Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Meni se ionako više dopada Watch Dogs od ovoga, tako da se neću baš nešto nasekirati i ako ne izađe za PC. Mislim 5. je deo pobogu... Šta tu još mogu novo da nam ponude a da nismo već videli do sada??? Jedino što vredi i što je i ranije vredelo su bili duhoviti dijalozi između likova u pojedinim situacijama tipa:

:eyebrows:

Mnogo gresis ali dobro. Tvoj izbor.

Meni se ionako više dopada Watch Dogs od ovoga, tako da se neću baš nešto nasekirati i ako ne izađe za PC. Mislim 5. je deo pobogu... Šta tu još mogu novo da nam ponude a da nismo već videli do sada???

Skyrim je peti TES i donosi više nego dovoljno novina, prema tome tvoj argument nije validan.

Skyrim je peti TES i donosi više nego dovoljno novina, prema tome tvoj argument nije validan.

Kojih novina, zmajeve? :S:

Nego dobro videćmo... Svako ima svoje mišljenje...

Generalno ne želim da ulazim ovde ni sa kim u neku specijalnu debatu oko ovog naslova, ali bojim se da te novine pod znacima "navoda" a o kojima ti govoriš, su u principu zanemarljive u odnosu na sam siže...

Rockstar (kao i većina drugih) ide utabanom stazom gde ima vrlo malo porostora za bilo kakava iznenađenja. Najzapaženija su grafička unapređenja jer to je obavezan deo i na to ko i uvek većina zine i kao to je dovoljno! A realno ja ne vidim tu ništa revolucionarno unapređeno i poboljšano, niti više vidim bilo šta originalno! Ranije su se vadili interesantnim likovima i komičnim scenama i dijalozima koje u principu brilijantno stoje i funkcionišu zapravo u trećem delu. Već 4 deo pati od tzv crnih rupa u dijalozima, jer stvari nisu najlogičnije sinhronizovali pa se čovek prosto pita ko je sad pa ovaj lik kada se otvori neka nova misija. Posle su to probali da nadomeste nekim DLC-ovima, al avaj...

Mislim pazi, svaka naredna igra tj nastavak je produkcijski gledano bolji od predhodnog i zasigurno će to biti ok novajlijama koji nisu odigrali predhodne delove, te se sreću sa ovom igrom po prvi put i još ako vole filmove Quentin Tarantina eto njima igre godine! Ali stariji gejmeri koji su odigrali sve delove, odigraće ovaj čisto reda radi i to ponajviše zbog ko što sam to gore i napisao šaljivih scena, duhovitih likova i jedan manji deo iz pieteta prema Rockstaru i ovom serijalu i to pod uslovom da ne moraju da se obaraju sa endžinom i frejmrejtingom ko što je to bilo prošli put (ovde svrstavam sebe), a to sve naravno ako uopšte i bude bilo PC verzije, premda ja mislim da će je ipak biti na kraju... ;)

Na kraju će sve da se svede na dobru reklamnu kampanju i igra će se prodati ko alva, pa i ovaj moj komentar neće biti bitan ko što i nije... jer tako stvari danas funkcionišu globalno. I što se mene tiče nemam ništa protiv jer svako radi kako mu drago, ali kad iz svih uglova sagledam situaciju sa ovom frenšizom, ko što rekoh neće mi nedostajati ni najmanje čak i ako ne izađe za PC... Dakle ako bude "ok", ako ne bude isto mi je "ok" i neću se kao nekakav PC gejmer osećati ni najmanje hendikepirano zbog toga!

Prosto tu je Watch Dogs koji sam pomenuo, a biće i drugih igara i ako Rockstar izađe sa PC tržišta, otvoriće se prostor nekome drugom u tome delu i to će opet biti ok, i ne samo ok, nego vrlo verovatno bolje za sve nas jer ćemo dobiti ako ništa drugo, onda barem nešto novo! Pomenuti Watch Dogs svakako nudi originalan zaplet a pri tom produkcijski reko bih da čak i malo bolje stoji od GTA 5-ce (premda su tu finese u pitanju), - prema tome, što se mene tiče je i "dabome"... :D

GTA ima tu neku fiziku, sve ima svoju tezinu i inerciju. To u Dogsima nije slucaj. Kao ni u mnogim drugim igrama ovog tipa.

Ti Watch Dogsi nisu ni izasli i nema smisla debelo diskutovati o njima samo na osnovu one E3 prezentacije...

Zvuci kao idealna platforma za GTA MMO...Elem, ako bi se odlucili na taj korak objedinjavanja svih do sad vidjenih gradova GTA serijala u jedan MEGA prostor ne mogu ni da zamislim kakvu losu optimizaciju bi ta igra imala,da ne govorim o min. zahtjevnosti a o smislu i samoj interakciji sa okruzenjem ne bih ni da razmisljam... U svakom slucaju veoma ambiciozan projekat.

Zavisi kako urade engine tj. ucitavanje zona. Problem je sto im je nacinom kojim sada rade za cetiri grada potrebno vise hiljada ljudi da radi na igri par godina a to puno kosta. Mada postoji napredak na polju brzog generisanja sadrzaja potrebnog za sandbox igre poput GTA, to bi im omogucilo da se fokusiraju na radnju igre i znacajno smanjilo troskove izrade.

Sto se tice Watch Dogs, to nije konkurent GTA vec Heavy Rain i slicnim igrama.

Pa sta je taj Watch Dogs nego klikni A da se desi ovo, klikni B da se triggeruje animacija itd. To sto je popriste igre grad ne mora da znaci da je igra sandbox. U sandbox igrama imas izbor da radis sta hoces, a u tim QTE cudima i ako imas izbor opet biras izmedju predefinisanih radnji.

Pa sta je taj Watch Dogs nego klikni A da se desi ovo, klikni B da se triggeruje animacija itd. To sto je popriste igre grad ne mora da znaci da je igra sandbox. U sandbox igrama imas izbor da radis sta hoces, a u tim QTE cudima i ako imas izbor opet biras izmedju predefinisanih radnji.

Na osnovu čega si ovo zaključio, jednog trailera?

Da, na osnovu onog prvog trejlera sto se pojavio. Jel mozda ima neki gejmplej? Ja sam stekao takav utisak, mozda gresim.

Nema, to je i bila poenta. Video si jedan trailer pa si zaključio da je igra ovakva i onakva.

A sta je sa voznjom automobila po gradu, napucavanjem iz treceg lica... u tom istom traileru?

Tako govore i za Saints Row III da je konkurencija GTA IV sto po meni veze s mozgom nema...Jesu obe igre smjestene u NYC ali sam koncept su dva svijeta...Na jednoj strani imamo GTA IV koji ima fenomenalnu filmsku pricu i zaplete, sa odredjenom dubinom i kompleksnoscu dok sa druge strane imamo Saints Row III koji je po mom misljenju 99% podredjen i napravljen kao stres-eliminator igra, od samog pocetka pa do kraja i naravno ni tome nista ne fali, gdje je fizika u mnogim slucajevima izgbuila svoj prvobitni smisao ali naravno takav je koncept igre i ja s tim nemam apsolutno nikakav problem vec on nastaje kad je neko poredi s GTA IV.

Ček, sad hoćeš da kažeš da igre ne treba porediti jednu sa drugom?

Zvuci kao idealna platforma za GTA MMO...Elem, ako bi se odlucili na taj korak objedinjavanja svih do sad vidjenih gradova GTA serijala u jedan MEGA prostor ne mogu ni da zamislim kakvu losu optimizaciju bi ta igra imala,da ne govorim o min. zahtjevnosti a o smislu i samoj interakciji sa okruzenjem ne bih ni da razmisljam... U svakom slucaju veoma ambiciozan projekat.

Za sad nije najvljen za PC, tako da i nije bitna optimizacija. Na konzolama ce sigurno raditi. A i ako bude port, bice sklepano kao i gta4.

Ček, sad hoćeš da kažeš da igre ne treba porediti jednu sa drugom?

Ne kazem da ih ne treba porediti vec mislim da ne trebamo tek tako uletati u stereotipno razmisljanje i poredjenje u ovom slucaju ove dve igre samo zato sto je neki klinac u SR III vidio GTA IV (vjerovatno zbog slicne mehanizacije igre,mada ni to ne pije vodu). Za mene Saints Row III je prilicno unikatna igra koja je mozda ima slicne korijene sa GTA IV ali se generalno gledajuci totalno razilazi sa istom...

Da, na osnovu onog prvog trejlera sto se pojavio. Jel mozda ima neki gejmplej? Ja sam stekao takav utisak, mozda gresim.

Nema, ali dovoljno se već pisalo o tome posle trejlera, samo je tebe izgleda mrzelo da proučiš. Igra će biti open world i biće neka mešavina AC pentranja, GTA sa kombinacijom stealth elemenata,parkour-a, i naravno mehanikom cover-based third-person shootera. Takođe će jedan od glavnih elemenata biti i mogućnost hakovanja sistema u okruženju...

Evo ga još jedan vidovnjak, jesi igrao PC verziju GTA V pa znaš da je 'sklepan kao i GTA IV'?

Prvo procitaj sta sam napisao. Rekao sam da nije ni najavljen jos i pitanje je da li ce biti. Znam kako je sklepan cetvrti deo, a nisam prorok ni vidovnjak, samo kazem sta mislim. Kao sto i svako ima pravo da iznese svoje misljenje. I ne znam sta tu u opste ima da se diskutuje dok igru ne potvrde za PC?

Poslednja izmena:
gtav_shot001122412_1280.jpg

gtav_shot002122412_1280.jpg

gtav_shot003122412_1280.jpg

gtav_shot004122412_1280.jpg

gtav_shot005122412_1280.jpg

Vrh Dno