Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ja sam upravo narucio Gree Comfort Clivia AI 12k pa javicu utiske.
Inace hteo sam da kupim hisense easy smart 12k ali nisu imale na stanju.
Kakva je recimo ta Gree Muse koje mnogi imali i nisu zadovoljni u poredjenju sa hisense easy smart? Onako cisto me zanima da vidim sta sam propustio sto je nisam kupio
Inace buka mi je prioritet pa mi krivo sto nisam uspeo da kupim tu hisense jer kod kolegle sam video da je bas necujna, a ja cu isto klimu staviti u prostoriji gde spavam...
Neka me ispravi neko ako gresim..ali mislim.da su Daikin najtise klime..Barem.su ovde.tako pisali..Brat ima vrlo kratko Clivi-ju..i mene.zivo zanima kako ce se pokazati sa potrosnjom.i kulturom.rada..Pogotovo ako temp.padnu -5,-10.

Namontirana mi je danas klima i zadovoljan sam sto se tice buke necujna je unutrasnja jedinica. A spoljna jedinica se cuje, ali sreca cesto se iskljuci. Mada iz kuce ne cujem nista, to samo kada otvorim prozor.
Gledam sad za ovu produzenu garanciju pise da unesem serijski broj spoljne i unutrasnje jedinice u onaj formular za energynet. Jel je serijski broj onaj broj od barkoda ili?

Pa ja drzim na 26C hladjenje pa brzo dostigne tu temperaturu i iskljuci se ventilator na spoljnoj jedinici. Izolacija mi je maksimalna nemacki pvc prozori sa trostrukim stkalom, aluminijumska vrata, desetka stiropor napolje + puna cigla. Spusteni plafoni sa gipsanim plocama i gore staklena vuna. Niski plafoni. Hladim 20 kvadrata

Pa ja drzim na 26C hladjenje pa brzo dostigne tu temperaturu i iskljuci se ventilator na spoljnoj jedinici. Izolacija mi je maksimalna nemacki pvc prozori sa trostrukim stkalom, aluminijumska vrata, desetka stiropor napolje + puna cigla. Spusteni plafoni sa gipsanim plocama i gore staklena vuna. Niski plafoni. Hladim 20 kvadrata
a ok onda, mislio sam da drzis na nizoj pa da se gasi, onda bi znacilo da ne moze nisko modulirati, ali 26 + dobra izolacija, to je normalno

Kupi pametnu uticnicu zbog potrosnje struje i modulacije
Sigurno bi bilo interesantno da vidimo na koliko modulira ta Clivia (zimi)

I meni se Mitsubishi LN25 gasi stalno i ako moze da radi na 100W(radila je 45min na 100W bez menjanja) i stalno ima oscilacije potrosnje.

Dosta tu faktora utice na to kako ce klima raditi u nekom prostoru.

Pa imam na ovoj Gree+ aplikaciji potrosnju struje, evo koliko pise da sam danas potrosio:

klima.png

Ali to tek kasnije sam spojio sa aplikacijom klimu pa mi tu oko sat-dva sa aplikacijom i radila.

Gree muse evo comfort.Prva sezona na hlađenju.Pri startu povuče 800-900 wati,pa za par minuta skine između 200-300 vati i to ne traje dugo.Posle kratkog vremena gasi kompresor i tera u rasponu od 30 do 50 wati.Kompresor se retko pali.I taj raspon između 30 i 50 vati zavisi od setovane temperature.I što je manji fan,tako i potrošnju smanjuje.Voleo bi da mi neko iznese svoje iskustvo sa ovom istom klimom,a mogu takođe i sa drugim klimama,pošto sam najmanje našao i pročitao o modulaciji klime na hlađenju.Unapred se zahvaljujem,i pozdravljam sve članove...

Gree muse evo comfort.Prva sezona na hlađenju.Pri startu povuče 800-900 wati,pa za par minuta skine između 200-300 vati i to ne traje dugo.Posle kratkog vremena gasi kompresor i tera u rasponu od 30 do 50 wati.Kompresor se retko pali.I taj raspon između 30 i 50 vati zavisi od setovane temperature.I što je manji fan,tako i potrošnju smanjuje.Voleo bi da mi neko iznese svoje iskustvo sa ovom istom klimom,a mogu takođe i sa drugim klimama,pošto sam najmanje našao i pročitao o modulaciji klime na hlađenju.Unapred se zahvaljujem,i pozdravljam sve članove...
I ja imam Muse Comfort Evo 12(2023)
Preko dana radi mi na zadatu 25c (Fan 4) a uvece i na 23c(Fan 2)sto ne volim da mi vrti samo turbina onda mogu i ventilator da postavim :LOL:
Sto se potrosnja tice kod mene izgleda ovako na preko 35+(spolja) vuce izmedju 300-490w.
Do 30c vuce konstanto neki 190-220w
Ovo je potrosnja za juni:
Obicno je palim negde oko 12:00 pa do 03:00 a kad bude neki toplotni talas onda 24/7
Hladim neki 48m2

Screenshot_20240703-232632.png

Evo i nesto za Amber 9 Premium
Zadata 25c (Fan 4)
Na 35+(spolja) radi na neki 350-500w ali voli kad tad verovatno zbog ulazna vrata da se zakuca na 1500w onda moram zadatu da podignem na 28c pa je odmah vratim na 25c i opet normalno radi
Do 30c vuce izmedju 250-350w
Uvece isto ide na zadatu 23c (Fan 4) i radi na smesni 130-140w

Evo potrosnja za juni:
Palim je isto oko 12:00 do neki 01:00 kad bude toplotni talas isto radi 24/7
Hladim 60m2

Screenshot_20240703-234458.png

Koristim uticnice od WooX

Poslednja izmena:
I ja imam Muse Comfort Evo 12(2023)
Preko dana radi mi na zadatu 25c (Fan 4) a uvece i na 23c(Fan 2)sto ne volim da mi vrti samo turbina onda mogu i ventilator da postavim :LOL:
Sto se potrosnja tice kod mene izgleda ovako na preko 35+(spolja) vuce izmedju 300-490w.
Do 30c vuce konstanto neki 190-220w
Ovo je potrosnja za juni:
Obicno je palim negde oko 12:00 pa do 03:00 a kad bude neki toplotni talas onda 24/7
Hladim neki 48m2

Pogledajte prilog 448734

Evo i nesto za Amber 9 Premium
Zadata 25c (Fan 4)
Na 35+(spolja) radi na neki 350-500w ali voli kad tad verovatno zbog ulazna vrata da se zakuca na 1500w onda moram zadatu da podignem na 28c pa je odmah vratim na 25c i opet normalno radi
Do 30c vuce izmedju 250-350w
Uvece isto ide na zadatu 23c (Fan 4) i radi na smesni 130-140w

Evo potrosnja za juni:
Palim je isto oko 12:00 do neki 01:00 kad bude toplotni talas isto radi 24/7
Hladim 60m2

Pogledajte prilog 448737

Koristim uticnice od WooX
I kod mene je toliki prostor,jer nemam potrebe da hladim celu kuću.Sve u svemu,ovo je vrlo mala potrošnja i ja sam prezadovoljan.Moja utičnica je mi 2 od šaomija.Danas smo kod dece ugradili Bergen comfort apollo,pa ću i tu da vidim modulaciju.Isto je dvanaestica,i vrlo je tiha.

I kod mene je toliki prostor,jer nemam potrebe da hladim celu kuću.Sve u svemu,ovo je vrlo mala potrošnja i ja sam prezadovoljan.Moja utičnica je mi 2 od šaomija.Danas smo kod dece ugradili Bergen comfort apollo,pa ću i tu da vidim modulaciju.Isto je dvanaestica,i vrlo je tiha.
I ja sam zadovoljan za prvu sezonu sa Musu :LOL: pre toga sam imao Gree Bora (sa dodatnim grejac tacne)
Muse se i zimi solidno pokazala... e sad sto ne ide ispod 500w to je druga prica...
Amber 9 Premium imam vec 7 godine i znam kako hladi... A tek od kad imam ove uticnice(januar) video sam ovo cudo na hladjenje zbog zakucanje na 1500-1600w
Zadata 25c ja odem do grada 3-4sata... dolazim kuci, ulazim ono kao u kapelu 20c pokazuje na digitalni termometar :ROFLMAO:

Mene ne bi mnogo veselilo ni zabavljalo da mi klima omaši za 5 stepeni zadanu temperaturu 🙃 :whistle:

Mene ne bi mnogo veselilo ni zabavljalo da mi klima omaši za 5 stepeni zadanu temperaturu 🙃 :whistle:
Amber 9 Premium veoma precizno drzi temp kad radi normalno... a ovo sto omasila toliko desilo se samo jednom!
Kao sto gore pise kad tad se desi da zakuca na 1500w a ne svaki dan mozda 2 puta u mesec ;)
Ja sve sumnjam na ulazna vrata sto je klima blizu tu postavljena pa non stop ulazi/izlazi pa senzor nesto pobrka...
Normalno otvoris vrata ono na kratko rokne vruc vazduh npr. 35c+ i onda mora klima odmah da podigne potrosjnu da ohladi
A zimi kad greje jos nisam video da se zakucala...

Poslednja izmena:
ne postoji opcija na gree apk vezano za potrošnju. to ti omogućava smart utičnica, a ne klima i apk klime.

ne postoji opcija na gree apk vezano za potrošnju. to ti omogućava smart utičnica, a ne klima i apk klime.
Znam ja to zato sam i pitao jer je naveo da ima na gree+ apk,inače imam i ja smart utičnicu ali sam mislio da je kakvim updejtom dobivena opcija ta ! Čekam da vidim šta će napisati odakle mu ovaj electricy report.

Mali update na 40c
Screenshot_20240713-153944~2.png

Gree Amber 9 Premium
Zadata 24c Fan 4
Hladi 60m2
Screenshot_20240713-154504~2.png

Gree Muse Comfort 12
Zadata 24c Fan 4
Hladi 48m2
Screenshot_20240713-153929~2.png

Imam gree+ aplikaciju ali ne vidim opciju vezano za potrošnju,jel može screenshot gdje se nalazi opcija u aplikaciji?
klima report.jpg

Kada skrolujes skroz na dnu stranice ima da pise electricity report i pise koliko je klima potrosila na svaki sat i datume imas da izaberes.

Nego malo mi cudan miris klime kada pridjem i pomirisem onaj vazduh koji duva. Nisam nikada do sada imao klimu pa ne znam da li je ovo normalno. Ali neki miris ne znam drugacije da opisem osim kao kada bih zejtin stavio na papir i ostavio da se osusi taj papir i posle ventilator da mi duva kroz to :D Tako neki miris. Ali to samo na pocetku kada ukljucim klimu prvih par minuta, posle toga je ok. Jel to normalno?

Pogledajte prilog 450531

Kada skrolujes skroz na dnu stranice ima da pise electricity report i pise koliko je klima potrosila na svaki sat i datume imas da izaberes.

Nego malo mi cudan miris klime kada pridjem i pomirisem onaj vazduh koji duva. Nisam nikada do sada imao klimu pa ne znam da li je ovo normalno. Ali neki miris ne znam drugacije da opisem osim kao kada bih zejtin stavio na papir i ostavio da se osusi taj papir i posle ventilator da mi duva kroz to :D Tako neki miris. Ali to samo na pocetku kada ukljucim klimu prvih par minuta, posle toga je ok. Jel to normalno?
Na mojoj app to nema. Tebi to bez one smart uticnice pokazuje potrosnju?

Na mojoj app to nema. Tebi to bez one smart uticnice pokazuje potrosnju?
Meni je to na iOS, mozda imas android pa je za njega malo drugacijia aplikacija. Pa na obicnu uticnicu. To pokazuje koliko je klima potrosila, e sad ne mora da znaci da je mnogo precizno, kao sto bi bilo na neku pametnu uticnicu

A mozda nemate istu klimu?

Gree+ je app ista za sve bez obzira koji je model klime,jedino da ima veze što je ios kod tebe .
Pogledajte prilog 450531

Uradi Clean,odnosno stisneš 2 dugmeta odjednom dok se ne pojavi na displayu CL i pustiš odradi sma 10-15min traje ,ja mislim da je MoDE i još neko dugme ,proguglaj malo i ja mislim da mora biti ugašena na daljinski.Screenshot_2024-07-19-15-28-46-205_com.gree.greeplus-edit.jpgi meni ne ide scrolanje na dole uopšte tako da jedino do razlike u platformama

Poslednja izmena:
Mode i Fan stisnes 5sek za Clean
Nikad nisam isprobao... Sta mu tacno onda radi?

Vrh Dno