Šta je novo?

Gran Turismo 5

Bar se u necemu slazemo ;)

Jel neko mozda zna gde se moze uzeti Logitech G25 volan ? U Computer-Landu su malko preterali sa cenom , a u Games-u ga trenutno nemaju na lageru ...

Polovan ces tesko naci , jer sam i sam do nedavno tragao za istim. Nakon celodnevnog obilaska beograda, puko mi je film i uzeo sam u computerland-u za oko 27k.

Mogu ti reci da nisam zazalio ni dinara :d

I ja bih sad kupio posto ce verovatno korigovati cene kad izadje gt5. Da li ima negde u ns da se kupi?
offtopic: genijalan potis, svaka cast na trudu, mada i nije tesko naci nedoslednost u njegovim postovima :)

Ne treba vam odma G25 bre, sta vam je, pogotovo za prvi volan..

Pa ne bi mi ovo bio prvi volan, bio bi drugi. :) Za gt5 vredi uzeti g25. Na kom drugom volanu da se igra?

G25 je meni prvi volan i svi "ispod" njega a probao sam ih skoro sve (izmedju ostalih DFgt, MOMO...) su za njega mawa decica :d

A sto se tice kartinga , extra.

Mozda Gt mode bude uradjen u fazonu da bi se dobila pro licenca, moraju se savladati osnovi zadnje vuce, tj. karting bla bla truc truc :p

Poslednja izmena:
Pa ne bi mi ovo bio prvi volan, bio bi drugi. :) Za gt5 vredi uzeti g25. Na kom drugom volanu da se igra?

A sta bi falilo DFGT-u? 900 stepeni, FF motor verovatno isti kao u G25, pedale klasicne Logitech, nema kvacila i H menjaca, koji bi ste, verujte mi, koristili samo za zaebanciju, neko kompetitivno trkanje sa tim zaboravite..

G25 je meni prvi volan i svi "ispod" njega a probao sam ih skoro sve (izmedju ostalih DFgt, MOMO...) su za njega mawa decica :d

Koliko si ih probao, na 5 minuta? :) G25 je sjajan volan, ali za prvi volan ce vas i DFGT raspilaviti..

Ok,.. Ali kad vec kupujesh malo ozbiljniji volan, onda je bolje strpeti se i skupiti jos 100e (ili manje, ne znam koliko su pouzdani ovi u gamesu sa cenama) pa kupiti g25. I kakve veze ima i ako je prvi volan? Pa nije to kao nauci da vozish na jugu, posle ces moci da vozish shta hocesh. :d

Sve su to ozbiljni volani, neozbiljni volani su oni Formula Vibration ili neki Geniusi.. Bezveze da daju ljudi 25, 26 hiljada a ni sami nisu sigurni koliko ce se ozbiljno posvetiti tome.. Ja koji sam totalno u toj prici cu se jos uvek zadrzati na Momo-u, od 2006-e mi traje, a kinta uopste nije problem.. mada ako bude neki kvalitetnih online liga, trebace mi pogledi levo/desno koje ne mogu da organizujem na Momo-u..

Evo na games-ovom sajtu stoji cena 19990 din za g25, ali nema na lageru. :) Ok, ako ti vec imash ozbiljniji volan, onda je to druga stvar. Ja imam neki formula racing wheel od logitecha, onaj crveni. Kupio sam ga za pc i nisam ga mozda ni tri puta ukljucio na pc. Vozio sam malo sa njim i na ps3, ali nema feedbacka i to ne lici ni na sta. I eto sad hocu da kupim malo ozbiljniji volan, posto je zanimjlivije igrati na dzojstiku gt nego na tom volanu.

Poslednja izmena:
Ma bre volani su odavno dobri, papuchice su te koje vrede tih 300e za G25. Razlika je drastichna, dok se ostali volani voze u charapama i drugachije teshko da mozesh da osetish shta radish :), G25 se ne moze voziti bez nekakve obuce, isto kao i prave :) Naravno nisu iste kao prave, ali su daleko od onih "plastichnjaka" i to je jedini razlog za kupovinu G25...

Da nije Formula Force GP? Ako je taj, ni ne pomisljaj da ga menjas, to je strasan volan.. ne proizvode ga vise jer su se zaebali, napravili predobar volan za tu kintu :) Njega je zamenio onaj raspali Formula Force EX.. mada ako kazes da nemas feedback onda verovatno nije taj..

Poslednja izmena:
Imam taj raspali ex, bacene pare, ali sta sad da se radi. :) a kupio sam ga pre jedno dve-tri godine i ni tada nije bio skup, stavise dosta jeftin. Ustvari, pre njega m imao i neki volan za ps keca i ps2, i taj volan je dosta bolji od ovog ex-a.

Pa probaj sa njim malo, nije toliiiko los, ali je dosta losiji od volana kog je 'nasledio'. Vidi da li ti lezi GT5, odnosno ozbiljnije voznje generalno, da li ti se svidja online trkanje... lako je posle uzeti bolji volan ako se izlozis na sve to.

Poslednja izmena:
Pa ja sam gran turismo 1 i 2 na kecu igrao kao lud, i to na dzojstiku, volan sam kupio tek kasnije i malo na njemu igrao. Ne verujem da gt5 moze nekome da se ne svidi ( kao i sto je neko malopre rekao za appleov dizajn :D). Nadam se da ce se ovo visegodisnje cekanje isplatiti.

Koliko si ih probao, na 5 minuta? :) G25 je sjajan volan, ali za prvi volan ce vas i DFGT raspilaviti..

Pa nesto vise oko 2 sata. Oba sam probao kod drugara i generalno iako nisu toliko losi, opet nemaju feel kao g25 :p

Papucice su 20x bolje , a i volan vala. Ne moze se porediti koza i celik sa gumicom i plastikom. A tu je i h menjac za koga ti borise tvrdis da sa njim nema kompetentnijeg trkanja??

Pa ja vec sad, posle nepunih mesec dana pravim za sekundu bolja vremena nego sto sam pravio na joypadu i sve to vrlo standardno, bez da 2 kruga se kucam u sve sto stignem pa me onda treci ukaki :p

Prava je uzivancija voziti i trkati se sa h-menjacem. Mislim da nisam 3x vozio sekvencijalnim/na pedalice jer mi je smor i bedak. A u fazonu sam da vozim kola koja se voze sa pedalicama (GTR, 599, R8,...) sa pedalicama/sekvencijalnim, sa h (pa skoro sva ostala) sa h. Jedino sto se jos mora nauciti heel n toe tehnika, ali kao sto neko rece, potrebna je odgovarajuca obuca za to.

Poslednja izmena:
Pa ja vec sad, posle nepunih mesec dana pravim za sekundu bolja vremena nego sto sam pravio na joypadu i sve to vrlo standardno, bez da 2 kruga se kucam u sve sto stignem pa me onda treci ukaki :p

Prava je uzivancija voziti i trkati se sa h-menjacem. Mislim da nisam 3x vozio sekvencijalnim/na pedalice jer mi je smor i bedak. A u fazonu sam da vozim kola koja se voze sa pedalicama (GTR, 599, R8,...) sa pedalicama/sekvencijalnim, sa h (pa skoro sva ostala) sa h. Jedino sto se jos mora nauciti heel n toe tehnika, ali kao sto neko rece, potrebna je odgovarajuca obuca za to.

Haha, za sekundu bolja :)
Nazalost, videces, bice brzi od tebe ljudi sa sekvencijalnim menjacem, em ces ti vise da se zamaras u toku jedne trke, em taj menjac nije toliko robustan da moze da izdrzi neko zesce menjanje brzina (koje, ako se kompetitivno trkas, ce biti zesce, neces ti tada razmisljati da li ces ga polomiti), plus sto ti duze treba vremena da promenis brzine sa kvacilom... Sve bi to imalo smisla da se kvacilo stvarno ponasa kao kvacilo i da imas neki modifikovani menjac koji izdrzava vece sile..

Haha, za sekundu bolja :)
Nazalost, videces, bice brzi od tebe ljudi sa sekvencijalnim menjacem, em ces ti vise da se zamaras u toku jedne trke, em taj menjac nije toliko robustan da moze da izdrzi neko zesce menjanje brzina (koje, ako se kompetitivno trkas, ce biti zesce, neces ti tada razmisljati da li ces ga polomiti), plus sto ti duze treba vremena da promenis brzine sa kvacilom... Sve bi to imalo smisla da se kvacilo stvarno ponasa kao kvacilo i da imas neki modifikovani menjac koji izdrzava vece sile..

Pa za sekundu. Mislim da uopste nije lose imajuci u vidu da sam tek od pre nepunih mesec dana presao na volan, i odmah na H-shifter. Bice to i bolje heel n toe-om :p

Zasto ti vise vremena treba da promenis brzine sa kvacilom? Imas artritis ili nesto slicno? :D Nemoj mi sada reci da je brze na sekvncijalnom u autu koji se vozi sa H jer nije, sekvencijalni je samo za sekvencijalni. Za zamaranje mogu da razumem ali ja to gledam kao na neku finu vezbu za ruke. Osim toga ja ne planiram da se trkam 24h sa H-shifterom. U stvari sve zavisi od auta.

Kao sto rekoh ako taj auto stvarno koristi H raspored, i ja cu ga voziti tako, ako je sekvencijalni - onda tako... na pedalice... zna se.
I uopste nije ni toliko zamaranje , ja bez problema spojim 2 sata na H rasporedu time trial gde je ono stalno "jos samo jedan krug da skine ove 2-3 desetinke". :d

sad znam da nije isto time trial i trke ali treba da me vidis kada ja vozim time trial :p

Cool, ako ti ide tako, samo cepaj.. :) Definitivno je bolji fazon, pogotovo u automobilima koji i imaju samo H menjac, to stoji, iako se kvacilo ne ponasa bas kao u pravom automobilu.. Ali sam citao o dosta slucajeva polomljenih "H" menjaca na G25.. :) tako da je dosta njih uradilo razne modifikacije i ojacanja, pa onda mozes da divljas koliko hoces.. Pogledaj neke snimke, imaju sigurno i tutorijali neki, otom potom.. Takav komplet bi voleo, jer bi sigurno polomio ovaj plastikaner za mesec dana :)

Znam za lomljavu menjaca gledao sam pre nego sto sam odlucio da nabavim i stvarno su se likovi zalili a pale su i razne modifikacije. Jedinu modifikaciju i to kada me ne bude mrzelo da ga rasturam bice vadjenje one gumice i to je sve sto planiram jer nisam neka sirovina pa da sad ja tu lomim nesto sto ionako ne izgleda preterano jako :d

Za kvacilo sam i ja citao ali mislim da zavisi od igre do igre. Inace ja nisam nista preterano osetio a vozikam se kolima i normalno koristim kvacilo :) Mada ne znam za ona trkacka kvacila sam cuo da imaju manji hod i da su dosta teska.

Sve u svemu ja bih preporucio g25 kao prvi volan , sto da ne. Dovoljno je kvalitetan da ne mozes bas da ga polomis ako si operisan i prvi put vidis simulaciju. Oni koji bi da se late h rasporeda ga ionako nece cackati dok malo ne ovladaju samim volanom jer nece ni imati zivaca.

Ali za sve one koji bi da imaju taj volan , nema razloga da kupuju jedan , pa tek kasnije, kada se osete "more vorthy" da kupuju i ovaj :)

Kad smo vec kod G25 modifikacija... :d

129200624478093993.jpg

Nazad
Vrh Dno