Šta je novo?

Grand Theft Auto V

LOL pa nije kao da je fizika voznje pre bila nesto napredna. Veoma je sve arkadno, pogotovo kocenje ali zavrsava posao i to je to.

Nema veze to se na mojoj HD 6670 nece ni primetiti od laga :d

LOL pa nije kao da je fizika voznje pre bila nesto napredna. Veoma je sve arkadno, pogotovo kocenje ali zavrsava posao i to je to.

Nemoj da trazim facepalm slicice.. Onako idealnu fiziku da ponovo vrate na nivo pre cetvorke, zlocin.

moze neki video da se vidi od vas koji igrate na konzolama , neki SS nesto? Jel fizika toliko losa?
Imas brdo snimaka na YT, samo sortiraj po vremenu uploada, izgleda jadno. Da je V nastavak SA pa i da razumem, ali korak nazad... Ne znam sta bih rekao, jako sam razocaran. Jedina nada je PC + modovi.

Nemoj da trazim facepalm slicice.. Onako idealnu fiziku da ponovo vrate na nivo pre cetvorke, zlocin.

Jesi li ti igrao skoro cetvorku ili pricas napamet, meni ona fizika tesko da je bila nesto veoma realna. Verovatno su imali dobar razlog zasto su to uradili, bio je skoro neko iz R* ko je rekao da je voznja bila kao da vozis camac.

Poslednja izmena:
Naravno da ne pricam napamet, presao je na PS3 a imam sad instalirano i na PC-u. IDEALNA fizika za takav tip igre, kakvi camci covece, ja ne znam kako je ikom preko 10 godina, zanimljiva arkadna fizika kakva je u vecini igara, nema izazova uopste, a u GTA je voznja najbitniji deo, bukvalno 80% igre.

Upravljanje u GTA4 je bilo bas kako treba za taj tip igre. Vise je nego ocigledno da su uradili dumbing down voznje u petici. Gledam ove klipove... Sramota sta su uradili

Jesu malo su je olaksali,tj sad je nekako za mase:) evo par slicica jer igra zaista radi bez frame drop-a i super izgleda.
2013-09-13-031.jpg2013-09-13-032.jpg2013-09-13-033.jpg2013-09-13-034.jpg2013-09-13-035.jpg

Dobra je bila fizika u IV ali je sve to bolje u M2 samo sto su u pitanju stari automobili.

Ako su ovde toliko sje6ali fiziku/upravljanje.. bukvalno mi se i ne igra nista vise od nekog just cause sranya.

Naravno da ne pricam napamet, presao je na PS3 a imam sad instalirano i na PC-u. IDEALNA fizika za takav tip igre, kakvi camci covece, ja ne znam kako je ikom preko 10 godina, zanimljiva arkadna fizika kakva je u vecini igara, nema izazova uopste, a u GTA je voznja najbitniji deo, bukvalno 80% igre.

Ja nisam rekao da mi je zanimljiva, jednostavno mi nije sada vise toliko bitno da igra poput GTA mora da ima fiziku neke simulacije. Imas veliki izbor na PC-u i konzolama ako hoces realisticnu fiziku voznje kao sto si i igrao i ti a i ja vecinu ozbiljnih simulacija. To sto je u cetvorci bila takva fizika nije garancija da bi je i sada iskopirali u dlaku isto u nastavku, Svako hoce nesto kao pre, to bi isto bilo kao kada bi neko rekao, e ja hocu jednog glavnog lika a ne kao sada trojicu pa da moram da prebacujem izmedju njih.

Pa igra je pravljena za prosecnog igraca.
Kakvu fiziku ocekujete od igre koja je namenjena za desetogodisnjaka
dovoljno je dobra da dok vozis mozes da brises nos rukavima.:d

Kakvu fiziku ocekujete od igre koja je namenjena za desetogodisnjaka

Sad vec moram da se iscimam za gif..

M9uDu8X.gif

Ciljna grupa su deca izmedu 10-15 godina.
Tako da je namerno olaksana za igranje.
Mislis stvarno da oni ne vide da je fizika losija?

Slazem se sa tim. Nisu *****i pa da ceo razvojni tim ne vidi sta je uradjeno. Ovo zaglupljivanje je uradjeno svesno.

@ vuk

Nemoj molim te vise.. To sto ti mozda spadas u tu grupu, pa ne kapiras OGROMAN iscim koji ulazu u svaki naslov, sa satirom, sarkazmom i opstim pod*ebavanjem tog prosecnog coveka, onda nemamo sta vise da pricamo.. Bas bi se toliko trudili oko toga da je igra za 10-o godisnjake..

Daljte ljudi nije valjda da je stvarno toliko lose odradjeno?
I sta na kraju onda vredi opste ovu igru kupovati ili ne?

Da li je neko zainteresovan za psn share gta 5, 1150 dinara, ostalo je jedno mesto samo. Ko je zainteresovan neka se javi sto pre, pa cemo se dogovoriti detaljnije

Fizika za kola je indenticna kao i u L.a. Noire. Ko zna mozda poprave to sa nekom zakrpom.

@ vuk

Nemoj molim te vise.. To sto ti mozda spadas u tu grupu, pa ne kapiras OGROMAN iscim koji ulazu u svaki naslov, sa satirom, sarkazmom i opstim pod*ebavanjem tog prosecnog coveka, onda nemamo sta vise da pricamo.. Bas bi se toliko trudili oko toga da je igra za 10-o godisnjake..
Pa dobro necu vise,posto te to toliko uzrujava.
Izvinjavam se prosecnom igracu(coveka nisam pominjao)

Sa drugog foruma, zasto su morali najbitniju stvar da u*ebu...

Od kako se pojavila alfa onog BeamNG Drive-a, pola komentara na tjubu su bili: "We want this in GTAV!". Meni je iskreno bilo svejedno jer je destrukcija kao i vožnja bila sasvim dobra u GTAIV. Ali vidim da će sada biti još više kukanja što ne koriste baš taj fizički endžin.

Mada je verovatno fizika vozila pretrpela izmene na konto jače grafike jer negde mora da se oduzme da bi se nešto drugo nabudžilo. Na primer taj BeamNG Drive je daleko jednostavnija igra od GTAV a zna da optereti i veoma jake mašine dok u slučaju da nemaš adekvatnu mašinu igra ne secka nego se uspori sve u igri (jer je simulacija u pitanju). Verovatno je endžin koji je bio zadužen za to u GTAIV bio "veliki potrošač" pa je zbog toga pretrpeo izmene.

Ostaje nada da će u next gen verziji biti vraćen stari drive model jer nove konzole u odnosu na PS3/X360 imaju snage na pretek.

Borise, sve sto pominjes, uz cinjenicu da su oni veoma uspesni u svom poslu, jos uvek ih ne obavezuje da fiziku voznje prilagode svacijem istancanom ukusu. Razumem razocaranje, ali ako su ga vec tako "ispekli", mozemo samo da ga pokusamo ili ne. Valjda ce je i oni najkapriciozniji obrnuti pre ili kasnije, u zavisnosti od toga kad ce im odgovarati cena, platforma, dostupnost i slicno. Voznja definitivno nije i ne bi trebalo da bude nebitna u igri ciji je sastavni deo, ali nije bila ni jedini kvalitet ranijih GTA naslova, bar mislim. I, kad vec pominjes njihov iscim, daj da bar uzivamo u pozitivnim stranama igre, cak i mi, razocarani u danasnju softversku industriju ;). Svima je do sad postalo jasno sta ocekuje znacajan deo trzista, sa naglaskom na SAD i sve je manje onih koji se u tom pogledu bore s vetrenjacama, pa zato teorija o uproscavanju voznje pije vodu.

Mefisto, ako si igrao prethodne nastavke, sumnjam da ce ti ovaj biti nepodnosljivo los. Posto pominjes kupovinu, a ukoliko si nesiguran, mozes malo i da sacekas. Krajnja odluka je srecom na nama.

Za cetvorku je izaslo nekih 7 od Rockstara.
Ali sve zakrpe su za bagove i video optimizaciju.

Od kako se pojavila alfa onog BeamNG Drive-a, pola komentara na tjubu su bili: "We want this in GTAV!". Meni je iskreno bilo svejedno jer je destrukcija kao i vožnja bila sasvim dobra u GTAIV. Ali vidim da će sada biti još više kukanja što ne koriste baš taj fizički endžin.

Mada je verovatno fizika vozila pretrpela izmene na konto jače grafike jer negde mora da se oduzme da bi se nešto drugo nabudžilo. Na primer taj BeamNG Drive je daleko jednostavnija igra od GTAV a zna da optereti i veoma jake mašine dok u slučaju da nemaš adekvatnu mašinu igra ne secka nego se uspori sve u igri (jer je simulacija u pitanju). Verovatno je endžin koji je bio zadužen za to u GTAIV bio "veliki potrošač" pa je zbog toga pretrpeo izmene.

Ostaje nada da će u next gen verziji biti vraćen stari drive model jer nove konzole u odnosu na PS3/X360 imaju snage na pretek.

Zaista mislis da je ovo ovako jer nema dovoljno snage? Nije ti logicnije da je tako jer su hteli tako da urade iz odredjenog razloga?

To su pečevi za PC verziju koja nije tema... i koji su izašli isključivo zbog stanja u kojem je igra puštena u prodaju. Na konzolama je druga priča.

Zaista mislis da je ovo ovako jer nema dovoljno snage? Nije ti logicnije da je tako jer su hteli tako da urade iz odredjenog razloga?

Ne vidim zašto bi menjali fiziku da ugode nekome kada su Gran Turismo i Forza najpopularniji driving serijali a NFS i Codemastersove splačine više niko ne kupuje. Nema smisla fiziku vozilu spuštati ispod nivoa koji su dostigle neke vožnje sa tableta i mobilnih telefona...

Da su hteli na naprave tupavu igru to su mogli svuda da urade, ne samo na polju vožnje. Vožnja u GTAIV nije teška, nego je taman toliko izazovna da bude zanimljiva. Kao što kažu ljudi, savršena za taj tip igre za većinu igrača (ja bih voleo cockpit view i fiziku iz GT i bolje :)).

Poslednja izmena:
Mislim da ponasanje vozila moze relativno lako da se steluje i da petica ne koristi neki drugi endzin za to. Laicki receno, ovi iz Rstara samo ukucaju odredjene vrednosti za masu i "vesanje" vozila i eto fizike i hendlinga kao u cetvorci. :) Problem je sto to povlaci i stelovanje mnogih drugih aspekata igre, ukljucujuci i dizajn misija. Iz tog razloga ne verujem da ce se bilo sta promeniti (po tom pitanju) u verziji za PC i next-gen...ako ih bude.

Odgledah neki pursuit klip...ovo mu dodje kao San Andreas, samo je interakcija sa okolinom mnogo "bogatija". Ne znam zasto samo malo nisu utegli onaj model iz prosle igre.

Poslednja izmena:
Mefisto, ako si igrao prethodne nastavke, sumnjam da ce ti ovaj biti nepodnosljivo los. Posto pominjes kupovinu, a ukoliko si nesiguran, mozes malo i da sacekas. Krajnja odluka je srecom na nama.

Da igrao sam sve delove gta, meni se do sada svaki deo svidjao i igrao sam ih vise puta, a ovaj gta v bas dobio hate sto se tice voznje, pa rekoh da pitam da li moguce da je stvarno toliko lose.

Ja i dalje ne znam gde da kupim igru, mrzi me da cekam da stigne (najgore mi je bas tih prvih para dana :)), ovi nasi deru, na kraju cu da uzmem digitalnu verziju na psn-u (gde isto deru :)). Uf, ne ceka mi se...

Ladno ces da piljis ochi na muljavim teksturama :D

Vrh Dno