Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Imam onu split Bora 12, možda i celih 5 godina. Sasvim pristojan uređaj, uz redovno održavanje i čišćenje.

Znaci jedna spoljna 12-ca..i dve un.jed.lmce..Dali prodaju na netu takve rasparne kombinacije..
Unutrašnje i spoljašnje jedinice se mogu kupiti nezavisno jedna od druge. A šta će ti druga unutrašnja?

Unutrašnje i spoljašnje jedinice se mogu kupiti nezavisno jedna od druge. A šta će ti druga unutrašnja?
U dnevnoj mi je Amber komfort..a imam i dve manje spavace sobe.(.odvaja ih jedan zid)..U jednoj(decijoj) je trenutno Ta 3.5.druga se nekoristi zbog loseg prozora(planira se zamena na prolece)Sl..zime bi presli u manjoj sp.sobi..

Ako sam dobro shvatio, ti bi da kupiš multisplit?

Biće efikasnija na -10 C nego na 0 C i visokoj rvv.

Koliko vremenski traje taj D-frost mod..ili po srpski otapanje leda na sp.jed😁.Nisam brojio sekunde...na mom Amberu(komfort)nesto malo vise od minut..Potrosnja je isla do 750kw..

1 minut trajao defrost to je brzo i za kontrolni df ali baš brzo.

Df.je odradio jutros..pa tek pre sat vremena..Sl.put cu mu meriti sekunde😁..Kada radi df.blinka mu par puta ikonica za sunce..a pre toga se cuje kao tup zvuk u un.jed.Posle toga sve radi kako treba..

Ti defrosti na mojim gree lomo traju od 6-9 minuta,zavisno od spoljne temp( po nekom mojoj logici), kontrolni traju oko minuta. Sad posle vec 3-4 godine i znam kad ce da napravi defrost, prosto pre njega krene pojačano da duva,kao da nabije još neki stepen da dok radi defrost se ne ohladi prostorija.I onda se čuje promena pravca gasa. I naravno trepka sunce. Srećom po meni stan ne oseti tih 9 minuta,a posto ih imam 2 to ne osetimo ni mi... Evo primera o modulaciji i potrosnji. kada je standby onda trosi oko 18w, kad modulira onda je oko 200w i tada je izduv mlak( po subjetivnom osecaju, moja zena bi rekla hlado,ali ona je iz tolijih krajeva :D ). e kad bije 600w onda oseca se toplota na 5m. Najveću potrošnju sam zabeležio prošle godine na -14 bila je iznad 900w, naravno radi stalno.Zna onda da povuče i mnogo više,kada se nekoliko dana ne greje sraN I UKLJUCI SE A NAPOLJU MINUS. Inače ona na ovim blagim minusima do -5,6 trosi mi oko 10kw dnevno. ovi dana kad je bilo toplo islo je od 3-7 max kw. Tako da sam ja veoma zadovoljan ovim vidom grejanja. Imam dve klime, a u spavacoj koja je najdalja i koja ima uzak hodnik sa setovani 20 tamo bude 18stepeni, ali tu imam jedan norveški koji je ukljucen na 19 stepeni,cisto da taj spoljni zid bude ugrejan ai zbog vlage jer tad deo niko od komsija ne greje a iznad je zajednicka terasa.

Prilozi

• Screenshot_20230131_135742_Smart Life.jpg
    Screenshot_20230131_135742_Smart Life.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20230131_181341_Smart Life.jpg
    Screenshot_20230131_181341_Smart Life.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20230131_182158_Smart Life.jpg
    Screenshot_20230131_182158_Smart Life.jpg
    37.8 KB · Pregleda: 35
Ti defrosti na mojim gree lomo traju od 6-9 minuta,zavisno od spoljne temp( po nekom mojoj logici), kontrolni traju oko minuta. Sad posle vec 3-4 godine i znam kad ce da napravi defrost, prosto pre njega krene pojačano da duva,kao da nabije još neki stepen da dok radi defrost se ne ohladi prostorija.I onda se čuje promena pravca gasa. I naravno trepka sunce. Srećom po meni stan ne oseti tih 9 minuta,a posto ih imam 2 to ne osetimo ni mi... Evo primera o modulaciji i potrosnji. kada je standby onda trosi oko 18w, kad modulira onda je oko 200w i tada je izduv mlak( po subjetivnom osecaju, moja zena bi rekla hlado,ali ona je iz tolijih krajeva :D ). e kad bije 600w onda oseca se toplota na 5m. Najveću potrošnju sam zabeležio prošle godine na -14 bila je iznad 900w, naravno radi stalno.Zna onda da povuče i mnogo više,kada se nekoliko dana ne greje sraN I UKLJUCI SE A NAPOLJU MINUS. Inače ona na ovim blagim minusima do -5,6 trosi mi oko 10kw dnevno. ovi dana kad je bilo toplo islo je od 3-7 max kw. Tako da sam ja veoma zadovoljan ovim vidom grejanja. Imam dve klime, a u spavacoj koja je najdalja i koja ima uzak hodnik sa setovani 20 tamo bude 18stepeni, ali tu imam jedan norveški koji je ukljucen na 19 stepeni,cisto da taj spoljni zid bude ugrejan ai zbog vlage jer tad deo niko od komsija ne greje a iznad je zajednicka terasa.
Hvala na objasnjenju...👍

Moja greska u svakom slucaju.

Ni u ludilu vise. Pritisnicu gree da nesto rijesi ali vise nikad te ljeve marke.
Pozdrav svima. Prvi mi je post i želeo bih svima da se zahvalim sto iznose svoje utiske sa svojim klimama i pomažu nama laicima u izboru istih.
Ja ću klimu uzimati za sledecu zimu, ne zurim sa izborom, ali posle mnogo pročitanih postova i tema izbor mi se suzio na Fujitsu lmca 12 ili Amber comfort 12, za 32m2 solidno izolovanih prostora(stiropor 10cm,pvc stolarija) . Kuća, dnevi boravak, kuhinja i trepezarija.

Od Gree klima jedino Amber comfort dolazi u obzir, posto vidim da sa drugim modelima svi imaju problema. Naravno, smatram da je Amber Nordic prejaka za moje potrebe.

Imam pitanje za clana Boy_81 pošto za sada vidim da on ima problema sa Amberom.

Druze, da li ti poseduješ Amber Nordic 18btu ili sam ja nesto pogresio? Mislim da ti greješ vikendicu od 60m2 (ako se ne varam) i klima jako lose modulira.
Takodje me zanima, da li je tih 60 m2 jedna prostorija ili više?
I na kraju da li drzis konstantnu temperaturu u vikendici ili zagrevas po potrebi?
Ovo sve pitam, jer ako amber nordic ima problema sa softverom ili nečim drugim, ja lično ne bih uzimao ni comfort model.
Hvala i izvinjavam se zbog dužine posta.

Ja mislim da on ima taj nordic 18, ali sa onom unutrašnjom što stoji niže, parapetna.

@chombesd
I ja gledam klimu za sličnu kvadraturu da uzmem i gree više ne razmatram 🙂 . Menjaću brend sigurno.

Taman pomislim nesto sam naučio i suzim izbor, kad ono ćorak 😊
Amberom (comfort ili nordic) su odprilike svi zadovoljni. Ostali modeli Gree su stvarno za izbegavanje i tu nemam nikakvu dilemu.
Ne bezim ja ni od midea modela (najviše zbog wifi-a iskreno). Voleo bih i Daikin, ali tu treba izdvojiti malo veći budzet.
Uglavnom, obećavam da cu izbaciti skicu kuće i posavetovati se sa svima, pre kupovine klima uredjaja.
Ne zurim za sada... samo razmišljam na glas 😁

To sve najbolje da pitaš u onoj opštoj temi za klima uređaje.

Nordic modeli su po meni klime za krajeve sa jačim zimama i gde se greju veći prostori. Za comfort znam da su kometarisali da radi ok, ali ja ne bih više eksperimentisao sa gree modelima. Klima nije tv pa da možeš lako da je vratiš ako ti se ne sviđa kako radi, tako da treba istražiti dobro pre kupovine.

Pre.3.meseca mi je budžet za klimu bio oko 70.000..S'obzirom da za Japance na jugu nema ovlasceni servis,prodavac...Poznanik mi je ponudio Amber bez njegove zarade za 75.000.i to u 3.rate na poverenje😁.Garancija se vodi na Energy Net..njihov pecat na garanciji..Normalno da.sam.zahvaljuci ovom forumu cuo.za Amber..i neka me neko ispravi ako gresim ali nisam nista lose procitao za ovaj model(procitao sam 4/5 od 250 stranica),sem malo vece potrosnje kad modulira..ali.i.vece snage u rezervi..a snage nikad dosta..Svoj konacni sud cu dati na kraju zimske zezone grejanja...Ali jedno je sigurno a.to je.da nijedna kuca,stan pa i navike samog korisnika nisu iste..pa ni.izbor klime nije lak..Za sada sam PREZADOVOLJAN svojim izborom..Mozda mi druga klima ipak bude neki Japanac sa neta..E onda cu tak imati pravi sud..o tome koja je klima bolja,losija..sto opet ne znaci da se mora uzeti "zdravo za gotovo"..nego se prekrstis,kupis i kazes.Aj Boze pomozi..😁Malo.sale nije na odmet..😁Pozdrav iz prohladnog Nisa☃️

Evo trenutna potrosnja, Amber Comfort i tu je ukupna potrosnja od novembra do sada.
Dakle spolja 2 stepena, trenutna potrosnja 173w. Ukupno 465 kw od pocetka novembra (za 3 meseca).
Naravno nije ovako 24h, ide i na 300-450w., uhvatim ponekad na kratko i 600w, videcemo sl nedelje lad bude minus 10. Defrost oko 750w ko sto kaze Bulevarac.
Tako da za razliku od nordic ova vrlo dobro modulira. Ali opet, nordic moze mnogo vise da zagreje, mnogo ozbiljniji hardware, a na kraju bitna je ukupna potrosnja. dal radila 200-250w konstantno ili 400-500w pa mala pauza, svede se na kraju na slicnu potrosnju, nekom vise jedno odgovara, nekom drugo, vazno da klima zagreje i da vam bude toplo, a racun pristojan.
Ja sam prezadovoljan, potrosnjom kulturom rada.

Prilozi

• 20230202_001628.jpg
    20230202_001628.jpg
    142.5 KB · Pregleda: 23
Nazad
Vrh Dno