Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ne bacajte pare na te utičnice od 1900 dinara. Iste takve na aliju su 5 evra...

Sa alija mi atigla za 20 dana. Ko nece da se strpi malo, neka plati skuplje, nemam nista protiv.

@caki89 Koliko vidim na ovom sajtu pise da iso koristi Tuya aplikaciju ili su nesto pogresili? Ili moze obe da koristi?
Definitivno bolji izbor od ove moje, jer evo i danas ukupna potrosnja je... mnogo veca od realne.

Poslednja izmena:
@caki89 Koliko vidim na ovom sajtu pise da iso koristi Tuya aplikaciju ili su nesto pogresili? Ili moze obe da koristi?
Definitivno bolji izbor od ove moje, jer evo i danas ukupna potrosnja je... mnogo veca od realne.
U pakovanju sa kojom dolazi utičnica ima uputstvo i način povezivanja na aplikaciju Gosund. Predpostavljam da radi i na drugim aplikacijama ali ja sam instalirao ovu kao što stoji u uputstvu.

Ja imam ovu https://www.aliexpress.com/i/4000478798085.html
nisam siguran da li je tuya proizvodjac, sve super radi ali nemam u opcijama da unesem i cijenu struje pa da mi sam racuna potrosnju, isto je i na tuya app i na cmart life app (nije da je to problem ali eto bilo bi jos malo zgodnije da ima tu opciju)
preko alija sam je pratio oko 8 dolara

Imaju li vase Gree Muse klime jonizator?U specifikaciji pise da ima,ali ja kada sam gledao u Gigatronu nema ga nigde.Kod Hisense je postavljen u gornjem desnom uglu.

Jedna stvar mi nije jasna, pa ako moze neko da mi pojasni, odnosno samo da mi kaze da li je to ok ili ne. - Instalio sam gree inverter 12ticu. Letos kada je hladila - skolski primer sve. Znaci kada ohladi smanji brzinu duvanja i duva sve vreme smanjenim intenzitetom i odrzava temperaturu. Nema onog paljenja i gasenja kao kod obicne klime.

Medjutim sada kada greje ne ponasa se tako. Ugreje i onda ugasi kompresor. Kada stavim ruku gor gde duva osecam blago duvanje ali to je toliko slabo, da se jedva oseti na ruci i ne primecujem da je taj vazuh topao, nego kao da ubacuje obican vazduh.

Da li je to ok ili ne?

Nije jos uvek dovoljno hladno da mogu da je testiram kako treba i kako ce da se ponasa kada je bas mraz. Stan mi je jako dobro izolovan. Bez grejanja mi je sada u stanu 18 stepeni, a ja klimu podesim na 20-21. Kapiram da ona ugreje do te temperature i da nema nikakvu potrebu cak ni da odrzava tu temperaturu i mozda zato skroz izgasi kompresor?

Jedna stvar mi nije jasna, pa ako moze neko da mi pojasni, odnosno samo da mi kaze da li je to ok ili ne. - Instalio sam gree inverter 12ticu. Letos kada je hladila - skolski primer sve. Znaci kada ohladi smanji brzinu duvanja i duva sve vreme smanjenim intenzitetom i odrzava temperaturu. Nema onog paljenja i gasenja kao kod obicne klime.

Medjutim sada kada greje ne ponasa se tako. Ugreje i onda ugasi kompresor. Kada stavim ruku gor gde duva osecam blago duvanje ali to je toliko slabo, da se jedva oseti na ruci i ne primecujem da je taj vazuh topao, nego kao da ubacuje obican vazduh.

Da li je to ok ili ne?

Nije jos uvek dovoljno hladno da mogu da je testiram kako treba i kako ce da se ponasa kada je bas mraz. Stan mi je jako dobro izolovan. Bez grejanja mi je sada u stanu 18 stepeni, a ja klimu podesim na 20-21. Kapiram da ona ugreje do te temperature i da nema nikakvu potrebu cak ni da odrzava tu temperaturu i mozda zato skroz izgasi kompresor?
To je normalno. Postavio sam isto pitanje pre nekog vremena. Dobio sam odgovor da duva to slabo kako bi cirkulisao vazduh.
Strana 28.

To je normalno. Postavio sam isto pitanje pre nekog vremena. Dobio sam odgovor da duva to slabo kako bi cirkulisao vazduh.
Strana 28.

Hvala puno! A ja krenuo da citam negde od polovine foruma i nikako da nadjem i rekoh ajde postavicu pitanje :)

Ja sam izbacio dve TA peci, ubacio 2 gree klime, jasno je da ce potrosnja biti manja, medjutim u dinarima ne ocekujem neku ne znam koliko drasticnu ustedu s obzirom da su mi peci radile iskljucivo kada je jeftina struja tako da mi je odnos jeftine i skupe u racunu bio 70%:30%. Sada ce biti obrnut, ako ne cak i 75% skupe 25% jeftine.
Koliko je odnos jeftine i skupe bitan evo najbolje pokazuje ovaj primer:
800kw jeftine i 200kw skupe - racun 7.000 dinara
500kw skupe i 100kw jeftine-racun 7.500 dinara. 😁 400KW manje, a veci racun. Srbija bato!

Hvala puno! A ja krenuo da citam negde od polovine foruma i nikako da nadjem i rekoh ajde postavicu pitanje :)

Ja sam izbacio dve TA peci, ubacio 2 gree klime, jasno je da ce potrosnja biti manja, medjutim u dinarima ne ocekujem neku ne znam koliko drasticnu ustedu s obzirom da su mi peci radile iskljucivo kada je jeftina struja tako da mi je odnos jeftine i skupe u racunu bio 70%:30%. Sada ce biti obrnut, ako ne cak i 75% skupe 25% jeftine.
500kw skupe i 100kw jeftine-racun 7.500 dinara. 😁 400KW manje, a veci racun. Srbija bato!
Konkretno kod mene se ovo desava sa opcijom i feel... Dok ovako svo vreme duva sto topliji sto hladniji vazduh svo vreme kao sto sam i pisao na prethodnoj strani...

Zavisi kolko si i gde trosio te jeftine kilovati tj nije isto u plavoj i zelenoj zoni...
Tacnije sve ukupno ti zavisi od tih zona...
Meni na etaznom grejanju nije dolazio toliko racun a bilo je cini mi se oko 850 kw mesecno... Stim sto je 80 odsto potrosnje vukao posle ponoci tj u jeftinoj...

Nikako, kod mene nema defrosta još uvek ni na jednoj klimi. Niš.

Amber, da sam uhvatio, po jednom jutros i sinoć, temp oko 3c ali magla ubija, komšinicu nisam mogao da vidim. 😁
Edit:
Kratko je trajalo, oko 2min, i bukvalno je bilo ispiranje SJ, nije bilo leda.

Jutros se šišao, kod kolege kojem salon grije Gree, od 8 kad je upaljena klima, svojim očima sam vidio defrost u pola 9.

Kod mene na Daikinu se dešavaju svakih par sati. Zato sam i pitao.

Srednja Bosna, -2, magla.

Evo kod mene izmedju 5 i 9 jutros 3 komada defrosta na frozini 18ki. Lije iz nje po balkonu toliko da me probudilo :) Temperatura -1 ali vlazno, magla, BiH. Sa druge strane zgrade hisense energy pro plus nije imao nikako defrost 12ka

edit: tek poslije vidih da je tema o gree klimama a ne opsta diskusija pa se izvinjavam :)

Po čemu znate da li je komšijska klima imala ili nije imala defrost?

Zavisi kolko si i gde trosio te jeftine kilovati tj nije isto u plavoj i zelenoj zoni...
Tacnije sve ukupno ti zavisi od tih zona...
Meni na etaznom grejanju nije dolazio toliko racun a bilo je cini mi se oko 850 kw mesecno... Stim sto je 80 odsto potrosnje vukao posle ponoci tj u jeftinoj...

Potrosnja se i po zonama deli na skupe i jeftine kilovate srazmerno ukupnom odnosu utrosene skupe i jeftine struje.
Znaci ako si potrosio ukupno 700kw jeftine i 300kw skupe odnos je 70%:30%. Isto tako ti se deli i po zonama u okviu onih granice (zelena do 350kw, plava 350-1600, crvena preko 1600).
Znaci u ovom slucaju sa 700kw jeftine i 300kw skupe imas potrosnju:
u zelenoj 245 jeftine i 105 skupe
u plavoj 455 jeftine i 195 skupe

Zakljucak- sto ti je bolji odnos jeftina-skupa u korist jeftine to bolje za tebe. I to je cela filozofija. Imaces manji racun nego u slucaju neke mnogo manje potrosnje ali sa dominantnom potrosnjom u visoj tarifi.
Npr 1000kw jeftine i 100kw skupe, znaci 1100 ukupno, manje kostaju nego da si potrosio samo 500kw skupe.

Ljudi ja citam defrost kod mnogih ali od jutros od 7 sati LFCA nisam uhvatio nijednom ceo dan sam u kuci podnesena na 25c automatika. Zahvaljujem @proleter nema greske nisi pogresio nista.Jutros minus 1 magla na 10 metara ne vidi se nista sada je malo bolje sto se tice magle .Kvadratura velika preko 55 m2 evo slike sve kako jeste ni sam ne verujem ali eto utisaka.

Prilozi

• 16694652203128208338379584227969.jpg
    16694652203128208338379584227969.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 65
  • 16694652374984548564366191737861.jpg
    16694652374984548564366191737861.jpg
    125.1 KB · Pregleda: 59
  • 16694652569322686078805765085170.jpg
    16694652569322686078805765085170.jpg
    92.5 KB · Pregleda: 55
  • 16694652797752980229969688432007.jpg
    16694652797752980229969688432007.jpg
    111.8 KB · Pregleda: 72
Jutros se šišao, kod kolege kojem salon grije Gree, od 8 kad je upaljena klima, svojim očima sam vidio defrost u pola 9.

Ako mu je u salonu bilo 10°C u 8 ujutru, a on je uključio na 30°C (a i da je na 20°C), a napolju magluština, još ako je neki slabašan model Gree-a normalno da će da zakove spoljnu jedinicu. Slično bi prošla bilo koja klima, koju bi opteretio do maksimuma pri takvim uslovima.
Kod mene je bilo ovih dana magle i temp oko 0°C ili blagog minusa, ali klime rade u minimumu, tako da od defrosta nema ni traga ni glasa, niti će ga biti ako se nastavi ovako.

Ludnica

Nemam utičnicu za proveru,ali temperaturu održava u stepen.Čim prebaci jedan stepen smanji brzinu.Brzina duvanja je na auto.U 50 kvadrata izolovanih su dve muse.Jedna je dnevnoj koja greje i kuhinju sa trpezarijom,a druga iz spavaće okrenuta prema hodniku i kupatilu.Većinom radi ova iz dnevne sobe,a i sve je otvorenog tipa,pa ova iz sobe samo dogreva.u celo kući je identična temperatura bez razlike.ja prezadovoljan za sad.
I gde ima tih utičnicaU Smederevu ih nisam našao
Imas u gigatronu..
Nemam utičnicu za proveru,ali temperaturu održava u stepen.Čim prebaci jedan stepen smanji brzinu.Brzina duvanja je na auto.U 50 kvadrata izolovanih su dve muse.Jedna je dnevnoj koja greje i kuhinju sa trpezarijom,a druga iz spavaće okrenuta prema hodniku i kupatilu.Većinom radi ova iz dnevne sobe,a i sve je otvorenog tipa,pa ova iz sobe samo dogreva.u celo kući je identična temperatura bez razlike.ja prezadovoljan za sad.
I gde ima tih utičnicaU Smederevu ih nisam našao
Imas u gigatronu

Prilozi

• Screenshot_20221123_143623_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_20221123_143623_com.google.android.gm.jpg
    58 KB · Pregleda: 52
Da podelim i ja moja iskustva zs Gree Amber,red je..😉Stan,pvc prozori..greje se dnevna,kuhunja,hodnik,bez spoljne izolacije oko 30 kw.u decijoj sobi od 10kv. Ta3.5.Dnevna temp.za danasni dan 2-8C.Potrosnja na zadatu temp.od 19.stepenu fan 1(nama je to sasvim ok).za nepuna 24h.potrosnja 5.5kw.
Ovako da kazem i ja svoje dosadasnje iskustvo od par dana sa Gree Amber comfort(standard)12k to je ona od ove godine sto daje priblizno 4kw znaci nije premium ... Mali istorijat tj uvod...

Vec dve godine sam planirao da kypim neki inverter pa sam poceo sa zeljom za Hinsensom Energy pro pa sam se zalepio za Midea Breezles da bi na kraju narucio Gree Muse, da znam prelistao sam ceo forum svaki od par do par stotina stranica znam sve nedostatke al reko rizikovacu cujem da je ovogodisnji Muse sve ispravljeno... Uredjaj je stigao medjutim reko dal za 100 evra sve rizikovati a opet svi hvale ovaj Amber ... Makar po Bih, Poljskoj i Madjarskoj bio i po njihovom forumima... Posto mi sve dobar poznanik sa preporukama sve ugradjuje imao je razumevanja i vratio je klimu Muse i narucio Amber Comfort 12k.
Prva inverter klima u mom zivotu...
Uzeo sam i onu uticnicu za merenje da se i sa tim zezam samo necu uzimati da merim toplotu ispusta ali mogu reci da je bas topao vazduh na fun 2 i na niskoj modulaciji... Noviji Stan jugo zapad 60 kvadrata grejne povrsine plus 2 zastakljene terase izolacija 10cm stiropor izolacija plus pvc ...
Inace stan ima etazno grejanje i grejao sam ga sa 4kw elektricnim kotlom(ja ga na toliko namestio) znaci klima je vise za dan i prelazne periode montirana na 24stepena... E sad ta famozna modulacija ... Modulira mi od 170 pa na gore vec satima, prosek ili ti vece vreme oko 200w... Evo za 4 sata mi nije potrosila ni 1 kilovat i prezadovoljan sam... E sad kad ukljucim i feel onda je gasi dal termostat nesto drugacije ocitava nisam siguran ili ocitava stvarnu a bez njega klima ima taj off set plus 2 stepena ako sa razumeo oa ceka da dodje na 26 stepeni pa da ugasi...
Ako vas bilo sta interesuje pitajte slobodno... Spoljna jedinica je da kazemo u polu zatvorenom prosotoru na terasi kazu da nema nikakvih problema dok greje...
Los raspored zvucnika za 5.1.sistem..za bolji uzitak razbacaj ih po uglovima sobe😁😉Salim se malo...imam isti modek Ambera..Izbacih malopre da mi je za 24h.na zadatih 19c.potrosila manje od 5.5.kw.za grejanje oko 30kv.ja sam prezadovoljan za sada..Mozemo razmeniti iskustva za Amber F.bok.prof.Mitrovic Srdjan Djidji

Prilozi

• Screenshot_20221127_233127_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20221127_233127_com.wooxhome.smart.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Vrh Dno