Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Evo i ja da se pohvalim sa modulacijim kineskog smeca... Nesto se desilo i sad vuce jos vise. Prije je znala pregrijati pa stati sad radi ko luda non stop.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-22-21-14-45-353_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-22-21-14-45-353_com.coolkit.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 99
Kakve su spoljne temperature kod tebe?

Oko 0-1 ali nije tako nikad radila. Bilo je vise puta tako temp ali je pregrijavala pa stane... Bilo je i -8 pa nije toliko trosila.
A evo Mitsubishi na istoj temp. Rijetko kad se popne preko 430w
Zna se samo isto ponekada ugasiti malo. Maximum do 8kw dnevno potrosi
Evo gree modulacija 1600w i tako drzi.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-22-23-09-43-712_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-22-23-09-43-712_com.coolkit.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_2023-01-22-23-12-16-163_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-22-23-12-16-163_com.coolkit.jpg
    37 KB · Pregleda: 52
Pa ako sad troši više a temperature spoljne slične onda pregrejava još više prostoriju. Jel si podešavao ofset, i na koliku temperaturu držiš klimu?

Of set sam probavao ali nece da prihvati komandu. Skroz cudno se ponasa. Povecala je potrosnju dosta. Klimu drzim 23-24c kako kada, ali otprilike tako.

Ovo je bilo prije. Iste temp bile samo dva dana jos su pale na -7,-8c i potrosnja je bila oko 14kw ugrubo Desno je sada potrosnja..

Prilozi

• Screenshot_2023-01-22-23-18-51-612_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-22-23-18-51-612_com.coolkit.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 54
Čudno se ponaša, možda treba očistiti filtere. Kao da radi jače a ne dostiže temperaturu.

Ocistio

Prilozi

• IMG_20220917_141609.jpg
    IMG_20220917_141609.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 87
Evo tepm u kuci.

Stan ili kuca?
Stan..greje se oki 35kv.i jos jedna soba od 10kw. gde je Ta od 3.5kv..pvc bez sp.izolacije..Imam dilemu ako.izbacim Ta..mogu li da ubacim jos jedan komfort u tu prostoriju..a da imam dve spoljne jed.jedna.u tu sobu..a jedna.u drugoj jos manjoj oko 9.kv.koja se.trenutno ne greje zbog ustede..

Ali imam osjecaj kao da slabo duva topal vazduh kad se spusti na 950w. Nesto nije ok. Mozda jos nesto treba da se ocisti. Mislim kad bi se spustila na 400w isao bi skoro pa hladan vazduh.

Možda ima ta još neki filter 🤔, ne znam.
Moja Pular na 450W koliko radi obično pri spoljnoj temp od 2-3 stepena duva fin topli vazduh. Pular ima samo onaj jedan spoljni filter, unutra nema, deluje siromašno u odnosu na skuplje klime.

Imamo u firmi 4 gree lomo klime, i pokušavao sam da namestim da se po timer-u pale ujutru i da rade par sati dok ne stigne neko od kolega na posao. Inače se grejemo norveškim radijatorima. Gledao sam uputstvo, podešavao timer, i nešto ne radim kako treba očigledno jer se klima uključi kada je i zadato, ali se ne isključuje. Može li pomoć kako tačno namestiti da se klima uključi u recimo 6 ujutru i isključi u 9 ujutru (svaki dan, pošto mislim da nema podešavanje po danima)? Evo ga dole daljinski, ako znači nešto...

Prilozi

• PXL_20230126_084739931.jpg
    PXL_20230126_084739931.jpg
    117.9 KB · Pregleda: 45
Možda ima onaj najgluplji tajmer koji može samo jednu funkciju da zapamti, tj. ili da je ugasi posle nekog vremena ili da je samo upali.

Ako nema opciju da može imati obe funkcije, on i off aktivne u isto vreme, onda ništa od toga.

Imamo u firmi 4 gree lomo klime, i pokušavao sam da namestim da se po timer-u pale ujutru i da rade par sati dok ne stigne neko od kolega na posao. Inače se grejemo norveškim radijatorima. Gledao sam uputstvo, podešavao timer, i nešto ne radim kako treba očigledno jer se klima uključi kada je i zadato, ali se ne isključuje. Može li pomoć kako tačno namestiti da se klima uključi u recimo 6 ujutru i isključi u 9 ujutru (svaki dan, pošto mislim da nema podešavanje po danima)? Evo ga dole daljinski, ako znači nešto...
Evo iz uputstva za daljinski

Prilozi

• Screenshot_20230126-095513_PDF Reader.jpg
    Screenshot_20230126-095513_PDF Reader.jpg
    202.9 KB · Pregleda: 46
Tačno je ovo uputstvo. iMa samo opcije da se ukljuci i iskljuci, nema druge mogućnosti. Te klime imaju i wifi, mozete to probati da povežete. A zašto se grejete norveškim kada već imate klime...

Zovi servis, moguce da nema gasa dovoljno.
Hvala na misljenju, ali upravo sinoc je dosao serviser od Daikin klima pa evo "rezultata"
Prvo smo sondom sve prekontrolisali dali negdje gubi. Nismo nigdje nista nasli, sem kada smo skinuli cep na vanjskoj jedinici za vakumiranje. Tu je odma sonda odreagovala. Majstor kaze da tu masovno klime pustaju i taj cep je jako bitan da se dobro zavrne. Sad dali je tu pomalo pustalo ponekad pod pritiskom .... Unutrasnja rastavljena, takodje kontrola.... Uglavnom nista. Izvadili "plin" vakumirali, ponovo ubacili na mjeru. Klima krenula na hladno prvo i modulacija 220-250w vanjski ventilator skroz lagano, besumno vrtio. Prebacimo na grijanje.... ( Da nesuzim ) ostavio preko noci da grije i sad pratim preko tel. Rezultat: vanjski ventilator i dalje pun gas na grijanju, modulacija naj niza 750w plus vanjski grijac, vratila se kao na pocetku, ugrije +2 pa ugasi i tako trenutno radi. Gree iz njemacke se takodje javio ( za divno cudo ) i rekli su da dopunim freon sto sam i u radio. Sta i kako dalje vidjecemo. Sacekacu jos koji dan pa ponovo zvati distributera. Evo i parametara.

Prilozi

• Screenshot_2023-01-26-11-39-23-745_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-26-11-39-23-745_com.coolkit.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2023-01-26-11-38-59-272_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-26-11-38-59-272_com.coolkit.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 42
Ja tu vise ne bih mudrovao i trazio zamenu ili povrat novca.
Izbegavajte Gree ako ima toliko problema.

Nisam baš obratio pažnju na tvoje postove ali evo sad čitam i ti kažeš da živiš u Austriji u stvari u profilu piše Wien.I kupio si Gree klimu,nema tu neke perspektive sa tom klimom jedino da kupiš neku Japansku.Osedećeš od te Gree klime ako već nisi.Ja bi to izbacio iz kuće zato što volim da tehnika radi kako meni odgovara i ukućanima.A ta tvoja klima radi pa ne znam kako da opišem taj rad.

Nisam baš obratio pažnju na tvoje postove ali evo sad čitam i ti kažeš da živiš u Austriji u stvari u profilu piše Wien.I kupio si Gree klimu,nema tu neke perspektive sa tom klimom jedino da kupiš neku Japansku.Osedećeš od te Gree klime ako već nisi.Ja bi to izbacio iz kuće zato što volim da tehnika radi kako meni odgovara i ukućanima.A ta tvoja klima radi pa ne znam kako da opišem taj rad.
Moja greska u svakom slucaju.
Nek uzme Mideu cuo sam da su odlične
Ni u ludilu vise. Pritisnicu gree da nesto rijesi ali vise nikad te ljeve marke.

Meni gree klima radi 4 godine bez ikakvih problema. Doduše vidim da probleme imaju uglavnom oni koji očekuju da takvi uređaji budu primarno za aktivno grejanje, što oni uglavnom nisu.

Inverter klime jesu za grejanje, tako da takve tvrdnje da nisu primarno za grejanje ne stoje. Ljudi takve klime kupuju prvenstveno zbog grejanja, za hlađenje mogu da završe i najjeftinije klime na tržištu.

Greeovci😁moze li jos jedan komfort 12-ca u komb.jedna spoljna a dve un.jedinice..da greje.dve manje sobe od 10kv...Ako ne.Gree..koja onda.ima.tu lepu mogucnost...

Vrh Dno