Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Da mislim da je Evropa, a provajder koristim kuci mts net, na mobilnom isto mts, na poslu sbb, mada mislim da to nema veze, gde god da se nalazis mora ti ponuditi novu verziju ako postoji za taj model, meni je konkretno Gree Muse
Ja isto koristim MTS net u kuci ali nikako nemogu da povezem moje dve Viole sa Gree aplikacijom,verzija aplikacije je 1.13.2.4. Zvao sam energy net,kazu da nemogu da se povezem zato sto nemam staticku IP adresu. Ranije mi je sve radilo normalno, posle updatea nemogu da ih povezem sa aplikacijom.

Ja isto koristim MTS net u kuci ali nikako nemogu da povezem moje dve Viole sa Gree aplikacijom

Vidi na ruteru kako ti je podesen Wi-Fi na 5GHz ili 2.4GHz,
Klime su uglavnom na 2.4GHz. Ako je na 5GHz omoguci i 2.4GHz.

Moze i lozinka rutera da bude problem. Vrlo cesto ti wi-fi moduli na klimama ne "prepoznaju" bas najbolje lozinke rutera koje u sebi sadrze specificne simbole poput @ _ # " & ... Uglavnom, probaj da na ruter sa kojim zelis da povezes klimu (eksperimentalno) stavis kracu lozinku, samo slova i brojevi, i vidi da li ce tako uspeti povezivanje. Naravno, 2,4 GHz se podrazumeva.

Poslednja izmena:
Wi Fi je na 2.4GHz,a lozinka ima samo slova.
Prilikom povezivanja mi izbaci Security policy prevents use of unsecured wifi networks,Na modemu nista nisam podesavaoScreenshot_20220922-125703_GREE+.jpg
Screenshot_20230226-230834_GREE+.jpg

Poslednja izmena:
Ja ne vidim tu opciju, ne znam kako je kod ostalih... Takođe imam gree muse evo i amber ultra i aplikacija ne očitava poslednji firmware ni kod jedne pa samim tim ne znam da li postoji neki update firmwarea. Takođe me zanima I kod ostalih kakva je situacija oko ovoga?
Ja imam amber i sve mi ocitava u aplikaciji.

Ja isto koristim MTS net u kuci ali nikako nemogu da povezem moje dve Viole sa Gree aplikacijom,verzija aplikacije je 1.13.2.4. Zvao sam energy net,kazu da nemogu da se povezem zato sto nemam staticku IP adresu. Ranije mi je sve radilo normalno, posle updatea nemogu da ih povezem sa aplikacijom.
Staticka ip nema nikakve veze stim to lupetaju, meni je dinamicka sve radi i povezuje iz prve, to je sistem isto kao sa kineskim wifi kamerama, mozda te tel zeza, probaj sa drugim ako imas pri ruci, i prati uputstva koja ti daje aplikacija prilikom povezivanja. Ti kazes da ti je pre radilo sve, sto znaci imas nalog gde su one ubacene vec, jedino ako si menjao sifru za wifi ili onaj security protokol, pa ih sada zato nemas u app. U tom slucaju moras da resetujes wifi klime, ako imas uputstvo tamo pise kako se to radi.

Ugasi MTS ruter koji imaš sačekaj malo uključi sačekaj da se konektuje na internet.Onda uđi u podešavanja WI FI podesi da radi bez šifre pokušaj da se konektuješ.Ili prvo probaj sa zaštitom koja je podešena ako neće da se poveže na neobezbeđen WI FI.

Poslednja izmena:
Ja se jos uvijek borim sa ovima iz Gree da se kod mene rijesi problem, pa evo i ujedino email koji sam dobio nedavno. U opisu stoji da su se savjetovali, razgovarali... i misle sad kao da je onaj 4-way ventil los. Ali jos gore od toga, kazu da ce poslati novi samo sto jos neznaju kad... Sto je naj gore Glavno Gree predstavnistvo je takvu odluku donijelo... Zaista jedna velika sramota. Ali ok, idemo dalje.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-09-20-53-43-377_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2023-03-09-20-53-43-377_com.google.android.gm.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 54
Možda su mislili na EEV ventil (electronic expansion valve).Možda i nije važno šta su mislili zato što očigledno odugovlače idu na to da odustaneš od zahteva da ti vrate pare a klimu odnesu.

Postovanje svima imam pitanje za sve vas. Planiram da na kuci u selu montiram klimu za grejanje iste. Trenutno to radim relativno uspesno uz pomoc stare VOX klime mr4 split 12. I tada kada je kupljena bila je najeftinija 24000 din tako da stvarno ne mogu da se pozalim na istu kolko od nje dobijam dok god je temperatura u plusu. Dok god je oko 10 (grejao sam i ispod ali nije mi kad su deca tu ta temperatura prijatna) stepeni ona bez problema uspeva da mi drzi nekih 70 kvadrata zagrejanim (dnevna soba, trpezarija sa kuhinjom) hodnik, spavaca soba i kupatilo se ne greju na zalost. Izvinjavam se sa na duzem uvodu. Pitanje da li uzeti Gree Amber Comfort 18, Gree Amber Ultra premium 12 ili najgora moguca opcija za mene tj najskuplja Gree Amber Ultra premium 18 koja mi je bas bas skupa... U kuci se ne zivi dolazi se vikendom i na kad se ima vremena... Potrebno mi je sto brze da se zagreje kad dodjemo. Ja naginjem na Amber premium ultra 12 je mi izgleda maltene ista ko comfort 18 a moze nize da modulira... Hvala

Amber Premium 12 ka plus izolacija sa unutrasnje strane 5 cm. Inace lose rjesenje, ali za objekte koji se koriste povremeno i treba brzo zagrijati dobra opcija. Uz to ako imas wifi signal jos bolje, mozes dan prije upaliti klimu

Ako planiraš zimi da se zadržavaš u kući na duže periode, onda Premium 12, a ako ne onda Comfort 12. Ako je stari Vox to grejao, Comfort će lagano. Jeste da bi Premium brže zagrejala i da je jača na većim minusima, ali opet, nije mala para dati za nju.

Ako u selu ne provodiš mnogo vremena, kupi opet neki Vox 18. Ja za te potrebe imam Hajer i ne pada mi na pamet da dajem neke pare za povremenu upotrebu. Ove zime je uključena tačno 0 puta, jer nisam ni išao.

Mislim da je naj bolje od svega sto si se ukljucio u forum i raspitao prije same kupovine. Ovdje ima i zadovoljnih i nezadovoljnih ( npr ja ) korisnika gree klima pa ti je moj savjet da svakako poslusas iskustva i kupis model ( ako si se vec odlucio za gree ) sa kojim su ljudi zadovoljni. Iako je i to diskutabilno jer nisu svaciji kriteriji isti. Ja isto koristim na vikendici gree amber premium ali s vremenom vise sam na vikendici nego u stanu, tako da grijanje vise ni negasim, smanjim ako vec nisam tu. Ja koristim gree amber premium 18 btu i strasno sam nezadovoljan, moi savjet ti je da izbjegavas ovaj model ali kao sto rekoh ima ovdje osoba koje ce ti napisati tacan model sa kojim modelom su zadovoljni.

Amber Premium 12 ka plus izolacija sa unutrasnje strane 5 cm. Inace lose rjesenje, ali za objekte koji se koriste povremeno i treba brzo zagrijati dobra opcija. Uz to ako imas wifi signal jos bolje, mozes dan prije upaliti klimu
Imam neku izolaciju par cm necega lici na stiropor i neki vestacki kamen bas na tom delu gde se greje trenutno, ja ni u stanu nisam zadovoljan sa Wifi od Gree stalno se nesto resetuje a i mnogo puta nestaje struje takodje u selu i jos plus da dajem oko sto evra godisnje na interent u selu mi trenutno nije opcija... Hvala na odgovoru
Ako planiraš zimi da se zadržavaš u kući na duže periode, onda Premium 12, a ako ne onda Comfort 12. Ako je stari Vox to grejao, Comfort će lagano. Jeste da bi Premium brže zagrejala i da je jača na većim minusima, ali opet, nije mala para dati za nju.
Comfort imam u stanu i odradila bi posao sigurno bez problema za ovaj deo gde se greje trenutno zelim da probam i ostali deo kuce da ugrejem makar ili hodnik i sobu ili hodnik i kupatilo zato mislim da bi one druge dve bile pozeljnije... Mozda bi i comfort sve mogao...
Ako u selu ne provodiš mnogo vremena, kupi opet neki Vox 18. Ja za te potrebe imam Hajer i ne pada mi na pamet da dajem neke pare za povremenu upotrebu. Ove zime je uključena tačno 0 puta, jer nisam ni išao.
Da to bi bilo najisplativije, ja sam uzeo radi dogrevanja comfort i nisam je upalio tri puta ove godine u stanu, u selo idem redovno a isao bih jos vise da je kvalitetnija i jaca klima... I iz nekih svojih razloga samo dolaze Gree u obzir hvala...

Poslednja izmena:
Ako ti ne treba wifi na toj klimi u selu i nećeš često da boraviš tamo onda idi na neku jeftiniju klimu. Ili uzmi dve jeftinije 12tice, npr Vox iva5.

Mislim da je naj bolje od svega sto si se ukljucio u forum i raspitao prije same kupovine. Ovdje ima i zadovoljnih i nezadovoljnih ( npr ja ) korisnika gree klima pa ti je moj savjet da svakako poslusas iskustva i kupis model ( ako si se vec odlucio za gree ) sa kojim su ljudi zadovoljni. Iako je i to diskutabilno jer nisu svaciji kriteriji isti. Ja isto koristim na vikendici gree amber premium ali s vremenom vise sam na vikendici nego u stanu, tako da grijanje vise ni negasim, smanjim ako vec nisam tu. Ja koristim gree amber premium 18 btu i strasno sam nezadovoljan, moi savjet ti je da izbjegavas ovaj model ali kao sto rekoh ima ovdje osoba koje ce ti napisati tacan model sa kojim modelom su zadovoljni.
Evo makar da cujem da je neko nezadovoljan svakako mi je to bila zadnja opcija, imam amber comfort u stanu i prezadovoljan sam pravio sam i ovde mini recenziju o njoj pre koji mesec...
Pa svi su za amber premium ultru kao i ja . Hvala
Ako ti ne treba wifi na toj klimi u selu i nećeš često da boraviš tamo onda idi na neku jeftiniju klimu. Ili uzmi dve jeftinije 12tice, npr Vox iva5.
Pa svakako mi ostaje ovaj stari vox koji cu negde staviti dok ne crkne... Ne treba trenutno mozda jednom zatreba... Opet samo Gree dolaze u obzir hvala...

Stavio na 23c ali nigdje veze. Sa i follow, bez. Kad je zima vise duva hladno nego toplo itd...

Prilozi

• Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-09-09-00-35-955_com.coolkit.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 32
Stavio na 23c ali nigdje veze. Sa i follow, bez. Kad je zima vise duva hladno nego toplo itd...
Znam da sa mojom nisam uopste zadovoljan sa folow me... Slabo ee razumem mozda je defektna 😂 ali svakako vec samo odustao od iste... Amber premium ultra 12 ce biti po svoj prilici samo prvo comfort iz stana otplatim 😂

Ako mora Gree, vidi da li ima Gtech. Bolja od Muse, malo slabija od Ambera.
Ja imam Premium, ali njena cena sada... Što si odustao od Comforta ako si zadovoljan njime?

Nazad
Vrh Dno