Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Da li neko zna kakva ce konfirguracija biti potrebna da se pokrene ovo cudo?:D
Ustvari nasao sam

Below you can see our list of expected requirements

CPU: Intel Core 2 Duo 3 GHz or similar
RAM: 3 GB and +
HDD: 30 GB free disk space +
Graphics: 512 MB Graphics Memory +
Sound Card: DirectX 9 Compatible
DirectX: Version 9
Supported Graphics Cards (GPU): Nvidia 8600 + or ATI 3870 + :)

Poslednja izmena:
Dobro si to nasao, s obzirom na to da igra nije ni najavljena za pc...

Ne znam druze ali na jednom stranom sajtu stoji ovo, bilo mi je logicno i da jeste ovako kako je napisano pa sam okacio

Jedino da si na rockstar-ovom sajtu nasao, ovako je cisto lupetanje..

Zvanicno, igra ne izlazi za PC. Jos uvek.

kao i sa svakim nastavkom gta još od trojke.

prvo izlazi za konzole, za tačno godinu dana izlazi za pc . ispoštovano apsolutno uvek, sa izuzetkom red dead redemption .
engine je euphoria 2 (RAGE) kao i za max payne 3, tako da će i minimalna hardverska zahtevnost biti ista.

Mislis engine je RAGE a Euphoria je third party character animation engine integrisan u njega? :) Videcemo kako ce sve to da radi, ali i ja se nadam optimizaciji gledajuci novog Maxu.

Nadam se da ce bar da ubace teksture visoke rezolucije..
Evo npr rage je ostao uksracen za to,cak i uz onaj tweak jedva da je primetno.
Jedina sreca je sto se CUDA akceleracijom dobije realisticniji prikaz pa grafika izgleda
sasvim pristojno za oci.

Gde izvuce CUDA akceleraciju pobogu?

Procitao..
Juce instalirah Rage,okacih se na net da nadjem objasnjenje za GPU transcode i medjuostalom bilo i to..
Navodno je optimizovano za nV ,cuda,bla..bla..
Odmah sam povezao pricu sa Just Cuse 2 jer kad ukljucim taj GPU transcode iscisti se grafika,postane kristalnija i realnija..
Tamo je recimo u JC2 korisceno za simulaciju vode koliko me secanje sluzi..

Da, za simulaciju talasa i bokeh efekta dof-a. Inace, to nikakvog uticaja nema na "kristalniju" sliku, vec samo na par efekata koji se vide u igri.

Kao sto rekoh povezah a sad kakav je utisak na oko to je mozda i subjektivno..Kristalno,ostro,realnije..
Mozda sam se i istripovao ,ne znam .Uglavnom tako procitah ,tj te opcije u Rage sam dobio posle onog 1.2 Patcha .

RAGE je Rockstar Advanced Game Engine, a RAGE o kom ti govoris je ID proizvod sa IDtechom, tj. promasio si poentu o cemu smo mi pricali.

I ova tema pade u zaborav :(

Pa ne zna se dal izlazi za PC uopste. Sta da pricamo ?

NE

with 141,741 supporters
8,259 NEEDED

uopste je nisu uzeli za ozbiljno ne ne

Ti brojevi su smiješni, kada se uporede sa brojevima prodanih primjeraka za PS3 ili xBox. Kada izadje neka igra.

Ti brojevi uopšte nisu smešni, i ne porede se sa brojem prodatih primeraka za konzole, evo recimo da ja danas nisam posetio forum verovatno da za ovu peticiju ne bih ni znao, a realno kupio bih igru

Ti brojevi uopšte nisu smešni, i ne porede se sa brojem prodatih primeraka za konzole, evo recimo da ja danas nisam posetio forum verovatno da za ovu peticiju ne bih ni znao, a realno kupio bih igru

Pa ne može se ni reći da je to neki veliki broj. Brojevi nisu neki ni ozbiljno veliki, kao što ni peticija nije velika, a isto tako i ne posebno ozbiljna, jer se radi o dosta nepoznatoj i nepročuloj peticiji.

A što se tiče igre i ja ću je kupiti ako izađe, ako ako.

Možda nisu smešni ali nisu ni relevantni. Ista tema je prežvakana milion puta - nikakva peticija neće uticati na Rockstar i njihovu odluku da igra izađe i za PC (kao što hoće, jer je svaki GTA izašao za PC).

Možda nisu smešni ali nisu ni relevantni. Ista tema je prežvakana milion puta - nikakva peticija neće uticati na Rockstar i njihovu odluku da igra izađe i za PC (kao što hoće, jer je svaki GTA izašao za PC).

Moje mišljenje je da će igra izaći i pored svih špekulacija, naravno sa povećim zakašnjenjem u odnosu na konzole, kao što to i obično bude. Ali i u slučaju da ne izađe, neću umrijeti.

imho nema razloga da ne izadje za PC jer ce kao i do sad biti port u pitanju (sto je, razumljivo, izvodljivije nego da je "prave od nule"), a i portovanje je mala zrtva u odnosu na potencijalnu dodatnu zaradu od PC verzije igre.

Ja i dalje ne kapiram zasto se toliko "stite" od pc verzije u isto vreme sa konzolnom. Jedina logika moze da bude da oni misle da bi ljudi igrali pirate na pc-u (njihova logika, ne moja) i da bi to uticalo na prodaju konzolne verzije. To po meni nema nikakvog smisla, jer su pc i konzole odvojeni svetovi, onaj ko hoce da igra igru na xboxu ce je kupiti za xbox, sta ga briga sto postoji pirat za pc (a postoji i na xboxu i pre izlaska). A na konzolama se igre i pored piratskih verzija pre izlaska odlicno prodaju, svakako mnogo vise nego na pc-u.

Pritom, za pc se pravi verzija paralelno sa konzolnom, ne kosta ih razvoj kao da je prave od nule, tu su eventualno neki mali troskovi portovanja. Kolika god da je prodaja na pc-u, mnogo vise ima smisla da izadje i pc verzija, nego da ne izadje, jer ih ne kosta previse. Ili ja nisam u pravu, pa je prodaja pc verzije toliko mala, da cak ni troskovi portovanja nisu opravdani, ali ne verujem da je tako.

Nije mi ovo skroz jasno, osim ako je inercija u pitanju, pa se drze nekih starih i izlizanih logika. Nije mi jasna ni ekskluzivnost u odnosu na pc, tj. placanje da igra izadje samo za konzole - pc im nije nikakva koknurencija. Potpuno bi razumeo ekskluzivnost u odnosu na ostale konzole, ali ovo ne razumem.

Nazad
Vrh Dno