Šta je novo?

Gran Turismo 6 (GT6)

za sve koji kukaju kako pc simulacije imaju bolju fiziku od gt5, u 6ici konacno su unapredili fizicki model i sustizu ih u svemu.

ilrTT22F9Rf7p.gif

mada po pc simulacijama, trebalo bi da je odskocio jedno 7 - 10 puta vise :D

Jednako nerealno kao u LFS gifu sto ste ranije kacili kada ste prozivali Lozaca. Ne znam zasto to ubacuju kada auto ne mozes ni da ulubis barem malo. Evo kako bi to otprilike trebalo da izgleda, samo uzmi u obzir da se auto ne zaustavlja jer je u pitanju ostra litica bez kraja:

[/QUOTE]

za sve koji kukaju kako pc simulacije imaju bolju fiziku od gt5, u 6ici konacno su unapredili fizicki model i sustizu ih u svemu.

ilrTT22F9Rf7p.gif

mada po pc simulacijama, trebalo bi da je odskocio jedno 7 - 10 puta vise :D

Ovo je tragikomicno...

Kao tiganj koji se prevrće :D

Kao tiganj pod koji su postavili bombu, posto ovo naglo i iznenadno katapultiranje u vazduh me pre asocira na pokusaj atentata nego na gubljenje kontrole... :D

Framerate je prilicno los u demo-u. Valjda ce srediti to do izlaska igre.
Ili neka izbace PS4 verziju :).

Malo su preterali sa naginjanjem. Ali generalno jako fino unapredjenje u odnosu na peticu.

da da.. micra je vec prozvana vacuum cleaner :)

ima jedan yt kanal nekoliko gt5 vs gt6 compare klipova, evo par

suspension
[youtube]fzjFbHWNE4Y[/youtube]

sound
[youtube]pnr6zuCctP8[/youtube]

i za ljubitelje krofni :D
[youtube]OH010vLrkDQ[/youtube]

[YOUTUBE]Qgsdb5wYMw8[/YOUTUBE]

:d

AI je bolji nego u GT5 i ovakve situacije se desavaju samo kada protivnicki automobili zavrse trku pre igraca(tada se AI gasi).
Lik koji je napravio video troluje ;).

Meni igra na joypadu (ja sam na tom nivou, mozda padne i neki volan nekada) deluje mnogo bolje nego petica. Pritom mislim bas na prilagodjavanje joypadu, nije ni to mala stvar, mnogi tako igraju. Manji deadzone, sve nekako bolje ide i bolji je osecaj (koliko moze da bude dobar).

Poslednja izmena:
Bash me interesuje ko to odredjuje sta je tu prava simulacija a sta ne

1. Golf 2 vozaci sa killer fanatic nalepnicama na zadnjem staklu

2. Vozaci koji voze samo vikendom i kada pada kisa:D

...biraj od dva zla manje

Poslednja izmena:
To uopste nije poenta ko odredjuje sta je realnije, posto svako ima svoje 'misljenje' o svemu i zasto ne i o tom :) Iako vrlo prostim zdravim razumom i poznavanjem/pracenjem trka mozes da provalis sta je realnije a sta ne, al opet kazem to nema veze.
Ima veze to sto je GT na nivou igara iz proslog veka sto se tice trkanja i online-a, i ne moze da se smatra ozbiljnom voznjom na tom polju.. Nemas sistem kvalifikacija, pit stopa, potrosnje gume i goriva, trkackih pravila i jos milion stvari, samim tim ne mozes da organizujes nikakve ozbiljne trke i takmicenja, sto je i najveca draz simulacija voznje. Tipa zakaze se trka za 15 dana, prijavljeni vozaci dolaze svakodnevno na server, vezba se, chatuje se, ispisuju se gore najbrza vremena, po sektorima/krugu, razmenjuju se setup-ovi, znaci bukvalno prava stvar..

Sve je to diskutabilno kako se i sta zove, da bi nesto konkretno nazvao simulacija necega moras da imas i odredjene smernice sta se simulira. Primer, mozes da imas odlican fizicki model ponasanja vozila (npr. ono sto G@W kaci one snimke) ali to i dalje nije simulacija trkanja (sim racing) sa sve pravilima pit stopa, fuel i ostalih stvari koje su veoma bitne. A opet, neko bi recimo nazvao simulaciju ako se konkretno simuliraju neka pravila a sam "feedback" te simulacije nema veze sa igracem. Primer ovoga bi bila recimo fps simulacija ratovanja koja simulira takticke situacije, ali zato feedback koji ide na igraca koji umesto puske drzi misa u rukama nema veze sa vezom, za razliku od volana i sila koje direktno prenose osecaj na igraca. Tako da bi se tim vodjenjem i igra sa najprostijim fizickim modelom ali realisticnim pravilima opet nekako mogla da se ugura u zanr zvani simulacija.

Klipovi sto sam ja kacio prikazuju igru koja je u ranoj fazi razvoja, koja se pravi na bazi fizickog engine-a koji je razvila mala kompanija BeamNG. Ranije su prikazivali njihovu tehnologiju koristeci Cry Engine. Tek od skoro su krenuli sa razvojem igre, u pocetku je ideja bila da prodaju fizicki engine kao plugin.

To uopste nije poenta ko odredjuje sta je realnije, posto svako ima svoje 'misljenje' o svemu i zasto ne i o tom :) Iako vrlo prostim zdravim razumom i poznavanjem/pracenjem trka mozes da provalis sta je realnije a sta ne, al opet kazem to nema veze.
Ima veze to sto je GT na nivou igara iz proslog veka sto se tice trkanja i online-a, i ne moze da se smatra ozbiljnom voznjom na tom polju.. Nemas sistem kvalifikacija, pit stopa, potrosnje gume i goriva, trkackih pravila i jos milion stvari, samim tim ne mozes da organizujes nikakve ozbiljne trke i takmicenja, sto je i najveca draz simulacija voznje. Tipa zakaze se trka za 15 dana, prijavljeni vozaci dolaze svakodnevno na server, vezba se, chatuje se, ispisuju se gore najbrza vremena, po sektorima/krugu, razmenjuju se setup-ovi, znaci bukvalno prava stvar..

Džabe se trudiš da napišeš ozbiljan post, oni kojima je namenjen (vikend konzolašima) neće ga ni pročitati :)

Lozac dzabe to pricas. Isto to si pisao i u GT5 temi koliko me secanje sluzi. Mislim da jos jedna rasprava na istu tematiku jednostavno nije potrebna.
Ko nije igrao neku ligu (ne samo jednu trku) ne zna sta je prava stvar. Odigrao sam nekoliko nk liga i bilo je fenomenalno. Od ljudi koji su vozili do same organizacije. Igrao sam samo GT i GT2 ali GT6 se ipak nije udaljio ni milimetar od nastanka GT serijala. Grafika, fizika je napredovala, ali sustina igre koja treba da se promeni i omoguci igracima jedno fenomenalno iskustvo nazalost nije. Da li nekome nije u interesu ili je nesto trece u pitanju ne zelim da zalazim dublje.

Ne vredi objašnajavati, sada će da analiziraju tvoj psihološki profil, a ako slučajno pomeneš Assetto Corsu, rFactor 2 ili neku drugu pravu simulaciju koja treba da se pojavi, tek onda će da skoče ko povampireni :)

Džabe se trudiš da napišeš ozbiljan post, oni kojima je namenjen (vikend konzolašima) neće ga ni pročitati :)

Digni dva prsta jos koji put, mozda te uciteljica i vidi.,)

Poslednja izmena:
Dao sam ja Battlefieldu 40 dana odavno tako da me nista me ne moze iznenaditi. Mene brine sto mi je prsla vodovodna cev kod podstanarke i procurela bos pumpa, a ja cu bas da se nerviram oko buducih BF-a:trust:

Dobro je, barem nećemo slušati opet istu priču :party:

Za razliku od tebe koji stalno isto zakeras ko mapetovac, mracis po forumu i glumis PC elitu. Koji mazohista moras da budes pa da zalazis na konzolni forum i gusis sve redom o PC "simulacijama"........

Hvala Bogu na ignore listi pa lepo iskoristi tu mogucnost i neces morati da citas ono sto ti se ne dopada. Imaces ulepsanu stvarnost kao na drugom gnjavniku RTS-a, i svi ce da se slazu sa tobom i cimaju glavom. Bice to lepa i vesela druzina:D

Necu vise da se macujem sa tobom, dosadno mi;)

Poslednja izmena:
Pa nisam ja krenuo da mačujem sa tobom, već ti sa mnom. Ja došao da iznesem mišljenje svoje o igri, a pojedinci umesti da raspravljaju o igri, rasrpavljaju o meni i započinju personalne ratove protiv mene i ostalih čije vam se mišljenje o igri ne sviđa. Za razliku od tebe ja poštujem tuđa mišljenja i samo se branim kada se moja ličnost napada (u nedostatku pravih argumenata), a ne igra :)

Poslednja izmena:
Predraze, prijatelju, mislim da gresis, jaaaako gresis.....
Dugo sam razmisljao ( desi se to ponekad i meni :d ), i dosao sam do zakljucka da sam svo ovo vreme bio u krivu....
Dakle, osnovna stvar je da ne trebas da se bavis konzolama, narocito ne vikendom, jer to vodi ka ozbiljnim posledicama na mentalnu stabilnost i rasudjivanje koje se posle reflektuje pisanjem svakakvih gluposti po forumima...
Drugo, trebas da nabavis jedan ozbiljan PC, da instaliras zadnj DX na njemu i po mogucnosti udjes u sve njegove pore ( pege, fleke i ostale anomalije koze i lica.... )
Trece, obavezno da zavrsis fakultet i da onda to tvoje znanje implementiras u simulacije sa posebnim osvrtom na uticaj pada broja frejmova sa 60 na 53, i kako koristiti iskustva sa GT6 za okretanje tiganja sa palacinkama i posvetis se tome do kraja.... I kakve podstanarke, kakvo pumpanje pominjes ( matori perverznjaku da bi matori.... ), kakav RL... o cemu ti pricas bre ( sto me vraca na osnovnu stvar )
Stvarno si me razocarao, i kao covek i kao komunista.... :d

Predraze, prijatelju, mislim da gresis, jaaaako gresis.....
Dugo sam razmisljao ( desi se to ponekad i meni :d ), i dosao sam do zakljucka da sam svo ovo vreme bio u krivu....
Dakle, osnovna stvar je da ne trebas da se bavis konzolama, narocito ne vikendom, jer to vodi ka ozbiljnim posledicama na mentalnu stabilnost i rasudjivanje koje se posle reflektuje pisanjem svakakvih gluposti po forumima...
Drugo, trebas da nabavis jedan ozbiljan PC, da instaliras zadnj DX na njemu i po mogucnosti udjes u sve njegove pore ( pege, fleke i ostale anomalije koze i lica.... )
Trece, obavezno da zavrsis fakultet i da onda to tvoje znanje implementiras u simulacije sa posebnim osvrtom na uticaj pada broja frejmova sa 60 na 53, i kako koristiti iskustva sa GT6 za okretanje tiganja sa palacinkama i posvetis se tome do kraja.... I kakve podstanarke, kakvo pumpanje pominjes ( matori perverznjaku da bi matori.... ), kakav RL... o cemu ti pricas bre ( sto me vraca na osnovnu stvar )
Stvarno si me razocarao, i kao covek i kao komunista.... :d

Nista onda...
Ostaje mi samo da od ove moje konzolice napravim neki grill, pa da vikendom raspaljujem rostilj kada vec igranje na njoj skodi i zatupljuje:D

Pa iz tvog ugla, ti mozesh da vozis i kontejner samo ako su ispostovana pravila trkanja, pogled na trkanje koji je unistio sve vrste trka na celoj planeti "ajde svi da budu podjednaki i da voze bilo sta, pa ce biti interesantnije", a trke nikada dosadnije :) Pogledaj koliko je MotoGP interesantniji i raznovrsniji kad ima totalno razlicite masine. Ti imas pravo da ti to bude glavna stvar, meni je glavno da imam ljudski izbor automobila i staza, kakvih nema ni u jednoj simulaciji na jednom mestu. Ja sam vrhunski Nurburgring vozio u vrhunskim sportskim automobilima jos u GT4 na PS2, a PC ni danas nema jednu simulaciju sa Nurbugringom i bar 10 vrhunskih sportskih automobila, svi guraju neke automobile koji se jedva voze ili uopshte ne voze u realnom zivotu, isto kao i neke dosadne ili izmishljene staze.

Zato mi ni ti ni Rama niste jasni, ja se ne pojavljujem u Asseto Corsa threadu, jer me to ne interesuje, pogledao sam o cemu se radi, jos uvek je to beta kao i svaka PC simulacija do sada, meni nije dovoljno da u simulaciji postoje pravila trkanja i nista vise, ako je vama to uslov, na konzoli to necete naci, i ne znam sta radite u ovom threadu...

Poslednja izmena:
pogled na trkanje koji je unistio sve vrste trka na celoj planeti "ajde svi da budu podjednaki i da voze bilo sta, pa ce biti interesantnije", a trke nikada dosadnije :)

Ne razumem logiku :) Ne kazem da svaki automobil/bolid u trci treba da bude od istog proizvodjaca, al kad su svi slicni po performansama onda dolazi do izrazaja sam vozac, i naravno da ce trke biti zanimljivije.. Uzmi primer Red Bulla, ubise F1 u poslednje tri sezone, a evo i ovu.. Predominantni su, cesto se prvi kvalifikuju (Vettel) i ne vidis ga posle prve krivine..

U svakom slucaju ok, samo kazem(o) da uopste ne 'igrate' onaj segment koji je u stvari i najbolji u ovom zanru :) Volim i ja da vozim sam, ali cak ni to ne valja u GT-u, ne mozes ni da vidis sta si uradio i koji si na nekoj generalnoj listi :) Ali organizovane i ozbiljne trke/lige je ono gde ovaj zanr najvise sija..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno