Hvala puno.Normalno je. To je niska modulacija sa izduvom od ~35C ili čak i neki stepen niže. Pola foruma to voli (i smatra da to nije hladnjikav izduv) i zahteva, a pola to prezire. Meni lično to i smeta i ne smeta. I jedan i drugi način imaju svojih prednosti i mana.
Koji model?Evo i Bergen kako radi tj modulira ova poslednja 2 3 dana.
Koji model?
Opisi nam malo kako modulira, koliko se cesto gasi na vecoj spoljasnjoj temp... Kako radi na fan 1,2,3,4,5,auto itd.Kupio sam pre dva meseca klimu Muse Comfor EVO 12btu. Klima je novijeg datuma proizvedena 04.22. i spoljašnja i unutrašnja jedinica. Radom klime sam oduševljen, klima jednostavno ubija kako greje na ovim temperaturama koje su oko nule. Grejem oko 45 kvadrata ne tako dobro izolovanog prostora. Ne znam za starije Muse modele koji su kontroverzni zbog modulacije ali ovaj novi model je prava zver. Ima odličnu temperaturu na izduvuPogledajte prilog 363845
Ja još uvek nisam kupio wi-fi utičnicu mada sam poručio i još nije stigla tako da vam o potrosnji ne mogu trenutno ništa reći. Koristim IFeel opciju na daljinskom upravljaču a što se tiče ventilatora uvek držim na auto. Zadam temp na 25C i onda ona krene da duva jako, kako se prostor zagreva čujem kako se intenzitet ventilatora smanjuje i predpostavljam da tad i modulira. Ne osećam veliki pad temperature jer daljinski šalje informacije klima uređaji na svakih 10 min. Nisam pokušavao da ručno određujem jačinu ventilatora, to ću probati kad mi stigne utičnica. Što se tiče gašenja ne primećujem da se gasi posle 18h kada kreće hladnije vreme samo spusti izduv vazduha na minimum. Kada su dnevne visoke zna da se ugasi i nekoliko puta u toku dana, ali to je normalno jer je spoljašnja temp 20C pa i više. Iskreno nisam se nadao da ću sa ovom klimom da grejem prostor koji sad grejem, a što se tiče potrošnje videći na kraju meseca. Na kraju krajeva meni to i nije previše bitno. Ako uzmemo u obzir da je njega maksimalna potrošnja 1.5 kw pri maksimalnom opterećenju, a grejao sam se sa Tea peć od 3.5kw onda što se mene tiče ne mora ni da modulira. Kada budem ubacio wi-fi utičnicu podelicu iskustva sa vama što se tiče potrošnje, a što se tiče grejanja premašila je moja očekivanja.Opisi nam malo kako modulira, koliko se cesto gasi na vecoj spoljasnjoj temp... Kako radi na fan 1,2,3,4,5,auto itd.
Videćemo vrlo brzo, po mojoj proceni mislim da će završiti posao.Jos nije pocela prava zima, evo za neki dan krece zahladjenje pa kad dnevna bude ispod 10C a nocna blizu 0C tada ce se pokazati.
U svakom slucaju ta klima za 45m2 ne moze da bude dovoljna ako nema bar 10cm izolacije fasada i tavan i dobra stolarija.
Jeste, bila je jedini izvor grejanja.
Onda nema razloga da klima ne odradi isti posao sa manjim računom za struju.Jeste, bila je jedini izvor grejanja.
Neke su Gree neke Haier. Ta je Haierima li neko iskustvo sa Bergen klimama ? Jer to prepakovan Gree ?
ima BERGEN COMFORT APOLLO "Q" 12K INVERTER za 49 000 din.
jer to dobro ili lose ?Neke su Gree neke Haier. Ta je Haier
stavio bi po jednu klimu u sobe od 20 i premestio mideu koju imam na drugo mesto i tako da bi ona grejala 45 kvadrata , trenutno midea zagreva 85 kvadrata , al to kad padne ispod nule nece moci, uzeo sam drva, ove zime nije problem , al drva me kostaju ko 2 nove klime, pa drva za rezervu, a klima za redovno grejanje.Iz nekog razloga jako je malo iskustava sa Haierom na svim forumima koje sam citao. Nmg ti nista rec. Ako se sjecam ti ono hoces 2 manje sobe grijat u tandemu sa Mideom 18?
Ako su do 20 kvadrata od Gree onda pogledaj Pular ili Amber Comfort
I ja tako mislim, zaboravio sam da napomenem da su zidovi od pečene cigle, na njima nema dodatne izolacije. Stolarija u dnevnom je PVC, u spavaćoj sobi stara. Klima ima ogromnu sirovu snagu. Što se tiče modulacije podelicu sa vama više informacija kada stigne utičnica i kada klima krene da radi 24/7 na zadatoj temperaturi, mada sumnjam da ovi novi modeli imaju problema sa modulacijom. Ipak su GREE klime trenutno najprodavanije. Imam burazera koji radi ugradnju i ovlašćeni je serviser, kaže mi da je gotovo svaka klima u proteklih godinu dana koju ugradi marke GREE. Još jednom ponavljam suviše je rano da donosim definitivni sud ali po snazi koju ova klima poseduje i po temperaturi na izduvu, gotovo da sam siguran da sam završio posao.Onda nema razloga da klima ne odradi isti posao sa manjim računom za struju.
Obavezno javljaj utiske kako radi. Bilo bi lepo znati da li je Gree ispravio sve ono što je bilo loše kod Muse v1 i v2.
Na to ti pitanje ne mogu dati odgovor jer smatram da nisam toliko kompetentan. Moraš da pitaš nekog ko se profesionalno bavi ugradnjom invertera, mada ne znam iz kog razloga ti je potreban taj podatak. Bitno je da modulira, ako želiš da vidiš na koliko ide modulacija ona uzmi wi-fi utičnicu.Caki89 reci mi samo sto se tice modulacije. Svaka inverter klima ima u sebi senzor temperature i na osnovu razlike zadate t i te koje meri senzor radi modulaciji ili ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari