Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Jutros vanjska cista ko suza i ode u defrost,vani 4 stepena,nije nikad tako radila,defrost isao samo kad bas bude vanjska bijela

Izgleda da je teško naći dve sedmice Japanskih proizvođača da koštaju manje od 150k.Bilo split ili multisplit varijanta.Ali ti opet pogledaj šta imaju u ponudi možda sam propustio nešto.

Pogledajte prilog 372004Da li bi Gree Amber premium 12 mogao iz hodnika pristojno da zagreje prostorije 2 6 7 8 i 9
Koliko vidim to je ukupno oko 50 m2?
Morao bi je naštimati na maksimum, odnosno 30 stepeni i najveća brzina jer bi se inače često gasila.
Kod mene je u hodniku i nije baš najbolje rješenje.
Najbolje da ideš sa dvije odnosno više klima.
Možda bi sa dvije nekako mogao proći, ali treba naći najbolje pozicije.

Pogledajte prilog 372004Da li bi Gree Amber premium 12 mogao iz hodnika pristojno da zagreje prostorije 2 6 7 8 i 9
Ja cu se kratko nadovezati sa slicnim iskustvom. Doduse od kolege ali u potpunosti skoro ista situacija. Klima u hodniku i isto tako grije prostorije. U praksi na klimi je podeseno 27c da bi imao 24 u tim prostorijama. Modulacija 430w prosjekada se cesto spusta i nize. U zadnju prostoriju je nakon nekog vremena ubacio ( da izjednaci temparaturu ) kvalitetan mali besumni ventilator ( poput u kupatilu samo estetski ljepsi i kvalitetan sa malom potrosnjom ) tako da je ucinkovitost puno bolja. Sad razmislja na svim sobama to uraditi ali poenta je da stvarno funkcionise. Samo naravno kvalitetna klima je stavljena.

Ja cu se kratko nadovezati sa slicnim iskustvom. Doduse od kolege ali u potpunosti skoro ista situacija. Klima u hodniku i isto tako grije prostorije. U praksi na klimi je podeseno 27c da bi imao 24 u tim prostorijama. Modulacija 430w prosjekada se cesto spusta i nize. U zadnju prostoriju je nakon nekog vremena ubacio ( da izjednaci temparaturu ) kvalitetan mali besumni ventilator ( poput u kupatilu samo estetski ljepsi i kvalitetan sa malom potrosnjom ) tako da je ucinkovitost puno bolja. Sad razmislja na svim sobama to uraditi ali poenta je da stvarno funkcionise. Samo naravno kvalitetna klima je stavljena.
Znaš li koje su klime stavili u hodnik?A ti ventilatori jel greju ili razbacuju topao vazduh od klima ili kako već?Ako imaš neku sliku tih ventilatora dobro bi došlo da vidim?Hvala pozdrav
Znaš li koje su klime stavili u hodnik?A ti ventilatori jel greju ili razbacuju topao vazduh od klima ili kako već?Ako imaš neku sliku tih ventilatora dobro bi došlo da vidim?Hvala pozdrav
Meni su ovo spavaće sobe i treba mi 19 stepeni ne više
Koliko vidim to je ukupno oko 50 m2?
Morao bi je naštimati na maksimum, odnosno 30 stepeni i najveća brzina jer bi se inače često gasila.
Kod mene je u hodniku i nije baš najbolje rješenje.
Najbolje da ideš sa dvije odnosno više klima.
Možda bi sa dvije nekako mogao proći, ali treba naći najbolje pozicije.
Koja ti je razlika u temperaturi izmedju hodnika I soba?Hvala pozdrav

Meni su ovo spavaće sobe i treba mi 19 stepeni ne više

Koja ti je razlika u temperaturi izmedju hodnika I soba?Hvala pozdrav
Stavljena je samo 1 klima i to 9tka. Takodje Mitsubishi msz-ln35vgv muz-ln35vghz r32. Samo da napomenem radi se o stanu 47m2 da nebude zabune, znaci nije kuca. Sliku trenutni nemam ali mogu ti poslije poslati ili naziv. Ti ventilatori negriju vec "razbacuju" taj topli vazduh. Ustvari lagano izvlaci iz hodika i ubacuje u prostoriju. U sustini moze bilo koji samo da ti pase izgledom i da je besuman i ne prebrz, jer ako vrti brzo onda opet stvara buku. Kako god okrenes bitna je ta modulacija, naravno i izolacija kuce/stana..

Stavljena je samo 1 klima i to 9tka. Takodje Mitsubishi msz-ln35vgv muz-ln35vghz r32. Samo da napomenem radi se o stanu 47m2 da nebude zabune, znaci nije kuca. Sliku trenutni nemam ali mogu ti poslije poslati ili naziv. Ti ventilatori negriju vec "razbacuju" taj topli vazduh. Ustvari lagano izvlaci iz hodika i ubacuje u prostoriju. U sustini moze bilo koji samo da ti pase izgledom i da je besuman i ne prebrz, jer ako vrti brzo onda opet stvara buku. Kako god okrenes bitna je ta modulacija, naravno i izolacija kuce/stana..
Dobra mi je izolacija,možeš poslati sliku ako nije problem!Gde se ugrade ti ventilatori?

Dobra mi je izolacija,možeš poslati sliku ako nije problem!Gde se ugrade ti ventilatori?
Recu kolegi da mi uslika. Kao sto rekoh on ima jedan. Ruzno i glupo je sto treba rupa u zidu a i struja. Isto ko na kupatilu u zgradama.
Recu kolegi da mi uslika. Kao sto rekoh on ima jedan. Ruzno i glupo je sto treba rupa u zidu a i struja. Isto ko na kupatilu u zgradama.
Prepravio ga je na prekidac i laganu brzinu. Al kao sto reko ima posla, treba rupu ubusiti u zidu, struja i prekidac.

Prepravio ga je na prekidac i laganu brzinu. Al kao sto reko ima posla, treba rupu ubusiti u zidu, struja i prekidac.
Dali ti je to rijesenje svakako razlisli, ovdje ima puno ljudi koji ce rado da daju licne savjete. Sto se tice te klime to nema greske, radi perfekt.

Poslednja izmena:

Dali ti je to rijesenje svakako razlisli, ovdje ima puno ljudi koji ce rado da daju licne savjete. Sto se tice te klime to nema greske, radi perfekt.
Hvala ti puno,ako nije problem neka slika pa pošalji sliku baš da vidim gde je postavio,ako je efekat dobar nije ni rupa problem 😃Hvala i veliki pozdrav

Samo da zamolim učesnika foruma Boy_81 ako može slika od kolege u vezi onog ventilatora samo da vidim gde ga je ugradio značilo bi mi da rešim ovaj moj problem!!!Hvala unapred

Samo da zamolim učesnika foruma Boy_81 ako može slika od kolege u vezi onog ventilatora samo da vidim gde ga je ugradio značilo bi mi da rešim ovaj moj problem!!!Hvala unapred
Vladimire izvinjavam se, imao sam puno posla i iskreno zaboravio sam. U istom momentu kada sam procitao tvoju poruku poslao sam mu poruku. Vjerujem da ce odgovor biti poprilicno brzo.

Rupa bi trebalo da bude na visini blizu plafona jer je tu najtopliji vazduh i da ubacuje u sobu gde nema klime.
Otprilike iznad samih sobnih vrata
Samo da rešim koju klimu u hodnik,znam da nije idealno u hodnik ali tako stoje stvari.Nemam iskustva uopšte.Ako zna neko neki dobar model koji bi odradio ovo neka predloži

Pogledaj ovaj ventilator montira se na ugao vrata i šalje toplotu dalje ili iz hodnika neke sobe itd.Zanimljivo rešenje da li je to moguće naći u Srbiji ne znam.

Pogledaj ovaj ventilator montira se na ugao vrata i šalje toplotu dalje ili iz hodnika neke sobe itd.Zanimljivo rešenje da li je to moguće naći u Srbiji ne znam.

Zanimljivo,nema bušenja zida i zezanja 💪💪💪

Da, ovo je lakse ali se opet busi drvo, neko to ne zeli da radi.
Takodje je ovo nisko, najtopliji vazduh ne iznad vrata koji inace ne moze da prolazi. Za grejanje je problem, hladjenje nije jer hladan vazduh ide dole.

Da, ovo je lakse ali se opet busi drvo, neko to ne zeli da radi.
Takodje je ovo nisko, najtopliji vazduh ne iznad vrata koji inace ne moze da prolazi. Za grejanje je problem, hladjenje nije jer hladan vazduh ide dole.
Bolje odraditi lepo iznad vrata i miran si samo menjaš ventilatore kada dotraju

Ja vjerujem da bi ovakav tip ventilatora donio samo kontra efekt. Prvenstveno je pre brz, bucan, vjerovatno i rashladjivao...

Evo najniži za moju klimu: (verovatno isto radi i na Muse i sl klime)
U modu grejanja podesiš na daljincu 27 stepeni, stiskaš potom light dugme 5 puta zaredom, kad čuješ da ventilator unutrašnje jedinice radi na max, upalio se mod 😁

Da bi podesio manji vent, potrebno je staviti brzinu koju hoćeš i dva puta zaredom kliknuti light dugme.

Da bi izašo iz moda, prebaciš klimu u neki drugi mod (npr hlađenje) i vratiš posle opet na grejanje i vratila se automatika.

Edit:
Za srednju jačinu podesiš temperaturu na daljincu 28 i ponoviš postupak sa light dugmetom i isti postupak za brzinu venta.

Svakako ovakve akrobacije nisu rešenje za probleme ove klime, ali može neko da proba a i nekom možda posluži nekad.

U ovakvom režimu klima radi fiksnom jačinom i nije moguće setovati željenu temperaturu na displeju unutrašnje jedinice klime koju će ona da poštuje i da održava u prostoriji.
Ostao sam iznenadjen niskom modulacijom... Upaljen je vanjski grijac posto je vani hladno, znaci -115w
E sad .. Zasto klima u normalnom radu nema sanse u najboljim uslovima bez vanjskog grijaca tacne se nespusta ispod 750w u cemu je caka? Takodje vanjski ventilator je smanjio po prvi puta brzinu da sam vidio. Ima li igdje kakva caka da se to ispravi i radi kako treba?

Prilozi

• Screenshot_2023-01-21-16-16-39-400_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-01-21-16-16-39-400_com.coolkit.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 29
Nema caka, to ti je to. Koliko kvadrata beše greješ tom klimom?
Meni spoljna ume da zalagani i kad je prebacim u sleep mod
Jel hladnjikav vazduh izbacuje sa tom potrošnjom?

31c na toj potrosnji izbacuje.
Grijem 60m2
Nasao sam na pojedinim ( ljevim, kinezkim ) kimama da ima opcija razlicitih modova da se mjenjaju a sa tim i mapa po kojoj radi. Sto znaci promjena opsega i modulacije.

Ja sam jutros nahvatao moj Amber da modulira na 430w.Temp.je supruga podesila.na 22..fik.fan 2.i tako je.radila.jedno.dva sata..12-ca

Nazad
Vrh Dno