Koliko troši u W na quiet i da li je fiksna potrošnja? Koliko na fan 2 i da li je na fiksno ili varira potrošnja?
U quiet modu ne pratim potrosnju, jer quiet mod koristim samo nocu kada spavam, a spavanje i pracenje potrosnje nekako mi ne ide...
Na fix fan brzinama koje ja koristim (uglavnom fix fan 1 i vrlo retko fix fan 2) varira potrosnja, prvo malo vise, kada krene OD, i spusta se DO neke vrednosti, oko koje posle dosta lagano varira u odrzavanju zadate temperature. Namerno ne licitiram vrednostima, jer i te startne, i one u odrzavanju zavise od mnogo faktora, pre svega spoljne tmp, a u zavisnosti od toga i da li je neki od prozora otvoren na kant, da li se klima gasila u radu (on/off), da li je (i koliko) bilo kracih/duzih perioda luftiranja, pa klima "zaleti" da brze nadoknadi "gubitak" itd, itd... Uglavnom, ono sto je
meni bitno je da tmp izduva nikada ne pada ispod 38°C, na fix fan 2 se u odrzavanju krece izmedju 38 i 42°C, na fix 1 ode i do 44-45°C, i ako ces iskreno, meni je taj podatak kod klime najbitniji... Uvek toplo, bez potrebe za dodatnim grejnim telima, kojekakvim konvektorima, norveskim radijatorima, grejnim folijama, i ostalim "veceg komfora radi" potrosacima.
Inace, mnogo toga po pitanju rada i potrosnje mozes zakljuciti i iz tih par screenshotova koji se nalaze u
postu koji si citirao.
Kada na njima vidis koliko ta klima KONKRETNO trosi u odrzavanju temperature na spoljnih -7°C, i kako odrzava zadatu (24°C) temperaturu po celom, ne bas malom, prostoru, i to radom „u leru“, mislim da je i vise nego jasno o kakvom se uredjaju, i ugodjaju pri grejanju, radi. Ja i zimi volim da sam u kuci u majici, i lagano obucen, cak i kad napolju besni minus, i sve podredjujem tome... za mene je to komfor, i pravo grejanje.