Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Zamrzne unutarnju jedinicu odnosno ono saće izmjenivač i onda odmrzne i kao tako očisti ako ima kakvih smradova buđi itd...
Pitanje: imam VOX inverter koji ima isto tu CLEAN funkciju, i nije mi jasno kada je ukljucim krene da mrzne unutrasnji izmenjivac, da li se sve automatski odvija ili ja moram ponovo nesto da kliknem-pritisnem da bi krenulo otapanje i ispiranje?! Nije mi najjasniji postupak i koriscenje ove funkcije!

Nije na svakoj Self Clean ista stvar, negde je to prosto da vrti ventilator i osusi unutrasnju jedinicu nakon rada.

@alcaponetz
Ja nisam na IOS imao merenje potrosnje na Gree+ aplikaciji, kakve veze ima IOS ili Android sa time da li neka klima meri potrosnju?
Logicnije da je ista za iOS, nego da svaka klima odjednom ima iste opcije...

Koja je razlika izmedju Comfort i Premium modela?
Razmisljam se o Gree Clivia klimi, ali vidim da ima Clivia Comfort i Clivia Premium.

Dalje, jesu li 18ice bolje od 12ice sto se tice grijanja? Shvatio sam da se to odnosi na povrsinu

Pitanje: imam VOX inverter koji ima isto tu CLEAN funkciju, i nije mi jasno kada je ukljucim krene da mrzne unutrasnji izmenjivac, da li se sve automatski odvija ili ja moram ponovo nesto da kliknem-pritisnem da bi krenulo otapanje i ispiranje?! Nije mi najjasniji postupak i koriscenje ove funkcije!
Automatski sve sam odradi,ništa nediraj dok ne završi proces
Koja je razlika izmedju Comfort i Premium modela?
Razmisljam se o Gree Clivia klimi, ali vidim da ima Clivia Comfort i Clivia Premium.

Dalje, jesu li 18ice bolje od 12ice sto se tice grijanja? Shvatio sam da se to odnosi na povrsinu
Na površinu se odnosi ,pogledaj twhničku tablicu po broju modela comforta a pogledaj premium pa vidi razliku,zapazi težine vanjskih jedinica ako misliš i na grijanje,mora postojati razlika ako je ima u cjeni...
Nije na svakoj Self Clean ista stvar, negde je to prosto da vrti ventilator i osusi unutrasnju jedinicu nakon rada.

@alcaponetz
Ja nisam na IOS imao merenje potrosnje na Gree+ aplikaciji, kakve veze ima IOS ili Android sa time da li neka klima meri potrosnju?
Logicnije da je ista za iOS, nego da svaka klima odjednom ima iste opcije...
Kako imaš nije mi jasno,zadnji update je app koji je kod tebe? I koji je update softwera kad uđeš u app provjeri pa mi javi

Prodao sam Iphone pre 2 nedelje, do tada na Amber Premiumima i Violama nisam imao potrosnju, vezano mi je 8 klima u aplikaciji.

Ja imam original AUX i da radi kako je napisano, pobijeli skroz unutra izmjenjivac, sve to traje nekih 20 min i kad zavrsi sama se ugasi. Ja prije ove funcije naprskam unutrasnju asepsolom.
Nije na svakoj Self Clean ista stvar, negde je to prosto da vrti ventilator i osusi unutrasnju jedinicu nakon rada
Za ovo AUX ima posebnu funkciju na daljinskom zove se anti-f(Anti fungus), koja radi tako sto prebaci sa hladjenja na grijanje i jedno 3,4 min zagrijava i susi izmjenjivac, sto se meni vise svidja od opcije X-fan na Gree

Ja imam original AUX i da radi kako je napisano, pobijeli skroz unutra izmjenjivac, sve to traje nekih 20 min i kad zavrsi sama se ugasi. Ja prije ove funcije naprskam unutrasnju asepsolom.

Za ovo AUX ima posebnu funkciju na daljinskom zove se anti-f(Anti fungus), koja radi tako sto prebaci sa hladjenja na grijanje i jedno 3,4 min zagrijava i susi izmjenjivac, sto se meni vise svidja od opcije X-fan na Gree
Ako sam dobro razumeo, Clean i Antifungus nisu iste stvari. Clean ledi unutrasnju jedinicu pa je zagreva il sta vec, da bi tako isprala izmenjivac, a Anti fungus sluzi da posle hladjenja ukljucis da se zagreje izmenjivac i tako osusi od vlage koja nastaje prilikm hladjenja 🤔

Gree ima X-Fan stisnes Fan 5sek i onda se pojavi onaj ventilator na daljinski... Kad ugasis klimu onda duva jos neki 2-3min turbina da osusi izmenjivac
Bas me zanima onda sta i kako to CF radi kad stisnes Mode i Fan 5sekunde kad je ugasena klima

Ako sam dobro razumeo, Clean i Antifungus nisu iste stvari. Clean ledi unutrasnju jedinicu pa je zagreva il sta vec, da bi tako isprala izmenjivac, a Anti fungus sluzi da posle hladjenja ukljucis da se zagreje izmenjivac i tako osusi od vlage koja nastaje prilikm hladjenja 🤔
Tako je, ta radi samo na hladjenju i od kako je kupljena ukljucena mi je, nikada nijesam imao problem da mi nesto zasmrdi iz nje, a pere se 1 godisnje pred sezonu grijanja jer su u kuci konstantna 3 pusaca😄
Gree ima X-Fan stisnes Fan 5sek i onda se pojavi onaj ventilator na daljinski... Kad ugasis klimu onda duva jos neki 2-3min turbina da osusi izmenjivac
Bas me zanima onda sta i kako to CF radi kad stisnes Mode i Fan 5sekunde kad je ugasena klima
Gree imam od skoro i ukljucena je X-fan opcija ali Clean nijesam jos isprobao, dok na AUX-u jesam, mada ja opciju CL ukljucim i tokom zime jednom mjesecno jer kada se pokrene i kada krene da otapa izmjenjivac tacno se vidi voda koju je izbacila, ali ako iskopam upustvo, posto je davno ugradjena mislim da nekako cisti i spoljasnju jedinicu(nijesam siguran). Meni je ovo bilo zanimljivo jer kad stavim ruku ispred turbine tacno osjecam topli vazduh kao kada grije

I kod mene je na obe Gree Klime (Amber Premium i Muse Comfort) ukljucena X-fan opcija ali Clean(CF) nikad nisam isprobao

Tako je, ta radi samo na hladjenju i od kako je kupljena ukljucena mi je, nikada nijesam imao problem da mi nesto zasmrdi iz nje, a pere se 1 godisnje pred sezonu grijanja jer su u kuci konstantna 3 pusaca😄

Gree imam od skoro i ukljucena je X-fan opcija ali Clean nijesam jos isprobao, dok na AUX-u jesam, mada ja opciju CL ukljucim i tokom zime jednom mjesecno jer kada se pokrene i kada krene da otapa izmjenjivac tacno se vidi voda koju je izbacila, ali ako iskopam upustvo, posto je davno ugradjena mislim da nekako cisti i spoljasnju jedinicu(nijesam siguran). Meni je ovo bilo zanimljivo jer kad stavim ruku ispred turbine tacno osjecam topli vazduh kao kada grije
Daj molim te nadji to AUX uputstvo ako ti nije cimanje, bas bi voleo da pogledam 😎

Pozdrav svima! Jel zna neko razliku između Bergen Apollo Q 12 i Bergen Apollo T 12 klime?

Drugar ima klimu Bergen Q 12 i prezadovoljan je. Sad bih i ja da kupim, ali mi nude Bergen T 12, noviji model i izgleda skroz drugačije. Može da se nađe i Q, ali skuplje. Zna li neko razliku i zašto je stariji Q model ipak skuplji za 50ak evra? Šta uzeti?

Pozdrav svima.
Trgovao sam Amber Premium 12, nadam se da ce biti dobra za hladjenje?
Sad me zanima ugradnja- kolika je min/max udaljenost unutrasnje od spoljasnje jedinice, cisto da vidim gdje da je pozicioniram?
I ima li to nekog uticaja na grijanje/hladjenje?

Pozdrav svima.
Trgovao sam Amber Premium 12, nadam se da ce biti dobra za hladjenje?
Sad me zanima ugradnja- kolika je min/max udaljenost unutrasnje od spoljasnje jedinice, cisto da vidim gdje da je pozicioniram?
I ima li to nekog uticaja na grijanje/hladjenje?
Screenshot_20240721-203406~2.png
Naravno da ce dobro da hladi a jos bolje da greje
Ja imam Amber 9 Premium i hladim/grejem 60m2 bez problema
Na hladjenje spusta potrosnju na 100w a kad greje ne ide ispod 500w
Kako izgleda kod tebe prostor i koja kvadratura?

Da se malo pohvalimo sa nove Tapo P115 :cool:

Screenshot_20240722-151518~2.png

Gree Amber 9 Premium(2017)
Zadata 25c Fan 4
Hladi 60m2

Screenshot_20240722-151338~2.png
Screenshot_20240722-151349.png

Gree Muse Comfort(2023)
Zadata 25c Fan 4
Hladi 48m2

Screenshot_20240722-151359~2.png
Screenshot_20240722-151408.png

IMG_20240722_151541.jpg

Pogledajte prilog 451145
Naravno da ce dobro da hladi a jos bolje da greje
Ja imam Amber 9 Premium i hladim/grejem 60m2 bez problema
Na hladjenje spusta potrosnju na 100w a kad greje ne ide ispod 500w
Kako izgleda kod tebe prostor i koja kvadratura?
Na grijanje sam i mislio, greska...zbog toga sam je i uzeo. A posto nimalo nije bila jeftina, bolje joj je da grije 😄

Prostor- klasika, dnevni sa kuh i trpezirom, oko 30m2... to bi bilo primarno za grijanje.
A pitam za udaljenost od spoljne- mislio sam da unutrasnju jed odvojim od zida nekih 3 metra, da bude tacno naspram vrata od dnevnr, pa da duva u hodnik i ka sobama (ne ocekujem da ugrije sobe, ali eto, samo da malo ubije hladnocu)

Nego me zanima ima li to nekog uticaja, tipa da bolje radi ako je sto blize spoljnoj jedinici?

Na grijanje sam i mislio, greska...zbog toga sam je i uzeo. A posto nimalo nije bila jeftina, bolje joj je da grije 😄

Prostor- klasika, dnevni sa kuh i trpezirom, oko 30m2... to bi bilo primarno za grijanje.
A pitam za udaljenost od spoljne- mislio sam da unutrasnju jed odvojim od zida nekih 3 metra, da bude tacno naspram vrata od dnevnr, pa da duva u hodnik i ka sobama (ne ocekujem da ugrije sobe, ali eto, samo da malo ubije hladnocu)

Nego me zanima ima li to nekog uticaja, tipa da bolje radi ako je sto blize spoljnoj jedinici?
3m je bolje za dzep nego 20m :LOL:
I ja bi je tako postavio da bije iz dnevne direktno prema hodnik i tako dogreva jos neku sobu...
Kod mene je postavljena na ulaz i bije direktno u 45m2(otvoreni) a tu su i blizu vrata od spavace(15m2) i tako pokriva 60m2 bez problema...
Jedino u kupatilo ima razlika u 2-3c a to me ne smeta, ne spavam tamo po sat vreme :ROFLMAO:

Jedno pitanje- stigla je amber, fino radi, skoro pa necujna...
Medjutim, primijetio sam u par navrata da se teze pali. Znaci, pritisnem dugme za paljenje na daljinskom, cuje se bip, ali ne krece sa radom dok ne ponovim... tacnije, tek iz treceg pokusaja se upali
Uobicajeno nesto ili da zovem servis?

Zovi servis, naravno da uvek treba da se gasi i pali kada stisnes dugme.

Jedno pitanje- stigla je amber, fino radi, skoro pa necujna...
Medjutim, primijetio sam u par navrata da se teze pali. Znaci, pritisnem dugme za paljenje na daljinskom, cuje se bip, ali ne krece sa radom dok ne ponovim... tacnije, tek iz treceg pokusaja se upali
Uobicajeno nesto ili da zovem servis?
Koja Amber je u pitanju, Comfort, Pro ili Premium-Ultra?!

"Znaci, pritisnem dugme za paljenje na daljinskom, cuje se bip, ali ne krece sa radom dok ne ponovim... tacnije, tek iz treceg pokusaja se upali"
- Hmm, naveo si da se tek iz treceg pokusaja klima upali da radi?! Da nije da je ti upalis, pa ugasis, pa ponovo upalis?! Ne znam da li me razumes sta hocu da te pitam 🙃 Mozda kad palis klimu i kad prvi put pritisnes dugme treba klimi malo vremena da startuje, a ti je prekines pa ponovo startujes?! Aj pritisni jednom, neka se cuje bip i pusti je 10-15 sekundi da vidis da li ce da startuje 😁

"Znaci, pritisnem dugme za paljenje na daljinskom, cuje se bip, ali ne krece sa radom dok ne ponovim... tacnije, tek iz treceg pokusaja se upali"
- Hmm, naveo si da se tek iz treceg pokusaja klima upali da radi?! Da nije da je ti upalis, pa ugasis, pa ponovo upalis?! Ne znam da li me razumes sta hocu da te pitam 🙃 Mozda kad palis klimu i kad prvi put pritisnes dugme treba klimi malo vremena da startuje, a ti je prekines pa ponovo startujes?! Aj pritisni jednom, neka se cuje bip i pusti je 10-15 sekundi da vidis da li ce da startuje 😁
I tako a i treba usmjeriti daljinac prema klimi jer se desavalo i meni tako ako ne usmjerim baš prema gore daljinac, izgleda da im je senzor nakaradno postavljen

Ljudi, kako da registrujem Gree klime za produženu garanciju. Probao sam preko https://www.energynet.rs/podrska-2/podrska-za-proizvode/registrujte-proizvod/ i stalno blokira. Popunim sve (i preko chrome i preko firefox) i kliknem na registruj proizvod i tu je kraj. Kao radi nešto ali na tome ostane a ja na mail ne dobijem nikakvu potvrdu. Uzeo sam za kuću 5 klima Amber Pro 12BTU i nije mi baš da ostabnem na 2 godine garancije.

Vrh Dno