Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sonof pow R2 Elite ali ovo je sa senzora temp

Platio 1650€

Zato sam ja sad opet uzeo Mitsubishi nordic sa hz oznakom da nemam ovih problema. Kaokanjevto logika da ima tako velika odstupanja. Ah haj i nekako. Problem je kad je zima u minusu uopste negrije, niti se gasi pa trosi ko luda. Valjda ce sad rijesiti problem.
Pa ja nisam ni znao za ove probleme a prije 10 dana instalirana,da sam prije naletio na ovaj forum ne bih sigurno gree nikako nego Midea all easy Pro ista cijena bila al gotovo je sad.Kod nas ovde u BIH je 1450KM sa ugradnjom bila .
Nisam prije imao klimu pa i nemam iskustva,kupio za prelaza cca 35m2 a ona evo grije 60m2 bez problema na ovim temp.iznad 0C sa malom potrošnjom jer je i negasim .Prostor gdje je instalirana 23.5C dalje sobe 22.5 i 22C a drzim je zadatu evo 2 dana na 22 jer je jutarnja od 3 C pa do 11C dnevna.
I kontam obzirom da je ovo 2022.10 datum proizvodnje da su neke stvari ispravili u smislu tih problema softwerski.
Zato i učestvujem ovde da podijelim i svoje mišljenje a i da čujem šta drugi kažu jer izuzetno bitno da su ljudi više upućeni.
Evo screenshot 03.04. sam tek nabavio smart utičnicu i klima bila ugasena zao mi je sledeci dan nabila 20kW a druga slika tenutna pozrošnja zadata stoji 22 kako sam naveo .
Ewelink app a sonoff pow elite 20A je mjerac potrosnje. Usput za preporuciti je. 16€ sam platio. Jedino sto nije uticnica vec kao rele se spaja. Imam lose iskustvo sa tim klasicnim smart uticnicama pa ih nekoristim.
Ma ja sam 10e platio isto neka kineska i ewelink app ali nije mi tako kao kod tebe izgled kad udjem u nju pa zato sam i pitao.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-11-06-37-55-672_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-11-06-37-55-672_com.coolkit.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 40
  • Screenshot_2023-04-11-06-38-50-037-edit_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-11-06-38-50-037-edit_com.coolkit.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Pa ja nisam ni znao za ove probleme a prije 10 dana instalirana,da sam prije naletio na ovaj forum ne bih sigurno gree nikako nego Midea all easy Pro ista cijena bila al gotovo je sad.Kod nas ovde u BIH je 1450KM sa ugradnjom bila .
Nisam prije imao klimu pa i nemam iskustva,kupio za prelaza cca 35m2 a ona evo grije 60m2 bez problema na ovim temp.iznad 0C sa malom potrošnjom jer je i negasim .Prostor gdje je instalirana 23.5C dalje sobe 22.5 i 22C a drzim je zadatu evo 2 dana na 22 jer je jutarnja od 3 C pa do 11C dnevna.
I kontam obzirom da je ovo 2022.10 datum proizvodnje da su neke stvari ispravili u smislu tih problema softwerski.
Zato i učestvujem ovde da podijelim i svoje mišljenje a i da čujem šta drugi kažu jer izuzetno bitno da su ljudi više upućeni.
Evo screenshot 03.04. sam tek nabavio smart utičnicu i klima bila ugasena zao mi je sledeci dan nabila 20kW a druga slika tenutna pozrošnja zadata stoji 22 kako sam naveo .

Ma ja sam 10e platio isto neka kineska i ewelink app ali nije mi tako kao kod tebe izgled kad udjem u nju pa zato sam i pitao.
To je obicni R2 a evo kako elite izgleda.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-11-07-40-30-819_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-04-11-07-40-30-819_com.coolkit.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 35
Aha to je kupljena app nije free
Ne, ne. App je free ali mjerac potrosnje Imas r2 i elite verziju. Ja koristim oba na dvije razlicite klime pa sam ti samo pokazao tu razliku izmedju ta dva uredjaja.
Sad imam 9tku nordic Mitsubishi, ovu nesrecnu gree i nema dugo sam uzeo 12ku isto Mitsubishi pa cu na nju isto spojiti elite da mogu mjeriti potrosnju i modulaciju. Nazalost kasno sam naletio na ovaj forum, tek nakon sto sam kupio gree klimu. Sa Mitsubishi nikakvih poroblema nisam imao.

Ta Mitsubishi klima je odlična ln35vghz2 ali košta dobro nisam detaljno tražio cenu ali izgleda da je preko 2000e.Nema greške sa njom koliko košta kod tebe.

Ja sam je sada dobio za 1750€ (12ka) ali imam i
tu 9tku. Nevjerovatno kako to dobro radi. Samo nazalost taj popust sam sada dobio a ne kada sam kupovao gree. Samo da dodam nije od istog distributera. Zato sam se nadao ako mi vrate pare za gree uzecu onda jos jednu Mitsubishi za tu vikendicu.

Poslednja izmena:
Sonof pow R2 Elite ali ovo je sa senzora temp

Platio 1650€

Zato sam ja sad opet uzeo Mitsubishi nordic sa hz oznakom da nemam ovih problema. Kaokanjevto logika da ima tako velika odstupanja. Ah haj i nekako. Problem je kad je zima u minusu uopste negrije, niti se gasi pa trosi ko luda. Valjda ce sad rijesiti problem.
Date sluzi dugo i dase lepo i kulturno ogrejes . Javi kako radi

Ne, ne. App je free ali mjerac potrosnje Imas r2 i elite verziju. Ja koristim oba na dvije razlicite klime pa sam ti samo pokazao tu razliku izmedju ta dva uredjaja.
Sad imam 9tku nordic Mitsubishi, ovu nesrecnu gree i nema dugo sam uzeo 12ku isto Mitsubishi pa cu na nju isto spojiti elite da mogu mjeriti potrosnju i modulaciju. Nazalost kasno sam naletio na ovaj forum, tek nakon sto sam kupio gree klimu. Sa Mitsubishi nikakvih poroblema nisam imao.
Pa i ja sam kasno naletio na ovaj forum al eto ova Fairy(to je navodno naslednik Lomo regular klime koja se inače pokazala dobro) kao dobro radi sad za sad jedino to brujanje pri jačoj snazi i promjeni snage odnosno modulacije se osjeti i na zidu ali vidjecu i antivibracione gume šarafe staviti ,neko reče smanji za 50% vibracije i buku.Inače je ova do -25C moze raditi dvostepeni kompresor zato i ima jaču buku.

Pa dobro ovu imam i ja od gree+ al ona sluzi kao daljinski nema čak ni sobnu temperaturu.
A ovu drugu jel nju koristiš sa nekom smart utičnicom ili se s njom isto spojiš na klimu direktno?

Pa dobro ovu imam i ja od gree+ al ona sluzi kao daljinski nema čak ni sobnu temperaturu.
A ovu drugu jel nju koristiš sa nekom smart utičnicom ili se s njom isto spojiš na klimu direktno?
Woox je klasican smart merač potrosnje..Ide u struju..pa utikac od klime u njega..Na gree app.imas merac sobne temperature

Woox je klasican smart merač potrosnje..Ide u struju..pa utikac od klime u njega..Na gree app.imas merac sobne temperature
Nema kod mene na gree+ app ,navodno azurirana na zadnji update i nema opcije pokazatelja sobne temp.Sve ima samo nema sobne da pokazuje.Neko reče da na staroj prije update je bila sobnaa sad je nema

Nema kod mene na gree+ app ,navodno azurirana na zadnji update i nema opcije pokazatelja sobne temp.Sve ima samo nema sobne da pokazuje.Neko reče da na staroj prije update je bila sobnaa sad je nema
To zavisi od modela klime, da li ima senzore za očitavanje potrošnje. Većina to nema.

Ljudi da li je neko od vas ubacio ove Healthy filtere što dodju uz klimu,vidim na ovim air filterima kad sam skinuo da očistim da ima predvidjeno mjesto gdje se ubacuju.Niko mi to nije spomenuo od ovih servisera pa rekoh da pitam ovde.

Prilozi

• IMG_20230412_181631.jpg
    IMG_20230412_181631.jpg
    257.4 KB · Pregleda: 26
Ja sam imao stavljene te filtere.Mene zanima da li ta klima ima postavljen jonizator sa desne strane?

Zelene je boje postavljen sa desne strane.Ako hoces da postavis te filtere izvadi prvo ove pa postavi te filtere.

Zelene je boje postavljen sa desne strane.Ako hoces da postavis te filtere izvadi prvo ove pa postavi te filtere.
Ima nesto zeleno na desnoj strani znači to je taj jonizator.
A kako mislis da izvadim filtere pa da stavim,ja kad izvadim ove klasične što se čiste s njhove druge strane ima predvidjeno mjesto da se ubace na njih ovi Healthy filteri i tu sam ih i ubacio.

Tacno.Kod Gree ima mesto predvidjeno za te filtere.Znaci ima jonizator.Ja kada sam gledao u Gigatronu muse evo nema nigde jonizator sa gornje desne strane klime.Vidjao sam i Pular da pise da ima,a nema jonizator.

Nikako nemogu da se povezem na aplikaciju,stalno mi stoji ovo

Prilozi

• Screenshot_20230412-204600_GREE+.jpg
    Screenshot_20230412-204600_GREE+.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 25
Tacno.Kod Gree ima mesto predvidjeno za te filtere.Znaci ima jonizator.Ja kada sam gledao u Gigatronu muse evo nema nigde jonizator sa gornje desne strane klime.Vidjao sam i Pular da pise da ima,a nema jonizator.

Jesi li ti podigao poklopac na klimi da proveriš ima li jonizator?

Koju klimu preporučujete za zagrevanje dnevnog boravka od 25m2? Spoljni zidovi su obloženi stiroporom. Treba mi za prelazni period ti proleće i jesen za zagrevanje. Leti je hladovina tako da je verovatno ne bih koristio.
Bitno je da je pouzdana i ne preskupa.

Ljudi da li je neko od vas ubacio ove Healthy filtere što dodju uz klimu,vidim na ovim air filterima kad sam skinuo da očistim da ima predvidjeno mjesto gdje se ubacuju.Niko mi to nije spomenuo od ovih servisera pa rekoh da pitam ovde.
To je samo sminka..samo ce ti gusiti klimu bezveze.Meni je.to.rekao serviser prijatelj koji mi je.ugradjivao klimu..Kao.jonizator i ta ******..To je vise stavka u opisu klime nego sto.stvarno.uma neku funkciju...

Ako nekom.trebaju ti "jonizatori" za Gree klimu..rado.cu ih pokloniti...Samo.da je.iz Nisa ili okoline..Za filtere na preciscuvaču vazduha koji su kao i.jonizatori mozda i.rade posao...Na klimi tesko..

Vrh Dno