Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Meni Amber greje isto..barem se meni rako cini..jedinu razliku primecujem u potrosnji kad modulira..nece ispod 480w

Da, to je neko zaobilaženje automatike, mada sam probao i kada tako podesim spuštalo je potrošnju na 230W i naravno duvalo hladnjikav vazduh (moja procena je da je duvalo vazduh između 25-30 stepeni, nemam čime da izmerim😁) što je i očekivano za tu potrošnju 😁.

Ovako na podešenu temperaturu od 22 stepena, manuelni fan brzina 1, potrošnja najniže pada na nekih 450W, i tako radi malo duže nego na automatici i nešto manje se gasi, ali se gasi.

Po tome mogu da zaključim da klima može da radi na nižoj modulaciji od ovih 450W ali joj softver izgleda ne dopušta da pada ispod te brojke, što ima svoje dobre i loše strane. Dobra strana je za one koji ne vole hladnjikav izduv i koji na taj način neće to osetiti i loša strana da će pregrevati prostoriju i više se gasiti zbog nemogućnosti da spusti još temperaturu izduva od ove kad radi na 450W.
Kako se ukljucuje taj finished rad?
Uslikao potrošnju malopre.
Fixni rad
Kako se ukljucuje taj finished rad?

Poslednja izmena:
App za gree odkazala..izlazi.virtualni klimatizer..Sta raditi..neki savet sam.obrisati i opet.i instalirati...Kod.Gree-ja je to malo komplikovano..

Na koliko najnize moduliraju vase Amber Comfort?Mislim da si ti napisao da ne ide ispod 400w.

Ja nisam odradio update, odnosno blokirao sam jer sa poslednjom verzijom nema sobne temerature kroz aplikaciju.
Potrebno je da odes na pocetni meni i ulogujes se i bice sve kao sto je bilo. Povremeno i mene izbaci pa moram da se ulogujem opet.

Sto se tice modulacije, ja sam kacio vise puts SS, kad je temperatura iznad 0, tznaci 2-3-4 i vise ume da se spusti bez problema na 170+w, na -8 najnize sto sam uhvatio je 390-420w. Nerelano je da bilo koja klima, kad je minus modulira ispod 300w... izduv bi bilo hladniji sigurno od zadate temperature..
Potrosnju kad je ispod 0 podize grejac tacne koji koliko provaljujem ispod 0 uvek radi. Tako da kad bi se odbio grejac tacne 80w eto ispada tako 300-320w je nesto najnize sto na nekom minusu moze ova klima a da sam je uhvatio.

Nece ispod 400w.jednom sam je nahvatao da je isla na 200w.stavio.ruku ispod un.jed.duvala je prohladno..sto je i logicno barem po meni..Dzabe da.trosi 200w.ako.duva hladno..Kada je spolja ispod 0..modulira.i.trosi.okon500w..Koliko.povecavas temp.toliko se.i povecava potrosnja..

0 stepeni izmereno trenutno, potrosnja 374w. Od pocetka sezone, tj od novembra, do sada tacno 560kw ukupno potroseno, kad se podeli na broj dana proslecno ispada oko 4.9-5kw dnevno.... Sta ces bolje od toga... 2 sobe, hodnik i kupatilo tom klimom.
Bolje rezultate zbog drugacije kofiguracije daje Bergen (Gree Lomo), ona greje veci prostor, to jest sobu vise, ukupna potrosnja je manja od Ambera, ali je sprat ispod Ambera, tako da je bolje ususkan zato i takva situacija, za razliku od Ambera gde je iznad potkrovlje koje nije izolovano...

Cim udjem.u meni otvara mi virtuelni

Prilozi

• Screenshot_20230211_133427_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20230211_133427_com.gree.greeplus.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 40
Probaj da resetujes ruter pa ponovo se povezi.
Naravno resetuj i telefon

Ja sam na update od pre novembra. Ta mi je radila stabilno i ne updejtujem vise program baš iz tih razloga. Probajte sa nekom od starijih verzija.

Kazi neki stariju verziju..
Ja sam na update od pre novembra. Ta mi je radila stabilno i ne updejtujem vise program baš iz tih razloga. Probajte sa nekom od starijih verzija.
Trenutno imam tu..

Prilozi

• Screenshot_20230211_140456_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20230211_140456_com.android.settings.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 38
Trebalo je samo da kliknes gore na onu ikonicu (ono lice). Kad kliknes ponudi ti da se ulogujes i to je to :D Da znas ako ti se opet desi, a hoce...
I
nace to v3.72 je verzija firmwera a ne aplikacije :D a aplikacija ti je verovatno 1.11.2.2 kao kod mene. I tu hvala bogu ima mogcustvo da se vidi sobna temepratura dok kod novije verzije nema..

Poslednja izmena:
Trebalo je samo da kliknes gore na onu ikonicu (ono lice). Kad kliknes ponudi ti da se ulogujes i to je to :D Da znas ako ti se opet desi, a hoce...
I
nace to v3.72 je verzija firmwera a ne aplikacije :D a aplikacija ti je verovatno 1.11.2.2 kao kod mene. I tu hvala bogu ima mogcustvo da se vidi sobna temepratura dok kod novije verzije nema..
Aha..ok.hvala na.savetu..eto.da.znam.znao.to ranije nebi azurirao novu verziju..U svakom.slucaju hvala..

Ovaj Bergen... ja ne znam dal sam toliku srecu imao, ali evo temperatura je iznad nule trenutno 2-3 stepena, potrosnja odmah pala na 198-200w. Temperatura izduva 30.4.
DA je ne urocim....

Dok Amber trenitno vuce 300-305w, izduv 33.6.

EDIT. Dok sam kucao pala je potrosnja i kod njega, trenuno 170-172w, izduv 27.8

Prilozi

• 20230212_151205.jpg
    20230212_151205.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
V.i.p.e.r.bacas me.u razmisljanje.dali da mi druga kkima.bude.Bergen..iako je serviser koji mi je ugradio Komfort bas i nije hvalio..Modulacija slicna kao kod tebe..bas hteo.da.izbacim..ali.si me preteko..Amber je jači tako.da.je.ocekivano da jvise.trosi.kad modulira..

Takav Begen neces naci... Ovo je Gree Lomo... ovi sad Begen(i) ne znam sta su. Nemoj da razmisljas o njima :D

Inace iskreno nekako mi i ako je slabiji na papiru Bergen daje bolju toplotu izduva u odnosu na Amber sa istom tj sl potrosnjom. Testiracu jos malo pa cu doneti zakljucak. Ovaj beskontakti merac sam skoro nabavio jer prosli se pokvario i nije radio kako treba tako da cu ovih dana detaljno da vidim sta i kako.

A inace onaj EDIT se odnosio na Amber. Kod njega je pala potrosnja na 170w uz toplotu izduva 27.8 dok sam pisao post da je 300w da ne bude zabune.

Poslednja izmena:
Trenutno setovana ja 20..fik.fan2..a kad ppdignem.na 21..onda modulira na oko 430..isto fik.fan2.mnogo.
Takav Begen neces naci... Ovo je Gree Lomo... ovi sad Begen ne znam sta su. Nemoj da razmisljas :D
Aha ok.znaci majstor je ipak.u pravu...

Prilozi

• Screenshot_20230212_172328_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20230212_172328_com.wooxhome.smart.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 32
Odlicno, znaci spusta i kod tebe na 200w. Eto da ne bude kako kinezi ne rade dobro i ne moduliraju i kako je to samo slucaj kod mene jer sam ja imao srece :D

Takav Begen neces naci... Ovo je Gree Lomo... ovi sad Begen(i) ne znam sta su. Nemoj da razmisljas o njima :D

Inace iskreno nekako mi i ako je slabiji na papiru Bergen daje bolju toplotu izduva u odnosu na Amber sa istom tj sl potrosnjom. Testiracu jos malo pa cu doneti zakljucak. Ovaj beskontakti merac sam skoro nabavio jer prosli se pokvario i nije radio kako treba tako da cu ovih dana detaljno da vidim sta i kako.

A inace onaj EDIT se odnosio na Amber. Kod njega je pala potrosnja na 170w uz toplotu izduva 27.8 dok sam pisao post da je 300w da ne bude zabune.
To je suviše niska temperatura na izduvu ispod svake granice prijatne temperature.Japanska klima ili bi se ugasila ili ne bi išla u tu nisku modulaciju kad nema potrebe za njom.Tu se vidi velika razlika u kulturi rada i softveru koji je bolji kod Japanskih proizvođača klima uređaja.

To je suviše niska temperatura na izduvu ispod svake granice prijatne temperature.Japanska klima ili bi se ugasila ili ne bi išla u tu nisku modulaciju kad nema potrebe za njom.Tu se vidi velika razlika u kulturi rada i softveru koji je bolji kod Japanskih proizvođača klima uređaja.dva puta za tri meseca sam ne nahvatao na na kratko da spusti potrosnju na 200w.kada je spoljna +2.3..prosecna potrisnja je oko 400w.i.mislim.da.je tada u sobi najprijatnije..

Pozdrav svima. Prvi mi je post i želeo bih svima da se zahvalim sto iznose svoje utiske sa svojim klimama i pomažu nama laicima u izboru istih.
Ja ću klimu uzimati za sledecu zimu, ne zurim sa izborom, ali posle mnogo pročitanih postova i tema izbor mi se suzio na Fujitsu lmca 12 ili Amber comfort 12, za 32m2 solidno izolovanih prostora(stiropor 10cm,pvc stolarija) . Kuća, dnevi boravak, kuhinja i trepezarija.

Od Gree klima jedino Amber comfort dolazi u obzir, posto vidim da sa drugim modelima svi imaju problema. Naravno, smatram da je Amber Nordic prejaka za moje potrebe.

Imam pitanje za clana Boy_81 pošto za sada vidim da on ima problema sa Amberom.

Druze, da li ti poseduješ Amber Nordic 18btu ili sam ja nesto pogresio? Mislim da ti greješ vikendicu od 60m2 (ako se ne varam) i klima jako lose modulira.
Takodje me zanima, da li je tih 60 m2 jedna prostorija ili više?
I na kraju da li drzis konstantnu temperaturu u vikendici ili zagrevas po potrebi?
Ovo sve pitam, jer ako amber nordic ima problema sa softverom ili nečim drugim, ja lično ne bih uzimao ni comfort model.
Hvala i izvinjavam se zbog dužine posta.
Izvinjavam se na ovako kasnom odgovoru. Nisam dolazio na forum a takodje ni obavjest dobijao.
Da ja koristim 18btu sa donjom unutrasnjom jedinicom. Kao sto rekoh 60m2 sve otvoreno u donjem djelu i gore je jedna manja spavaca soba u potkrovlju. Sada povremeno palim grijanje zbog navedenih problema ali u pocetku sam upalio i radila je bez obzira dali sam tamo ili ne. Gree njemacka mi je vise uputa slala upute sta da probam, bio je i serviser da se jos jednom plin ubaci ( o mom trosku ) ali nije to to. Takodje vanjski ventilator radi non stop na punoj brzini a to ( i oni kazu ) nebi smjelo, tako da je moguce da moja klima nije uredna. Jos samo da dodam da update nikad nije izasao i jos nisam dobio odgovor. Sta i kako dalje neznam.

Izuzetan je taj brend gde ti plaćaš gas u garanciji.
I ništa nije rešilo, znači imaš čist trošak. Umesto da donesu drugu i zamene ti oni te zezaju.
Izbegavati.

Nazad
Vrh Dno