Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Rekao mi je i dogovorili se da ce da dodje opet ovih dana i dami sve objasni a i na rucak ga vodim sigurno. Mnogo je zurio danas jer je bio u guzvi kao i ja. Sve cu da prenesem i ovde u stvari ce ako treba i on ce da mi ispise. Jedino sto me isto buni sto mi sad uopste ne pise temperatura na klimama prazan displey ali mi je rekao da ih uopste ne diram i ne setujem nista dok se za vikend ne vidimo

Pretpostavljam: Verovatno ih je prebacio u test modove. Gde im je limitiran rad na određenoj frekvenciji. To nije rešenje. Jer kada bude napolju zazimilo, umesto da pojačaju sa grejanjem one će ostati zakovane na tim frekvencijama, a prostor će se hladiti, kao i sada što se hladi.

Nije to rešenje problema, verovatno ti upalio one modove koji rade na fiksnoj jačini kompresora. Ako stisneš na daljincu taster light (valjda muse isto ima kao pular), pojaviće ti se neka slova 🙂

Al, eto bar znaš da mogu "nisko da moduliraju", samo im nije dozvoljeno iz nekog (meni nepoznatog) razloga. :)

@dexter87 jesi li probao ti kod sebe test modove?

Pretpostavljam: Verovatno ih je prebacio u test modove. Gde im je limitiran rad na određenoj frekvenciji. To nije rešenje. Jer kada bude napolju zazimilo, umesto da pojačaju sa grejanjem one će ostati zakovane na tim frekvencijama, a prostor će se hladiti, kao i sada što se hladi.
Bas tako bilo je ovde reci o tome. ja sam jednom probao ali samo dize temperaturu i ne staje do 55C

@kalin62 kako samo diže temp i ne staje do 55°C? U kom to test modu? Ako tako radi u najnižem, ti imaš neispravan uređaj koji ni test ne može da prođe. :D

Evo najniži za moju klimu: (verovatno isto radi i na Muse i sl klime)
U modu grejanja podesiš na daljincu 27 stepeni, stiskaš potom light dugme 5 puta zaredom, kad čuješ da ventilator unutrašnje jedinice radi na max, upalio se mod 😁

Da bi podesio manji vent, potrebno je staviti brzinu koju hoćeš i dva puta zaredom kliknuti light dugme.

Da bi izašo iz moda, prebaciš klimu u neki drugi mod (npr hlađenje) i vratiš posle opet na grejanje i vratila se automatika.

Edit:
Za srednju jačinu podesiš temperaturu na daljincu 28 i ponoviš postupak sa light dugmetom i isti postupak za brzinu venta.

Svakako ovakve akrobacije nisu rešenje za probleme ove klime, ali može neko da proba a i nekom možda posluži nekad.

U ovakvom režimu klima radi fiksnom jačinom i nije moguće setovati željenu temperaturu na displeju unutrašnje jedinice klime koju će ona da poštuje i da održava u prostoriji.

Poslednja izmena:
Evo najniži za moju klimu: (verovatno isto radi i na Muse i sl klime)
U modu grejanja podesiš na daljincu 27 stepeni, stiskaš potom light dugme 5 puta zaredom, kad čuješ da ventilator unutrašnje jedinice radi na max, upalio se mod 😁

Da bi podesio manji vent, potrebno je staviti brzinu koju hoćeš i dva puta zaredom kliknuti light dugme.

Da bi izašo iz moda, prebaciš klimu u neki drugi mod (npr hlađenje) i vratiš posle opet na grejanje i vratila se automatika.

Edit:
Za srednju jačinu podesiš temperaturu na daljincu 28 i ponoviš postupak sa light dugmetom i isti postupak za brzinu venta.

Svakako ovakve akrobacije nisu rešenje za probleme ove klime, ali može neko da proba a i nekom možda posluži nekad.

U ovakvom režimu klima radi fiksnom jačinom i nije moguće setovati željenu temperaturu na displeju unutrašnje jedinice klime koju će ona da poštuje i da održava u prostoriji.
Hvala!

Sad smo ljubomorni mi sa drugim njesra klimama koji ne znamo kako isprobati test mode 😅

Jos je smjesnije, ja i kad upalim test kode neznam sta da gledam 🤣🤣🤣🙈

Ma nema tu velike matematike po meni... To je za 50+ kvadrata. Spusta modulaciju do 400 i to je to. Te agrobacije sa daljincem su ludilo. Jedino da se reklamira i bez sikiracije da slusas kako te palamude. Ja kada budem ugradio jos jednu klimu (samo jos uvek neznam koju. Neku za 20kvdrata do 55.000din) a moracu da mi na sobi nebi bila vrata otvorena onda da cu sa pularom grejati 40kvdrata u tu ce se stalno gasiti... Sada ovako manje vise radi ok i ta modulacija sa 400 450 550w mi je ok. Odrzava temperaturu.
A da greje greje... Na to nemam zamerke...

A zašto ne osnujete neku Gree akademiju gde ćete obučavati korisnike Gree klima kako se rukuje njihovim klimama?
Recimo da traje dva semestra, napravite nastavni plan i program, dobijete akreditaciju i cepate. Date posle diplome Experta Gree AC tehnologije tim ljudima.
To posle može da se nadogradi i proširi... Ko znam, možda i matična kompanija bude zainteresovana, pa da ova ideja dobije na značaju globalno.

Kad pravis smece i prodajes smece, sta god da naucis i uradis smece ostaje smece! Ja se nikad nisam zanimao sa ovim dok nisam uzeo smece. Ali ok, covjek se uci dok je ziv i opet umre glup! Za razliku od druge klime koju imam i koja savrseno radi nisam imao niti imam ikakvu potrebu da ista istrazujem. Ali svkako ako nista bar mi je drago da ima i zadovoljnih korisnika kineskog smeca.
Ma nema tu velike matematike po meni... To je za 50+ kvadrata. Spusta modulaciju do 400 i to je to. Te agrobacije sa daljincem su ludilo. Jedino da se reklamira i bez sikiracije da slusas kako te palamude. Ja kada budem ugradio jos jednu klimu (samo jos uvek neznam koju. Neku za 20kvdrata do 55.000din) a moracu da mi na sobi nebi bila vrata otvorena onda da cu sa pularom grejati 40kvdrata u tu ce se stalno gasiti... Sada ovako manje vise radi ok i ta modulacija sa 400 450 550w mi je ok. Odrzava temperaturu.
A da greje greje... Na to nemam zamerke...
Da sad neguglam ondos dinara i eura ako mozes definitivno uzmi msz-ln25vgv muz-ln25vghz r32
Iz licnog iskustva kao i koleginog ovo je cisto savrsenstvo kako radi. Nema ovih za*ebancija

Taj test mod rada klime kao što mu naziv kaže verovatno nije namenjen da klima radi u tom režimu dugo.Bolje da ne eksperimentišete da ne bi došlo do nekih oštećenje na uređaju.Drugo bi bilo da su iz Gree zvanično preporučili da koristite test mod ali te preporuke nema.

Taj test mod rada klime kao što mu naziv kaže verovatno nije namenjen da klima radi u tom režimu dugo.Bolje da ne eksperimentišete da ne bi došlo do nekih oštećenje na uređaju.Drugo bi bilo da su iz Gree zvanično preporučili da koristite test mod ali te preporuke nema.
upravo tako. to nema nikakve veze sa normalnim radom klime. zato se i zove jebeni test mod.

Da kratko napisem jutros u 6.30 bilo je malo ispod 0C napolju kada sam usao u prostoriji gde su muse za trazenih 19 je bilo 16,5 !!!! A dve spoljne su se cule na 300m od prilasku objektu kako lupaju ? Klime nisu mogle nocu da tacno odrzavaju temperaturu kao sto su juce u toku dana sve bilo 18,5-19. Jos uvek nemam ni 18. Ovaj mi je rekao malopre u toku pauze da taj rezim iskljucim, da ih iskljucim preko daljinca istekam iz struje i ponovo ukljucim i sad imam brojke na unutrasnjim i greju mislim bolje. I da ce za vikend da mi bolje nasetuje ali mi je rekao da to mora bar 2 ili 3 puta dnevno da radim i da ce sve da mi objasni !! To je van pameti za mene. Citao sam ovo sto ste pisali pogledacu ponovo popodne mada mislim da mi je sve jasno. Kazite mi samo zasto lupaju spoljne kada su tom rezimu rada ? Evo sadvise ne lupaju. I zasto nisu htele nocu da malo pojacaju posto je bilo hladnije da bi bilo kao juce konstantna temperatura u radionici ? A u drugoj prostoriji gde je trazeno 22 u 6.30 je bilo 21,8 tamo nikakav problem. Sada je 22,3 trenutno. Hvala svima jos jednom

Neverovatno sta su ljudi spremni da trpe od uvoznika ovog "brenda".
Ljudi, te klime nisu jeftine pa da se zezate sa njima.

Kada je uključen test mod ne radi termo senzor i klima radi sa tom nekom snagom konstantno.To lupanje može da potiče od kompresora.Nemoj više da uključuješ taj test mod.

Da kratko napisem jutros u 6.30 bilo je malo ispod 0C napolju kada sam usao u prostoriji gde su muse za trazenih 19 je bilo 16,5 !!!! A dve spoljne su se cule na 300m od prilasku objektu kako lupaju ? Klime nisu mogle nocu da tacno odrzavaju temperaturu kao sto su juce u toku dana sve bilo 18,5-19. Jos uvek nemam ni 18. Ovaj mi je rekao malopre u toku pauze da taj rezim iskljucim, da ih iskljucim preko daljinca istekam iz struje i ponovo ukljucim i sad imam brojke na unutrasnjim i greju mislim bolje. I da ce za vikend da mi bolje nasetuje ali mi je rekao da to mora bar 2 ili 3 puta dnevno da radim i da ce sve da mi objasni !! To je van pameti za mene. Citao sam ovo sto ste pisali pogledacu ponovo popodne mada mislim da mi je sve jasno. Kazite mi samo zasto lupaju spoljne kada su tom rezimu rada ? Evo sadvise ne lupaju. I zasto nisu htele nocu da malo pojacaju posto je bilo hladnije da bi bilo kao juce konstantna temperatura u radionici ? A u drugoj prostoriji gde je trazeno 22 u 6.30 je bilo 21,8 tamo nikakav problem. Sada je 22,3 trenutno. Hvala svima jos jednom
Jesi li čitao moj prethodni post? Taj tvoj majstor je uradio upravo ono što sam napisao 😁.
Nema tu održavanja nikakve temperature, klime tako rade fiksno i to nije nikakvo rešenje za tebe. Vrati ga na automatiku i pomiri se da si dobio poluproizvod kao i većina nas koji su uzeli Gree.

Svi se mi bavimo proizvođačem, a slabo se spominje odgovornost uvoznika/distributera za rad ovih uređaja. Svi mi znamo da kod kineza odes i biras komponente koje zelis i oni ti od toga naprave uređaj. Tako i prave fox,tesla,vox i slicne tv i ostale uređaje. Trebalo bi prvo da pritisnemo ove nase genijalce, nisu oni glupi znaju da nesto ne valja i to i dalje isporučuju,a svoje greške ne priznaju. Prodaju nakalemljene uređaje za mozda i duplo više novca a posto smo malo trziste mogu da deru. Ti si uvoznik tog proizvoda i ti mi odgovoaras da radi po specifikacijama po kojim si mi prodao aparat, a da li je neka fabricka greska ili ne to je tvoj problem... Kad bi smo malo bili svestniji kao potrošači ne bi mogli da nas tako lako fermaju... Ovako predju 20toro, zale se njih 4, otkace troje ostane jedan kog ne mogu da otkace i njemu zamene ili vrate novac i oni su opet u plusu.

Nije on covek ni prosle zime citao kad mu je pisano.
A i prosle zime sam spominjao da se onaj Makedonac magicno javlja, sa nekim ne bas u potpunosti objasnjenim resenjima, kao narucen kad je najpotrebniji.
Ni tad kad je prezentovao to magicno resenje, nije u potpunosti rekao da je to u stvari neki servisni deo za testiranje i vrlo važno je sto nije rekao da li je po uredjaj bezbedno da tako radi duzi period. Pisao je on i ovde ranije, samo na svu sreću, to ne radi vise.

Kad pravis smece i prodajes smece, sta god da naucis i uradis smece ostaje smece! Ja se nikad nisam zanimao sa ovim dok nisam uzeo smece. Ali ok, covjek se uci dok je ziv i opet umre glup! Za razliku od druge klime koju imam i koja savrseno radi nisam imao niti imam ikakvu potrebu da ista istrazujem. Ali svkako ako nista bar mi je drago da ima i zadovoljnih korisnika kineskog smeca.

Da sad neguglam ondos dinara i eura ako mozes definitivno uzmi msz-ln25vgv muz-ln25vghz r32
Iz licnog iskustva kao i koleginog ovo je cisto savrsenstvo kako radi. Nema ovih za*ebancija
To je oko 150.000din. to mi je previse. Nisam toliko u mogucnosti.

Ljudi haval svima jos jednom na odgovroima sve sam procitao sto sam mogao da pronadjem i sve mi je jasno sada i to nema veze da tako moze dobro da radi sa tim test rezimima. Ja sam i prosle godine razmisljao da reklamiram i vratim ali to nije bilo bas tako jednostavno jer nisam ni znao sta im tacno hvali, a i nije bilo bas moguce da to uradim da sad ne objasnjavam zasto. Na ovakav nacin bi trebalo da nonstop uskladjujem rucno po kom rezimu da pustam klime sobzirom na to kakva je temperatura napolju a i da to hocu da radim je nemoguce jer se kod mene cesto javljaju oscilacije zbog otvaranja i zatvaranja vrata. Bolje ovako pa kako mere neka mere. Samo mi je interesantno da je "majstor" sve ovo priznao tek kada sam ga konkretno pitao danas neka od pitanja u vezi toga. A za to kuckanje i tandrkanje u spoljnim jedinicama mi nista nije znao da odgovori

Nazad
Vrh Dno