Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ljudi, kako da registrujem Gree klime za produženu garanciju. Probao sam preko https://www.energynet.rs/podrska-2/podrska-za-proizvode/registrujte-proizvod/ i stalno blokira. Popunim sve (i preko chrome i preko firefox) i kliknem na registruj proizvod i tu je kraj. Kao radi nešto ali na tome ostane a ja na mail ne dobijem nikakvu potvrdu. Uzeo sam za kuću 5 klima Amber Pro 12BTU i nije mi baš da ostabnem na 2 godine garancije.
Pozovi energynet i probaj preko telefonu da ti to zavrse...
Meni serviser odmah to uradio(ok znam coveka 12godina) postavio klimu i odmah pozvao tamo (Gree Jagodina) dao podaci itd.

Ja kada sam kupio, nije trebala nikakva registracija.

I kod mene na Amber 9 Premium i na Gree Bora 12(on/off) nije trebala ali to bilo 2017 ;)
A prosle godine kad sam ugradio Muse Comfort 12 trebala registracija
Sta te toliko fascinira kod Gree klima? Vidim da imas bar 3 kom. pa me interesuje?! Mnogi se zale na njih a mnogi ih kupuju pa i ti, paradoks veliki. Ja sam nekad voleo tu marku ali odkad sam ovde na forumu ne znam dal bi ih kupio iskreno sta sam sve procitao. Ako mozes da izneses neko tvoje iskreno misljenje 😊

Sta te toliko fascinira kod Gree klima? Vidim da imas bar 3 kom. pa me interesuje?! Mnogi se zale na njih a mnogi ih kupuju pa i ti, paradoks veliki. Ja sam nekad voleo tu marku ali odkad sam ovde na forumu ne znam dal bi ih kupio iskreno sta sam sve procitao. Ako mozes da izneses neko tvoje iskreno misljenje 😊
"Od Gree,samo Amber"
To je bilo do pre 3 godine kad sam je i ja kupio (amber comfort). Za sad radi k'o sat(da je ne ureknem 😂)
Ima i nordic,mislim da je ona premijum klasa posto je preko 1.5k€

2012: Prva klima mi bila Vivax Cool 12 na gornji sprat
2016: Druga klima bila mi Gree Bora 12(on/off) na donji sprat
2017: ajde da vidimo kako greju te inverter klime i onda dosla Amber 9 Premium na mesto gde bila Gree Bora... A Gree Bora dosla na gornji sprat gde bila Vivax Cool ( Vivax otisla tad u penziju KP)
2023: dosla Gree Muse Comfort Evo 12 na mesto gde bila Gree Bora (Gree Bora isto otisla u penziju KP)
Moje iskreno misljenje je od kad sam ovde u forumu (12.2023) da ne bi nikad vise kupio Gree!!!
Amber 9 Premium jeste baba roga sta se tice snage i zavrsava posao bez problema u 60m2
A kod Muse sam se zaje*ao, video sam tad kod rodjaka kako duva toplo ma lepota (sad se mislim u pm :LOL: ) to tad nisam imao pojma od modulacije itd...
Vec sam je hteo da je zamenim za mitsubishi srk35 a onda... ajde neka gura jos ovu zimu 2024/25 pa u april videcemo za neku Micu
Kad sam mojima rekao da ce Muse da ide u penziju posle ove zime zbog mitsubishi oni me gledali kao da ce me strpaju u lazu :ROFLMAO:
Iskreno Musa odradila solidno posao zimi u 48m2(ok zima je bila blaga) drzala uvek zadatu temp. bez problema i na -11 jedino sto me nervira sto ne ide ispod 500w, i kad je spolja npr. +10c dosta pali/gasi kao on/off sto ne ide ispod 500w
Amber Premium isto ne ide ispod 500w ali zbog 60m2 ne gasi se toliko kao on/off jedino kad bude spolja +15-20c
Kad bi malo ranije znao za ovaj forum ne bi sigurno bila Musa nego bi bila neka Mica ali ********* ;) ali bice Mica

Poslednja izmena:
Pa ima i toga da je tada ta Muse bila 40% cene tog Mitsubishija, a taj Amber Premium 9 je kada si ga ti uzeo bio 80k dinara. Za te pare 60m2 mozes da sanjas da grejes nekom drugom klimom, prva je 12LT od tadasnjih 130k dinara koja bi tu radila posao, a kod ostalih brendova bi morao neke kadne 18ice koje su duplo skuplje od tog Ambera, a pitanje da li su jace na minusima.

Sto se Gree kao brenda tice, samo je Muse za sada za izbegavanje, ostalim modelima je velika vecina zadovoljna, dobili smo cak i za Clivia 2 pozitivna utiska.

Problem je sto vise nisu sami u klasi i ne nude toliko dobre cene kao nekada i onda ima dosta tu zanimljivih klima pored Gree, pa se manje i preporucuju.

Pa ima i toga da je tada ta Muse bila 40% cene tog Mitsubishija, a taj Amber Premium 9 je kada si ga ti uzeo bio 80k dinara. Za te pare 60m2 mozes da sanjas da grejes nekom drugom klimom, prva je 12LT od tadasnjih 130k dinara koja bi tu radila posao, a kod ostalih brendova bi morao neke kadne 18ice koje su duplo skuplje od tog Ambera, a pitanje da li su jace na minusima.

Sto se Gree kao brenda tice, samo je Muse za sada za izbegavanje, ostalim modelima je velika vecina zadovoljna, dobili smo cak i za Clivia 2 pozitivna utiska.

Problem je sto vise nisu sami u klasi i ne nude toliko dobre cene kao nekada i onda ima dosta tu zanimljivih klima pored Gree, pa se manje i preporucuju.
Amber 9 Premium ne bi nikad zamenio... rekao sam gore radi/greje kao zmaj i mislim da sam je platio 95k (2017)
Prvo sam tad hteo da kupim violu 18cu a serviser mi rekao ako planiras da zaboravis na drva onda samo Amber Premium
I vec 7 godine sam prezadovoljan
A Musa je druga prica ;)
A sta se clivia tice to i mene zanima zimi kako ce da radi kod drugi clanovi

Poslednja izmena:
Mislim da ima neka funkcija na novijim gree klimama za ogranicenje potrosnje/power limit… za pular se stisne mode + sleep i ima dve funkcije 75% i 50% nisam jos uvek isprobao…
Kakva je Gree Airy? Jel ima neko iskustva? Deluje super… ima neki pametni specijalni defrost od 3 minuta i spominju 10 sati grejanja bez prekida nisam bas najbolje razumeo

Iskreno Musa odradila solidno posao zimi u 48m2(ok zima je bila blaga) drzala uvek zadatu temp. bez problema i na -11 jedino sto me nervira sto ne ide ispod 500w, i kad je spolja npr. +10c dosta pali/gasi kao on/off sto ne ide ispod 500w
Zasto svima smeta sto klima radi kao on-off?
Ja stvarno ne znam sta je problem ako se klima ugasi ili sto sam se ja citav zivot grijao na drva, pa mi smeta kad klima izbaca hladnjikav vazduh. Sto se tice Muse modela 500w je stvarno mnogo, moji imaju parapetnu (Azuri-Gree) i ona u prelaznom periodu spusta najnize na 350w, to jest 330w je najnize sto sam vidio da je spustila, ali vecinu vremena radi na 350w, temperaturu odrzava u stepen.

Zasto svima smeta sto klima radi kao on-off?
Ja stvarno ne znam sta je problem ako se klima ugasi ili sto sam se ja citav zivot grijao na drva, pa mi smeta kad klima izbaca hladnjikav vazduh. Sto se tice Muse modela 500w je stvarno mnogo, moji imaju parapetnu (Azuri-Gree) i ona u prelaznom periodu spusta najnize na 350w, to jest 330w je najnize sto sam vidio da je spustila, ali vecinu vremena radi na 350w, temperaturu odrzava u stepen.
Nije to da me bas toliko smeta, mozda sam i preterao gore sto se tice: Gree nikad vise itd...
ali kad vidim da neke druge klime fino spuste na 200-350w kad je spoljna temperatura u plusu a Muse zna tad skoro pola dana da ne radi :LOL:

Poslednja izmena:
Ja gledam Cliviu 12, po prospektu spusta do 200w u oba slucaja... I to me jedino jos kopka u odluci (posto sam maltene resio da uzmem 12kmcc za koju se zna da ide i ispod 150w, ali je 25k skuplja), a niko od ovih novih vlasnika clivie nije bio u prilici da vidi kako modulira prilikom grejanja...

Ja gledam Cliviu 12, po prospektu spusta do 200w u oba slucaja... I to me jedino jos kopka u odluci (posto sam maltene resio da uzmem 12kmcc za koju se zna da ide i ispod 150w, ali je 25k skuplja), a niko od ovih novih vlasnika clivie nije bio u prilici da vidi kako modulira prilikom grejanja...
Ako ti nije hitno onda sacekaj malo...pa ce svi da vidimo kako ce da radi Clivia zimi i da li stvarno spusta na 200-250w... Na papir moze da pise i da spusta na 100w ali dok ne vidim neki dijagram/grafikon kao kod tapo p115 da lepo drzi na neki 200-250w... A ne da drzi 3min na 200w pa digne na 500w i tako u krug kao na rolerkoster :LOL:

Nije realno da se ocekuje da klima uredjaj trosi manje od kompa.
A u vecini slucajeva radi vise nedo klima.

Dobar dan svima, da li bi mogao mali savet... kako su se pokazale Gree pular eco plus inventer klime? nama bi u stanu odgovaor ova 12-ca, i bila bi u svrhu i grejanja i hladjena. hvala unapred na odgovorima

Ima li neko iskustva sa Cliviom, Amber Pro, Airy ili Soyal

Cliviu mislim da ima barem 2 clana, na hladjenju su za sada zadovoljni, ali nemamo nista o grejanju.
Amber Pro i Airy su novi modeli i niko ih jos nema, a Soyal mislim da se niko nijeusudio da kupi za te novce :)

Ajde i da se ja javim posle dužeg vremena sa mojim utiscima na muse evo 12 posle 1,5 godina korišćenja. Posle nekog poljskog Daikina u kancelariji odlučih se za 2 inverter 4 klime on -off na različitim mestima. Od tih 5-6 klima od kojih su 2 inverter evo resuma . Prva kupljena gorenje 12 on of rađena u tadiran fabrici u Izraelu i dan danas radi i ponaša se kao inverter klima i bez puno cimanja oko daljinca drži temperature na automatici cele dane bez obzira na zimu leto. Sada je u vikendici i radi posao samo su se pokvarila vrata . drži leti i zimi plus minus jedan u prostoru mi na većoj hladnoći od -7 . Top klima on of kao neki inverter.preko 20 godina. Vođen time kupujem Tadiran kineza i tu počinju problemi . Tadiran jeftini on of senzori rade da se ili smrzneš ili ne upali pa se skuvaš o grejanju do nule ili sitan minus isto smeće kao i leti. Senzori ne drže ni osnovne temperature. pokvarena je stoji i ne radi 2 godine. Starost joj je cca 10 godina. LG treća on of klima drži uredno zadate temperature i drži se parametara i greje lepo oko nule . Bez buke ali je samo posle par godina crkao kondezator na spoljnoj i to je uspešno zamenjeno. Radi bez servisa cca 15 godina. Pre daikina cca 10 godina starosti u kancelariji bio samsung prozorska zbog pušenja dobar izbor samo za hlađenje ali trese zid i prozor iznad kada hoćeš da greješ. On -of Samsung prozorska dobro hladi malo buči ali ok ali ne greje uopšte. Daikin 12 inverter poljski pokazao se korektno mada senzori nisu precizni ali je daleko bolja od dvostruko skuplje poslednje klime Gree mus evo 12 . starost Daikina cca 8-10 godina. Gre poslednja . greje i hladi top ali niti se pali niti gasi po bilo kakvim parametrima spoljne i unutarnje temperature. NAJ OBIČNIJE SKUPO PLAĐENO SMEĆE . Kada kupite naj skuplje kinesko smeće npr telefone - kupio xiaomi 14 posle mi 9 t pro ...Ne očekujte da nas kinezi vole jer nam guraju potpuno različite proizvode no za EU tržište. Naši uvoznici su isto dno dna jer nemaju uopšte servisere koji hoće i znaju da budu korisni. Gree klimu ugradio mi je jedan od ovlaštenih gree servisera. To je smeće a ne klima koje moram svakih sat vremena da daljincem leti i zimi prilagođavam.

Cekaj, hoces da kazes da si Daikin platio 300e, posto je Muse duplo skuplji?
Zna se ovde odavno za Muse klimu i njene probleme i da je uredjaj za izbegavanje.

Jako je bitno i objasniti u kakvim uslovima rade sve te klime, gde je kakva izolacija, prozori, raspored, sta sve hladi/greje, sve to moze dosta uticati na rad svake klime.

Muse nije svakako za mali prostor! Ljude je postave u 10-20m2 i onda pocinje cirkus zbog 500w, on/off, pregrevanje itd
Ja koristim 14meseci Muse Comfort 12 i moram da kazem da se solidno/Ok pokazala zimii i leti
Mozda joj odgovara 48m2 pa radi ok
Zimi joj jeste velika mana sto ne spusta ispod 500w i radi dosta kao on/off klima kad je spoljna u plusu... ali da greje greje! sto se tice da li masi-temp/pregrevanje to nisam mogao bas da vidim verovatno zbog 48m2 npr. Na zadatu 23c termometar pokazao 23.3-23.8c a ne 25-26c
Leti se isto ok pokazala

Ali opet kazem da se solidno/Ok pokazala a ne da je hvalim da radi perfektno itd
A da bi je nekom preporucio ili opet kupio to sigurno Ne ;)

Prilozi

• Screenshot_20240831-120751~2.png
    Screenshot_20240831-120751~2.png
    26.2 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_20240831-120840~2.png
    Screenshot_20240831-120840~2.png
    26.1 KB · Pregleda: 57
Ovih par dana bi trebalo da je dovoljno da se vidi kako radi u modulaciji, naravno da se pitanje nije odnosilo kako radi na -10... Da budem iskren, mene najvise i zanima kako radi u prelaznom periodu...

Pocelo grijanje uveliko kod mojih....
Evo kaoko radi parapetna Azuri(Gree). Danas je bilo 15 stepeni klima je upaljena oko 10 ujutru i radi i sada. Ne ide ispod 340W i to kada prebaci za stepen, a koliko vidim po sobnom termostatu gasi se kada prebaci za 1,5 stepen. Kada odrzava zadatu temperaturu odrzava je tacno u stepen, znaci koliko pokazuje klima u aplikaciji toliko i pokazuje termometar koji se nalazi na drugom kraju prostorije, na polici na 1m visine. Screenshot_2024-09-16-22-08-15-240_com.tuya.smart.jpgScreenshot_2024-09-16-22-08-38-126_com.gree.ewpesmart.jpg
Kada se ponovo upali povuce oko 700W , pa obara na 400, 420W i sve tako u krug. Da li se precesto pali/gasi NE, ali to je mozda zato sto grije 40 kvadrata solidno izolovane kuce. Na ovakav nacin je radila isto i u aprilu, samo sto je data bilo i toplije vrijeme napolje

I ja sam juce malo pustio klime da greju
Amber 9 Premium u 60m2 zadata 24c spoljna juce 11c-13c, danas bila 18c
Za 24h Amber se 5x ugasila
Amber.png

A Muse Comfort 12 u 48m2 zadata 24c
za 12h se 5x ugasila
Musa.png

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, mozda neko moze da mi pomogne. Stan od 40kvadrata, grejao sam prošle zime sa Gree eco pular 12k klimom i po potrebi palio TA peć u spavaćoj sobi povremeno. Zadovoljan sam bio sa klimom i ove godine uzmem jos jednu, samo sad noviji model Eco pular plus 12k i postavim je u spavaćoj sobi.
E sad sta je čudno...
U ovih dana pošto su noći hladne upalim ja obe klime, u dnevnoj sobi gde se sedi ceo dan, kuva, sijalice svetle tv radi, znači veća temperatura je - stara klima stoji na 24 i duva veći deo dana, lagano ali duva i fino greje. A u spavaćoj sobi, gde je nova klima i veća 'hladovina, klima isto stoji na 24 i skoro da se ne upali uopšte u toku dana a osetno svežije je nego u dnevnoj. Ako podignem na 25 duva malo i stane, na 26 gori...
Šta bi to moglo da bude jel ima neko neku ideju? Da li je do klime ili tako treba ili nešto treće?

Imam jedno pitanje, mozda neko moze da mi pomogne. Stan od 40kvadrata, grejao sam prošle zime sa Gree eco pular 12k klimom i po potrebi palio TA peć u spavaćoj sobi povremeno. Zadovoljan sam bio sa klimom i ove godine uzmem jos jednu, samo sad noviji model Eco pular plus 12k i postavim je u spavaćoj sobi.
E sad sta je čudno...
U ovih dana pošto su noći hladne upalim ja obe klime, u dnevnoj sobi gde se sedi ceo dan, kuva, sijalice svetle tv radi, znači veća temperatura je - stara klima stoji na 24 i duva veći deo dana, lagano ali duva i fino greje. A u spavaćoj sobi, gde je nova klima i veća 'hladovina, klima isto stoji na 24 i skoro da se ne upali uopšte u toku dana a osetno svežije je nego u dnevnoj. Ako podignem na 25 duva malo i stane, na 26 gori...
Šta bi to moglo da bude jel ima neko neku ideju? Da li je do klime ili tako treba ili nešto treće?

Koliko kvadrata ti spavaca? Verovatno ne modulira nisko pa zato radi kao on/off

Slične su kvadrature, ima oko 15ak kvadrata. Obe prostorije imaju dva spoljna zida, i iznad mene je ploča pa krov. Nemam izolaciju.

Jel ti radi na Fix Fan ili Auto? si probao preko IFeel funkciju?

Vrh Dno