora zavisi,isto tako drugačije se ponaša kad je zadata 22C itd...
Ovo pišem iz ličnog iskustva što sam zapazio u posljedna 2m
Znači sve utiče na njenu kulturu rada,moraš skontati je kako da ti najmanje troši.

Pozdrav ljudi, kako cistite filtere od klime kad je sad grejna sezona? Ja jos uvek nisam cistio pa me zanima da li moram da ugasim klimu da bi ih oprao i vratio? Kad ih operem da li mogu odma da ih osusim i vratim? Da ne cekam da se osuse ohladice mi se soba skroz do tada ako je klima ugasena.

Pozdrav ljudi, kako cistite filtere od klime kad je sad grejna sezona? Ja jos uvek nisam cistio pa me zanima da li moram da ugasim klimu da bi ih oprao i vratio? Kad ih operem da li mogu odma da ih osusim i vratim? Da ne cekam da se osuse ohladice mi se soba skroz do tada ako je klima ugasena.
Ne diram daljinac, izvadim filtere operem, otresem ih fino i vratim. Ali neki se tripuju, isključuju, peru, brišu, suše, dezinfekuju, rade bris, biopsiju itd. Tako da u suštini možeš kako ti odgovara.

Hoće klime kojima je temp senzor između saća i filtera da odlepe na kratko, kada se vlažni filteri vrate i pojačaju grejanje, ali to traje koji minut.

Klima treba da radi non stop..ako ti je vrucina smanji temp na daljinskom.
Ja je ne gasim evo vec 10 dana radi bez da je diram uopste, zasto bi je ja gasila, plastika puca kada dostigne odredjenu temperaturu i onda se sama gasi dok ne padne za dva stepena u sobi i onda se pali ponovo, e tad kad se ugasi onda se cuje ta plastika. Ne kad je ja gasim, nemam razloga da je gasim, greje dan i noc.

@monique90

Kod tebe je veći problem to što je prostor bez izolacije. Tu bi i mnogo kvalitetnija klima trošila puno. Ovih dana grejao sam 23,5+11+11 kvadrata na 21,5-22 uz mnogo manju potrošnju.
Kojom klimom ti grejes grejes, vidim da ti ona trosi najvise 280w. Kod mene nece da sidje ispod 500w

Kad smo kod potrosnje, kod mene 20m² dnevna, izolacija10cm, PVC, t na 23-24s, nocu 21s, s tim sto su vrata sada otvorena prema trpezariji gde je i Vox Iva 5, LMCE 12 za sada od 5-5,5kwh za 24h, rekoh sebi sledece godine skidam uticnicu i ne pratim vise nista 🙂

Kad smo kod potrosnje, kod mene 20m² dnevna, izolacija10cm, PVC, t na 23-24s, nocu 21s, s tim sto su vrata sada otvorena prema trpezariji gde je i Vox Iva 5, LMCE 12 za sada od 5-5,5kwh za 24h, rekoh sebi sledece godine skidam uticnicu i ne pratim vise nista 🙂
Odlična potrošnja za tu m2 al ja opet kažem sa 12skom više od predviđenih m2 ne može se ni očekivati mala potrošnja al na kraju izađe opet solidna ušteda ako poredimo loženje na drva ugalja,kotlovnicu itd da ne pričam o konvertorima itd..

Znaci ovako, merila sam potrosnju par dana, i dnevno za 24h klima potrosi 9-10kw. To bi trebalo da bude nekih 300kw za ceo mesec samo za klimu. Jel to okej cifra? Koliko vama trose klime dnevno a i za ceo mesec?
Znači kod tebe je prosjek potrošnje oko 400 W po satu.
Mislim da bi ti ova koju sam ja nedavno kupio ( Midea breezeless e) ispunila očekivanja što se tiče krckanja plastike. Barem što se tiče prelaznog perioda, jer je nisam testirao na -10 pa ne znam kako će tada grijati. Koliko sam upratio najniže modulira na oko 400 W što je po meni sasvim dovoljno...

Što se tiče Gree ona krcka, pucketa... uglavnom s**nje po tom pitanju.
Radi cik cak što možeš vidjeti po zelenom dijagramu.

Evo potrošnja za ovih 25 dana. Grije se sprat kuće. Nekada radi samo jedna a nekada dvije. Tokom spavanja ih gasim.
Par dana je radila i preko noći. Gree je sinoć potrošila oko 2 - 3 kWh. Bila je naštimana na 25 quiet
Nadam se da sam pomogao...

Prilozi

• Screenshot_20231125_142524_BroadLink.jpg
    Screenshot_20231125_142524_BroadLink.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_20231125_141532_ihc.jpg
    Screenshot_20231125_141532_ihc.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20231125_141441_SmartHome.jpg
    Screenshot_20231125_141441_SmartHome.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20231125_141427_SmartHome.jpg
    Screenshot_20231125_141427_SmartHome.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 33
Od juce u 12 podne do danas sa nekim hladnijim temperaturama muse je potrosila 13kw. Mnogo?
To su nekih 600kwh u proseku za ovih 24h.

Poslednja izmena:
Zavisi od stolarije, izolacije i lokacije.
Sa tom potrosnjom mozes grejati i 50m2 i 10m2 sa istom klimom, zavisno od uslova.

Kako? Na koliko watta rade te klime, i jesu isto gree muse? Ova moja se ne gasi sad uopste na -2c spoljne temp i vuce 550-600w non stop

Daj mi link?
Imam jednu bergen u sobi od 30 kvadrata i dva daikina u manjim sobama,bergen najniže ide do 300w a daikini mi rade između 160 i 180w kad je temperatura oko 0

Nazad
Vrh Dno