Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Stvarno mi nije jasno sta ste se ra**ali uvezi voznje kad je sasvim ok pa nije vam gta gran turismo ***. igram igru na ps3 i po meni je odlicno uradjeno sve pa cak i voznja koja podseca na midnight club LA.

Pilac radi online i kad delis ali samo na dva naloga, izadje 30e po coveku ako kupujes na UK, jos jeftinije ako uzimas na US PS store.

@G@W, iskreno meni izgleda isto kao i IV. Mada to je mozda do videa, ne znam koliko je to kompresovano dok je doslo sa necijeg TVa na net, pa posle na moj TV. Ipak je to snimak, a ne 'in vivo'.

Zasto je tema prebacen? :trust:

Poslednja izmena:
Zato što je igra izašla za PS3/X360.

Tacno tako. Da elita slucajno ne bi zamarala oci i sivu masu. Dovoljno je sto bulje u razne benchmarke po ceo dan.

Poslednja izmena:
Nigdje veze al eto hajd neka bude...

Ko hoće da gleda gejplej sa malo manjom kompresijom nego na tjubu može to učiniti ovde:

"DUPLEX" verzija, 4.46, i kad god pokrenem igru na PS3 , externi ili interni HDD, stoji na "loading story mode" i ne pomera se odatle...

Da li neko ima resenje za ovo ?

Igra je do jaja, ne znam sta drugo da napisem, na nekom forumu procitah da su misije mnogo zanimljivije od cetvorke i u to sam se uverio 100 posto, znaci od ismevanja dobro poznate drustvene mreze, do pljuvanja "ja imam talenat" TV emisija i generalno americkog nacina zivota. Dovoljno je samo primetiti da se smartfon u igri zove iFruit i sta vise da kazem. Dijalog je vrhunski napisan kao i uvek do sad a glumci bas ubedljivi cak i sa "over the top" likovima koje igraju.

Sto vise igram sve vise mi je krivo sto je voznja toliko arkadna ali sam primetio da vise nema onog da krenes na neku misiju, izgubis kontrolu na kolima i zakacis policijski kruzer (kojih je pre bilo na sve strane) od koga posle moras da pobegnes pa izgubis vreme samo na to. Toga vise nema, policije ima samo kad se dosta gluposti napravi ali onda ce vas ganjati mnogo zesce nego u cetvorci. Doduse ni ja ne divljam po ulicama pa me i ne ganjaju mnogo. Ne smem ni da pomislim kako je sa 4 wanted zvezdice, dosad sam bezao od njih samo sa tri. Pucanje skoro isto kao u RDR i MP3 i generalno igra ima elemente RDR, pogotovo sada kada ima toliko divljine. Bas prve Trevorove misije podsecaju po lokaciji i igranju na neku vrstu modernog RDR-a tj pravi divlji zapad. Mogao sam da vidim divljac, jelene, kojote i ko zna sta jos dok sam sa nekim suv-em bezao po nekoj planini od murije :)

Poslednja izmena:
Dobro pitanje. Piraterija za PC je zabranjena na forumu, nije valjda da ovde vladaju drugačija pravila?

I na kraju opet PC gameri najgori, al eto ljudi otvorite oci pa pogledajte u zadnje vrijeme sto se tice znaci konzolasa, koji je to stepen piraterije. U roku 24 sata ova je se igra jedno par hiljada puta DL-ovala. Al opet bolje prolaze.

Dobro pitanje. Piraterija za PC je zabranjena na forumu, nije valjda da ovde vladaju drugačija pravila?

Nope, imas PS3 hack temu......
Naravno, niko ne reklamira pirateriju, samo pomazu ljudima kako da rese odredjene probleme.....

Malo je nezahvalno ocekivati realnu voznju ili bar nesto ozbiljnije kad je ta igra i napravljena da bude "lagana". Slazem se da bi lepo bilo da bude sto realniji model voznje ali onda bi sve ostalo trebalo da bude realno a bojim se da jos uvek ne mozemo da ocekujemo tako nesto a da pritom radi na prosecnoj masini kako treba i pitanje je koliko bi se pravila takva igra. Pretpostavljam da ce tamo neki gta 8 ili 9 da bude skockan za sve i da ce postojati slajder od real do arcade i to je to, pa ko kako voli.

Ima nas i moj savet cekaj PC verziju. Imho ovo igrati na x360/ps3 je steta, igra je odlicna, ali toliko ogranicena limitiranom snagom ove generacije konzola da bolje da su je izbacili kao launch naslov za ps4/xbone.

Pa da imaju par umesto 160+ miliona potencijalnih kupaca...
Planira se najprodavanija i najskuplja igra svih vremena, od toga ogroman deo ide na marketing i stvarno je logicno da ide na sto manju bazu korisnika. Malo zaboravljate da industrija nije tu da se deca igraju, nego stvari funkcionisu po *******im pravilima.

Al meni najbitnija razlika je to sto je zaista neupotrebljivo pucanje na gamepadu u Rockstarovim naslovima :( Bio sam prinudjen da koristim onaj retar*irani auto lock i u GTA IV i RDR jer nikako nisam umeo da nisanim normalno..

Vec u RDR-u je bolje od GTA kad se iskljuce pomoci, a MNOGO bolje u Max Payne-u 3 (isto kad je sve iskljuceno), meni jedno od najboljih u industriji, a taj sistem ce biti ovde.

Haha, majkemi :) Ima neki filmski smek totalno :D

Taj filter ukljucuje i motion blur, pa voznja drugacije izlgeda kad ubrzas. I meni je bolje kad je ukljucen, pogotovo na tv-u iz daljine (a za to je i pravljen). U tom trenutku i sa tim nivoom znanja koji su imali, krije ono sto treba da krije i stvarno daje neki filmski smek. Mada je to poslednja stvar koju ces objasniti ovima koje peku oci :D.

Mrzim te on/off switcheve na pc-u, ne vodi se racuna o izgledu, mozes totalno da promenis estetiku igre, iako se tebi u nekom slucaju mozda i vise svidja. Ja sam za to da se igra onako kako je zamisljeno. Na konzolama se detalji smanjuju vodeci racuna o svemu i taj kraj je ono sto su zamislili u okviru moguceg, a na pc-u ti ostave on/off switcheve u engine-u za sta god pozelis, pa mozes da pravis frankenstajna.

I ona cuvena lista "podesavanja" na konzolama koja su nazvana low, low, medium low itd. TO je igra, TAKO su je napravili, a na pc-u je samo povecano preko njihove vizije, ceo game design je osmisljen oko onog prvog "low". Moze to da se nazove kako god, to je multiplatform igra i TAKVA je. Ostalo je budzenje preko toga i ni najmanje ne utice na celo iskustvo. Npr, broj automobila na ulicama je deo game dizajna u okviru moguceg. Ko kaze da je bolje da ih bude duplo vise? (ovo je samo primer, nemojte se hvatati za to sad).

Jedino sto tu priznajem je IQ, ostalo mi je prazna prica. I nije za ovu temu.

Poslednja izmena:
Mnoge je stvari ovde tesko objasniti i sve se gleda iz nekog ugla da MI, korisnici, znamo uvek bolje od developera, da smo najpametniji i da nikad iz 'kutije' nista nije dobro, to je samo pocetak, nebitan pocetak, posle cemo mi to da 'doteramo' po nasem istancanom ukusu, to razmisljanje preovladjuje po svim podforumima ovde..

Tako ti je sa tech-savvy ljudima. Ovo je taj forum. I ja sam bio takav kad sam bio mladji, ali se kontrolisem i radim na normalnom razmisljanju. Svima sa godinama dodje ugao gledanja "Ma boli me uvo", polako...

Sve to i nije lose, ima taj duh pozitivnih strana, ali se cesto ode predaleko i izgubi svaki osecaj za estetiku, samo se razvija taj pogled iz tehnickog ugla. I zaboravis ono osnovno, "lepo" u najobicnijem smislu, dobar DIZAJN. I onda imas komentare na najbudjavije igre i ideje u svim temama: "Dobro ovo izgleda...mislim graficki". A ono neko tesko g*vno u svakom smislu.

Mada ne treba ici u krajnost, gta izgleda odlicno nabudzen na pc-u, ja vise pricam o tom nacinu razmisljanja da sve treba tweakovati, sve treba jos dobudziti. Podseca me na one koji uzmu vrhunski dizajniran skup auto i nabudze neke seljoberske felne da bude "jos bolji", a totalno veze nema sa idejom kompletnog dizajna od starta.

Poslednja izmena:
Mada ne treba ici u krajnost, gta izgleda odlicno nabudzen na pc-u, ja vise pricam o tom nacinu razmisljanja da sve treba tweakovati, sve treba jos dobudziti. Podseca me na one koji uzmu vrhunski dizajniran skup auto i nabudze neke seljoberske felne da bude "jos bolji", a totalno veze nema sa idejom kompletnog dizajna od starta.

Upravo, na to sam mislio..

Taj filter ukljucuje i motion blur, pa voznja drugacije izlgeda kad ubrzas. I meni je bolje kad je ukljucen, pogotovo na tv-u iz daljine (a za to je i pravljen). U tom trenutku i sa tim nivoom znanja koji su imali, krije ono sto treba da krije i stvarno daje neki filmski smek. Mada je to poslednja stvar koju ces objasniti ovima koje peku oci :D.

Mrzim te on/off switcheve na pc-u, ne vodi se racuna o izgledu, mozes totalno da promenis estetiku igre, iako se tebi u nekom slucaju mozda i vise svidja. Ja sam za to da se igra onako kako je zamisljeno. Na konzolama se detalji smanjuju vodeci racuna o svemu i taj kraj je ono sto su zamislili u okviru moguceg, a na pc-u ti ostave on/off switcheve u engine-u za sta god pozelis, pa mozes da pravis frankenstajna.

I ona cuvena lista "podesavanja" na konzolama koja su nazvana low, low, medium low itd. TO je igra, TAKO su je napravili, a na pc-u je samo povecano preko njihove vizije, ceo game design je osmisljen oko onog prvog "low". Moze to da se nazove kako god, to je multiplatform igra i TAKVA je. Ostalo je budzenje preko toga i ni najmanje ne utice na celo iskustvo. Npr, broj automobila na ulicama je deo game dizajna u okviru moguceg. Ko kaze da je bolje da ih bude duplo vise? (ovo je samo primer, nemojte se hvatati za to sad).

Jedino sto tu priznajem je IQ, ostalo mi je prazna prica. I nije za ovu temu.

Nije tačno da su tako zamislili, već da su ih limiti konzola na to naterali, da su tako zamislili bila bi indentična podešavanja i grafika i na PS3 i na xbox 360, ali i između tih edicija ima razlika i iz oba su pokušali da izvuku maksimum. Ako si ti ubedio sebe da je dobro da je view distance ili nešto slično na 10 metara i da ne vidiš dalje od toga, to je onda druga stvar. :)

Tako i piss filter služi samo da se zamaskiraju limiti, a ne zato što su oni tako zamislili.

Uglavnom kako su oni zamislili bude na PC verzijama jer tu nemaju nikakva ograničenja. To naravno nije slučaj samo sa GTA, već sa svim multiplatformama.

Poslednja izmena:
Sta ja sve ovde necu procitati lol
Prvo i osnovno vecinu gaming-a u zadnjih 10 godina sam obavio na konzolama.
Drugo slazem se da je finansijski najopravdanije bilo izbacivanje za ps360.
Trece PC verzija ce kad tad verovatno izaci, a i PS4/Xbone verzije i tada ce igra da se pokaze u pravom svetlu. Jer NE Rockstar nije zamislio da im igra radi u 20fps, da je u niskoj rezoluciji itd...(podesavanje view distanca je tweakovanje lol strasno :D Mogucnost da zapravo vidis korektno sta je ispred tebe a ne da zveknes u nesto zbog popup-a je hakovanje igre :D)
Cetvrto igra je fantasticna kao sama igra tu nema dileme.

Neke stvari ne kontam ovdje. Kako je moguce da jednim elitnim studio kao npr. Rockstar-u iscuri igra 5 dana prije official-nog release-a i upload-uje se na torrent stranice? Imali neko objasnjenje?

Nije iscurela njjima, to je odavno odštampano na diskove i poslato veleprodajama. Uvek se nađe neko u lancu ko otvori, iskopira i pošalje na pravo mesto.

Pričate kao da sam ja video samo konzolnu verziju, pa neko treba da ni objasni šta sve još postoji. I slabo se razumemo generalno. Nije ovo mesto za način razmišljanja koji sam pomenuo, mogu samo da ispadnem budala. Ok, idemo dalje.

Poslednja izmena:
Kako je dobro uradjeno prebacivanje likova, dok se igra sa jednim ovi ostali uvek rade nesto u medjuvremenu i uvek su u pokretu, pa tako Majkl ustaje iz svog kreveta ili sedi u kaficu sa svojom zenom, frenklin izlazi iz restorana ili vezba na plazi a Trevor vozi svoj kamionet i vice na nekoga i jos dosta toga. Bas je bila zanimljiva situacija jednom, u kafe-u kada mu je zena otisla, prolazim sa Majkom pored necijeg stola a taj kafe je prepun i ne mogu da nadjem izlaz bas odmah, znaci samo prolazim dok trazim izlaz na ulicu a jedna zena koja sedi sa covekom je vrisnula i pocela da se ponasa kao da sam most wanted begunac. Pogledam kad ono jedna zvezdica na mapi pa onda dve, policajci se priblizavaju i ulaze ne znam odakle i hapse me samo tako LOL. Bizarna situacija. Generalno, ako ukradete kola pred nekim moze da se desi da taj mobilnim zove pandure ha ha. Ima i toliko urnebesnih komentara pesaka ili vozaca na sve strane mada, to je vec bilo i ranije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno