Šta je novo?

Gran Turismo 5

Pa shta ste navalili na varnice, daj da na premiumima urade fiziku i zvuk kao/bolje od 370Z demoa pa da ostali mogu kljuch u bravu :)

Ako online sistem bude kao u Forci ili losiji, dzabe im sve.. :)

Poslednja izmena:
Ja uopshte ne sumnjam da ce online da rula, pa nisu oni u Prologu napravili onakav online zato shto nisu znali :)

Ako PD kaze koncentrisali smo se na Online da bude vrh, veruj da je to tako, mozesh da se razocharash samo onim shto ne komentarishu uopshte :)

Isto ne sumnjam da ce multy biti extra. Sto po onim lobby shotovima, sto po tom japanskom mentalitetu. Znaju oni koliko je rfactor vredeo upravo zbog multy-a a iracing se recimo sav bazira na muly-u.

A u 2010 uraditi simulaciju bez iole ozbiljnog multy-a je = propast.

Pa to nije neka sad filozofija, potrebni su resursi i vreme da bi se to uradilo maksimalo dobro, a oni su oba imali u izobilju, dovoljno je i da su skupili sve shto druge slichne voznje imaju, ali znajuci Kaza, tu ce biti i nekih fora koje josh nisu vidjene u multiju. Osecam da ce spectator mod da razbija, kao da gledash trke na TVu :) Ima da bude kao forum, neki ce u pocetku samo gledati dok ne pozele da i sami ucestvuju :)

Inache, http://www.gtplanet.net/100-days-before-release-gt5-a-top-seller-at-amazon/ :d

Poslednja izmena:
Pa da, mogucnost gledanja trke ili kvalifikacija je vrh, nekad su jako zanimljive i otvorene sesije odnosno treninzi, samo vozis i poboljsavas vreme, na ekranu izlaze podaci najboljih vremena po sektorima, i najbrzi krugovi.. drugi mogu da se prebace u spectator mod i gledaju najbrzeg na stazi, kupe fore.. pa onda i oni izadju na stazu. Onda moze da se glasa za kvalifikacije ili trku, sta vecina odluci, ali obicno je bolje prvo kvalifikacije, makar od par minuta.. Takav online sistem zelim i mislim da ce sve ispod toga biti razocaravajuce..

Uz mogucnost administracije servera (izbacivanja, banovanja, zakljucavanja) i mogucnost pregleda trenutno konektovanih na server iz lobija (bez konektovanja na server). Naravno, dobar net-code uz minimalni lag se podrazumeva.
Spectator je zanimljiv u pocetku ali posle postane beskoristan. A i zauzima resurse hostu.

Nista vise i nista manje od toga.

Naravno, dobar net-code uz minimalni lag se podrazumeva.

Naravno, tek to ne sme nikako da omane. Driver je skoro nesto pominjao kako je do sada bilo nemoguce trkati se online, da to niko jos nije dobro napravio (aludirajuci da ce tek Polyphony da objasni kako to ustvari treba da se napravi :D), dok mu nisam pokazao tromech trkanja na braniku iz 2006-e, na 256kb ADSL-u :)

Pa on ako nesto nije video , ili to PD nije izbacio ,mora da ne postoji :d

A ja nisam imao net do juche pa eto ne znam kako je sve to radilo na 56k pa nadalje :) Lako je kada se dogovori par ljudi sa dobrim netom pa vozi, a kada upadnesh u trku sa 15 ljudi, to svima mora da radi kako treba ili nema normalne voznje, zato sam rekao da su sada svi uslovi ispunjeni da to radi kako treba, nevezano za GT.

Ja sam terao cak i na 512k adsl-u rfactor trke formula sa 22-oje zivih protivnika , gde i nije bilo nekog laga. Mozda je par njih imalo problema sa konekcijom no oni su se i onako ostali na linijama nakon starta, sto implicira mozda da su ili totalni noobovi , ili neka deca koja bi eto da se malo trkaju (bez ikakvog podesavanja niti nekog predznanja).

Ja sam prilicno siguran da ce GT5 biti P2P, sto znaci da ce lag zavisiti od hosta.

A ja nisam imao net do juche pa eto ne znam kako je sve to radilo na 56k pa nadalje :) Lako je kada se dogovori par ljudi sa dobrim netom pa vozi, a kada upadnesh u trku sa 15 ljudi, to svima mora da radi kako treba ili nema normalne voznje, zato sam rekao da su sada svi uslovi ispunjeni da to radi kako treba, nevezano za GT.

Pa da, ali kazem ti i sa 128 i 256kb netom je radilo odlicno, jos pre 4, 5 godina.. doduse ne ako vozis na nekom argentinskom serveru, ali unutar evrope je radilo skoro savrseno.. tako da nema opravdanja ako to sada, u 2010-oj ne bude na takvom ili boljem nivou..

Predobro!

Ne znam koji su motivi ovih ljudi, posto su izgleda amateri, ali ovo je vrhunac videografije za bilo koji budzet.

Stvarno bi produkciji pozavideli i oni teletabisi iz holivuda.

Zanimljivo da niko nema pojma ko je lik sa cuvenim replikama u klipu :p ... mozda i najveci vozac svih vremena...

Zanimljivo da niko nema pojma ko je lik sa cuvenim replikama u klipu :p ... mozda i najveci vozac svih vremena...

Pa nemaju pojma ovi koji su rodjeni oko i posle njegove smrti :d

PS. Jedan OFF.....

'Ajde da se svi skupimo i odemo na jedno karting takmicenje na Autokomercovom terenu, i da se zavrse prozivke vise ovde :d :) :)

Poslednja izmena:

Ko nema pojma? :)

p.s. Pogledajte jucerasnju TG epizodu, mozda jedna od njihovih najboljih ikad, sa sjajnim tributom Senni na kraju..

Niko ? :) Pa valjda je logichno da stave onoga chije je bar pola NSXa :)

Jedino shto mi se ne svidja u videu je americhka verzija NSXa, mogli su negde da nadju NSX-R :)

'Ajde da se svi skupimo i odemo na jedno karting takmicenje na Autokomercovom terenu, i da se zavrse prozivke vise ovde :d :) :)

Na pravi karting necesh otici, ono shto ima kod nas su kosilice sa sedishtem :) A taj na Autokomercu je za decu do 12 godina :)

Poslednja izmena:
Pa sta ima veze, da vidimo ko vozi bolje kosilice a da se oseca da ima 12 godina :d :d :d

Pa ja zvao puno puta, ali svaki put dodje 2-3 choveka, i obavezno su prvi put u zivotu na kartingu :d Na kraju sam odustao, ne idem ni ja vishe, interesantnije je voziti po huji svojim autom, ma koliko mala staza bila, chekam da neko krene da iznajmljuje prave trkachke kartinge :)

Nisam mislio na vas sa foruma, vec u komentarima na samom YT :d
Svi samo pitaju "koja je muzika, koja je muzika..??" A veci smek filmicu je dao upravo , kako i sam driver rece, jedan od najodgovornijih za njegovu slavu. :p

Inace sto se tice "da svi vec jednom za svagda odmerimo snage kartingom" ... strpi se jos 90ak dana pa cemo redovno odmerivati snage ;)

^ Mah, ti ces ga imas G25, onaj ce da ima DFGT, onaj ce da ima lag, onome ce zena da zvoca.....
Ajde, ja cu da organizujem neko okupljanje, bez 10 necu zakazivati, pa da vidimo.....

Ok je karting i na Autokomercu, sporija je staza od Huje, ali opet se izvuce dovoljno uzbudjenja i adrenalina, bolje odrzavaju kartinge (ta prica je bila ranije) pa nije lutrija da li ce ti upasti neki raspad od kartinga.. mada moguce da nije vise takva situacija. Inace na AK sam imao pola sekunde sporije vreme od rekorda staze, nemoj da vas blamiram bezveze :d ;)

^ Mah, ti ces ga imas G25, onaj ce da ima DFGT, onaj ce da ima lag, onome ce zena da zvoca.....
Ajde, ja cu da organizujem neko okupljanje, bez 10 necu zakazivati, pa da vidimo.....

Kako si znao za G25 :p ?
A sto se okupljanja tice.. jeees , ja treba da se dovlacim na vas domaci teren. Jos znate vi tamo koji karting valja a koji ne , treba da mi uvalite neki pa da zavrsim zivot kao tamo neka legenda :d a Boris da sve onako snimi iza mene pa da posle postane 7-ostruki svetski sampion i da ga proganjaju uspomene :p

Ok je karting i na Autokomercu, sporija je staza od Huje, ali opet se izvuce dovoljno uzbudjenja i adrenalina, bolje odrzavaju kartinge (ta prica je bila ranije) pa nije lutrija da li ce ti upasti neki raspad od kartinga.. mada moguce da nije vise takva situacija. Inace na AK sam imao pola sekunde sporije vreme od rekorda staze, nemoj da vas blamiram bezveze :d ;)

Ko pricha o stazi, kartinzi na Autokomercu imaju 200ccm i 6ks, na Huji 400ccm i 13ks, a ni oni ne idu kako bi mogli :d Mozda ce taj na komercu da povuce fićfirića kao ti :d, al' shta cemo mi od 90+ Kg :)

Prava stvar je Poor-man's track day na Huji, tu nije toliko ni bitno koliko ti je jak auto, evo poslednji put je najbolje vreme imao dechko u Civicu sa 140ak ks, Uzelac bio drugi sa Imprezzom :d Na Honda skupu proshle godine od svih dobije putnichki Accord, a ja sa 125ks Civic limuzinom delio prvo mesto u klasi sa Integrom, a u toj klasi su CRXovi i jachi i mnogo lakshi od oba, i bilo ih jedno 15 kom :d

p.s. Pogledajte jucerasnju TG epizodu, mozda jedna od njihovih najboljih ikad, sa sjajnim tributom Senni na kraju..

[email protected] :d:d

Poslednja izmena:
Kako si znao za G25 :p ?
A sto se okupljanja tice.. jeees , ja treba da se dovlacim na vas domaci teren. Jos znate vi tamo koji karting valja a koji ne , treba da mi uvalite neki pa da zavrsim zivot kao tamo neka legenda :d a Boris da sve onako snimi iza mene pa da posle postane 7-ostruki svetski sampion i da ga proganjaju uspomene :p

Ali bices ovekovecen u Kuriru :d :d :d

Pravi karting, ovaj na koji driver misli, sa dvotaktnim motorom, niko od nas ne bi mogao da vozi vise od 3 kruga tempom koji mu treba da zadrzi temperaturu guma. Ne zanosite se. I sa ovim rentalima mnogi imaju upale po 10 dana. Na svim kartodromima ces uvek dobiti neki slican traktorcic. Niko te nece pustiti da sednes na masinu od 5-6 soma evra koja se vrti preko 13.000 rpm zbog tvog "Majke mi, ja sam driver"

Inace, mozes da iznajmis i cvajtakta na AK ako ostavis dobar utisak; da znas sta radis i da neces sa njim zavrsiti na autoputu. Kosta 90 EUR/sat.
Ja sam u martu u Italiji imao rezervisan termin za 125ccm cvajtakta sa menjacem ali pade kisa tog vikenda. Mozda me pogledao onaj gore.

BTW na AK su pre 10ak dana dobili potpuno nove kartinge. Opet cetvorotaktni, 8.5HP ali su novi i svi su jednaki. Nisam jos stigao da ih probam (kisa, obaveze..) a posto u subotu idem na odmor necu ih ni probati pre septembra.

Nazad
Vrh Dno