Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Aha a senzor se nalazi gde , da otvorim poklopac pa gdesu filteri

Pozdrav,
Da li je Muse i Fairy ista klima?
Odnosno da li je riječ o istom modelu za različita tržišta?
Obzirom da pominjes razlicita trzista.... ako si iz BiH, Fairy i Lomo Regular su ista klima kao ovde Muse. Postoje samo sitne razlike kod dizajna unutrasnje jedinice, ali sustinski jedan isti uredjaj. Po pitanju iskustava, najbolje se raspitaj tamo, obzirom da mi se cini da bi tamo mogao dobiti realniju sliku o radu tog uredjaja, nego ovde.;)

Dok oni ( uvoznik ) tvrde da čak i daljinski pravi razliku :ROFLMAO: , poznavaoci brenda znaju da su i različito brendirani uređaji isti... ko će ga znati. Treba i to probati.

Uvoznik ima pravo da tvrdi sta god mu volja, cak i tako nesto nesuvislo poput "zamena daljinskog upravljaca ce napraviti razliku u radu klime".

Krajnji korisnik je taj koji ce tu pricu prihvatiti "zdravo za gotovo", ili je (zdravorazumski) odbiti i traziti refund, zamenu za neki drugi model istog ili drugog brenda , sta god...

Ozbiljni nezadovoljni korisnici isteruju pricu do kraja na neki drugi nacin, pisalo se o tome na vise mesta... i ove godine imamo kolegu koje je za novu muse dobio gtech u 1/1 (bez doplate) i pisao javno o tome, imamo i kolegu koji je nepokolebljiv u potraznji refunda i menjanju brenda, imamo kolegu koji kaze da je zadovoljan klimom iako mu daljinski nista nije promenio ali to od njega i ne cudi obzirom da je sav hype oko nove Muse krenuo bas od njega, i na kraju imamo DOSTA KOLEGA i ovde (u samoj temi), a i na onom drugom forumu koji su jednostavno zadovoljni klimom, zadovoljni radom, potrosnjom, komforom, i kunu se kako "ne bi oni tu nista menjali"...

Sto ljudi... ;)

Zna li se kako ta klima radi na auto modu?
Da li su samo broblem te dvije brzine? Druga i treća?
Ili ima još nekih nedostataka?

Uvoznik ima pravo da tvrdi sta god mu volja, cak i tako nesto nesuvislo poput "zamena daljinskog upravljaca ce napraviti razliku u radu klime".
Nisam imao vremena da zevam u g,,,no, nocas bio lep minus ovo su slike od jutros ali pelet se upalio i digo temperaturu u kucu
Zna li se kako ta klima radi na auto modu?
Da li su samo broblem te dvije brzine? Druga i treća?
Ili ima još nekih nedostataka?
Neznam sta dati kazem ,nebih vise kudio klimu , bolje modulira temperaturu ali ventilator duvali duva a to nas nervira previse jako ne obara brzinu,

Prilozi

• viber_slika_2022-01-09_09-29-44-337.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-29-44-337.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 44
  • viber_slika_2022-01-09_09-29-44-468.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-29-44-468.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 42
  • viber_slika_2022-01-09_09-29-44-550.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-29-44-550.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 38
  • viber_slika_2022-01-09_09-29-44-644.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-29-44-644.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 41
  • viber_slika_2022-01-09_09-29-44-895.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-29-44-895.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 43
  • viber_slika_2022-01-09_09-53-15-874.jpg
    viber_slika_2022-01-09_09-53-15-874.jpg
    156.7 KB · Pregleda: 46
Kad je klima podešena na 30 °C i treba da duva jako i troši puno. Meni nije jasno čemu podešavanje 30 °C i ventilatora na prvoj brzini? Na prvoj brzini i dobre klime greju vrlo ograničeno.

Nisam imao vremena da zevam u g,,,no, nocas bio lep minus ovo su slike od jutros ali pelet se upalio i digo temperaturu u kucu

Neznam sta dati kazem ,nebih vise kudio klimu , bolje modulira temperaturu ali ventilator duvali duva a to nas nervira previse jako ne obara brzinu,
Najbolje ti je da držiš klimu na quiet ili prvoj brzini. Tada će da ti troši konstantno oko 600 W struje, a neće biti bučna, odnosno da previše duva i pravi propuh.
Ako tih 600 W ne može da održava temperaturu prostorije, tada povremeno uključiš turbo mod. Jeste da na turbo modu troši i do 1700 W ali ćeš brzo zagrijati prostorije. Nakon pola sata turbo moda prebaciš ponovo na quiet.
Nadam se da će Update Firmware koji je trenutno V1.00 riješiti problem sa drugom i trećom brzinom?

Uz takav način rukovanja klimom, neophodno je zaposliti nekog da 24/7 bude "manipulator daljinskim upravljačem".
Druga stvar, što se mnogo ljudi uzda u te neke "firmware upadate" koji će možda da dođe, ali nekad, a možda neće doći nikad. Ako i dodje, po onome što je do sad pisano o tim apdejtima, dobićete možda neku promenu u aplikaciji, i to je to.
@kalin62 najpametnije bi bilo da ti za tu klimu tražiš povraćaj novca, ili zamenu za neki drugi model ako smatraš da ti odgovara.
Podešavanja koja ti koristiš za grejanje su katastrofa, i čak ni takva ne bih ni u vikendici koristio kao što si naveo da možda i hoćeš.

Najbolje ti je da držiš klimu na quiet ili prvoj brzini...
U quiet brzini je jako mali protok vazduha, nema tu ni G od grejanja. Neka mala, super izolovana kvadratura, jos i kako-tako... Veci, slabije izolovan prostor, na niskim spoljnim tmp (oko i ispod nule)... jednostavno, zaboravi. U quiet modu, klima tada (moze da) greje samo vazduh oko sebe. ;)

Komentar tipa "povremeno ukljucis turbo mod, i posle pola sata opet prebacis na quiet", je vise nego neozbiljan.

U quiet brzini je jako mali protok, nema tu ni G od grejanja. Neka mala, super izolovana kvadratura, jos i kako-tako... Veci, slabije izolovan prostor, na niskim spoljnim tmp (oko i ispod nule)... jednostavno, zaboravi. Tada klima (moze da) ugreje samo vazduh oko sebe. ;)

Komentar tipa "povremeno ukljucis turbo mod, i posle pola sata opet prebacis na quiet", je vise nego neozbiljan.
Ne znam kako mu se ponaša u auto modu? Da li obara modulaciju ispod 400 W
Izgleda da će ovo biti izražen problem jer proizvođači se natječu ko će napraviti klimu sa što više +++
Opet ne znam? Pokušavam dobiti od njega više informacija.

Neki proizvođači reklamiraju A+++ ali to je za drugi klimatski pojas, tamo gde grejanje retko kad zatreba. Kod nas je takva A+++ u najboljem slučaju A+.
A ni ti +++ ne važe više, pošto su uveli novi sistem ocenjivanja energ. efikasnosti.

Najbolje ti je da držiš klimu na quiet ili prvoj brzini. Tada će da ti troši konstantno oko 600 W struje, a neće biti bučna, odnosno da previše duva i pravi propuh.
Ako tih 600 W ne može da održava temperaturu prostorije, tada povremeno uključiš turbo mod. Jeste da na turbo modu troši i do 1700 W ali ćeš brzo zagrijati prostorije. Nakon pola sata turbo moda prebaciš ponovo na quiet.
Nadam se da će Update Firmware koji je trenutno V1.00 riješiti problem sa drugom i trećom brzinom?
Quet je isto kao fan1, turbo mod nije naj jaci izduv 45c potrosnja 1550W zadata 30c, naj jaci je fan4 izduv 50c potrosnja 1750W ,
koristim fan1 i toje to
Ne znam kako mu se ponaša u auto modu? Da li obara modulaciju ispod 400 W
Izgleda da će ovo biti izražen problem jer proizvođači se natječu ko će napraviti klimu sa što više +++
Opet ne znam? Pokušavam dobiti od njega više informacija.
Auto mod je ( za mene ) beskoristan pise u upustvu daje to fabrika namestila , izduv 35c potrosnja 750W a duva kao blesav bez promene moduliranja
Kad je klima podešena na 30 °C i treba da duva jako i troši puno. Meni nije jasno čemu podešavanje 30 °C i ventilatora na prvoj brzini? Na prvoj brzini i dobre klime greju vrlo ograničeno.
Nebitno na koliko zadata temperatura ona konstantno na prvu brzinu, izduv oko 36c potrosnja oko 600 W ,
kad padne temperatura ispod 21C pali se pelet ,

Auto mod je ( za mene ) beskoristan pise u upustvu daje to fabrika namestila , izduv 35c potrosnja 750W a duva kao blesav bez promene moduliranja

Nacin na koji opisujes rad tog uredjaja kod tebe (uglavnom) deluje prilicno konfuzno.

Sta konkretno pise u upustvu za AutoFan? Mozda bi mogao da uslikas taj deo manuala...

Ko ima problema sa povezivanjem Gree klima sa Gree+ app, moze da proba istu stvar sa update-ovanom verzijom app:

Koliko vidim, najnoviji update je izasao juce, pa su mozda za neke telefone sredili stvar. Ja sam se bez problema povezao sa POCO X3 NFC telefonom, ali Gree+ app nema dzaba ocenu 2.7 😉

Ko ima problema sa povezivanjem Gree klima sa Gree+ app, moze da proba istu stvar sa update-ovanom verzijom app:

Koliko vidim, najnoviji update je izasao juce, pa su mozda za neke telefone sredili stvar. Ja sam se bez problema povezao sa POCO X3 NFC telefonom, ali Gree+ app nema dzaba ocenu 2.7 😉
Mene ta gree+ app sluzi odlicno nije mi pravila provbelma a dve klime su mi preko nje lomo r32 i bergen r32... a verizija je 1.9.10.38

Quet je isto kao fan1, turbo mod nije naj jaci izduv 45c potrosnja 1550W zadata 30c, naj jaci je fan4 izduv 50c potrosnja 1750W ,
koristim fan1 i toje to

Nebitno na koliko zadata temperatura ona konstantno na prvu brzinu, izduv oko 36c potrosnja oko 600 W ,
kad padne temperatura ispod 21C pali se pelet ,
Kako misliš auto mod 750W
Uvijek isto ili šeta temperatura izduva?

Pozdrav društvo!

Bili su mi majstori pre 2 dana da ugrade klimu G Tech. Za sad mogu da kažem da sam zadovoljan, zadao sam temperaturu 23, stavio na auto i klima je drži na 23/24.

Samo daljinski ima problem sa I-Feel, na njemu ode temperatura na 26c i čim prebacim na ifeel, klima se isključi i čeka temperaturu da opadne na 23c.

Ja uzeo otvorio prozor, svi termometri pokazuju da je u stanu 15c, ifeel šljaka na 26...
Posle 2h je upalio klimu i pokazao nižu temperaturu.

Tako da ifeel ne koristim, stavio sam da klima meri, deluje mi da ona odlično to radi.

Imam par pitanja samo.
Vidim da je izašao novi Firmware za klimu (stari je v3.70, novi v3.72), da li ažurirati na novi firmware ili pak ostaviti na stari?

A drugo pitanje, koji uređaj za merenje potrošnje da kupim, a da može da se poveže na neku ios aplikaciju preko wifi/cellular, da pokazuje merenje u realnom vremenu i ono kao grafik sa mesečnom potrošnjom na aplikaciji?

I da li klimu držati uključenu 24/7 do kraja grejne sezone, ili da je isključim kad krenem na posao, pa uključim pred dolazak kući?

Hvala svima, srdačan pozdrav!

shelly

Pozdrav društvo!

Bili su mi majstori pre 2 dana da ugrade klimu G Tech. Za sad mogu da kažem da sam zadovoljan, zadao sam temperaturu 23, stavio na auto i klima je drži na 23/24.

Samo daljinski ima problem sa I-Feel, na njemu ode temperatura na 26c i čim prebacim na ifeel, klima se isključi i čeka temperaturu da opadne na 23c.

Ja uzeo otvorio prozor, svi termometri pokazuju da je u stanu 15c, ifeel šljaka na 26...
Posle 2h je upalio klimu i pokazao nižu temperaturu.

Tako da ifeel ne koristim, stavio sam da klima meri, deluje mi da ona odlično to radi.

Imam par pitanja samo.
Vidim da je izašao novi Firmware za klimu (stari je v3.70, novi v3.72), da li ažurirati na novi firmware ili pak ostaviti na stari?

A drugo pitanje, koji uređaj za merenje potrošnje da kupim, a da može da se poveže na neku ios aplikaciju preko wifi/cellular, da pokazuje merenje u realnom vremenu i ono kao grafik sa mesečnom potrošnjom na aplikaciji?

I da li klimu držati uključenu 24/7 do kraja grejne sezone, ili da je isključim kad krenem na posao, pa uključim pred dolazak kući?

Hvala svima, srdačan pozdrav!

Nastimaj temperaturu i ne diraj. Eventualno smanji do 2 stepena kad nisi tu.

Sta bi na kraju, jesi li je pomjerio lijevo kako smo ti predlagali ili ostavio na mjestu stare on off?
Postavke ces nadoc sam koje ti najbolje odgovaraju, nemoj je drzat ni na najbizoj ni na najvisoj brzini. Kad spavas mozes upalit quiet.
Kako je instalacija odradjenja, koliko je duga instalacija?
Azuriranje mozes a i ne moras, msm da se ne bi nista bitno trebalo promijenit

@kalin62 , meni se klima identicno ponasa tvojoj. Nasao sam joj neki "sweet spot", 4. brzina, 27 stepeni, ne prelazi 1000w i na ovom minusu, na izduvu daje oko 42-44 stepeni. To je to i ne diram je, radice tako dok je ne vratim prodavcu. Inace kako je tempreatura usla u minus, klima drnda kao neki traktor.

@kalin62 , meni se klima identicno ponasa tvojoj. Nasao sam joj neki "sweet spot", 4. brzina, 27 stepeni, ne prelazi 1000w i na ovom minusu, na izduvu daje oko 42-44 stepeni. To je to i ne diram je, radice tako dok je ne vratim prodavcu. Inace kako je tempreatura usla u minus, klima drnda kao neki traktor.
Sve isto samo 4 brzina i daje toplotu i sve sto veci minus sve slabije greje , nocu koristim fan 1 ujutru pali se pelet, neznam dal ima gore klime od ove ,

@isnogood Gledam sad Shelly 22000 košta 😃
Ima li kakva sprava koja ide u utičnicu što to meri, da je do 3000 vredna? 😄

@EmaXx Tako ću i da uradim, na poslu kad sam smanjim stepen-dva, a ovako nek ostane na 23, to mi je taman.

Na kraju sam zvao električara da mi štema zid i razvuče struju i postavio sam klimu onde levo, iznad balkonskih vrata. Oseća se baš razlika, a i ne smeta mi dok spavam, ne duva na mene direktno.

Primetio sam da je auto mod sasvim okej, kad opadne temperatura za stepen - stepen ipo, upali se ventilator na 2-3 brzinu, kad se zagreje na ravno 23, onda ga prebaci na prvu brzinu i tako modulira. U sat vremena ode jednom u brzi defrost, tad podigne krilca ka gore i par minuta duva hladno, pa posle defrosta opet krene vrelo da duva i spusti ih na dole.

Uveče kad se stavi sleep režim +quiet, klima je jako tiha, ja zaista ne mogu da spavam kad je buka prisutna, ali verujte mi da više čujem frižider iz kuhinje nego klimu (malo se čuje uveče kad ode u defrost, pa krene da izdiše, ali to nije strašno 😃).

Što se ugradnje tiče, pozvao sam Frigo Cool, prezadovoljan sam, momci su zaista profi bili, na kraju sve lepo počistili, a generalno nisu napravili veliki haos. Prijavili su ono što treba da se prijavi za produženu garanciju i lupili pečat i potpis.

Instalacija je duga skoro 4m, ide kroz zid na terasu, spušta se niz terasu, pa je probijen zid na terasi i izlazi napolje do klime. Spoljna jedinica je takođe tiha, nema nikakvih vibracija, barem za sad.

shelly plug kosta 20 evra ne znam odakle ti tih 22 000 ??

Pogledaj malo grupu o smart home da ovde ne idemo u OFF tamo ima mnogo o shelly uredjajima narucuju zajedno i dele troskove. Mada mislim da ima i na KP. Mislim da nema zvanican uvoznik u Srbiji.

Pozdrav ljudi, ugradio sam Gree Muse Pro negde na leto i radi odlično, ali ima jedna stvar koja me sve više muči.
Ne znam da li je neko imao sličnih problema, ali kod mene klima klokoće kada je isključena i napolju duva vetar? Možda je samo sticajem okolnosti tako ili je realan problem.
Odvodno crevo je 5m dugačko i postavljeno je da leži na podu. Ne znam šta bih drugo dodao, jer klima inače radi bez problema. Ali ovo klokotanje je previše iritantno. Ako imate neki savet, rad sam da isprobam...

Nazad
Vrh Dno