Trosi grejac SJ.kad je ugasim trosi oko 107w ugasena... Ima li jos neko isti problem ili ja bakzus. Takodje radi se o novoj klimi svega par mjeseci stara.
Trosi grejac SJ.kad je ugasim trosi oko 107w ugasena... Ima li jos neko isti problem ili ja bakzus. Takodje radi se o novoj klimi svega par mjeseci stara.
Slazem se.i termometet nije problem..on kosta od 700..pa navise..ja imam jedan koji meri unutrasnju i spoljnu...(ima neku sondu)i tačan je..ali ocekujes ako das za klimu priblizno 100.000.da.ista ima za te novce ugradjen.termometar..a ne.da.mora da kupujes plus.i.to..To kao i unutrasnji senzor sluze klimi da racuna razliku temperature vazduha kod vanjske jedinice i vazduha kod unutrasnje radi regulisanja rada. Nije optimalno za prikaz stvarne temperature jer u vanjskoj puse hladan vazduh a u unutrasnjoj topal pa se razlikuje od stvarne temperature. Za takve stvari se nabave termometri
Onda očekuj da kad duže vreme nisi tu temperatura osetno spadne u prostorijama koje greješ i da će klima tu dosta da troši dok ne postigne zadatu temperaturu. Preporučujem da na veće minuse ipak pališ povremeno klimu i kad nisi tu da ti ne popucaju cevi po kući od hladnoće, pretpostavljam da na toj Gree imaš wifi povezan.Tu sam samo kad imam vremena. Vikendi,praznic, slobodni dani itd.
Struja je 0.28€ za kilovat plus, plus tako da mi se neisplati grijati prostor u kome povremeno boravim.
Koristim sonoff pow elite
Dali je to normalno da tako radi ? I kad se iskljuci?Trosi grejac SJ.
Da ima wifi ali temp nepada bas puno unutra. Ispustim vodu ako me nema duze. Evo unutrasnje temp trenutne na -3 vani a klima ugasena.Onda očekuj da kad duže vreme nisi tu temperatura osetno spadne u prostorijama koje greješ i da će klima tu dosta da troši dok ne postigne zadatu temperaturu. Preporučujem da na veće minuse ipak pališ povremeno klimu i kad nisi tu da ti ne popucaju cevi po kući od hladnoće, pretpostavljam da na toj Gree imaš wifi povezan.
Emaxx hvala na odgovoru. Meni je ovo nepoznanica i neznam dali je to nekakav kvar ili normalno posto se prvi puta susrecem sa tim, to je bio glavni razlog zasto sam to pitao.Grijac se pali neovisno o klimi, jel upaljena ili ugasena oko 0 c. Gasi se kad je temperatura u porastu i predje msm 0c(kod nekih je i 2c)
Zasto? Zato sto je fabrici tako jeftinije nastimat.
U svakom slucaju nije to neka katastrofalna potrosnja. Pogledajte broj sati sa temp oko 0 i ispod za svoje podrucje. Pomnozite sezonski sa potrosnjom grijaca i doci cete do neke smijesne sume tipa 10-15 tak eura.
A dosao je fabricki.
Sam sebi da kupis grijac(i eventualno platis majstora da ugradi) i da ga perfekt isprogramiras da trosi lupam 3 eura sezonski umjesto 10-15 trebace godina da se isplati. Ugl gledate u sitna crevca
Bolje da je ne gasi. Grijac kompresora onda odrzava ulje da ne bude prehladno. Nikad nemojte klimu koja je skroz izkljucena sa napona direktno startat ako je hladnije.Aha, iskreno mislio sam da je drugacije. Hvala na objasnjenju.
Znaci ako ne zeli da mu radi grejac, lepo iskljuci onaj merac potrosnje (samim tim ce se iskljuciti i klima) preko aplikacije i resi problem![]()
Ja da stavim apdejt za ovo od juče, i dalje držim na manuelni fan 1, sem noću kad stavim na silent i spustim temperaturu na 20 stepeni. Najniže što sam video da troši Pular bilo je nekih 415-420W. Ulazio u defrost 2 puta (koliko sam primetio) u poslednjih 24h, sad se gasi malo ređe pošto su spoljne temperature manje nego pre par dana.Da, to je neko zaobilaženje automatike, mada sam probao i kada tako podesim spuštalo je potrošnju na 230W i naravno duvalo hladnjikav vazduh (moja procena je da je duvalo vazduh između 25-30 stepeni, nemam čime da izmerim😁) što je i očekivano za tu potrošnju 😁.
Ovako na podešenu temperaturu od 22 stepena, manuelni fan brzina 1, potrošnja najniže pada na nekih 450W, i tako radi malo duže nego na automatici i nešto manje se gasi, ali se gasi.
Po tome mogu da zaključim da klima može da radi na nižoj modulaciji od ovih 450W ali joj softver izgleda ne dopušta da pada ispod te brojke, što ima svoje dobre i loše strane. Dobra strana je za one koji ne vole hladnjikav izduv i koji na taj način neće to osetiti i loša strana da će pregrevati prostoriju i više se gasiti zbog nemogućnosti da spusti još temperaturu izduva od ove kad radi na 450W.
Uslikao potrošnju malopre.
Grijač tacne na gree lomo regular troši oko 80 WPozdrav svima. Neznam dali je pisano vec na ovu temu pa se izvinjavam ako ponovo otvaram ovo pitanje. Imam Gree GEH18AA-K6DNA1F/O sa unutrasnjom GEH18AA-K6DNA1F/I i katastrofalno sam nezadovoljan kako radi, potrosnja itd.. ali ono sto je jos veci problem kad je ugasim trosi oko 107w ugasena... Ima li jos neko isti problem ili ja bakzus. Takodje radi se o novoj klimi svega par mjeseci stara.
Definitivno moj savjet jeJa da stavim apdejt za ovo od juče, i dalje držim na manuelni fan 1, sem noću kad stavim na silent i spustim temperaturu na 20 stepeni. Najniže što sam video da troši Pular bilo je nekih 415-420W. Ulazio u defrost 2 puta (koliko sam primetio) u poslednjih 24h, sad se gasi malo ređe pošto su spoljne temperature manje nego pre par dana.
Nisam nešto oduševljen preterano, sledeće godine ako budem uzimao klimu za dnevnu sobu i kuhinju (nekih 33 kvadrata ukupno), uzeću nešto bolje i jače i što može niže da modulira
Ja sad imam prvi put iskustvo sa gree pa sam mislio da he nesto pokvareno. Mislio sam kad ugasim da nece vuci toliko. Jednom sam vidio 7w i sad kad sam pogledao odjednom nespusta ugasena ispod 100w. Svakako hvala jos jednom svima na trudu. Takodje prvom prilikom to izbacujem i uzimam drugu.Grijač tacne na gree lomo regular troši oko 80 W
A Gree G-Tech za desetak W manje.
Kod tebe je 18-ka pa moguće zbog toga troši oko 100 W
Ne nalazim te modele kod nas, videću kad budem uzimao koje ću da gledam, ali svakako ću mnogo bolje da istražim nego kada sam kupovao ovu trenutnu. Bolje i malo više da platim u startu nego posle da se nerviram i non stop čackam daljinski.Definitivno moj savjet je
msz-ln32vgv muz-ln25vghz r32
Bas ovaj model ( hz na kraju obavezno ) takodje evo i parametara kako to u stvarnosti radi. Prostor 47m2
Ja neznam koji je meni djavo bio da uzmem gree ali sam se jako pokajao jer imam priliku da vidim kako Mitsubishi radi. Nema tih gluposti da pretjeruje sa toplim vazduhom pa hladi ..
Ima i opcija na Gree +8.da se klima.sama upali ako padne temp.ispod tih 8c.Onda očekuj da kad duže vreme nisi tu temperatura osetno spadne u prostorijama koje greješ i da će klima tu dosta da troši dok ne postigne zadatu temperaturu. Preporučujem da na veće minuse ipak pališ povremeno klimu i kad nisi tu da ti ne popucaju cevi po kući od hladnoće, pretpostavljam da na toj Gree imaš wifi povezan.
Sad sam pronasao da 18btu nema taj grijac, znaci nesto drugo je problem.Emaxx hvala na odgovoru. Meni je ovo nepoznanica i neznam dali je to nekakav kvar ili normalno posto se prvi puta susrecem sa tim, to je bio glavni razlog zasto sam to pitao.
Ako klima ugasena nebi trebo dase pali grejac. Bar ovo moje qovno od Gree Muse ne pali grejacIpak je to, to. Otisao sam provjeriti i nasao grijac, takodje na opip se cini kao malo toplo ali zbog jake hladnoce malo je i tesko ocijeniti. Uzeo sam fen i ugrijao senzor temp i nakon 10sec grijanja potrosnja se smanjila na 5w. Nesto sam i naucio danas 🙈
Mali UpDateJa sam već navikao na takav rad klime. Imam GTech vec neko vreme. Dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom greje(oko 35m2). Vrata dnevne su otvorena ali se svi hodnici greju cevima od CG koje prolaze kroz stan.
Ove godine sam uradio izolaciju spoljnjeg zida cca 13m2. Dobio sam u smislu komfora ali ne i sto se rada klime tice. I dalje radi u On-Off rezimu,pregreva za 2 stepena od setovane i ugasi se. Rad je u rasponu od 630-780w.
Razlika je sto ove godina sa izolacijom u sobi i kada je temperatura ispod 4 stepena a sada i malo niza obzirom da po potrosnji vidim da je grejac tacne ukljucen,isto radi On-Off dok je bez izolazije modulirala od 430-850w kada su temperature oko 0C.
Meni je to puno, kao sto rekoh Mitsubishi se spusti za duplo sa potrosnjom dnevnom u 47m2 a drzi perfekt temp, nema raznih zaletavanja.Mali UpDate
Palo čupanje kabla iz utičnice u toku dana juče.
Temperatura dnevna od 0-4*C i klima naravno da malo juri da prebaci za 2* C pa da se ugasi. Povećao temperaturu na 23* i sada vrti oo 510w potrošnje. Za 24h potrošila 14Kwh.
Muse evo 12.Pa oko 540 fan auto i greje 50 kvadrata.do prosle godine sam se grejao na pelet,pri ovoj temperaturi dzak dnevno,ovo je mnogo jeftinije i čistije grejanjeKoja beše klima? I koliko najmanje spušta modulaciju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari