Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pozdrav svima ,novi sam član preslistao sam malo temu al moram da postavim i ovde pitanje a postavio sam ga i u drugoj temi ali mozda nisu svi pročitali moje pitanje, pa bih volio više mišljenja,jel ovo Gree muse evo model taj zadnji 2022
gwh12acc-k6dna1f/i unutarnja gwh12afc-k6dna2f/0 vanjska
Jer na unutarnjoj pise god.proiz.2022.10.mjesec a tako i na vanjskoj a koliko sam mogao pročačkati po netu negdje piše da je Fairy premium negdje Comfort x,a ja trazio Lomo regular,kaze gleda se po vanjskoj jer ona je ista navodno vanjska i za ostale modele naslednike Lomo regular.U tehničkim odnosno papirima koji su došli na jednom od njih piše Comfort x,a većina u udrugoj temi gdje sam postavio pitanje kažu da je Muse evo zbog rada kako radi a to je da neisključuje na zadatoj tek iznad 2-3C a niti smanjuje potrošnju ispod 600 bez obzira što 2C vise ide iznad zadane.

Ako mora Gree, vidi da li ima Gtech. Bolja od Muse, malo slabija od Ambera.
Ja imam Premium, ali njena cena sada... Što si odustao od Comforta ako si zadovoljan njime?
Zeka tvoj amber je totalno drugacija klima od amber comforta. Otprilike je tvoj amber premium duplo jaci. Npr na -15 ako se sjecam tvoj Amber izbacuje oko 5kwh, a amber comfort 2.5kwh. Mrsko mi sad manuale i testove rovit al tako je nesto bilo otprilike iz pamcenja. Za manje prostorije bolje comfort, za vece zahtjevnije definitivno premium ili 2 comforta.

Evo pogledaj na -7 bljuje 7kwh toplote

Tu klimu koju imaš prodaju kao Gree
Pozdrav svima ,novi sam član preslistao sam malo temu al moram da postavim i ovde pitanje a postavio sam ga i u drugoj temi ali mozda nisu svi pročitali moje pitanje, pa bih volio više mišljenja,jel ovo Gree muse evo model taj zadnji 2022
gwh12acc-k6dna1f/i unutarnja gwh12afc-k6dna2f/0 vanjska
Jer na unutarnjoj pise god.proiz.2022.10.mjesec a tako i na vanjskoj a koliko sam mogao pročačkati po netu negdje piše da je Fairy premium negdje Comfort x,a ja trazio Lomo regular,kaze gleda se po vanjskoj jer ona je ista navodno vanjska i za ostale modele naslednike Lomo regular.U tehničkim odnosno papirima koji su došli na jednom od njih piše Comfort x,a većina u udrugoj temi gdje sam postavio pitanje kažu da je Muse evo zbog rada kako radi a to je da neisključuje na zadatoj tek iznad 2-3C a niti smanjuje potrošnju ispod 600 bez obzira što 2C vise ide iznad zadane.

Tu klimu koju imaš prodaju kao Muse Evo12.Tu je i sajt gde su oznake iste kao na tvojoj klimi.

Zeka tvoj amber je totalno drugacija klima od amber comforta. Otprilike je tvoj amber premium duplo jaci. Npr na -15 ako se sjecam tvoj Amber izbacuje oko 5kwh, a amber comfort 2.5kwh. Mrsko mi sad manuale i testove rovit al tako je nesto bilo otprilike iz pamcenja. Za manje prostorije bolje comfort, za vece zahtjevnije definitivno premium ili 2 comforta.

Evo pogledaj na -7 bljuje 7kwh toplote

Koliko vidim ova amber spusta oko 250w ili sam ja pogresno shvatio?Mene zanima da li amber comfort i ultra imaju iste spoljne jedinice ili su drugacije?

Taj Amber Premium moze do 400njak wati najnize, blizu 3 kw u maxu. Comfort ide i ispod 200.
Kod Ambera premiuma je 45 kg vanjska, twin stage kompresor, 2.5 reda izmjenjivac. Nebo i zemlja.

Evo ti otvorene pa baci oko:
Amber Comfort

Kod Amber Premiuma je vanjska kao kod U -Crowna

Amber premium je koliko znam imala istu spoljnu kao comfort pre nekoliko godina.

Ma jasno mi sve, nego mi žao da neko da 1300€ za povremeno grejanje, a reče da je zadovoljan sa Comfort modelom.

Taj Amber Premium moze do 400njak wati najnize, blizu 3 kw u maxu. Comfort ide i ispod 200.
Kod Ambera premiuma je 45 kg vanjska, twin stage kompresor, 2.5 reda izmjenjivac. Nebo i zemlja.

Evo ti otvorene pa baci oko:
Amber Comfort

Kod Amber Premiuma je vanjska kao kod U -Crowna

Ovako i moja vanjska izgleda. Haos koliko duva, nemozes biti blizu nje.
Kod Mitsubishi mi se skroz, skroz lagano vrti.

Poslednja izmena:
Ma jasno mi sve, nego mi žao da neko da 1300€ za povremeno grejanje, a reče da je zadovoljan sa Comfort modelom.
Pa dobro nije to bas povremeno to je trenutno povremeno zbog klime koje imam sada. Rekao sam cim je temperatura manja ajde da kazemo od sedam stepeni to vise nije najprijatnije okruzenje za decu u kuci (spoljna dnevna 7 nocna da je oko nule...). Comfort 12 imam u stanu i da vrsi mi posao za nekih 60 kvadrata ali to je stan okruzen drugim stanovima. Sada planiram da grejem stotinak kvadrata kuce sto comfort ne moze sigurno ali bi Amber premium ultra mogla...
Samo Amber premium ili Amber Nordic ja kod nas na trzistu nisam vidjao preko godinu dana.
Sada je to taj amber premuim ultra. 1300 evra nije malo ali svakak viska snage mi nece faliti pa sam confort je u zavisnksti od perioda oko 900 do 1000 evra.

Znam ali pade mi na pamet forumas koji je tako narucio Mideu dosta jeftinije a ispala neka prevarantska stranica. E sad ovi nude placanje po pouzecu pa valjda nmz neki ***** biti

Znam ali pade mi na pamet forumas koji je tako narucio Mideu dosta jeftinije a ispala neka prevarantska stranica. E sad ovi nude placanje po pouzecu pa valjda nmz neki ***** biti
Pouzece ne mora nista da vam znaci (ne pricam o klimi naravno vec uopste...) Vi dobijata zatvoren paket koji takav i mora da ostane dok ne date novac i ne napisete tj potpisete se da uzimate isti... Zatim otvarate paket pa otkrivate da ste prevareni pa idu tuzbe itd... Klimu uzimam od prijatelja koji ima dogovor sa njima plus mi daje i na rate i montira, odrzava tesko da bi uspeo odjednom da skupim u dogledno vreme. Svakako jeste najeftnije ali videcemo cene ili krajem ove ili i toku iduce godine a sto evra na ovu cenu mi ne igra ulogu ako sam zadovoljan sa istom...

Ja sta sam god preuzimao na taj nacin obavezno sam otvarao i pregledao prije placanja. Ti kad saljes nesto tako imas opciju da li ces dozvolit da se pregleda porudjba. A logicno da kao kupac to treba trazit.
Ugl msm da ti je amber nordic/premium/ultra dobra opcija za prostor.

Jedno pitanje za sve vas gree korisnike. Ima li iko da mu na vanjskoj jedinici vrti skroooz polako ventilator. Znaci toliko sporo kao da ce se zaustaviti kad radi i postigne modulaciju?
Jos uvjek se borim sa garancijom ali izmedju ostalog za drugi objekat sam isao na sigurno-)

Prilozi

• Screenshot_2023-04-10-21-04-55-732_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-10-21-04-55-732_com.whatsapp.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2023-04-10-21-04-51-687_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-10-21-04-51-687_com.whatsapp.jpg
    86 KB · Pregleda: 31
Kod mene na Amberu je primetna razlika u brzini ventilatora spoljne jedinice. Ne radi istom brzinom kad je napolju kao sad 10ak stepeni i kad je niža temperatura.

Kod mene na Amberu je primetna razlika u brzini ventilatora spoljne jedinice. Ne radi istom brzinom kad je napolju kao sad 10ak stepeni i kad je niža temperatura.
Havala na odgovoru ali interesuje me dali ventilator skroooz uspori? Znaci skrooz lagano. Kad stojis ispred njega da se neosjeti kako duva. Tako je na Mitsubishi inace.

Fujitsu KMTA kad nisko modulira ventilator na spoljnoj sporo okreće skoro nečujno kad radi ispod 200w i niže.

Proleter hvala ali zanima me kod gree. Radi Mitsubishi i Daikin sa 400w npr ali vanjski ventilatro totoalno sporo i besumno. Pitam iz razloga sto ima zadovoljnih korisnika pa dali ima iko da mu tako radi vanjska ( gree ) jedinica.
Ja sam ipak poslao pred tuzbu zbog moje garancije pa da vidim sta ce se sad desavati.

Havala na odgovoru ali interesuje me dali ventilator skroooz uspori? Znaci skrooz lagano. Kad stojis ispred njega da se neosjeti kako duva. Tako je na Mitsubishi inace.
Nije baš da se ne oseti, ali nije ni tajfun.
Nešto poput kućnog ventilatora na 1 brzini.

Nije baš da se ne oseti, ali nije ni tajfun.
Nešto poput kućnog ventilatora na 1 brzini.
Hvala. Moja nosi, uspori ali oduva sve ispred. Poslali su mi dio za zamjenu ali nisam prihvatio, previse me vuku vec sa tom klimom.
Ovo mi je prva i zadnji gree proizvod. Kad je malo plus grije ko luda, nema kontrole. Stavim na 23 i oscilacije su prevelike u temparaturi. Kad je vani zima onda jako slabo grije. Skoro pa hladno izduvava. U sustini kad je plus modulacija je 740w kad je 0c 840w i -4c primera 940w al tada skoro hladan vazduh duva i to bez prestanka. Zeljena temp 23c a daje uvjek 21c, eto to je neki resime prve zime sa amber premium 18btu

Prilozi

• Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Hvala. Moja nosi, uspori ali oduva sve ispred. Poslali su mi dio za zamjenu ali nisam prihvatio, previse me vuku vec sa tom klimom.
Ovo mi je prva i zadnji gree proizvod. Kad je malo plus grije ko luda, nema kontrole. Stavim na 23 i oscilacije su prevelike u temparaturi. Kad je vani zima onda jako slabo grije. Skoro pa hladno izduvava. U sustini kad je plus modulacija je 740w kad je 0c 840w i -4c primera 940w al tada skoro hladan vazduh duva i to bez prestanka. Zeljena temp 23c a daje uvjek 21c, eto to je neki resime prve zime sa amber premium 18btu
Ja prosto ne mogu da verujem da imas takvo iskustvo sa amber premium i to 18. To treba da przi od toplote.

Jedno pitanje za sve vas gree korisnike. Ima li iko da mu na vanjskoj jedinici vrti skroooz polako ventilator. Znaci toliko sporo kao da ce se zaustaviti kad radi i postigne modulaciju?
Jos uvjek se borim sa garancijom ali izmedju ostalog za drugi objekat sam isao na sigurno-)
Koja je cijena u eurima?

Meni se cini da sto je hladnije napolju klima vise greje 😎
Ja sam primetio da vanjska jedinica odnosno njen senzor temp.reguliše modulaciju potrošnje bez obzira na zadatu temp.i temp koju pokazuje na njoj.Kad je veća vanjska a zadata npr 22,na njoj gore 23 i jedno vrijeme radi i isključi se .A kad je bilo hladnije oko 2 -3C vani,a bila na 23 zadata išla je do 25C gore kad gledam i sa većeom potrošnjom i tek onda se isključila pa se upalila na 22,.
Po ovom sam i zaključio da u suštini su je napravili da da se uzima u obzir i vanjska u kombinaciji sa zadatom temp a i sobnom temp.
Zato se i dešava da kao da radi on off klima i svi tvrde da ne isključuje na vrijeme što sam i sam mislio al eto izgleda da nije tako.
Opet kazem moje laičko mišljenje i zaključak što ne mora značiti da je tako .

Evo došao sam do podatka (na face grupi) mi je jedan lik koji se bavi ugradnjom odgovorio da kod mene kako sam naveo gore da ne znam koji je model ustvari Gree Fairy jer ima ACC oznaku na unutarnjoj a vanjska je Regular.
Dakle ona slova u serijskom broju modela igraju ulogu u razlici modela čak i jedno slovo mjenja model klime.

Ja prosto ne mogu da verujem da imas takvo iskustvo sa amber premium i to 18. To treba da przi od toplote.
Mislim da je kod njega parapetni model a ne Amber 18. Ispravi me @Boy_81 ako grešim.
Meni je klima jedino grejno telo. Nema kulturu rada, nije je mali Japanac sklapao, ne spušta na nivo žarulje od 100 sveća, ali po sezoni potroši oko 150€ za 5 meseci i u kući je nikad manje od ženinog termometra.

Koju smart utičnicu koristiš i koju app
Sonof pow R2 Elite ali ovo je sa senzora temp
Koja je cijena u eurima?
Platio 1650€
Ja sam primetio da vanjska jedinica odnosno njen senzor temp.reguliše modulaciju potrošnje bez obzira na zadatu temp.i temp koju pokazuje na njoj.Kad je veća vanjska a zadata npr 22,na njoj gore 23 i jedno vrijeme radi i isključi se .A kad je bilo hladnije oko 2 -3C vani,a bila na 23 zadata išla je do 25C gore kad gledam i sa većeom potrošnjom i tek onda se isključila pa se upalila na 22,.
Po ovom sam i zaključio da u suštini su je napravili da da se uzima u obzir i vanjska u kombinaciji sa zadatom temp a i sobnom temp.
Zato se i dešava da kao da radi on off klima i svi tvrde da ne isključuje na vrijeme što sam i sam mislio al eto izgleda da nije tako.
Opet kazem moje laičko mišljenje i zaključak što ne mora značiti da je tako .
Zato sam ja sad opet uzeo Mitsubishi nordic sa hz oznakom da nemam ovih problema. Kaokanjevto logika da ima tako velika odstupanja. Ah haj i nekako. Problem je kad je zima u minusu uopste negrije, niti se gasi pa trosi ko luda. Valjda ce sad rijesiti problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno