Ti defrosti na mojim gree lomo traju od 6-9 minuta,zavisno od spoljne temp( po nekom mojoj logici), kontrolni traju oko minuta. Sad posle vec 3-4 godine i znam kad ce da napravi defrost, prosto pre njega krene pojačano da duva,kao da nabije još neki stepen da dok radi defrost se ne ohladi prostorija.I onda se čuje promena pravca gasa. I naravno trepka sunce. Srećom po meni stan ne oseti tih 9 minuta,a posto ih imam 2 to ne osetimo ni mi... Evo primera o modulaciji i potrosnji. kada je standby onda trosi oko 18w, kad modulira onda je oko 200w i tada je izduv mlak( po subjetivnom osecaju, moja zena bi rekla hlado,ali ona je iz tolijih krajeva

). e kad bije 600w onda oseca se toplota na 5m. Najveću potrošnju sam zabeležio prošle godine na -14 bila je iznad 900w, naravno radi stalno.Zna onda da povuče i mnogo više,kada se nekoliko dana ne greje sraN I UKLJUCI SE A NAPOLJU MINUS. Inače ona na ovim blagim minusima do -5,6 trosi mi oko 10kw dnevno. ovi dana kad je bilo toplo islo je od 3-7 max kw. Tako da sam ja veoma zadovoljan ovim vidom grejanja. Imam dve klime, a u spavacoj koja je najdalja i koja ima uzak hodnik sa setovani 20 tamo bude 18stepeni, ali tu imam jedan norveški koji je ukljucen na 19 stepeni,cisto da taj spoljni zid bude ugrejan ai zbog vlage jer tad deo niko od komsija ne greje a iznad je zajednicka terasa.