Šta je novo?

GREE klima uredjaji

To je oko 150.000din. to mi je previse. Nisam toliko u mogucnosti.
Tako sam i ja
Ljudi haval svima jos jednom na odgovroima sve sam procitao sto sam mogao da pronadjem i sve mi je jasno sada i to nema veze da tako moze dobro da radi sa tim test rezimima. Ja sam i prosle godine razmisljao da reklamiram i vratim ali to nije bilo bas tako jednostavno jer nisam ni znao sta im tacno hvali, a i nije bilo bas moguce da to uradim da sad ne objasnjavam zasto. Na ovakav nacin bi trebalo da nonstop uskladjujem rucno po kom rezimu da pustam klime sobzirom na to kakva je temperatura napolju a i da to hocu da radim je nemoguce jer se kod mene cesto javljaju oscilacije zbog otvaranja i zatvaranja vrata. Bolje ovako pa kako mere neka mere. Samo mi je interesantno da je "majstor" sve ovo priznao tek kada sam ga konkretno pitao danas neka od pitanja u vezi toga. A za to kuckanje i tandrkanje u spoljnim jedinicama mi nista nije znao da odgovori
Nemoj uopste da se trudis, samo ces svoje zivce gubiti kao i ja. Kinez uvjek bio kinez, nekazu dzabe kinesko smece. Evo ti moj primjer. Klima kupljena u njemackoj, ugradjena na vikendicu u austriji... Gree Österreich kaze, iako je u garanciji mi nemamo sa tim nista, nije kod nas kupljena. Gree Deutschland ni da mrdne, ne interesuje ih, trebao bi pravnim putem da ih tuzim.. veze s vezom... Posaljem email Gree com, znaci direkt bar za update. Nikad odg. dobio, pisao opet i opet nista.... Iz radoznalosti napisem email Gree Srbiji za update i savjet, takodje ni da se udostoje odg... Napisem Gree HR distribuderu upit i kao i uvjek kad sam bilo sta imao neke veze sa HR bar su se udostojili na email odgovoriti. Naravno problem nikad nije rijesen. Evo ovdje ima par dobrih ljudi koji su ljubazni pa kazu sta znaju.

A za to kuckanje i tandrkanje u spoljnim jedinicama mi nista nije znao da odgovori

Evo ja cu probati da ti odgovorim za to tandrkanje. Mozda gresim, ali ovo je moje zapazanje.
Ocigledno da se na nekoj nizoj modulaciji izmedju 200-300w jave neke vibracije koje izazivaju taj zvuk. Pricam na osnovu onoga sto se meni desavalo kod Bergena. Kad spusta lagano modulaciju tj krene da pada i bude negde izmedju 300 i 200w se culo to neko kratkotrajno na 2-3 sekunde tandrkanje. Prvo sam pomislio da nesto nije u redu, ali onda provalio da je do vibracija. Ove godine je radjena izolacija na kuci i skidana je spoljna i ponovo namestana, promenjen i drugacije usrafeljn nosac klime i od tada nisam vise ni jednom cuo. Dakle ono sto mislim, posto sa tim setovanjima koliko sam razumeo postove (i ono sto sam ranije procitao) modulacija bude tu negde oko 250w i mislim da to izaziva vibracije tj tandrkanje jer ti klime rade konstatno tom snagom.

Hvala bogu pa moj Amber Comfort koji sam uzeo ove godine radi perfektno cak i nize modulira nego sto bi po fabrickim specifikacijama trebalo.
Najgore od svega je sto ubedjuju ljude da su reseni problemi na tim problematicnim modelima (navodno ispeglano u verzijama za ovu godinu) ili da je klima neispravna ako spusti ispod 300w :D umesto da lepo kazu ljudi tako rade ako vam odgovara ok ako ne ne uzimajte i cao. Ustede vreme, zivce i tom kupcima a i sebi.

VIPER Ma mozda zato i nije hteo da odgovori jer ih je on i namestao tiplovao srafio. Jos tada sam planirao naknadnu izolaciju 10cm stiropor pa sam trazio najduze nosace, uzeo sam prave pocinkovane zglobne nosace 70cm donji krak, tiplovano u cigli tiplovi fi12 produzeni, izbuseno kako treba zasrafljeno isto, stavljene antivibro gume na nosacima i sve je siguran sam 100% uradjeno sto se tice tih grubih stvari besprekorno jer sam gledao sve vreme. Slona mogu nosaci da izdrze bar taj deo posla razumem 1000% jer sam sigurno 3 puta vise od njega u zivotu tiplovao sve i svasta. Mogu da se popnem i na merdevinu ako treba ali sam prilicno siguran da zvuk lupanja dolazi iz uredjaja nije to nikakva rezonanca i vibracije, 70 cm su mi iznad glave spoljne jedinice a ranu ujutru nema buke okolo pa moze lepo da se cuje, ali posto mi to vise ne pada da radim to mi je sad nebitno sasvim. Takve su kakve su leka izgleda stvarno nema za ove moje. Super sto taj tvoj model radi bolje

VIPER Ma mozda zato i nije hteo da odgovori jer ih je on i namestao tiplovao srafio. Jos tada sam planirao naknadnu izolaciju 10cm stiropor pa sam trazio najduze nosace, uzeo sam prave pocinkovane zglobne nosace 70cm donji krak, tiplovano u cigli tiplovi fi12 produzeni, izbuseno kako treba zasrafljeno isto, stavljene antivibro gume na nosacima i sve je siguran sam 100% uradjeno sto se tice tih grubih stvari besprekorno jer sam gledao sve vreme. Slona mogu nosaci da izdrze bar taj deo posla razumem 1000% jer sam sigurno 3 puta vise od njega u zivotu tiplovao sve i svasta. Mogu da se popnem i na merdevinu ako treba ali sam prilicno siguran da zvuk lupanja dolazi iz uredjaja nije to nikakva rezonanca i vibracije, 70 cm su mi iznad glave spoljne jedinice a ranu ujutru nema buke okolo pa moze lepo da se cuje, ali posto mi to vise ne pada da radim to mi je sad nebitno sasvim. Takve su kakve su leka izgleda stvarno nema za ove moje. Super sto taj tvoj model radi bolje
Tandrce na niskoj modulaciji i nizoj spoljasnoj temperaturi, kod mene se to desava na gree violi i na gree muse koje sam se otarasio. Kod viole mislim da je problem u amortizerima ispod i na nizoj modulaciji zveci, a kod muse se prenosi vibracija i brunda lim.

Postaviš parče tvrđeg sunđera i rešiš kada lim tandrče?

Da li je neko probao da obrise aplikaciju da iskljuci wifi na klimi da ukljuci ifeel opciju i da prati kako modulira?

Zar iFeel funkcija nije odnos izmedju klime i daljinskoga? Nisam siguran ali mislim da kod mene daljinski sa tom opcijom na svakih 10min posalje informaciju.. Mislim da app i wifi nemaju u tom slucaju nikakve veze

Zar iFeel funkcija nije odnos izmedju klime i daljinskoga? Nisam siguran ali mislim da kod mene daljinski sa tom opcijom na svakih 10min posalje informaciju.. Mislim da app i wifi nemaju u tom slucaju nikakve veze
ifeel je temperatura koju meri daljinac tamo gde se nalazi. Ja cu probati danas kada dodjem kuci... Nesto sam citao a i kolega ima muse gree nije povezan na nikakve aplikacije modulacija mu je trenutno 280. Dao sam mu svoj pametni utikac da premeri nije nikada merio... Sad da li ima ili nema isprobacu

Al kakve veze ima app sa tim? Cim uhvatis daljinski app nema veze sa ifeel i modulacijom... Na kraju krajeva, mozes bas i samo wifi iskljuciti..

Kolega @nenad121 možemo da dubimo na glavu i klima neće spuštati ispod 400W 😁
Ja ne koristim app i isto je, tako da džabe se mlatimo, ja sam digo ruke a ti gledaj da kao drugu klimu ne kupiš slično s***e 😁

Malo mi je cudno da gree pravi takao s***e. Koliko sam se ja raspitivao vazi za jedan star i dobar brend, zato sam i kupio gree. Ali ok . Sta je tu je... Meni na ovim nizim temp prosek po satu se hvati 0.34kw. sto za mene nije lose upste a taj prosek izvucem jer se ugasi 😃

Meni pre nego što sam kupovao klimu Gree nije bio nešto poznat(priznajem nisam bio veliki poznavalac klima, jedan prosečan kupac), ali po specifikacijama delovalo primamljivo a i bio sam ograničen finansijama i mislio sam da je sve to slično u tom rangu, ali u praksi druga priča.
Tako da što se tiče klima pre kupovine treba dobro istražiti šta uzeti.

Ne znam o kakvoj se buci radi, niti šta je uzrok, ali sam viđao u nekim drugim uređajima da sunđer korišćen kao upijač vibracija. Možda vredi pokušati.

Moj Amber ima neko parce sundjera na spoljnoj jedinici,doslo tako fabricki. Mozda je to o cemu pricate

Ne. Imam tu klimu, zato i kažem.
Kod tebe bez najmanje 2 klime nema ništa.

Edit:
Ko god je radio skicu, zaboravio je vrata na sobi 9.

Slažem se i ja ponovo za dve slabije klime, nego jedna jača.
@Vladimir Lukić jesi li možda uzimao neku klimu za kuhinju i dnevnu?

Slažem se i ja ponovo za dve slabije klime, nego jedna jača.
@Vladimir Lukić jesi li možda uzimao neku klimu za kuhinju i dnevnu?
Za kuhinju i dnevnu ću najverovatnije LMCE 12 trebalo bi da zadovolji tu kvadraturu a koliko čitam proveren je model
2,6,7,8 bi mogao kada bi klimu stavio da vrata u prostoriju 4.
Problem mi pravi spoljna jedinica nemože da se izvuče nigde
Ne. Imam tu klimu, zato i kažem.
Kod tebe bez najmanje 2 klime nema ništa.

Edit:
Ko god je radio skicu, zaboravio je vrata na sobi 9.
Gde bi ih bilo najbolje staviti po tvom mišljenju

Ako si se odlučio već za LM u levi deo kuće, u hodnik ne bih stavljao Amber zato što je premala kvadratura, a pasivno grejanje je skoro nemoguće u tvom slučaju. Da je moja kuća, umesto njega bi za istu cenu kupio 2 ili čak 3 manje klime za svaku od soba. Konfiguracija kuće nije idealna za 2 klime.
Kod mene Amber greje 80ak kvadrata, ali meni je plan kuće takav da može sama da greje, doduše sa 2 stepena odstupanja od dnevne, gde je klima, do spavaćih.

Ako si se odlučio već za LM u levi deo kuće, u hodnik ne bih stavljao Amber zato što je premala kvadratura, a pasivno grejanje je skoro nemoguće u tvom slučaju. Da je moja kuća, umesto njega bi za istu cenu kupio 2 ili čak 3 manje klime za svaku od soba. Konfiguracija kuće nije idealna za 2 klime.
Kod mene Amber greje 80ak kvadrata, ali meni je plan kuće takav da može sama da greje, doduše sa 2 stepena odstupanja od dnevne, gde je klima, do spavaćih.
Možda bi i najbolje bilo lmce07 u svaku sobu u dnevnu LMCE12 i to je to za celu kuću,hodnik i kupatilo bi se grejalo iz soba pošto su pretežno sva vrata uvek otvorena

Nema u prodaji split LMCE07 ima samo multisplit sa dve unutrašnje jedinice.Pogledaj neki Daikin 07.

Možda bi i najbolje bilo lmce07 u svaku sobu u dnevnu LMCE12 i to je to za celu kuću,hodnik i kupatilo bi se grejalo iz soba pošto su pretežno sva vrata uvek otvorena
Iz soba sigurno možeš da greješ hodnik, pogotovo ako su klime donekle naspram vrata. E sad, da li 7, 9 ili 12... Gledao bih da je tiha klima (ako su sp.sobe) i naravno da se sve uklapa u budžet.
Sa Daikinom nećeš pogrešiti, mada sigurno ima i kod drugih neka kvalitetna klima.

Za spavaće sobe izbegni Gree jer retko koja modulira normalno.

Vrh Dno