Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Gledam koliko košta ta klima za istu ili sličnu cenu mogli ste da prođete daleko bolje da imate inverter koji radi kako treba.Ovaj rad klime koji ste opisali je teška glavobolja za korisnika iste.Kako radi dobra inverter klima pa prosto uključiš je podesiš temperaturu i fan i zaboraviš da radi.Ja bi tu klimu vratio i tražio drugu sad da li istog proizvođača ili neki drugi to je na vama.

Od kako je izašao prvi model Muse krenula je kuknjava. A priča se nastavlja i ove godine. E sad koga je mrzelo da čita forume, onda će imati glavobolju ovog tipa.

Sve ovo sto si napisao dovoljno jasno govori da ta klima ima sigurno bag i na fix fan 1 i 3, (a ne samo fix fan2) a potpuno je upitno kako rade fix fan 4 i 5, i AutoFan.
Klima je ocigledno tezak polufabrikat, i kao takva je zrela za direktno vracanje, i to bez ikakve polemike sa serviserima. Kao sto rekoh, ne nasedaj na glupe price da je u pitanju daljinski upravljac, ili da ce neki buduci firmware resiti problem, da se strpis. Menjaj klimu, ili trazi pare nazad
To je uredjaj sa kojim ne treba cekati debele minuse, ne treba cekati defrost zonu, jer je apsolutno upitno sta ce se i kako tek tada desavati.
Po pitanju defrosta, mozes kontaktirati kolegu @musamusa, on je vrlo lepo i slikovito opisao iskustva... i uopste nisu bila pohvalna.
To sto neko ovde sad pise da je zadovoljan tim uredjajem je njegova licna stvar, to sto neko pise hvalospeve iako mu uredjaj radi identicno kao tvoj ne treba uopste tebe da dotice, niti ima bilo kakav uticaj na odluku sta ces da radis sa uredjajem za koji si ti odvojio, i dao licno svoje pare, i kojim NISI ZADOVOLJAN.
Neko takve stvari pise iz interesa, neko mozda i ne zna kako mu uredjaj zaista radi, pa ce tek sad posle ovog tvog pisanja propratiti i ozbiljnije gledati da li se i kod njega ponasa isto, neko ko je najvise pravio hype oko tog uredjaja je prosto nestao sa foruma, neko prosto "kusa ono sto je sam zamesio", jer sad nema nazad...

Bas zato sam te i pitao kako si dosao na ideju da kupis BAS novu Muse? A posle ovakvog odgovora...

...je potpuno jasno koliki su udeo u tvojoj odluci imale i forumska "iskustva", i online "preporuke", pogotovu od uvodne bajke "naisao sam na coveka koji ima..., i radi mu..., poslace mi video kao dokaz", "ocigledno fercera kako treba, i modulira na oko 300W", i slicno...
Ne moras ti nikoga imenovati, dovoljno je vratiti se u ovoj temi do njene trece strane, i videti ko je, kako i sta pisao o tom uredjaju. Od "uvodnog" posta za tu klimu, ispisanog kompletno bold i velikim slovima, preko nesuvisle "podrske" clana koji je paralelno krenuo, a sada volsebno nestao iz teme, pa nadalje...
Sve je i vise nego jasno. ;)
Sve je to pocelo od tvog drugara alena sa drugog foruma, tacnije da muse radi kao gree lomo regular, kad ono cvrc pa ubedjivanja da korisnici te klime ne znaju da je koriste... Ni gtech nije nista bolja klima, u prelaznom periodu se pali i gasi i ne ide ispod 500w, realno bi trebalo preci na drugog proizvodjaca, tacnije na fujitsu koja je proverena klima, tipa lmce, llce i novije kao kmta. Videcemo kako ce se ponasati ova nova muse na hladjenju, stara nije isla ispod 450w i duvala je bas hladno i neprijatno.
Sve ovo sto si napisao dovoljno jasno govori da ta klima ima sigurno bag i na fix fan 1 i 3, (a ne samo fix fan2) a potpuno je upitno kako rade fix fan 4 i 5, i AutoFan.
Klima je ocigledno tezak polufabrikat, i kao takva je zrela za direktno vracanje, i to bez ikakve polemike sa serviserima. Kao sto rekoh, ne nasedaj na glupe price da je u pitanju daljinski upravljac, ili da ce neki buduci firmware resiti problem, da se strpis. Menjaj klimu, ili trazi pare nazad
To je uredjaj sa kojim ne treba cekati debele minuse, ne treba cekati defrost zonu, jer je apsolutno upitno sta ce se i kako tek tada desavati.
Po pitanju defrosta, mozes kontaktirati kolegu @musamusa, on je vrlo lepo i slikovito opisao iskustva... i uopste nisu bila pohvalna.
To sto neko ovde sad pise da je zadovoljan tim uredjajem je njegova licna stvar, to sto neko pise hvalospeve iako mu uredjaj radi identicno kao tvoj ne treba uopste tebe da dotice, niti ima bilo kakav uticaj na odluku sta ces da radis sa uredjajem za koji si ti odvojio, i dao licno svoje pare, i kojim NISI ZADOVOLJAN.
Neko takve stvari pise iz interesa, neko mozda i ne zna kako mu uredjaj zaista radi, pa ce tek sad posle ovog tvog pisanja propratiti i ozbiljnije gledati da li se i kod njega ponasa isto, neko ko je najvise pravio hype oko tog uredjaja je prosto nestao sa foruma, neko prosto "kusa ono sto je sam zamesio", jer sad nema nazad...

Bas zato sam te i pitao kako si dosao na ideju da kupis BAS novu Muse? A posle ovakvog odgovora...

...je potpuno jasno koliki su udeo u tvojoj odluci imale i forumska "iskustva", i online "preporuke", pogotovu od uvodne bajke "naisao sam na coveka koji ima..., i radi mu..., poslace mi video kao dokaz", "ocigledno fercera kako treba, i modulira na oko 300W", i slicno...
Ne moras ti nikoga imenovati, dovoljno je vratiti se u ovoj temi do njene trece strane, i videti ko je, kako i sta pisao o tom uredjaju. Od "uvodnog" posta za tu klimu, ispisanog kompletno bold i velikim slovima, preko nesuvisle "podrske" clana koji je paralelno krenuo, a sada volsebno nestao iz teme, pa nadalje...
Sve je i vise nego jasno. ;)
Sve je to pocelo od tvog drugara alena sa drugog foruma, tacnije da muse radi kao gree lomo regular, kad ono cvrc pa ubedjivanja da korisnici te klime ne znaju da je koriste... Ni gtech nije nista bolja klima, u prelaznom periodu se pali i gasi i ne ide ispod 500w, realno bi trebalo preci na drugog proizvodjaca, tacnije na fujitsu koja je proverena klima, tipa lmce, llce i novije kao kmta. Videcemo kako ce se ponasati ova nova muse na hladjenju, stara nije isla ispod 450w i duvala je bas hladno i neprijatno

Sve je to pocelo od tvog drugara alena sa drugog foruma, tacnije da muse radi kao gree lomo regular, kad ono cvrc pa ubedjivanja da korisnici te klime ne znaju da je koriste... Ni gtech nije nista bolja klima, u prelaznom periodu se pali i gasi i ne ide ispod 500w, realno bi trebalo preci na drugog proizvodjaca, tacnije na fujitsu koja je proverena klima, tipa lmce, llce i novije kao kmta. Videcemo kako ce se ponasati ova nova muse na hladjenju, stara nije isla ispod 450w i duvala je bas hladno i neprijatno.
Ne krivim ja nikoga niko me nije vuko za rukav , kasno sam video nedostatke
Danas popodne ipak me zvali iz sevisa i kao fabrika rekla da ta serija ima problem sa daljinski, i poslace drugi , pa da probamo to cudo
Videcemo kako reaguje na minuse ako ne valja nista onda naleto ide u vikendicu , u stanu ostaje Viola ovo g,,no ide u vikendicu a u kucu ubuduce japanac provereni stari model

Gree vise ne gledam , ko trazi klimu i prati forume nebih nikome preporucio Muse

Evo i da se i ja "pohvalim" sa Muse. Koristim je mjesec i kusur dana i već sam kontaktiorao prodavca za refund. Opisao sam im nedostatke, sad traže zvaničnu potvrdu servisera (čovjek u bolnici trenutno, valjda korona). Napominjem da imam noviji model, proizveden 07/21. Grije se oko 35m2 kuce, pvc stolarija, 60cm zidovi.

Sve živo sam probao sa njom, svaku brinu, pa stepen po stepen, pa iFeel, ma ništa. Za kakvu sam ja kantu dao pare i dalje ne vjerujem. Sa daljinskim skoro ništa nisam postigao, tek kada sam instalirao aplikaciju dobio sam neka poboljšanja.

Klima je solidno radila dok je temperatura napolju oko 10c. Čim temp padne na nekih 2-3c primjetno je kako kreće da se muči, oko -2 do -5 kao da nema dovoljno kapaciteta, pa onda tamo negdje između -8 do -10 radi sasvim pristojno ali zato ždere struju, pa tu se potrošnnja vrti oko 1500w. Tako sam za Novembar dobio uvecan racun za skoro 5000 hiljada (koristio klimu pola mjeseca).

Prva brzina preko aplikacije radi ok, podešeno 26c, na izduvu varira izmedju 39 i 43, što je napolju tolije to joj je veća temp na izduvu. Potrošnja do oko 700w do 0, ispod minusa penje se na 1000 i malo jače.

Druga i treća brzina ne reaguju, spuste izduv na 30c i to je to, bilo koju temperaturu da izaberete.

Četvrta brzina radi ok kao i prva brzina, ponašanje i potrošnja isto kao i na prvoj samo što jače duva.

Peta ništa, a u petoj kao da Boing polijeće.

Auto režim drži stalno u najjačoj brzini i duva jedva mlako, više hladno.

Što neko skoro reče, kupim šporet, frižider, veš mašinu, uključim i zaboravim da postoje. A ovo je stvarno frustrirajuće, sve sam više ubijeđen da su ovi naši pronašli neki kanal gdje dobijaju ove problematične modele po super cijeni i onda ako prođe prođe.

Bio sam u radnnji u EnergyNet u NS, kaže prodavac još niko nam se nije žalio na Muse. Rekoh ima jedan forum... :)

Da li se iko seća... Jel bila nekada neka druga klima sa sličnim statusom, tj. krš ili je Muse pionir?

Pa bilo je još uređaja koji rade kilavo... Npr Vivax aemi

Evo i da se i ja "pohvalim" sa Muse. Koristim je mjesec i kusur dana i već sam kontaktiorao prodavca za refund. Opisao sam im nedostatke, sad traže zvaničnu potvrdu servisera (čovjek u bolnici trenutno, valjda korona). Napominjem da imam noviji model, proizveden 07/21. Grije se oko 35m2 kuce, pvc stolarija, 60cm zidovi.

Sve živo sam probao sa njom, svaku brinu, pa stepen po stepen, pa iFeel, ma ništa. Za kakvu sam ja kantu dao pare i dalje ne vjerujem. Sa daljinskim skoro ništa nisam postigao, tek kada sam instalirao aplikaciju dobio sam neka poboljšanja.

Klima je solidno radila dok je temperatura napolju oko 10c. Čim temp padne na nekih 2-3c primjetno je kako kreće da se muči, oko -2 do -5 kao da nema dovoljno kapaciteta, pa onda tamo negdje između -8 do -10 radi sasvim pristojno ali zato ždere struju, pa tu se potrošnnja vrti oko 1500w. Tako sam za Novembar dobio uvecan racun za skoro 5000 hiljada (koristio klimu pola mjeseca).

Prva brzina preko aplikacije radi ok, podešeno 26c, na izduvu varira izmedju 39 i 43, što je napolju tolije to joj je veća temp na izduvu. Potrošnja do oko 700w do 0, ispod minusa penje se na 1000 i malo jače.

Druga i treća brzina ne reaguju, spuste izduv na 30c i to je to, bilo koju temperaturu da izaberete.

Četvrta brzina radi ok kao i prva brzina, ponašanje i potrošnja isto kao i na prvoj samo što jače duva.

Peta ništa, a u petoj kao da Boing polijeće.

Auto režim drži stalno u najjačoj brzini i duva jedva mlako, više hladno.

Što neko skoro reče, kupim šporet, frižider, veš mašinu, uključim i zaboravim da postoje. A ovo je stvarno frustrirajuće, sve sam više ubijeđen da su ovi naši pronašli neki kanal gdje dobijaju ove problematične modele po super cijeni i onda ako prođe prođe.

Bio sam u radnnji u EnergyNet u NS, kaže prodavac još niko nam se nije žalio na Muse. Rekoh ima jedan forum... :)
Ista prica , kazu inverter klima manje trosi nego on/off , Midea stara oko 13 god izduv 53c potrosnja 1000W
ova trosi non stop i ne spusta a duva kao tornado

Prilozi

• viber_slika_2022-01-05_23-00-09-965.jpg
    viber_slika_2022-01-05_23-00-09-965.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 54
  • viber_slika_2022-01-05_23-00-10-363.jpg
    viber_slika_2022-01-05_23-00-10-363.jpg
    113.1 KB · Pregleda: 46
  • viber_slika_2022-01-05_23-12-30-078.jpg
    viber_slika_2022-01-05_23-12-30-078.jpg
    131.9 KB · Pregleda: 44
  • viber_slika_2022-01-05_23-35-54-633.jpg
    viber_slika_2022-01-05_23-35-54-633.jpg
    105 KB · Pregleda: 44
  • viber_slika_2022-01-05_23-36-15-384.jpg
    viber_slika_2022-01-05_23-36-15-384.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 54
Nisu inverteri tako stedljiviji kad vuku 1000-2000w iz uticnice.

Treba pogledati pokoji test,gdje se vidi kakav cop se postize kad rade na niskim snagama.

Klima kad duva jako toplo radi slicno kao on off,i slicno trosi.

Niko nije ni rekao da inverter troši nešto preterano manje od klasične.
Ali opet troši manje, radi na minusima, komfor je neuporedivo bolji...

Duze vreme nisam pratio temu, iskreno na odmoru sam i smorilo me maksimalno, pogotovo komentari i prozivke ljude koji daju misljenja za modele koji nikada nisu ni koristili. "Svijetu se ne moze ugoditi" je bila poucna pripovetka iz osnovne, a taj princip je univerzalan. I najsavrsenijoj klimi bi neko nasao manu, ne modulira najbolje, glasna je, mnogo trosi, premalo trosi... Zato i postoje ovi forumi, ali misljenja ovde daju mahom ljudi koji ne koriste odgovarajuci model, ali imaju potrebu da daju svoje misljenje i to je skroz ok.

Konkretno posto se maltene samo raspravlja o novom Muse modelu, ja cu samo da potvrdim da sam zadovoljan ovom klimom do sada, od ugradnje do sada radi 24/7 I FELL i AUTO FAN. Temp. koju podesim ide 22-24 stepena, dva termometra mere najnizu 22, bilo dan, bilo noc. Naravno ne moze biti u kupatilu 22, ali u dnevnoj i hodniku gde imam termometre ne ide ispod 22. Prostor koji grejem ima preko 40 kvadrata i sve sam to ranije pisao u detalje. Ja sam se cak i zezao sa podesavanjima, moj kum recimo nije pipnuo daljinski od kada je ugradio i startovao svoj Muse model, ali on ima odlicnu izlolaciju i sa ovom klimom on greje ceo stan od 40 kvadrata bukvalno, ne postoji drugo grejno telo.

Klima greje dobar deo neizolovane kuce kod mene, istina nije bilo jacih minusa, ali se temperatura sve vreme odrzava.

Ljudi koji imaju vise iskustva neka sami procene, ako ovaj model ima velikih bagova po njima neka se zale, refundiraju, menjaju, veliki je novac u pitanju i svako treba da dobije najbolje za svoje potrebe. Stvar je samo u tome sto neko ocekuje previse recimo, ja sam dobio i vise nego sto sam ocekivao. Druga stvar je sto nikakda ne mgu da se generalizuju stvari, svi imamo drugacije prostorije, steukture, namestaj, mnogo razlicitih faktora koji uticu. Cak je bilo i prozivki vezanih za to kako funkcionise fizika, pa opet kad se malo promisli, ne moze bas sve da se posmatra tako i banalizuje, pogotovo sa ovakvim stvarima, mora se uzeti daleko vise faktora u obzir, a ne samo topa vazdih je gore, hladan dole, znaci sve klime nadalje postaviti na patos maltene, usmeriti ka plafonu i po mogucstvu ziveti u dupleksima i onda nema greske stovse grejanja tice, obrni-okreni, toplije ce biti uvek gore 😉.

Salim se, u svakom slucaju ova klima je izuzetno jaka, za moje potrebe je za sada pravi izbor, ne izduvava hladno nikada, vec samo mlak vazduh kada dostigne podesenu temperaturu i nikada se ne gasi, sve vreme izduvava makar i mlak vazduh kada se prakticno i ne cuje...

Poslednja izmena:
Moj kum je takodje kupio novu MUSE klimu pre 2 meseca otprilike - hteo je da je uzme da bude druga klima pored neke starije Midea inverter sa kojom se grejao 5-6 godina.
Taman tada mu je riknula ta Midea - kao da je znala kada ce. On je ugradio na isto mesto i sada opet sa jednom klimom greje 50-55m2.
Nova gradnja, stan ispod - izolacija i stolarija veoma dobri.
On je sa klimom prezadovoljan - kaze da greje kao blesava. Merio je potrosnju i trosila mu je oko 15-18 kW na dan na temperaturama pre ovog otopljenja - znaci ono blagi minus nocu do max -5.
E sad naravno klima verovatno radi vise nego sto bi trebala jer je sama na tu kvadraturu ali moze da postigne.
I ja sam takodje procitao dosta losih stvari u vezi te klime upravo ovde i upozorio sam ga. On medjutim nije mogao da bira jer je uzeo na rate a ovo je bio jedini model u tom cenovnom rangu.
I dalje planira da uzme jos jednu ali i ova ce odraditi ovu zimu bez problema.

Moj kum je takodje kupio novu MUSE klimu pre 2 meseca otprilike - hteo je da je uzme da bude druga klima pored neke starije Midea inverter sa kojom se grejao 5-6 godina.
Taman tada mu je riknula ta Midea - kao da je znala kada ce. On je ugradio na isto mesto i sada opet sa jednom klimom greje 50-55m2.
Nova gradnja, stan ispod - izolacija i stolarija veoma dobri.
On je sa klimom prezadovoljan - kaze da greje kao blesava. Merio je potrosnju i trosila mu je oko 15-18 kW na dan na temperaturama pre ovog otopljenja - znaci ono blagi minus nocu do max -5.
E sad naravno klima verovatno radi vise nego sto bi trebala jer je sama na tu kvadraturu ali moze da postigne.
I ja sam takodje procitao dosta losih stvari u vezi te klime upravo ovde i upozorio sam ga. On medjutim nije mogao da bira jer je uzeo na rate a ovo je bio jedini model u tom cenovnom rangu.
I dalje planira da uzme jos jednu ali i ova ce odraditi ovu zimu bez problema.
Upravo se o tome radi ovde, pricamo sve vreme o tome da ima mnogo faktora i kod nekih ljudi se ovaj model odlicno pokazao, dok drugima ne zavrsava posao i pravi probleme. Ko nije zadovoljan, ocekivao je vise ili jednostavno zeli vise za svoj novac treba da pokusa to i da dobije naravno, a ne samo da kritikuje, a pritom ne radi nista.

Ono sto sigurno smeta su upadice drugih ljudi koji nisu koristili ovaj model, ali svakako vole da likuju kada se drugi ljudi zale i prosto covek ima osecaj da je nekom drago sto se ovaj upecao i kupio model koji ima bagova, samo zato sto nije slusao nekog forumasa itd. I taj isti koji nema veza sa ovom klimom prosipa pamet najvise po forumima u fazonu: "Pa rekao sam ti..." i sada je prakticno zadovoljan sto covek ima problema i mora da se mrcvari sa servisom.

Jednostavno su iskustva drugacija, a o misljenjima ni da ne govorim. Zato sam i rekao da postoji najsavrsenija moguca klima, javio bi se bar jedan lik kome smeta makar dizajn dok trazi neku drugu manu...

Meni su iskustva drugih ljudi dobrodosla ovde kada pricaju o tome kako nesto radi, ukazuju na bagove i potencijalne probleme. Ja pogledam to kod sebe, vidim da imam ili nemam takvih problema, ali ljudi imaju, znaci mozda ce se i to desiti nekad. Zato nikom ne mogu da preporucim ovu klimu dok je doooobro ne istestiram i onda iskreno kazem prednosti i mane. Svakako je u mom slucaju ona drugo grejno telo koje ove zime testiram i jasno mi je kroz kakve situacije prolaze ljudi koji se oslanjaju iskljucivo na grejanje inverterom, a nemaju backup varijantu, pljunes silne pare i opet strepis ili se bakces sa servisima.

Od celokupnog mog iskustva sa inverterima na koje se grejem evo 10 god. mogu samo da zakljucim da je najveci broj distributera/uvoznika/dobavljaca prevejan samo tako, nabiju abnormalne cene, a ne prate ni promene modela koje prodaju. Dodatno su informacije na njihovim sajtovima bajate, netacne i generalno je citava stvar potpuno neprofesionalna s'obzirom na novac koji je u igri. Sa prodavnicama tehnike gde se klime najcesce kupuju je slicna stvar, za bilo koji model da se covek uhvati reci ce da nema reklamacija i da je dobra klima, a sam taj prodavac nema blagu predstavu sto se tice rada sa njom.

Serviseri su najcesce prinauceni, kao i vecina danasnjih kvazi-majstora. Jer danas majstor moze da bude bukvalno bilo ko za bilo sta, a nekada je za bilo koji zanat trebala makar neka skola i znalo se sta mozes da ocekujes od majstora kada dodje da opravi stvar.

Sve u svemu kao kupac mogu da se oslonim iskljucivo na iskustva sebi bliskih ljudi koji koriste neki model, ali ni to nije garancija da cu ja dobiti to isto, jer eto bas meni moze da zapadne corak, prosto je nase trziste beton liga i sve je lutrija, a cena odavno nije garancija kvaliteta...

Ovaj Muse model kome se svima vec smucio je jednostavno sirova klima i kazem iako nema generalizovanja stvari zbog mnogo faktora, klima deluje dosta snazno, ona sigurno dosta i trosi, ali pored sebe znam jos dve osobe koje je koriste, nemaju merace, ne slikaju selfie pored istih, ne traze grafike, parametre i izvode studije slucaja - jednostavno ljudi ne diraju klimu od momenta ugradnje, ona gruva, temperatura se odrzava i za sada ljudi kazu da opravdava ulozen novac, da ne bude da iznosim samo svoje subjektivno misljenje.

Srecan praznik svima koji slave i nadam se da koje god modele koristili, niko se nece brinuti da li ce se zgrejati ove sezone iako ce zima biti blaga u odnosu na zime od pre 10 ili vise godina kada su znali da zakovu debeli minusi danima... I nadam se takodje da EPS nece biti dodatno halapljiv, jer se ljudi masovno iskljucuju sa centralnog, nove zgrade mahom ugradjuju elektricne kotlove, inverteri se kupuju kao nikada pre, znaci potrosnja struje ce biti enormno veca, a jedno od omiljenih drzavnih preduzeca samo ceka bilo kakav razlog ili opravdanje da rebne jos vece racune...

Poslednja izmena:
Na dobrom si tragu anticu. Da samo znas sta ima silnih profila sa duplim nalozima, pa cak znaju vodit i diskusiju sami sa sobom. Neki modeli se tako pljuju, neki hvale. Al ajd razumijem ove sto zaradjuju tako, al imas masu zaljubljenika u jedan brend i neku averziju prema drugom pa ulazu svoju energiju u to a nikakve koristi.

Meni se sve vise ovi forumi pocinju gadit zbog toga.

Nema tu neka umetnost sa podesavanja , u stanu Violu stavim zadatu temperaturu ,brzinu ventilatora fan i toje to , ona dize i spusta po potrebi
nisam merio nikad izlaznu temperaturu ni potrosnju i to me ne zanima

Ovde nije tako , bilo koju temperaturu da zadam od 21 do 30 c ona ne reaguje , cekam taj daljinac da vidim kako se ponasa

Prilozi

• muse.jpg
    muse.jpg
    119 KB · Pregleda: 39
Teško da je daljinac problem. Daj Bože da jeste, ali sumnjam.
Teraj dok ne isteraš najbolje rešenje po tebe.

@kalin62,

Vidim na ovim slikama, zadata tmp 30°C, potrosnja 600 i kusur W, brzina podesena na fix fan1...

Posto imas merac temperature, kolika ti je temperatura bila gore, kod senzora UJ, a kolika je bila sobna dok si ovo slikao?

Teško da je daljinac problem. Daj Bože da jeste, ali sumnjam.
Teraj dok ne isteraš najbolje rešenje po tebe.
Ne verujem ni ja al ajd da probam i na tome ostaje, naleto ide u vikendicu a ovde biram polako drugu
@kalin62,

Vidim na ovim slikama, zadata tmp 30°C, potrosnja 600 i kusur W, brzina podesena na fix fan1...

Posto imas merac temperature, kolika ti je temperatura bila gore, kod senzora UJ, a kolika je bila sobna dok si ovo slikao?
Mislis na samom izlazu klime , tu i stoji senzor na izlazu 37c , kucna 22,5 c , napolje 1c ,
pre neki dan kad bila napolje 7c na izlazu 43,9c potrosnja 625 W kucna 23c, fan2 fan3 neupotrebljiv , fan4 i5 bije toplije ali ne modulira a duva kao kosava ,zeni i cerki samo leti kosa zato krilca skroz gore , automatski isto kao fan 4,5 , i feel bolje modulira ali ispod 25c se gasi i pali ko zna kad, od 25do30 radi konstantno ali previse toplo i duva kao tornado

Kuca je izolovana dobro , tusu kotlovi na pelet .drva i struju

Pozdrav,
Da li je Muse i Fairy ista klima?
Odnosno da li je riječ o istom modelu za različita tržišta?

Ne verujem ni ja al ajd da probam i na tome ostaje, naleto ide u vikendicu a ovde biram polako drugu

Mislis na samom izlazu klime , tu i stoji senzor na izlazu 37c , kucna 22,5 c , napolje 1c ,
pre neki dan kad bila napolje 7c na izlazu 43,9c potrosnja 625 W kucna 23c, fan2 fan3 neupotrebljiv , fan4 i5 bije toplije ali ne modulira a duva kao kosava ,zeni i cerki samo leti kosa zato krilca skroz gore , automatski isto kao fan 4,5 , i feel bolje modulira ali ispod 25c se gasi i pali ko zna kad, od 25do30 radi konstantno ali previse toplo i duva kao tornado

Kuca je izolovana dobro , tusu kotlovi na pelet .drva i struju
Kako daljinski može zezati rad klime? Da li si probao izvaditi baterije iz daljinskog i koristiti aplikaciju preko mobitela?

pre neki dan kad bila napolje 7c na izlazu 43,9c potrosnja 625 W...

Ne, mislio sam bas onako kako sam i napisao, zanimala me temperatura kod senzora unutrasnje jedinice, a ne na izduvu.

Zašto na grejanju krilca skroz gore?
Zato jer duva kao blesava nikako da smanji fan,
Pozdrav,
Da li je Muse i Fairy ista klima?
Odnosno da li je riječ o istom modelu za različita tržišta?

Kako daljinski može zezati rad klime? Da li si probao izvaditi baterije iz daljinskog i koristiti aplikaciju preko mobitela?
Nemam pojma kako , iz servisa kazu da fabrika dala drugi daljinski ,ovi kao imaju problem ajd sad , aplikaciju preko mobitela nikako da nadje aparat, to probo i serviser i ja nikako dase poveze ,
Ocene i recenzije o aplikaciji svi imaju primedbe
Ne, mislio sam bas onako kako sam i napisao, zanimala me temperatura kod senzora unutrasnje jedinice, a ne na izduvu.
Aha a senzor se nalazi gde , da otvorim poklopac pa gdesu filteri

Zato jer duva kao blesava nikako da smanji fan,

Nemam pojma kako , iz servisa kazu da fabrika dala drugi daljinski ,ovi kao imaju problem ajd sad , aplikaciju preko mobitela nikako da nadje aparat, to probo i serviser i ja nikako dase poveze ,
Ocene i recenzije o aplikaciji svi imaju primedbe

Aha a senzor se nalazi gde , da otvorim poklopac pa gdesu filteri
A da li je Muse i Fairy ista klima?

Nema tu neka umetnost sa podesavanja , u stanu Violu stavim zadatu temperaturu ,brzinu ventilatora fan i toje to , ona dize i spusta po potrebi
nisam merio nikad izlaznu temperaturu ni potrosnju i to me ne zanima

Ovde nije tako , bilo koju temperaturu da zadam od 21 do 30 c ona ne reaguje , cekam taj daljinac da vidim kako se ponasa
Drugi daljinski nece promeniti nista jer ce kada stavis na drugu brzinu klima duvati i dalje na fix fan 1. To sam primetio pre neki dan. Na fix fan 3/mislim da ima promene.

Vrh Dno